פרקים 7X17-18 Heroes - שרשרו!!!

Sam Anand Nityo

New member
../images/Emo58.gif פרק 7X17 - "סרט בתוך סרט"

(הערה: מה שכתוב בכותרת , אם תבדקו ברשימת הפרקים, הוא לא שם הפרק, אלא השם שאני רוצה לתת ל"ביקורת" שאני לא יכול להתאפק מלכתוב) אני רואה את הפרק הזה (ב-2 חלקיו) בפעם השניה, ואני חייב לציין, שאם עד כה לא החלטתי מה הפרק הכי טוב, רב הסיכויים שזה זה. למי שהספוילר בכותרת דיבר אליו אבל לא מנע ממנו להיכנס, הפרק הזה ישודר בעוד חודש בערוץ 1 (אני ראיתי את זה הודות לדודות מאמריקה), אז תתאפקו. פשוט אל תמשיכו לקרוא. למי שכן ראה את הפרק, הייתי רוצה לדעת אם גם אתם מרגישים כמוני בקשר אליו. בסדרות רבות מאוד, תמיד מגיע מתישהו הפרק שמערב חשיפת כל מה שקורה מבעד לעדשת מצלמה , אבל לא המצלמה שדרכה אנחנו רואים, אלא דרך מצלמה אחרת. מצלמה שנוצרה ע"י כותבי התסריט. מצלמה שהיא חלק מהעלילה. במקום להסתבך בהגדרות, בואו פשוט נקרא לזה "סרט בתוך סרט". מוסכם? בס"ג-1 כבר ראינו שימוש במוטיב "סרט בתוך סרט", אבל ממש בצורה שונה. אפשר לקרוא לזה "סדרה בתוך סדרה" אם להיות מדויקים. הפרק Wormhole X-treme , אם אינני טועה. במיוחד הקטע בסוף שמראיינים את השחקנים של הסדרה המדומה. זה יוצר את התחושה שמה שקורה בסדרה הוא אמיתי... אבל יש הבדל משמעותי בין שני הפרקים האלה. אני לא יודע מה עושה את השימוש במוטיב הזה כ"כ מקסים. אולי זה ההרגשה המציאותית שזה נותן, כמתבוננים בזה מנקודת מבט עיתונאית, אולי סגנון הצילום המציאותי יותר. אבל חשוב לציין שאם לא עושים את זה טוב, כל הרעיון מתפקשש ואפילו יכול להרוס את התחושה של הסדרה. הפרק הזה שנכתב ע"י אחד מהכותבים היותר מוכשרים לדעתי של הסדרה, רוברט סי.קופר, ובוים ע"י אנדי מיקיטה, נעשה באופן כ"כ נאמן לרעיון הסדרה, למה שהופך אותה ל"לא סתם עוד אחת מסדרות המד"ב שמנסות לגרוף רייטינג", לדעתי. אחד הגורמים העיקריים להפיכת הפרק הזה לכ"כ טוב כמו שהוא, הוא הדמות של ברגמן, הכתב, המגולם ע"י שאול (סול) רובינק. לא סתם עוד דמות משנית לפרק, ולא סתם עוד שחקן אורח. אדם שבאמת מאמין במה שהוא עושה (כתב סרטים דוקומנטריים), עד כדי סיכון בחציית קוים אדומים בכל מקום שהסרט שלו לוקח אותו. הקטע שבו הוא מתפרץ על כולם ממחיש את האישיות שלו (ואת הרעיון של ה"קוץ בתחת" שעיתונאים אוהבים להיות) , אבל בצורה כ"כ אותנטית. אם רואים את שני החלקים של הפרק ברצף, שמים לב לתהליך שהוא עובר משלב העתונאי הפלצן והציני שרק רוצה להיכנס לתחת של כולם (ובמיוחד של ד"ר ג'אנט פרייז'ר...), לשלב ההבנה של מה זה בעצם SGC . לדעתי לא יכלו להביא שחקן טוב יותר לתפקיד הזה. כל הטריקים העיתונאים שלו. הקטע שהוא גונב את המצלמה וממשיך לצלם את חדר השער, וממשיך לצלם גם כשהוא יוצא מהחדר, גרם לי בהתחלה לסנן "בן ***ה" מבעד לשיניים בצפייה ראשונה, אבל לא בצפייה שניה. באופן מפתיע, בצפייה שנייה ממש יכולתי להזדהות איתו בכמה דברים. למי שעוקב אחרי איך שהסדרה מצולמת מההתחלה ועד לשלב זה , בוודאי שמתם לב להבדל בשיטת הצילום למשל בפרק "אויבים" (5X01) בקטע שבו הצוות מנסה לברוח ביחד עם ג'ייקוב/סלמק מספינה נגועת משכפלים. גם בפרק שלנו רואים את כל סצינת הקרב עם הג'אפה כאילו היא לקוחה מסרט מלחמה דוגמת "להציל את טוראי ראיין" . בהחלט איכותי ביחס לצילומי קרבות מעונות קודמות. לסיכום, אם הייתי רוצה לגרום לבנאדם ביקורתי לסדרות מד"ב, שלא מכיר את הסדרה, להשתכנע בטיב שלה ובאיכות שלה, הייתי נותן לו לראות את הפרק הזה לפני כל פרק אחר. אח"כ אני בונה על זה שהוא יישב לראות את הכל מהפרק הראשון... בפרק הזה, סטארגייט ס"ג-1 התעלתה על עצמה פעם אחת נוספת.

