קבוצת ערות (2)

rafrider

New member
סימתי מסימה מס 1

קבעתי לעצמי להצליח במשך שלושה ימים רצופים לפחות שלוש פעמים ביום . ביום הראשון 4 ביום השני 4 ביום השלישי 5 יופי אני עובר למשימה הבאה. יש לי הרגשה שההשתייכות לקבוצה ועצם העובדה שחתמתי על "חוזה" וכל הטקס שמסביב לנושא הקלו על ביצוע המשימה . לפני כן לא הצלחתי לעצור מול הדלת ברציפות ובתדירות שהצלחתי בימים האחרונים ,אז כנראה ישנה השפעה של ההשתייכות לקבוצה על מוטיבציית והצלחה במשימות. תודה לקבוצה רפי

Talia E

New member
יופי! ../images/Emo13.gif

גם אני חשתי שקיום הקבוצה עזר לי מאד בתרגיל הדלת (לפני כן ניסיתי אותו מספר פעמים ללא הצלחה). ועכשיו הודעה ארגונית: נא עדכן לגבי השלמת השלב במקום המיועד לכך בתוך השרשור. כאן (באיזור שאנחנו נמצאים בו כרגע בשרשור) ניתן לקיים דיונים חופשיים וכולם יותר ממוזמנים לשתף על דרכם וחתירתם. שם (המקום המיועד לכך בשרשור) - הוא המקום בו יש לדווח על השלמת שלב. אני ממליצה שתעבור על השרשור כולו ותעשה אתו היכרות: תחת כל כותרת כתוב מה לשרשר אליה, או לחילופין אם אין לשרשר אליה. אני מקווה שהסיור יבהיר את הדברים

rafrider

New member
חוויה ממשימה 3 + שאלה?

היום התחלתי לעשות את המשימה השלישית. החלטתי לעשות את המדיטציה כהפסקה בזמן עבודה ,אני עורך סרט בימים אילו אז אני הרבה בבית. לאחר שקראתי את מה שטליה רשמה לגבי ,אם יוצא שאני חושב במקביל למודעות שלי לנשימה ,כמו חלוקת קשב , זה נחשב הסתה מהנשימה ומצריך מחיאת כף או לא. בחרתי להתייחס לזה כלא הסתה מהמודעות ,עם זאת חתרתי למודעות רק לנשימה. אז התעוררה בי שאלה .
כאשר אני מרוכז רק בנשימה זה בדרך כלל כולל גם משהו נוסף , שקשור לנשימה . לדוגמה להיות מודע לנשימה +להרגיש את המגע של האוויר בחלקים הפנימיים. כלומר פעולה אחת של מודעות ופעולה שניה משהו פיזי. את מה שקורה לי פיזית מלווה לרוב קול פנימי שמדבר על מה שאני מרגיש כלומר חשיבה מילולית. כל זמן המדיטציה עלו לי שאלות שאני רוצה לשאול , מה אני מרגיש ,הנחיות של פעולות שאני רוצה לעשות. לדוגמה : רפי תנשה להעמיק את הריכוז במודעות לנשימה ותנשה להפסיק כל חשיבה אחרת. שאלתי היא מה לדעתכם נחשב תשומת לב מלאה לנשימה?
לפי מה שהרגשתי למרות כל הפעילות הענפה שמתרחשת במרחב הפנימי כל הזמן הצלחתי לשמור על תשומת לב לנשימה , חוץ מפעם אחת . דבר נוסף שהתרחש במהלך המדיטציה היה המאבק הפנימי מתי להפסיק את המדיטציה . תירוצים שעלו לי :אתה באמצע העבודה , תוכל מאוחר יותר לעשות שוב ועוד...... בחרתי להמשיך כל פעם שהופיעה התנגדות מתוך בחירה שאני לא רוצה להפסיק בגלל התנגדות אלה מתוך בחירה של מיצוי . כאשר פתחתי את העניים הופתעתי כשראיתי שעברו 19 דקות , הזמן טס ובזמן הזה רק פעם אחת ברחה לי המודעות לנשימה . אשמח לשמוע תגובות לשאלתי.
תודה מראש באהבה רפי

kung fu

New member
תשובה לשאלתך

מהחינתי תשומת לב מלאה לנשימה זה רק לשים לב לנשימה ללא קול פנימי. זאת אומרת מבלי לשמוע הנחיות מחשבתיות כגון "עכשיו תתבונני בנשימה שלך באיזור האף" וכדומה.... אבל כך אני מתייחסת לצירוף: "תשומת לב מלאה לנשימה" בטוח שכל אחד רואה את זה אחרת.

