שרשור יום ה'

duvdevanim

New member
למה? גם לי יצא בדיוק כך

X גדול ושווה ל -1, אבל חבר שלי שהוא 100 במתמטיקה מתעקש שזה -0.75 כלומר ש X גדול ושווה.. נמק לי מדוע בבקשה..

LordR

New member
התשובות

בשתי השאלות כלומר 11 ו 13 התושבה היא A בשאלה 11 את לוקחת את השינוי במקום חלקי השינוי בזמן שזה בדיוק המהירות ובשאלה 13 את לוקחת את השינוי במהירות חלקי השינוי בזמן שזה התאוצה. 13) 0-10 ------ 5-2

duvdevanim

New member
בסדר , אבל לאחר תחום ההגדרה של

שתי השורשים צריך גם להעלות את כל הביטוי בריבוע.. ועכשיוה שאלה היא מה עושים עם ה -0.75 שמגלים שם...

איייייל

New member
הטעות שלך

היא שלא הבאת בחשבון את המספרים בהם רק אחד מהמספרים הקיצוניים מתחלק ב 3.

איייייל

New member
זהו בדיוק

ולכן את המספרים שרק קצה אחד שלהם מתחלק ב 3 צריך להפחית מהשש-עצרת (אתה הפחתת רק את המספרים ששני הקצוות שלהם אינם מתחלקים ב 3)

איייייל

New member
אני לא מבין

למה אתה מתעקש להתעלם ממה שכתבתי! הרי אמרתי לך איפה הטעות שלך.

איייייל

New member
OK

מן הסתם יש יותר מדרך אחת לעשות את זה... נסמן A = קבוצת האפשרויות בהן שתי הספרות הקיצוניות לא מתחלקות ב 3 C = קבוצת האפשרויות בהן הספרה השמאלית היא 3 D = קבוצת האפשרויות בהן הספרה הימנית היא 3 E = קבוצת האפשרויות בהן הספרה השמאלית היא 6 F = קבוצת האפשרויות בהן הספרה הימנית היא 6 O = קבוצת כל האפשרויות.
|A| = |O| - |C v D v E v F|​
כאשר v = איחוד.
|A| = |O| - (|C|+|D|+|E|+|F|) + (|C^F|+|D^E|) = 6! - 4*5! + 2*4! = 288​
כאשר ^ = חיתוך.

איייייל

New member
דרך אלטרנטיבית

אבל יותר מסובכת (והרבה פחות אלגנטית לדעתי), היא להתחיל כמו שאתה התחלת, ולהחסיר את האפשרויות ששכחת להחסיר. מספר כל האפשרויות:
6!​
מספר האפשרויות כאשר שתי הספרות הקיצוניות הן 6,3:
2*4!​
מספר האפשרויות כאשר 3 ספרה קיצונית ו 6 ספרה לא קיצונית
2*4*4!​
(מבין למה?) מספר האפשרויות כאשר 6 ספרה קיצונית ו 3 ספרה לא קיצונית
2*4*4!​
בסה"כ:
6! - 2*4! - 2*2*4*4! = 288​

איייייל

New member
לעניין,

יכול להיות ש 6 נמצא באחד הקצוות, אבל 3 לא. (ויכול להיות גם ההפך)

1ca1

New member
עושים חיתוך של תחום ההגדרה והפתרון

נניח יוצא x>-0.75 והרי יש לך מתחום ההגדרה x>=1 אז לכן הפתרון הכללי הוא x>=1 כי אם נניח תציב x<=-0.75 זה לא יקיים את תחום ההגדרה (נגיד תקבל שורש שלילי ואז זה כבר עניין של מרוכבים...) באי-שיוויון תעבוד בשיטה ככה אם קשה לך תצייר את ציר האיקס... ואז תצייר את תחום ההגדרה נגיד x>1 אז מציירים נקודה ריקה על x=1 וממשיכים את הקו לצד ימין, אם זה שוה מציריים נקודה מלאה.. ואז תצייר את הפתרון נגיד x>-0.75 וממשיכים לצד ימין (אם זה קטן מ אז ממשיכים לצד שמאל) ואז עושים חיתוך (אומנם בדרך גרפית אבל...) ככה שכל איפה שהקווים מקבילים, מסמנים את התחום, וזהו הפתורן שלך נגיד יוצא שמ x>1 זה המקום שבו הם מקבילים אז הפתרון הוא x>1

דרך אלטרנטיבית נוספת ../images/Emo107.gif

בקצה השמאלי יש 4 אפשרויות (1 או 2 או 4 או 5), בקצה הימני יש 3 אפשרויות. בשאר המקומות נשארות !4 אפשרויות, ולכן התשובה היא 4 כפול 3 כפול 24 שזה 288 .

duvdevanim

New member
../images/Emo41.gif שרשור יום ה'

טוב.. עברתי את המחשב .. עכשיו כמה שאלות: -טרפז זה ריבוע שזוג אחד של צלעות מקבילות בו? - לכל שורש אסור להיות שווה לפחות מאפס, גם אם הוא בתוך משוואה ?
כלומר: soresh x+3 - soresh 4x-6 = soresh 5-9x​
כלומר חוץ מהעובדה שאני פותר אותה רגיל, צריך גם לומר שכל אחד מהשורשים גדול או שווה ל 0- אם עשיתי כך, זה נכון? לא נכון? - האם בבנית עזר ניתן לומר "המשכתי את הצלע כאוכה, כלומר שהצלע שהמשכתי אותה שווה לצלע שממנה המשכתי אותה?

1ca1

New member
אמרתי נניח

זה היה מצב היפותטי שנגיד יוצא לך ככה המטרה הייתה להעביר את העקרון ולא את הפרתון (ואי יצא לי חרוז :) )

למעלה