סיכום הסמסטר...!

PIonit

New member
../images/Emo41.gifסיכום הסמסטר...!

אז עכשיו, אחרי שגם בעברית סופסוף
הצטרפו לכל שאר הסטודנטים ה"חופשים"- איך עבר עליכם הסמסטר? היה כיף? מתיש? מעניין? משביז? מלחיץ? חפשני למדי? מתחרטים שהלכתם ללמוד משפטים/לא פרשתם בתום שנה _ (א/ב/ג/ד- השלימו את החסר) ולשאלת השאלות- כמה מבחנים צפוי לכם בחופשה שבאה עלינו (לא) לטובה?

flutter girl

New member
יש אנשים שתקופת המבחנים שלהם התחילה

לפני שבועיים!
היו לי טכנית 4 מבחנים עד עכשיו, ניגשתי לשניים. יש לי סה"כ 6, הבעיה היא שכולם באו בזוגות (יום אחרי יום) ולכן אני פשוט ניגשת למועדי ב'- אין ברירה- לא מסתדר לי אחרת. סה"כ הסמסטר היה בסדר גמור, קורסים מעניינים= קניין, תאגידים. קורסים שנראו מעניינים והתגלו כמחורבנים= משפחה מורחב. קורסים שלקחתי בבחירה- קורס בשם "סוף החיים- בין משפט לאתיקה", קורס מעניין עם מרצה מדהימה (!!!) שאני זוכה ללמוד איתה קורס חובה "שיטות משפט זרות" סמסטר הבא. לא יכולה לחכות.
קורס בחירה "מבוא לקרימינולוגיה" - כעקרון קורס מעניין ומרצה נחמד, הבעיה היא שזה המון המון חומר ב12 מפגשים (11 בעצם כי אחד בוטל), זה קורס שמלמדים בדר"כ לטווח יותר ארוך (שנתי) וזה פשוט מבוא של מבוא של מבוא.. על קצה המזלג. קורס בשם "זכויות חולים ומבוטחים במערכת הבריאות" - לא התרשמתי לכאן או לכאן, קורס בסדר-י כזה. סמסטר הבא אני מחכה למיסים ונזיקין גם, איזה חנונית! ראיונות להתמחות, היה לי ראיון אחד ולא התקבלתי
הייתי לחוצה ונרגשת מאוד... עכשיו אני עושה את החיפוש האמיתי, במשרדים קטנים פה בעיר. סה"כ סמסטר חביב לכל הדעות, לא מתחרטת אבל זה שנה ב', כבר ידוע לי שזה הייעוד... חפרתי!

sacrament

New member
מיסים זה כיף!

מוזר שאתם לומדים משפחה וכל מיני ורק אחר כך נזיקין (-: אבל אוקיי... אל תתייאשי מהריאיונות, יהיה בסדר. אם המשרד כזה מטומטם שלא קיבל אותך, אז עדיף שלא תהיי בו (כן, זה משפט טאוטולוגי, אז מה?)

flutter girl

New member
לגבי סדר הלימוד

כל שנה מאיזו סיבה מחליפים סמסטרים. נניח בשנה א' למדנו בסמסטר א' חוזים (מורחב זה היה שנתי אבל לא חשוב) ובסמסטר ב' פלילי, ועכשיו שנה א' לומדים הפוך וגם אין להם מורחב... אני מחכה למיסים!

PIonit

New member
ויש אנשים שעל לא עוול

בכפם למדו 14 (פאקינג) שבועות בסמסטר אחד! (ותחשבי כמה חפירות/ חומר זה למבחנים.. אז שששש, טוף?
) ובכלל אחרי שהתרגלתי לשנה מקוצרת (ע"ע שביתה) הסמסטר השנה נראה כמו נצח........

flutter girl

New member
אצלי ההרגשה דווקא הפוכה

בתקופה של השביתה לימדו מרצים מסגל זוטר, אז היה לי קורס בכלכלה (שילבתי אז) ושני קורסים במשפטים עם סגל זוטר, ואז עוד סמסטר שלם של הקורסים הרגילים, וגם בתקופת החופש הקצרה בין סמסטר א'1 ל-א'2 היה 3 שבועות למבחנים במה שיש ולחופש, היה לנו קורס מרוכז. אז סמסטר א' שלי בעצם התחיל באוקטובר ונגמר באמצע אפריל...