Talia E

New member
ראשית כל,

נשמע שאתה עושה עבודה ממש יפה!
לגבי המודעות המלאה לנשימה: אני תופסת את זה כהקשבה מלאה לנשימה - פשוט להיות שם, עם הנשימה. מחשבות ו"דיבורים עם עצמי" גורמים להפחתת הקשב לנשימה ובעצם אנחנו פחות "שם" ויותר עם דברים אחרים שתופסים את תשומת הלב. אני חושבת שמחשבות על הנשימה הן גם הסחה מההקשבה, אבל אולי ברמה פחותה מאשר לחשוב על סבתא שלך תוך כדי... למעשה, אני לא יודעת; האם אתה חש שכשאתה חושב על הנשימה שלך את יותר מקשיב לה ו"נמצא שם" מאשר כשאתה חושב במקביל למודעות לנשימה על נושא אחר?

Talia E

New member
משימה מס' 3 - שיתוף

עובר עליי משהו שהוא קצת משונה לדעתי: מצד אחד הערות שלי ביומיום גוברת מאד מאד (!). מצד שני, אני פשוט לא עושה את מה שדרוש כדי להשלים את משימה מס' 3, למרות שזה לכאורה אמור להיות לי ממש קל... זה משהו שקשור לדחיינות / משמעת עצמית / התנגדויות. למשל, למה שאני לא אעשה עכשיו מדיטציה קצרה?... עונים לי המון קולות והמון תירוצים... או קיי, אני אעשה עכשיו, לכל הפחות משהו ממש קצרצר, כדי להבהיר למערכת שלי שזה מה שאני רוצה ואולי היא תאפשר לי לעשות את זה בצורה עקבית יותר. או קיי. בצעתי את זה למשך כ- 50 שניות. שמתי לב שמחיאת הכף שלי היתה בהשהייה; כלומר, היא הגיעה רק אחרי שכבר חזרתי למודעות לנשימה, ולא ברגע של בריחת הריכוז עצמה. זה לא קרה לי בפעמים הקודמות... או קיי, אני מחליטה עכשיו שהצלחה במשימה עבורי תהיה לבצע את המדיטציה 5 פעמים, ושבסוף 5 הפעמים אני אעלה את משך המדיטציה שלי מעל ל- 5 דקות לפחות. אני מקווה שההחלטה הזו תתן לי יותר כיוון ומיקוד.

rafrider

New member
שיתוף משימה 3 +שאלה?

גיליתי כמה מחסומים שמפריעים לי בביצוע המשימה וכולם הובילו למחסום אחד . הייתה הדחיינות שתורצה במגוון תירוצים ,היה המקום שמציב את ביצוע המשימה בסדר עדיפות נמוך וגם הוא היה מאוד משכנע , לבסוף עליתי על דבר נוסף שלדעתי הכל מתחיל שם. הסטנדרטים שאני מציב לעצמי ,הצפיות שלי מעצמי , זה נורה מצחיק אבל מסתבר שאני גורם לעצמי לפחד ממני , אני לא חושב שיש עוד בן אדם שאני כל כך מפחד מזה שאני לא יעמוד בסטנדרטים שהוא מציב. אז בעצם אחד המחסומים הגדולים שאני מתמודד אייתם זה אני. ברגע שהבנתי את זה ישר עשיתי הנמכת ציפיות וניגשתי לעשות את המדיטציה. כמה דברים בהקשר למדיטציה : כאשר אני שולט בנשימה הרבה יותר קל לי להיות מרוכז ומודע לנשימה בצורה רציפה . כאשר אני רק מביט בנשימה ללא התערבות , מרבית הזמן אני לא מרוכז רק בנשימה אלה מופיעות להן מחשבות נוספות , אני עושה חלוקת קשב ולפעמים נסחף לגמרי. רמת העומק במדיטציה : זה מוסג שאני מעוניין להשתמש בו , הכוונה היא בהרגשה האישית שלי עד כמה העמקתי במדיטציה ,זה מתבטא ברמת הניתוק מהסביבה החיצונית , בכמות הפעמים שהכל הפנימי מופיע ועוד הסחות למיניהם, ככול שכמות הסחות קטנה רמת העומק שלי גדלה. אני בהחלט יכול לומר שרמת העומק במדיטציה האחרונה היית גבוהה יותר ורציפה יותר מהפעם הראשונה. המדיטציה ערכה 27 דקות ומחיתי כף 6 פעמים. שאלה :זה משנה האם אני שולט בקצב הנשימה או רק מתבונן מבחינת המטרות שרוצים להשיג במשימה 3 ? באהבה רפי

