סקר

the mnm factor

New member
פריפ בהחלט אמן מדהים

גם מגוון במיוחד... מקטעים קשוחים מלאי דיסטורשן כמו 21st עד לקטעים מרגשים עד דמעות כמו peace. בred אני לא זוכר סולו... וב21st אין סולו גיטרה- יש ריפ מלא דיסטורשן שרובו כלי נשיפה... אבל תקן אותי אם אני טועה. הלהקה שלפני הקרימזון זו במקרה "Brain"? ממנה יצאו פריפ והאחים בנגלס? זו להקה מאוד מאוד מאוד פסיכודאלית ומשונה- אבל מעניינת.

Pipe Dreamer

New member
ב21st יש את כל החלק עם הברייקים

לא בדיוק סולו אלא יותר הפגנת ריתמיקה משובחת, אבל בהחלט כבוד לכל הרכב שמצליח לנגן דבר כזה בתיאום מושלם, בטח למי שכתב את זה

loomer4

New member
בטח שיש סולו של פריפ שם

סולו די מעפן לדעתי, אבל סולו, לפני הסולו סקסופונים שבאים לפני הקטע עם הברייקים.

Pipe Dreamer

New member
צודק, שכחתי ממנו

אבל באמת, סולו די הזוי.. משרת את הסגנון, אבל קשה לקרוא לזה סולו גיטרה טוב.

the mnm factor

New member
אני לא מצליח להוריד את הקובץ

בנתיים נזכרתי בעוד להקה שפריפ היה בה לפני קרימזון- זו הייתה להקת "ליגת הג'נטלמים" שעשתה מוסיקה בסיסית ולא מי יודע מה מורכבת.

Nadavcat

New member
אף אחד לא מצליח להוריד ?

בכל מקרה, השיר המדובר פה נקרא Suite No. 1 זהו של של להקת Giles Giles & Fripp שני הג'יילס הם אחים שמופיעים אחר כך באלבומים של קרימזון (מתופף ובסיסט) ולבקשת : 21st - דקה 2:44 מתחיל סולו. (יש לשים לב גם לליין בס המעולה ברקע בזמן הסולו) ובשיר Red - אולי רק אני מתייחס לזה ככה, אבל כל השיר הוא בעצם סולו לא ? :) בכל מקרה, אין טעם להתעסק בדברים כאלה, פריפ גאון וזהו.

yehuda kotton

New member
סולואים של פריפ

לפריפ היו הרבה סולואים נהדרים. הסולו שלו ב "the night watch" (באלבום starless and bible black) הוא בין שלושת הסולואים האהובים עליי בכלל. פשוט מרגש וייחודי בצורה יוצאת דופן. באותו אלבום יש את fracture שכל מי שמתימר לנגן גיטרה חייב לשמוע ולהפנים. שילוב של טכניקת מפרט מדהימה ומחשבה גאונית. הסולו שלו ב heroes של דיוויד בואי: עוד לא נאמר כל כך הרבה בכל כך מעט צלילים. עוד סולו נהדר: starless - צליל אחד חוזר שוב ושוב במשך דקה וחצי מעל ריפ רתחני. פריפ מראה כמה אפשר לעשות רק עם משחקי דינמיקה. אחד מהסולואים הגדולים.

b l a c k d o g

New member
שלי

1. גילמור 2. גימי הנדריקס 3. ג'ימי פייג 4. בלאקמור 5. אריק קלפטון 6. סלאש 7. ג'ורג' הריסון 8. סנטנה

אני רק אורח כאן, אבל יאללה:

10. הנדריקס 9. גילמור 8. קים ת'אייל (סאונדגרדן) 7. אנדרו לאטימר (קאמל) 6. זאפה 5. קנופלר 4. סלאש 3. קירק האמט 2. ברי סחרוף 1. דן תורן. זהו.

Itai8

New member
עשר הגיטריסטים שאני הכי אוהב...

זה העשר שלפי דעתי הכי טובים או העשר שאני הכי אוהב? אלה העשר שאני הכי אוהב... 1). דייויד גילמור (!) 2). סלאש 3). אריק קלפטון 4). קני בארל 5). גארי מור 6). ג'ימי פייג' 7). פאקו דה לוסיה 8). ווס מונטגומרי 9). ג'ו סטריאני 10). רונן כוכבי :)

Master Jewish

New member
אני לא מאמין איך כולם שכחו אותו!

אין לי כח לכתוב את כל מי שאני חושב לגיטריבט טוב כי זה די יחזור על הקודמים אבל בהחלט יש לג'ון מייאר מקום גבוה מאוד! אחד הגיטריסטים הטובים בלי שום ספק.

miki872

New member
דוגרי!

הוא ממש אחד הטובים. הייתה הופעה שלו לא מזמן ששודרה בטלוויזיה בYES, היה מעולה!

jointstriker

New member
MY TOP 10

דייב מוראיי אדריאן סמית ג'ימי פייג' ריצ'י בלקמור יאניק גרס ג'ימי הנדריקס סלאש ג'ו סטריאני והגיטריסט המוביל של סימפוני אקס שאין לי מושג איך קוראים לו.

ש נ י1

New member
שלי...

מרטי פרידמן ג'ון פטרוצ'י דיוויד גילמור ג'ייסון בקר אלכסיי ליהו בראיין מיי אדריאן סמיט' הגיטריסט של אורפנד מייקל רומאו ההוא מהלווין

נוי514

New member
אני ../images/Emo9.gif

1.אריק קלפטון 2. ג'ימי פייג' 3. בריאן מאי 4. דיוויד גילמור 5. ג'ורג' הריסון 6. ג'ימי הנדריקס 7. סלאש 8. ג'ו סטריני 9. רובי קריגר 10. ג'ון פרושיאנטה

Kfitzi

New member
אוי אוי אוי מה עשית לי...

כלכך קשה, בכל מקרה אני משכלל את הנגנים שכרגע יש לי בראש. 1. חנן אברמוביץ 2. גות'רי גובן 3. שון ליין 4. אלכס לייפסון (ראש) 5. אל דימיולה 6. אייריאון לוקסן 7. ויסנטה אמיגו 8. שטפן ליל (ואנדן פלס) 9. מרטי פרידמן 10. ג'ון פטרוצ'י זה נראה לי דיי ממצה את הרשימה כרגע.

למעלה