פרקים 7X17-18 Heroes - שרשרו!!!

subatoi

New member
מילוי תפקידה...

"בלדה לחובש". מי שלא שמע את השיר בשיעור ספרות בחט"ב, לא יודע כמה זה מתאים לפרק של אתמול. (וזה בלי שעברתי על המילים שלו שוב) שומעים אותו ברדיו בימי זכרון וכו', לצערנו.

kinspirit

New member
גם אני חשבתי על זה

בזמן שכתבתי את ההודעה מעל. אכן, זה כל כך נכון *אנחה*

Sam Anand Nityo

New member
בבילון 5 ניגבו איתם את הרצפה

בגלל שזה היה בסה"כ מסע תעמולה לקלארק. דבר נוסף על HEROES - משהו בפרק הזה מאוד הזכיר לי פרק אחר מ"זינוק לאתמול". זה היה הפרק שבו סם בקט נזרק ליחידה של אחיו טום, בתור חברו הכושי "מג'יק", במלחמה בוויטנאם. היתה איתם עיתונאית/צלמת, וגם היא היתה קרציה שניסתה להיות גיבורה ולקבל את הפוליצר שלה בכך שתביא את התמונות הישר משדה הקרב. זה היה פרק מאוד קשה, ואני זוכר די טוב למרות שראיתי אותו די מזמן. התמונה האחרונה שהיא הצליחה לצלם היתה שבוי מלחמה אמריקאי בזמן ש"צ'ארלי" מריצים אותו קשור. היא גם נהרגה כתוצאה ממוקש זמן קצר לאחר מכן. כשמגיעות התמונות, אל (החבר שמופיע כהולוגרמה) אומר שהיא הצליחה לקבל את הפוליצר שלה, על התמונה האחרונה. בתמונה רואים שהשבוי היה לא פחות ולא יותר מאשר אל בעצמו... פרק טוב...

subatoi

New member
תוספות, סשן שני (אחרי צפיה שניה)

השחקן ששיחק את העיתונאי, סול רובינק אכן מולך ביד רמה. רק שבפעם השניה שמתי לב לכל מיני קטעים שלו. במיוחד המונולוג שלו שבו הוא יוצא נגד כולם, אחרי שקרטר מתפרצת עליו, כמו שכבר הזכירו. קטע חזק מאוד. גם הקטע שבו הוא זוכה לראות את הקלטת של דניאל, אחרי שהוא, האלמן, התעניין בד"ר פרייז'ר, עוד קטע חזק ועצוב, במיוחד אחרי שאנחנו למדים לאהוב אותו ולסמפט אותו קצת. והוא היה מוכר לי, חשבתי שהוא פשוט "אחד מאלה שמופיעים בכל מיני סדרות ולא זוכרים מאיפה הם". אבל IMDB העלה את הפרק The Most Toys (יש תמונות)של TNG. איך לא זיהיתי את קיוואס פאג'ו. שנים לא ראיתי את הפרק... הקטע של ג'ק וסם שבו הם מתחבקים, כ"כ טוב לאור ההיסטוריה המשותפת שלהם ביחד, ובמיוחד לאחר מה שקרטר אומרת בראיון כמה דקות קודם (או שזה היה בחלק הראשון?), על זה שאין להם סיכוי ביחד. כשטיאלק בא לקרטר, נראה כאילו הוא, טיאלק האדיר והחזק, שנלחם באינספור קרבות, עומד לבכות כל רגע. ככה זה נראה. העובדה האירונית שדווקא דניאל היה עם פרייז'ר בסוף, והוא צילם את הכל וכו', ממש מועצמת ע"י הסיפור ההוא ששני השחקנים שיחקו את הדמויות שלהם כאילו הם מאוהבים. אירוניה. ג'ק יושב כ"כ מסודר ויפה בסוף הפרק, סיום מושלם לפרק, במיוחד פרק ששמו "גיבורים". בכלל אפשר לחפור בפרק הזה במספר רבדים במקביל. גם ההתמודדות של הצוות עם אובדן, גם איך שהטלויזיה מציגה אותם לאנשים שלא מכירים אותם כמונו, איך שהמונד מתמודד עם כל הסיפור, עבודת העיתונאי במקום כזה ועוד כמה שאפשר לחשוב עליהם. ולסיום, לקח לי זמן לשים לב להקשר הזה, מרי סטינבורגן, שג'ק "מאוהב" בה, היא הגברת שדוק בראון מתאהב בה ב"בחזרה לעתיד 3". דוקטור אמט בראון בשבילכם

Sam Anand Nityo

New member
2 דברים

"הסיפור ההוא ששני השחקנים שיחקו את הדמויות שלהם כאילו הם מאוהבים." לאיזה סיפור אתה מתכוון? ואתה מתכוון כמובן לדמות "קלרה קלייטון". (משוחקת ע"י מרי סטינבורגן?)

subatoi

New member
את הסיפור זה המנהלת אוהבת ויודעת

לספר יותר טוב ממני. ולגבי קלרה קלייטון, אינדיד. שכחתי איך קוראים לה. זו היא

kinspirit

New member
אכן יודעת ואוהבת (אפילו ביותר).