Talia E

New member
מעולה ../images/Emo45.gif

ראשית כל, הרשה לי לתת לך פידבק חיובי גדול על העשייה שלך ועל התובנות שלך; אתה מתקדם בצורה מרשימה ביותר!
לגבי השאלה שלך: לדעתי מבחינת המשימה יש לשאוף רק להיות מודעים לנשימה מבלי לשלוט בה. אבל אני חושבת שאם שאפת רק להיות מודע אבל מצאת את עצמך שולט בה מדי פעם, אז זה עדיין נחשב שעשית את המשימה (זה הסטנדרט שאני קבעתי לעצמי
).

דו"ח מצב - השלמת המשימה השלישית

ביצעתי את התרגיל עד עכשיו כ-5 פעמים, כשאורכו עולה בכל פעם. נותרה לי עוד פעם אחת להשלמת שש פעמים! פעם ראשונה: דקה וחצי. פעם שנייה: 3.5 דקות. פעם שלישית: 6.26 דקות. פעם רביעית: 9.22 דקות. פעם חמישית: 13.08 דקות. הייתה פעם נוספת אבל לא זכרתי במדוייק את הזמן, אז לא החשבתי אותה...

משעשע ../images/Emo13.gif

יש לי עוד פעם אחת לבצע את התרגיל כדי להשלים את המשימה השלישית. מלבד פעם אחת שעשיתי את התרגיל (לא מספיק זמן), אני נמנעת מזה. הסיבה: אני עושה במקביל תרגיל צלילות הדומה מאד לתרגיל של המשימה הרביעית (גם משפט, גם בבוקר, גם לפני פקיחת העיניים, אבל 7 ימים רצוף). אני רוצה לסיים אותו לפני שאני עוברת למשימה הרביעית כי לא יכולה לעשות אותם במקביל. אבל, לא יודעת כמה זמן זה ייקח (אני כבר מנסה המון המון זמן
) אולי כדאי לי פשוט לשים את התרגיל ההוא בצד ולהמשיך עם הערות מיד. בודקת...

Talia E

New member
אני מציעה

שלא תעכבי את השלמת השלב השלישי. מי יודע, אולי כשתשלימי אותו משהו ישתנה, ובכלל תצליחי את התרגיל שאת מנסה לעשות כבר המון זמן?...

Talia E

New member
משימה שלישית - פעם 2 מתוך 5

הי
כאמור, החלטתי למקד את עצמי בעזרת החלטה על מס' מוגדר של פעמים של ביצוע התרגיל והחלטתי על המספר 5, כאשר מטרה נוספת היא להאריך את משכי המדיטציה. עשיתי אותה עכשיו בפעם ה- 2 (מתוך ה- 5), במשך 3 דקות ו- 40 שניות. הרגשתי שלווה יחסית והרגשתי גם שהגוף שלי נהיה נינוח יותר. מחאתי כף כ- 10 פעמים.

kung fu

New member
משהו ממש מדהים ששמתי אליו לב

כשאני באה להגיד את המשפט בבוקר (של המשימה הרביעית), יש בתוכי ממש כוח חזק שמושך אותי לא להגיד את המשפט. (סוג של אנרגיה שלא הכרתי) זאת אומרת, בשביל להגיד את המשפט אני ממש אמורה להיות אקטיבית ונחושה ולתבוע לעצמי את החופש. ככה אני מרגישה. מעניין אם עוד מישהו התנסה בזה......

