Angel - 5X02 - Just Rewards

תודה לאל...

שמחה לראות שיש עוד מישהי שחושבת כמוני, מוזר לי כל האנטי כלפיו כי אני יודעת שיש אנשים שחולים עליו ואני מסכימה עם כל מילה שכתבת עליו...הוא באמת כל אלה ויותר.

buffySpirit

New member
בבאפי תמיד העדיפו איכות על כמות

הוורס נילחם בכל כוחו בטלויזיה האמריקאית, שבר מוסכמות, ומעולם לא ניכנע לשיקולים רייטינגיים. מה שחשוב היה היצירה, המקוריות, פריצת דרך וכו' ספייק של העונות המאוחרות, ברובו, הוא רייטינג נטו. אני אשאל אותך שאלה: ממתי עושים משהו בוורס כדי לרצות את המעריצים? אז אני, קרוסי שכמוני, יעדיף שבאפי ואנג'ל יהיו ביחד, ושחלקים מסויימים מ619 מעולם לא קרו, ובעצם הן עדיין ביחד, המכשפות האלה. כמו כן גם ג'ני וכו' וכו' ובלה בלה בלה. אבל זה לא מציאותי - זה אמריקאי, ולכן לא נעשה. הורדות חולצה למינהן של ספייק - אותו דבר. רק שזה כן נעשה. ול'City Of Angel' - ג'וס לא דחף את ספייק בעונה 5. וזאת הנקודה העיקרית של ההודעה הזאת, במיוחד ל'קנדי האחת'. הWB דחפו את ספייק. את שאלת מה הבעיה? הבעיה היא, שספייק לא היה חלק מהתכנון הראשוני של ג'וס לגבי עונה 5 של אנג'ל. הWB, לפי מה שהבנתי, הציבו תנאי לג'וס. 2 הסדרות נוצרו ע"י ג'וס, והוא המחליט העיקרי בכל מה שקשור לכל החלטה. עד עונה 5 של אנג'ל. לקחו לו את הבחירה הבסיסית לגבי הקאסט. זה הבעיה שלי. החל מעונות 6-7, הגדילו, פיארו, העצימו והגדילו את הדמות של ספייק. ועוד בצורה כ"כ מלאכותית. זה הגיע למימדים מפלצתיים, כשבעונה האחרונה, שרובה סבבה סביבו, הקדישו לו פרק שלם שנמצא חמש פרקים לפני סיום הסדרה. דווקא לו. וזה אחרי שהשחקנים הראשיים נדחקו בגללו לפינה ובקושי קיבלו זמן מסך. זה הבעיה שלי.
עד סוף עונה 5 של אנג'ל ושלא תביני לא נכון. אני חושב שהחל מאמצע העונה, הדמות של ספייק השתפרה והשתפרה. אבל עדיין, לפי מה שהבנתי, הוא לא היה בתכנונים הראושניים של ג'וס. הוא הכפה עליו.

בקשר לספייק

הוא אכן לא היה בתכנון המקורי של ג'וס לעונה 5 של אנג'ל, אבל הוא לא נכפה על ג'וס בשום צורה. הבעיה היחידה של ג'וס עם הדרישה של הWB לצרף את ספייק לעונה החמישית הייתה שהתכנון של ג'וס היה שספייק ימות בתור גיבור בעונה השביעית של באפי ובכך יסיים את תפקידו בוורס. אבל כשהWB הציעו לו לצרף את ספייק הוא קיבל את זה ברצון, ואפילו אמר שחבל שלא הייתה להם עונה שישית כדי לפתח את מערכת היחסים בין ספייק לאנג'ל, ככה שבסופו של דבר ג'וס היה מרוצה מאוד מההוספה של ספייק לסידרה.

סליחה, אז מה זה אומר עליו?

על ג'וס זאת אומרת? מה שווה "היצירה" שלו אם הוא נכנע לרייטינג? תעזוב שלא הבנתי חצי מהתגובה שלך (המכשפות?), אבל אם ג'וס הפך לבובה על חוטים של ה WB למה הוא לא החזיר את המפתחות? במיוחד אם הוא כל כך היה אמיתי בבאפי? ומי זה "העצימו ופיארו"? למה לשון רבים? גם שם לג'וס לא היתה מילה? האמת הכנראה קצת כואבת לכל מיני קרוסים שונאי ספייק זה שהוא דמות אהובה ומעניינת בניגוד לכל מיני דמויות מקוריות שכבר ממש איבדו את זה כמו זאנדר למשל, והרי כמה כבר אפשר להתעסק עם וילו, לא מספיק?

rds15

New member
המכשפות=ווילו וטארה כמובן.