BlackUnicorn

New member
:) נתחיל מהסוף -

אתמול והיום היו 2 הבחינות הראשונות שלי, מתוך 8 סה"כ. מחרתיים עוד 1, ביום ראשון עוד 1, בין יום שישי לרביעי עוד מבחן בית, ועוד 3 בחינות נוספות במהלך החודש.. קריעת תחת, אבל מה לא עושים כדי לסיים את התואר במועדי א'
הסמסטר הזה היה הזוי ביותר. לא מוגדר, לא יודעת מה להגיד עליו אפילו. סוג של - "די, תעזבו אותי כבר.. אין לי כוח..." (זה מופנה לאוניברסיטה, לסגל, למרצים ובכלל לעולם הזה שנקרא משפטים). הותשתי, נגמרתי.. לא רוצה את המקצוע הזה קרוב אליי. אבל לא, לא פרשתי... יש לי הרבה מאוד טינה כלפי האוניברסיטה וכל מה שנגרם בעיקר לשנתון שלנו בגלל אינספור שביתות (לדוגמא - צורך אישי שלי אך גם של אחרים לקחת השנה רק 2 קורסים גדולים וכל השאר קורסים קטנים, בגלל שבידיעון כל הקורסים הגדולים שנהוג לקחת בשנה ד' מתנגשים זה עם זה). אין ספק שה- 27/02 הולך להיות היום המאושר בחיי בשנים האחרונות. כמה שמח, ככה עצוב.

sacrament

New member
../images/Emo24.gif

אומנם כבר דיברנו אבל מאוד עצוב לי שזו המסקנה שלך מהלימודים... אכן תואר הזוי. מיליון שביתות ומלחמות, וקורסים מעצבנים, ואנשים מעצבנים, ומזכירות שלא נדע וידיעון שילד בן 4 היה מחבר בצורה יותר יעילה. אבל היו גם הרבה דברים טובים, לא? (-: המון בהצלחה בבחינות

BlackUnicorn

New member
האמת? חוץ מאנשים בודדים שהכרתי, לא..

מצטערת לחלוטין על 3.5 שנים שבוזבזו מהחיים שלי.

BlackUnicorn

New member
טוב נו, היו בדיוק 3-4 קורסים שאני יכולה

לומר שעניינו אותי במהלך כ-ל התואר (שזה ממש מעט כשחושבים על זה), ואפשר בכוח לומר שהלימודים תרמו להלך המחשבה, הרחבת האופקים ובלה בלה בלה....

sacrament

New member
אז ככה...

היה סמסטר חצי נחמד-חצי לא. היו קורסים שהייתי מאוד מרוצה מהם (למשל קניין רוחני
והסמינר שלי). והיו קורסים פשוט משעממים, הזויים, נוראיים שגורמים לי עכשיו לעשות שינויים בסמסטר ב' כדי שלא יהיה שידור חוזר. הסמסטר הבא הוא האחרון שלי בפקולטה ואני רוצה להנות (-: סך הכל לדעתי היה כיף. רק עצוב לי שכל שנה ד' הולכים ואני נשארת לבד בתואר שני /-: יש לי 8 מבחנים. אחד עשיתי (מחוץ לפקולטה). שלושה פיספסתי השבוע כי הייתי חולה, אז כבר יש לי 3 מועדי ב'.

PIonit

New member
אממ

הסמסטר התחיל סבבה, אבל מהאמצע שכזה נהיה שלב שהרגיש כבר שהוא קצת ארוך ומעיק מדי ונמאסה עלי השגרה במערכת.. מצד שני כמובן שדי נהנתי להדחיק או לחשוב על השבוע האחרון כדי לא להגיע למבחנים:\ הייתי די מרוצה מהקורסים שלקחתי, אני מקווה שאני ארגיש ככה גם אחרי המבחנים
יש לי 7 מבחנים, אחד מתוכם הוא מבחן בית.. אני בעיקר מקוה למצוא בתקופה הזו זמן להתבטל ולא לעשות ממש כ-ל-ו-ם כדי להרגיש קצת חופש ולא ליפול ישר לסמסטר חדש..!! ומילה לסיום- רק עוד 4 סמסטרים למניאק
עד מתי מרץ 2011?!

נגמר הסמסטר! יאיי!

5 מבחנים לפניי, למרות ששניים מראש נדחים למועדי ב' בגלל התנגשויות
היה עמוס, מתיש, מציק, עם יריד השמה באמצע שלא עזר בכלל. אני ממליצה בחום בחום בחום בחום על הקורס אלימות במשפחה בעברית (יש לזה שם ארוך ומייגע, היבטים פסיכו-סוצייאליים ומשפטיים של אלימות כלפי נשים במשפחה) אני אמנם לפני המבחן, אבל זה הקורס היחיד שגרם לי לצאת עם מחשבות הלאה. מדהים. חוצמזה, השאר משעמם
סתם. בהצלחה במבחנים לכולם!

Michal Plath

New member
נציגת שנה א'

התחיל נוראי, עם הרבה הרהורי חרטה, אבל הלך והשתפר עם המשך הסמסטר. עכשיו כבר ממש כיף לי, כמעט הכל מעניין, וגם הייתי ניגשת לבחינות עם מוטיבציה לולא היו אלו שני הקורסים השנואים עליי (תורת ושיטות) אבל- עברנו את
, נעבור גם את זה.

למעלה