kung fu

New member
תוספת לגבי זה

הכוח הזה פועל כשאני עייפה. זאת אומרת, אני קמה נניח בשמונה בבוקר ואומרת את המשפט ומגייסת את הכוח שלי על מנת להגיד את זה בקול. אחר כך אני קמה שוב בעשר וחצי (פשוט המשכתי לישון) ואז לא חוויתי את הקושי הזה. אז זה כנראה קשור לעייפות.

kung fu

New member
חתירה להשלמת המשימה ה-4

היום בוצעה הפעם הראשונה. מחכה למחר ולמחרתיים להשלים כבר את המשימה הזו

kung fu

New member
לא הצלחתי היום את הפעם ה-2.

אמרתי פעם אחת את המשפט באמצע הלילה כשהתעוררתי. בפעם הבאה שהתעוררתי אמרתי את המשפט בלב ולא הצלחתי להגיד אותו בקול!!!!!!!!!!!!! ואז אחרי כמה זמן שכחתי מזה ופקחתי עיניים!!!!!!

kung fu

New member
עדיין לא הצלחתי ברצף.

אני פשוט אדווח כאשר אצליח את כל הרצף, במקום לשלוח מלא הודעות על הצלחה ואי הצלחה

kung fu

New member
עדיין לא הצלחתי ../images/Emo6.gif

כן אדווח על הנסיונות כי אולי זה יעזור לאחרים. אתמול אמרתי את המשפט. היום, שעתיים לפני ההתעוררות הסופית התעוררתי (בלי לפקוח עיניים כמובן) ואמרתי את המשפט. אחרי שעתיים השעון צילצל ואז קמתי מהר מהשעון ופתחתי את עין שמאל
בעעעעעע חי חי חי גיחי גיחי גיחי

kung fu

New member
רגע, מה בעצם ההבדל בין רשימת

תירוצים לרשימת קשיים? חשבתי שרשימת תירוצים זה רשימה של תירוצים למה לפרוש מהקבוצה...או תירוצים למה לא לעשות את המשימות. ורשימה של קשיים זאת רשימה של קשיים שנתקלים בהם בדרך. אני שואלתז את כי פתאום גיליתי שברשימת תירוצים יש דברים שגם מתאימים לרשימת קשיים.

הנני כאן ../images/Emo13.gif

או קיי, חזרתי לתרגל אחרי הפסקה קלה של כמה ימים (אין לי מושג כמה). גלשתי להנאתי באינטרנט, נכנסתי לפה ואמרתי לעצמי: יאללה. דבל קליק על השעון למטה ונפתח בפניי שעון מחוגים עתיק, עצימת עינים והופה - תירגול. מדטתי עשר דקות פחות 12 שניות במהלכן 4 מחיאות כף. יכולתי למחוא הרבה יותר, אבל בשביל לא ליאש את עצמי בחרתי ברזולוציה בינונית של נטישת ההתבוננות. במהלך המדיטציה ובמקביל להתבוננות בנשימה היה רעש פנימי רב. ברזולוציה קצת יותר גבוהה הייתי מוחא עוד 4-5 פעמים בערך. שמתי לב שברגעים שאני מתחיל לנטוש את ההתבוננות בנשימה חלק מסויים בי מתחיל לנשום בצורה מוגזמת ויזומה כאילו כדי לעורר את תשומת ליבי ל"למה אני כאן". אחרי מחיאות הכף לקח לי משהו כמו 3 שניות לחזור להתבוננות בנשימה. לאורך המדיטציה ניסיתי להגביר את היכולת שלי להתבונן בנשימה בלבד וייצרתי כוונה פנימית להתעטף בפעילות האחרונה ותו לא. חשתי התקדמות מסויימת. אני מציב לעצמי יעד של 5 מדיטציות מינימום כששתים רצופות צריכות לכלול חמש דקות בערך של התבוננות רציפה ונטולת רעש פנימי. קל לי לזהות מצב כזה כי הוא מלווה אצלי תמיד ברגיעה עמוקה.

למעלה