Echelon

New member
ללא ספק, פרק טוב ../images/Emo58.gif

באמת אחד הפרקים הטובים. את תואר הפרק הטוב ביותר נראה לי שהייתי שומר לרקונינג מעונה 8, אבל זה כבר עניין אחר. בנקודה כלשהי באמת התחלתי להזדהות קצת עם הכתב, שהוא בסה"כ צריך לעשות את העבודה שלו, אבל כולם מקשים עליו. אני לא זוכר כבר ממש את הפרק לפרטים, אבל אני הולך לצפות בו שוב בערוץ 1 ואז לבוא עם חוות דעת גדולה יותר.

kinspirit

New member
זה לא הוגן

אני ממש רוצה לענות לך, במיוחד לאור ההודעה המושקעת שהשארת...אבל אני חוששת שאני לא זוכרת מספיק מהפרקים על מנת לעשות זאת. אני מבטיחה לצרף את ההודעה הזו לשרשור של הפרק (שדרך אגב ישודר בעוד שבועיים ולא בעוד חודש, זאת מאחר וכל שבוע משודרים שני פרקים ברצף) ואז גם להגיב בהתאם. תודה על ההודעה

Chelnak

New member
../images/Emo58.gif 7X17 7X18

מסכימה עם כל מילה! שני הפרקים הללו היו איכותיים, עשויים היטב, ומרתקים. הדבר הגרוע ביותר שיכול להיות כשצופים בהם הוא לדעת את הסוף (כמו שהיה לצערי במקרה שלי...
). אלו הם פרקים שמעוררים מחשבות בנוגע לתפקיד העתונות, התעוד, האם מה שמצולם הוא הדבר האמיתי וכו'. גם הדמות של ברגמן עשויה היטב - אם בהתחלה (ובאמצע) פשוט הייתי מעוצבנת עליו (עוד עתונאי שמנסה לחטט ולנבור בעסקי ה-SGC, להרוס דברים בדרך ולהציג אותם בצורה לא טובה), הרי שככל שמתקדמים בעלילת הפרקים מתגלה שהוא כלל לא השרלטן שמצטייר בתחילה.

kinspirit

New member
מגיעה לך מכה על הראש!

מה זאת אומרת אם מישהו מתעדכן בחדשות?!?! החדשות האלה מופיעות באתר שלנו סטארגייט ישראל!!! לא יפה

kinspirit

New member
../images/Emo41.gifפרקים 7X17-18 Heroes - שרשרו!!!

*אנחה* כפי שהובטח, אני משרשרת הודעה שנכתבה לפני כשבועיים-שלושה על הפרקים. שרשרו...

Joe Devola

New member
אחד התגובות הראשונות שלי בפורום זה

אבל אני בהחלט צופה מהעונה הראשונה ולא החמצתי אף פרק, הצמד האחרון (9.4.05) השאיר רושם עמוק...בין הפרקים הטובים ביותר שהיו, אם לא מהטובים שבהם.