טארה מתה[סליחה, עברה לברוקולין
] ב619, שזה פרק שהרבה מאוד אנשים ירצו לשכוח. ואני חושב שספייק היה דמות מעניינת, עד שלב מסויים. בעונה 2 הוא היה בין הדמויות האהובות עליי, כנ"ל לגבי עונה 4, עם כל הקטע של הבגידה בסקוביז. בעונה 5 הוא באמת היה בשיא שלו מבחינתי, אבל משם זאת היתה ירידה תלולה מאוד, שהגיעה לשיא שלה בקטע האונס. בעונה 7 הוא פשוט היה סתם. סתם בזבזו עליו חצי עונה, סתם התעמקו בדמות שלו על חשבון הסקוביז[וכן היה מקום לדבר על זאנדר ועל ווילו בעונה האחרונה של הסדרה, עם כל הכבוד ללראות את ספייק בלי חולצה במשך 5 פרקים].

buffySpirit

New member
דשתי את הנושא הזה יותר מידי פעמים

אז אני נוטה לכתוב דברים במיאוס. ג'וס נכנע לרייטינג? זאת בדיוק הנקודה שלי. אבל מכאן ועד להגיד שהפך לבובה של הWB? באמצע העונה הוא דרש מהם תשובה לגבי חידוש החוזה. הוא לא שום בובה. Captain Peroxide כבר כתב שהם לא ממש הכריחו אותו (דווקא משום מה, משה, ממך הבנתי הפוך. לא משנה) "העצימו ופיארו" - הכוונה הייתה לכל מי שהייתה לו יד בנושא. גם ג'וס, שאני סוגד לו, גם מרטי, שכתבה את הפרק שאני הכי אוהב, וגם כל השאר. אני לא אתחיל לפרט כאן מה זה בדיוק "העצימו ופיארו", כי כמו שאמרתי, דשתי את הנושא הזה אין ספור פעמים. אני לא רוצה להיכנס לזה שוב. "שונאי ספייק" זו אמירה קצת כוללנית, את לא חושבת? אני מאד אוהב את ספייק של עונה 2, ולפי דעתי, הוא היה הכי טוב בעונה 3, בפרק שאני מאד אוהב. בעונות 4-5 הוא הוסיף הרבה צבע לסדרה, והיה דמות די מעניינת. גם בתחילת העונה השישית היה אפשר לראות את ספייק של 5. ומה קרה אח"כ? עונה 6, לפי איך שאני ראיתי את זה, הייתה על נפילות של הדמויות. ווילו לכישוף, דון לקלפטומניה, באפי לניצול מיני, וכמו כן גם שאר הדמויות. לא צריך לפרט. ספייק היה לבאפי מה שהכישוף היה לווילו. והיו צריכים להשאיר את זה ככה, אבל במקום זאת, התמקדו ללא הפסקה בספייק. הסיתו אותנו מהנושא המרכזי. אז נכון, היה צריך להראות איך הוא נפגע מכל הקטע, ואת השלכות מעשיה של באפי, אבל הפכו אותו לעיקר. זה מה שלא אהבתי. אמרתי שאני לא אכנס לזה, אבל ניכנסתי, כמו תמיד, מה לעשות. את רוצה לדעת מה זה "להעצים ולגדל"? סוף העונה. העלילה המרכזית - ווילו מתאבלת על טארה, זאנדר מנסה לעצור אותה. המשנית - באפי בדרך לאיזו "הארה" בקשר לדון, ואניה עומדת לשמוע מג'יילס שהייתה לו תוכנית והיא הצליחה. במשך כל הזמן הזה אנו מופרעים לסירוגין ע"י ספייק, בעלילה שלא קשורה לסוף-עונה, ודעתנו מוסחת. לבסוף, זאנדר מצליח, ווילו חוזרת לשורשים הג'ינג'יים, לבאפי נדלקת הנורה, דון מניפה חרבות, אניה סוף-סוף שומעת את החדשות מפי ג'יילס, ושרה "מלאת החן" מקלכלן סוגרת את העונה. לפתע, קולה של הגברת מקלכלן ניפסק, ודעתנו שוב מוסחת ע"י הערפד - שלא רק שאנס את באפי, הוא גם כעס עליה בגלל זה - שגונב את ההצגה מהעלילה הסוף-עונתית. זה רק קצה הקרחון. אני ממש ממש לא רוצה להיכנס לנושא הזה יותר עמוק. כבר עשיתי את זה מספיק פעמים.

