אוף.
כמה זמן לא היה כזה קליפהאנגר... ועוד הפעם זה מסוג ה"לך תדע מי מת, כי כולם נמצאים בצרות עד מעבר לצוואר, מת העולם נשרף הים" שמופיע מדי פעם בסדרות (הדוגמה היחידה שאני זוכר כרגע היא של הקומפלקס המתפוצץ ב"מלרוז פלייס", למרות שלא ראיתי את זה בכלל ואני רק זוכר שקראתי על זה). פרק טוב, כמובן. לא כולו אקשני, אבל כולו מעניין. שמרו את האקשן המאאאגניב לסוף הפרק, עם אחלה אפקטים מאאאגניבים. והמון קליפהאנגר מרוכז. נורא דרמטי ומותח. הגיגים משולבים בשאלות: 1. הסלואומושן שבסוף הזכיר, מטבע הדברים, את 2010. ממש דרמטי כזה. 2. רציתי לשאול מתישהו אם הגביע הקדוש של ישו קשור לזה של ארתור, כי אם כן, ואם החבר'ה מוכיחים שארתור באמת התקיים (גם אם בצורה של קדמונים), אז זה אומר משהו על ישו שבאמת התקיים, לא? אבל אז דניאל ענה לי (באמת נחמד מצידו
) ואמר שאלה תוספות מאוחרות. 3. אם שמתם לב, כשהם נכנסים לחדר ההוא וכל האורות נדקלים מסביבם, זה הכל בשוט אחד ארוך וסיבובי. מגניב. 4. אם שמתם לב, אחד החפצים בחדר, שמופיע בחציו כשההולוגרמה של מרלין נעלמת, ואח"כ מופיע ממש לפני ה"שולחן" הזה עם כל הכפתורים כשדניאל ומיטשל מחפשים את ה"גביע", דומה נורא לחנוכיה, רק עם 6 קנים. 5. "לא, מה פתאום, לא נרדמתי, איי ווז קלנורימינג", מגניב
6. איפה תור כשצריך אותו? למה שוב הביאו את הואסיר הזה? מה הפואנטה שלהם? אוף. 7. למה האסגארד לא הגיעו להשתתף בחגיגה? איתם הקרב היה קצת יותר "לטובתנו". 8. מה היה צריך את הקטע שטיאלק הולך לחפש עזרה מה"ברית" הזאת? בקושי שמענו עליהם עד היום (שמענו, אבל הם לא ממש מהווים גוף שיש לו איזשהו "בשר" עלילתי), וזה לא ממש תרם לסיפור. זה עזר רק בתור איזה חיל פרשים שמגיע ברגע האחרון, ונתן לכריסטופר ג'אדג' עוד כמה שורות. זהו. אז בשביל מה? 9. האסגארד שאין לו חליפת חלל
10. היה מוזר לראות את הספינה הרוסית, עם הפקודות ברוסית (בדיוק היום היה המונולוג של זלינקה באטלנטיס בצ'כית. היום זה כנראה יום השפות הזרות
). דניאל מן הסתם הבין, אבל מסכן מיטשל. 11. אם הספינה הרוסית היתה עדיין לא מוכנה בפרק של שבוע שעבר, אז תוך כמה ימים סיימו אותה, עשו את כל הפינישים, הכשירו צוות, עשו בדיקות ושלחו אותה לחלל? כאילו, מה?! 12. והיה נחמד שנתנו לקלודיה בלאק קרדיט מלא בתחילת הפרק, למרות שהיא הופיעה רק 4.7 שניות. בכלל שכחתי ממנה, עד שהיא הופיעה. 13. ואיפה היו לנדרי ו-וולטר?
14. אז מה היה לנו? לא ברור מי חי ומי מת, קרטר זרוקה בטיזנלוך, יש סופרגייט שפתוח בלי אפשרות לסגור אותו, הרוסים המסכנים התפוצצו שעתיים אחרי שהם קיבלו את הספינה (מזל רע), ואלה הרגישה את התינוק (?), ועדיין אין לנו מושג מה עם הנשק נגד האוריי, שארתור הלך לחפש לפני מלאן ת'לפים שנים. כל זאת ועוד - בעונה הבאה... (נתנחם בזרועות אטלנטיס) (בטח יהיו נ.ב.ים אח"כ)