Tollan

New member
מועמד להוגו בזכות...

פשוט פרקים מצויינים. השילוב של הומור וטרגדיה... פשוט אדיר. הקטע עם SG-13, כשהמפקד שלהם מסביר על תינוקות פשוט היסטרי. שלא לדבר על הקטע שמראיינים את וולטר. "CLose the iris. Open the iris"

Sam Anand Nityo

New member
אם היו שואלים אותי מה אחד הצילומים

הכי יפים... הייתי אומר הקטע שאו'ניל נופל ומאחוריו ה- AL-KESH שמפילה פצצות בהילוך איטי. ועם כל צפיה אני מזדהה יותר ויותר עם ברגמן. "תבעטו את העיתונות אל הקור, ומה שתקבלו זה שקרים ומזימות!... הדבר הגרוע ביותר לחברה חופשית היא עיתונות בשירות הצבא והפוליטיקאים" אני אישית הולך לאמץ את הציטוט הזה. ושוב להזכירכם... ההודעה שלי לגבי 2 הפרקים האלה באה לפני הPOST באתר הבינלאומי על המועמדות לפרס הוגו. שלא יגידו שלא ...

Tollan

New member
אה... כן

וההודעה באתר (הישראלי) באה לפני ההודעה שלך. שלא יגידו שלא...

Sam Anand Nityo

New member
לא רוצה להתקטנן.. (והנה בכ"ז אני כן

... שים לב לתאריך... 27/3 הודעה שלי. 29/3 הודעה באתר הישראלי.

subatoi

New member
הם היו SG13? וואלה... טוב, זה

רק מראה על המזל הרע שלהם... צוות מס' 13 נשלח לכוכב 666.

Echelon

New member
וואו. פרק מעולה.

כמו שרבים קבעו, זה בהחלט אחד הפרקים הטובים ביותר שיש. בהתחלה הייתי יותר מחובר לSG1. לאט לאט יותר מתחברים לכתב, ברגמן, ובסופו של דבר ממש ריחמתי עליו שלא שיתפו איתו פעולה. זה פרק כל כך עשיר בהכל, זה פשוט מדהים. דברים ששמתי לב אליהם: מתישהו על המסך של דניאל הייתה התמונה מWindow Of Opportunity של המכונה ההיא שעושה לופים בזמן. ראינו את סיילר פעמיים! אפילו ירו בו הפעם! סיילר שולט! (כמובן, אחרי וולטר [יש חדש עם הראיון שלו?])

nzkiwi

New member
לגבי בית המלוכה

נראה לי שזה הפרק שוולטר דיבר בו הכי הרבה עד כה, היו ממש משפטים שלמים ואפילו כמה ברצף. המלך חי ובועט! וסיילר, איזו צניעות אחרי שירו בו הוא מייד צעק שהוא בסדר, אבל אחר כך כולנו ראינו שהוא לא היה... חיים טובים יש לנסיך, מיטה... שתי אחיות... קרמים...

משהצו

New member
שאלה למתקדמים - זה סופי? ../images/Emo58.gif

זה סופי שד"ר פריז מתה וגמרה את החלק שלה בסדרה או שצפויה איזו תחייה בעתיד?

די סופי

גם זה לא בעיה לדעת ככה כי שהורגים מישהו לקראת סוף עונה זה בדרך כלל קשור לשחקן שלא רוצה להמשיך או שלא רוצים אותו (למרות שהיא לא קבוע אלה דמות חוזרת) האמת אני יותר מצטער על הקטע שאמונד כבר לא ינהל את ה SGC למרות שהוא ישב יפה שם בכיסא של ה X303, אולי יעשו עוד איזה סדרה STARGATE PROMETHEUS שהוא הקפטן... חחחח או שלא אבל קראתי שהוא מופיע עוד איזה 3 פעמים בעונה 8

nzkiwi

New member
ספויילר מעלי מהפסקה השניה בהודעה!!!

חשוב לסמן הודעות שמכילות ספויילרים ב

למעלה