פשוט סיר לחץ
אני כותב מה שאני כותב בלי שקראתי שומדבר מהפתיל הזה, כדי לשמור על זה "טהור" ולא מקולקל: אני אתחיל בהתחלה. לפני שנה בערך ספיילרה לי מישהי שכנראה לא היתה מחוברת למציאות שהרגו את פרייז'ר. ככה זה התחיל. אחרי ששמעתי בשבועות האחרונים שהפרק הזה אמור להיות WOW, השבוע ירד לי חצי אסימון ואמרתי "אולי השבוע זה יקרה?". ידעתי שזה קורה, אבל לא ידעתי מתי. כשראיתי את LIFEBOAT חששתי שהנה, הסוף מגיע. היה פרק אינטנסיבי עם פרייז'ר, וחשבתי שזה פרק פרידה ממנה. במיוחד אחרי שדניאל השתגע שם בחדר בודד איתה, חשבתי שהנה, הוא הולך להרוג אותה. אבל זה לא קרה. אבל כאמור, התחלתי להבין שזה כנראה הולך להיות השבוע. אחי ראה את הפרק לפני ואמר לי ש"מישהו מת". ואז כבר ידעתי סופית, אבל לא שאלתי אותו ליתר בטחון. ואז הפרק התחיל. להלן מה שרשמתי לי במהלך הפרק: היו כמה קטעים, במיוחד בשיחה של הכתב עם דניאל במסדרון, שבה המצלמה האמיתי מצלמת אותם מאחור, עם המצלמה של הכתב ברקע, ואז עוברים למצלמה של הכתב. ומן הסתם לא רואים את המצלמה האמיתית. לקוח זמן להרגיש שמשהו חסר ולא ברור בזה. יש תחושה מוזרה כזו. מגניב. סיילר (הנסיך הלא מוכתר) היה גאוני כהרגלו. חטף במובה לגוף (איזה חמוד הוא עם כובע ומשקפי מגן), ואח"כ כיכב במרפאה, עם כמה אחיות שמתרוצצות סביבו. מת עליו. פתאום, ככה סתם, עברנו ללוות צוות אחר. בלי הסבר, בלי כלום, כשהם הגיעו לכוכב ההוא. כאילו מישהו החליף לנו ערוץ בטלויזיה. זה היה ממש... שונה (לחיוב, כמובן). הראיונות של 1SG עם הכתב, ממש נתנו לנו לראות אותם באור שונה. אף פעם לא ראינו אותם מדברים עם העולם האמיתי ככה. ממש מעניין. צוותי טלויזיה בפרקים כאלה עושים דברים מענינים. אני לא זוכר הרבה מהפרק של בבילון 5 עם צוות הטלויזיה, אבל זה תמיד קונפליקט כזה שמוציא דברים טובים בסוף. הראיון של וולטר... "אוהב לגוון"... ענק!!! צל"ש, ראוי לקבל את פרס פורום ס"ג בתפוז על סצינת הוולטר של העונה, או של הסדרה. פשוט גדול! (ואם אין כזה, כדאי שיהיה, וישא"ק!) כשנגמר הפרק הראשון, באווירה מלחמתית משהו, דמיינתי לעצמי לרגע מה היה קורה לו היה משודר רק פרק אחד כל שבת, ושהייתי צריך לחכות שבוע שלם עד הסיום. מזעזע... אל תנסו את זה בבית! הקרב בכוכב הלכת, מיליארד אפקטים, פיצוצים, הילוך איטי באמצע, אין מילים. מגניב ת'שועלים. כל המניפולציה על הצופים, כשהם גרמו לנו לחשוב שבעצם ג'ק הוא זה שנפגע, לא עבדה עד הסוף, כי דברים כאלה אף פעם לא עובדים כשאתה יודע מי מופיע עד עונה 9, אבל הם עשו את זה יפה. גם הקטע של סיפור הקרב בשלושה חלקים (האחרון מהם בקלטת של דניאל), היה יפה. רוברט פיקארדו של וויאג'ר, בתפקיד מניאקי משהו. ממש גרם להרגשה של אי-נוחות בחקירה. הוא ממש צלב אותם והיתה ממש הרגשה לא נוחה. שלא לדבר על הסצנות שלו עם המונד. ממש מתח באוויר, "אפשר לחתוך עם סכין" בלה בלה בלה. זה בכלל היה הפרק של המונד. *ה*פרק שלו. עם כל הכבוד לפרייז'ר, או לסם, או לדניאל (ג'ק שוב היה קצת לא איתנו), זה היה הפרק של המונד. כ"כ הרבה זמן מסך, כ"כ הרבה לחץ היה עליו. הכתב העלוקתי שהנחית עליו הנשיא, קינסי המניאק שבא להציק, וולסי שפתאום בא לביקורת, מישהו קרוב אליו שמת, פשוט פרק של המונד. אבל ממש. מלך ההמונד הזה. פשוט מלך. קראתי לפרק הזה סיר לחץ. כ"כ הרבה בלגאן מתרחש במקביל, כ"כ הרבה עומס נפשי (עליהם ועלינו). עומס נפשי (במיוחד בחלק השני, כמובן) שדומה לתחושת המועקה ש"אביס" גרם להרגיש. פרק כבד כזה. כשסם אומרת לג'ק כמה היא שמחה שהוא יצא מזה בסדר, והם מתחבקים, קטע חזק. כשדניאל מניח את הקלטת על השולחן לראשונה, רואים שמספר הכוכב היה 666... ג'ק בסוף מתיישב לראיון בצורה כ"כ מכובדת, למרות כל הקונצים שהוא עשה לכתב במשך כל הפרק. מלך שכזה. ועכשיו הגענו לפרייז'ר. אוי, כמה זה היה עצוב, בסופו של דבר. אם לא הייתי יודע על זה, מן הסתם הייתי מופתע מאוד, אבל ידעתי, ולכן רק נשארתי רק עם העצב וללא ההלם. תמיד זה עצוב להפרד מדמות שליוית כ"כ הרבה שנים, גם אם היא לא היתה מהראשיות. בעסה. ועוד דמות כ"כ סימפטית... אין לי הרבה מה לומר בקשר למוות שלה. מצד אחד ארגנו לה מוות מכובד, במהלך מילוי תפקידה, ארגנו לה התאבלות ארוכה ארוכה של החברים, ארגנו לה טקס יפה ומרגש בסוף. כל זה כמעט לא היה לג'דזיה בח"ע9. היתה לה פרידה קטנה מוורף, פרידה מסיסקו, וזהו. לא מילוי תפקיד, לא קרב, לא מכובד. מצד שני, אני מרגיש בכל זאת קצת פספוס. אני הייתי שמח לראות דמות שמתה קצת יותר במהלך אותו פרק, אם לא במהלך הפרקים הקודמים. כמו ג'דזיה, לפרייז'ר לא היה הרבה זמן מסך בפרק האחרון שלה. ראיון עם הכתב, ארוחה שהופרעה באמצע, והסצינה של הטיפול בפצוע. זהו. וחבל. אני מעדיף את מודל טאשה יאר. זהו. פרק עצוב, פרק קשה, פרק כבד. פרק מעצבן (למה, למה הרגו לנו את פרייז'ר?), פרק טוב, פרק מעולה, פרק, שבגלל פרקים כמוהו אני אומר תודה לאל על הטלויזיה. אני אראה אותו שוב אחה"צ. אולי יהיה לי עוד מה לומר. עכשיו אני הולך לקרוא את הפתיל שלכם. אוף. |אנחה|