ואני חוזרת...כנראה עניין של טעם

כל מה שאתה כותב, אני ממש לא שמתי לב אליו ובטח לא הפריע לי. עונה 6 היתה איומה וזה שספייק קיבל נשמה היה מבחינתי מאורע אחד משמח בעונה גועלית במיוחד. אני אגב ממש נהניתי מעונה 7 ולדעתי הסוף של הסדרה היה מחורבן ברמות שאולי מגיע לג'וס שביטלו לו את הסדרה. ואני לא צריכה לספר לך שספייק לא אנס את באפי, הוא ניסה, לא הלך לו.

buffySpirit

New member
לא, את לא צריכה לספר לי

כי זה לא משנה! אם היא לא הייתה עוצרת אותו, הוא היה ממשיך. אני לא מבין למה אנשים עדיין ממשיכים להגן עליו בעניין הזה.

rds15

New member
וזה שהוא לא הצליח לאנוס אותה

מצדיק את כל העניין? זה משנה את מה שהוא ניסה לעשות? ברגע הזה, הדמות הזאת נהרסה בשבילי באופן סופי, אחרי שכל העונה נמאס לי ממנו לאט לאט.

אני לא מתווכחת עם רגשות

אבל אני מבינה מה ספייק ניסה לעשות ומאיפה זה בא לו. לא מצדיקה, בטח לא חושבת שמגיע לו איזה פרס אבל מבינה והאמת, לא שינה את דעתי עליו במילימטר. הוא ערפד,שד, הוא היה מעורב בקשר מיני ארוך איתה ופתאום היא חתכה את זה, הוא אוהב אותה וזו הדרך הברברית והפרימיטיבית שלו לנסות לעורר אצלה רגש שכל כך חסר לו. אז נכון שזה לא בסדר אבל בעיני זה מובן ולגמרי לא ביג דיל. אם הדמות נמאסה וזה היה הקש ששבר את גב הגמל אז אין מה לעשות, כשמשהו נמאס לא צריך הרבה כדי להיפטר ממנו לגמרי. וברור שאם הוא היה אנושי זה היה הרבה יותר נורא אבל הוא ע ר פ ד !!!

buffySpirit

New member
לא הבנת את הנקודה

את אמרת שספייק רק ניסה לאנוס אותה, ולא באמת אנס, ולכן זה יותר מוצדק. הנקודה היא, שהוא אנס. נקודה. אין כזה דבר "ניסה". ואת לא יכולה להצדיק את המעשה שלו בתירוץ של "ניסה".

לא נראה לי שאני זו שלא מבינה

ההסבר שלי הוא לא שהוא ניסה ולא הצליח, זה שאני מבינה מאיפה זה בא לו.

Loves Bitch

New member
עכשיו את מגזימה

את מבינה אנסים? יופי, היא התייחסה אליו כמו חרא, זיינה וזרקה, זאת סיבה לאנוס אותה? אני באמת חושבת שאת הדיון על האונס צריכים להפסיק כאן. על ספייק ישנן דעות שונות וחלוקות והעמדה של משתתפי הדיון ברורה. אתם חופרים עכשיו בקטע האונס. די.

buffySpirit

New member
לא דיברתי על זה

אוי, רק הג'וס יודע כמה פעמים התעסקנו בנושא הזה בפורום. אנחנו התייחסנו למשפט שלך "ואני לא צריכה לספר לך שספייק לא אנס את באפי, הוא ניסה, לא הלך לו." "שספייק לא אנס את באפי" - זה מקומם. איפה סו?

dudi gun

New member
שאלה

לא הבנתי, למה בדיוק ה"מכשף מתים" לא הרג את אנג'ל כשיכל? ברגע שראה את ספייק אני חושב שהוא החליט לא להרוג אותו.

למעלה