הנה ציטוט קצר מסיקור הכנס שכתבתי (מופיע באתר שלנו - סטארגייט ישראל) - "אוקיי, לאלו מכם אשר אינם מודעים לעניין, הסבר קצר נחוץ על מנת שתבינו את הנושא הבא שמייקל דן בו. מסתבר כי מייקל וטריל רות'רי (ד"ר פרייז'ר) אוהבים לשחק סצנות מסוימות כאילו דניאל וד"ר פרייז'ר מאוהבים (כל מי שראה את סצנת האיחוד של השניים בפרק 2010 בוודאי הרגיש כי משהו מוזר מרחף שם באוויר). וובכן, אחת מהשאלות אשר מייקל נשאל במהלך הפאנל הייתה מדוע פרייז'ר שמרה את המשקפיים של דניאל לאחר שהוא "התעלה" (להזכירכם, בפרק הראשון של העונה השביעית רואים את פרייז'ר נותנת לדניאל את המשקפיים שלו). בהתחלה מייקל לא ידע מה לענות, הוא עצר, חשב זמן מה, ואז הוא פשוט מלמל "Yeah, they were doing it". הקהל השתולל." מה שלא כתבתי בזמנו, מאחר וזה היה ספויילר, הוא שמייקל גם נשאל ע"י הקהל האם הוא שיחק את הסצינה ב"גיבורים" כאילו דניאל מאוהב בפרייז'ר, ומייקל ענה שכן. זה בהחלט נותן גוון אחר לסצינות האלה כאשר חושבים על זה כך, גם הסצינה בה היא נפגעת ושומעים את דניאל ברקע, וגם (במיוחד) הסצינה שבה הוא מדבר עם הכתב בחדר במרפאה בו הוא מת ב"מרידיאן". ובנוגע לאותה סצינה מדוברת בפרק 2010, לפני כמה שבועות צפיתי בפרק בשנית וזה היה כל כך ברור שם. אחרי הפגישה של כולם, הם נפרדים לשלום ודניאל הולך לעשות משהו עם האחרים. בעוד שכולם נפרדים ואומרים "ביי" דניאל וג'נט חולקים נשיקה קטנה על הלחי, ואומרים אחד לשני "אני אראה אותך אחר כך". וכמובן שיש לנו את הסצינה המדהימה בפרק lifeboat כאשר ד"ר פרייז'ר צועקת MARTICE IN JACSKON: (VERY agitated now) "And you still don't realize who you are talking to!" FRAISER: (equally agitated) "I don't give a damn! You don't belong in that man's body and I intend to take it back!" ועכשיו כאשר קראתי את התסריט הבחנתי שכאשר דניאל מבזיק למספר שניות בין האישיות השונות ששוכנות בו, הוא פונה לד"ר פרייז'ר בשמה הפרטי - JACSKON: (takes a few short breaths an looks around) "Janet?"

kinspirit

New member
והנה ציטוט

מהפרק 2010 - CARTER: Oh come on Teal'c, we haven't seen each other in ages. Please. TEAL'C: Very well DANIEL: Dinner? CARTER: Sounds great. FRAISER: Yes dinner CARTER: Great to see you again. FRAISER: I'll see you soon. DANIEL: Okay FRAISER: Bye Sam kisses Teal'c while Janet kisses Daniel. Sam then kisses Daniel and Teal'c nods at Janet. Daniel walks off.

Chelnak

New member
וזו לא הפעם הראשונה שהגברת סטינברגן

מוזכרת: כבר בפרק Urgo, ארגו, שמנסה להוכיח להם שהוא יכול לדעת על מה הם חושבים, שואל את אוניל מי זאת מרי סטינברגן...

kinspirit

New member
עד כמה שזכור לי

קראתי/שמעתי במקום כלשהו שזאת השחקנית האהובה על ריצ'ארד דין אנדרסון

subatoi

New member
אשתו של טד דנסון, למיטב זכרוני.

הם הופיעו ביחד בגרסה המחודשת (הולמרק?) לגוליבר, אני חושב.

kinspirit

New member
היא גם

האמא בסדרה "ג'ואן מארקדיה" (השחקן שמשחק שם את הבן שלה שיחק את מיני ג'ק
)

subatoi

New member
רגע...

אז לא רק שהפרק של מיני ג'ק הציג אותו כחצי פדופיל, הוא גם אוהב את אמא שלו (תסביך אדיפוס?)? וואו, כבד!

sprqy

New member
לללללאאאאאאאאאא!!![בקושי נושם]

הרגו לנו את פרייזר!!!!! הרגו אותי, שחטו אותי, הוציאו ממני כל טיפת דמעה שהייתה בי!!
לא היה לי מושג מה הולך לקרות לרגע חשבתי הרגו לי את ג'ק אבל לא יכול ליהיות זה הרי ג'ק! מה גם הוא יהיה לי ASCENDED או איך שלא כותבים את זה.. שנייה אחרי זה (זמן יחסי..) מחסלים לי את פרייזר! פרייזר?! ג'נט?! דוקטור ג'נט??!! למה??!! מדוע?! וקרטר לא מפסיקה לבכות לי ולהתחבק לי והדמעות שלי ממשיכות וממשיכות.. עשו לי טובה - אל תעשו לי את זה שוב. פרק מושלם וענק. אין מילים. [עדיין מנסה לנשום נורמאלי]

למעלה