סג"א - 2x4 - Duet

YSHVORIN

New member
עוד פרק של בזבוז זמן

נכון הפרק היה משעשע , אבל עדיף שיתנו לנו לצחוק בין העלילה עצמה , ולא יבזבזו את כל הפרק על זה , בחיאאת רבאק מחכים שבוע שלם עד ליום שבת ואז בא פרק כמו פרק 2 . תנו לנו קצת לראות תרבויות חדשות ואת מה שעושה את סטארגייט סטארגייט , וכן קצת חיוך מרודני שהוא שחקן ענק. ולמרות הכל סטארגייט אטלנטיס על הפרקים של SG1.

Y. Welis

New member
פרק חביב מאוד, וקצבי כמו שצריך

שזה גם חשוב. אגב, לא יודע מה אתכם, אבל כשרודני התעורר בלי בגדיו בחדר לא מוכר לו, חשבתי לרגע (קצר) שהכותבים (בעצם הכותב - מרטין גרו המצויין) הלכו רחוק, ושהחיילת ההיא החליטה לממש את הפנטסיה של רודני *בעצמה*, ולעשות מה שהיא רוצה עם הגוף שלו, וכך הוא אמור היה לראות אחרי כמה רגעים את הרופאה יוצאת מהשירותים... אבל זה כמובן לא HBO. אגב סצינת חלוקת הגוף לשניים היתה מחווה קלה לסרט ישן (ומצויין) של סטיב מרטין ועוד קומיקאית, שבו הרוח שלה נכנסת בו, והוא נאלץ להסתדר איתה לאורך רוב הסרט. יש שם סצינה שהוא יוצא מבניין כאשר מחצית גופו האחת גברית והשניה נשית... משהו וירטואוזי בביצוע, ומצחיק ביותר. הנוירוטיות של היולט די קרובה לזו של מרטין, ואין ספק שהוא היה ההשראה שלו.

Y. Welis

New member
והפיתרון של הפרק היה דחוק למדי

מה כבר הסיכוי שאותו גביש יהיה תואם למערכת של הרפאים? ואגב המערכת הזו, אם ידעו להפעיל אותה הרי שיש לה פוטנציאל רציני - גם לשעתק בשעת הצורך, וגם לשמר בסטאסיס לפרק זמן ארוך אם צריך. אולי גם מכונה דומה בגודל רציני יותר תוכל לשמר משהו גדול יותר (הדמיון יכול להגיע רחוק).

סלמאק

New member
מה שמזכיר לי...

מזמן רציתי להעלות את זה, שמתי לב שמעולם לא נתקלנו בטכנולוגיית שיגור (מלבד הסטארגייט עצמו) אצל הקדמונים... האם ייתכן שאחרי כל הרושם שיש לנו עליהם והכל, הם היו כ"כ נחותים טכנולוגית שאפילו לאסגארד יש טכנולוגיית שיגור שלא תלוייה באף ממשק, וניתן לשגר כל עצם "חופשי" (שלא כמו הטבעות של הגואולד (שגם הן במקור של הקדמונים), שזקוקות למתקן תואם ע"מ לשגר)? אני יודע שיש את הטלפורט (זה שנראה כמו מעלית) שמעביר אנשים וחפצים בין האגפים באטלנטיס, אבל לא היה להם שום דבר שנעזר בחיישנים בלבד? ככה שניתן היה לשגר את מי שרוצים מהיכן שרוצים? זה מוזר אחרי כל מה שידוע לנו על הקידמה של הקדמונים לעומת זו של האסגארד... (ת'ור אמר לסם שכשהם הוציאו ממוחו של ג'ק את "הספרייה הקדמונית" בפעם הראשונה, הם שמרו את המידע ולמדו ממנו רבות, אבל למרות זאת בקושי "גירדו את השטח").

Chelnak

New member
אבל אם תחשֹב על זה, הקדמונים הגיעו

לרמה הטכנולוגית הזאת אלפי שנים לפני האסגרד, לא?

סלמאק

New member
אני מניח. כנראה שההסבר היחידי הוא

ברית ארבעת הגזעים. כנראה שהאסגארד התבססו על טכנולוגיות השיגור של הקדמונים, ולאחר עזיבת הקדמונים הם המשיכו לפתח את אותה הטכנולוגיה, והגיעו למה שאנחנו מכירים היום. אבל אז זה אומר שלאסגארד אמור להיות ידע יותר נרחב אודות הטכנולוגיות של הקדמונים, אך לא כך השתמע מדבריו של ת'ור שציינתי בהודעה הקודמת. יש לי תירוץ שהוא *קצת* מה שנקרא... "מצוץ מהאצבע": אומרים שההכרח הוא אבי ההמצאה, נכון? כנראה שלקדמונים לא נולד ההכרח לייצר טכנולוגיית שיגור מסוג כזה...
(חוץ מהקטע ב- Before I Sleep, שכמה מאות קדמונים נהרגו במתקפה על ספינת התובלה... טכנולוגיה כזו יכולה היתה לחלץ אותם, אבל כבר היה מאוחר מכדי להפיק את הלקחים).

הלדין

New member
אני חושב שהכותבים רצו לרמוז משהו

העובדה שהגביש תואם את הטכנולוגיה של הרפאים מעידה שהטכנולוגיה של הרפאים פותחה במקורה מהטכנולוגיה של 'הקדמונים' וזה משתלב בעובדה שהרפאים התפתחו מהקדמונים. הרפאים לא שינו באופן דרמטי את החיווט של הטכנולוגיה שלהם משום שהם לא ציפו שאיזה קדמון יהיה מספיק חכם כדי להבין שאפשר להתחבר אליה דרך טכנולוגיית הקדמונים.

Y. Welis

New member
מעניין. אולי לרפאים לא היתה

טכנולוגיה מקורית משלהם, והם בעיקר העתיקו מהקדמונים? מעלה בדעתי את המילה אסימילציה... בכלל יש להם נטיה לעבודה בקבוצות שפועלות ללא הנהגה ברורה, כמו בתודעה משותפת.

Chelnak

New member
ובאמת רואים שיש להם איזשהו קשר

טלפתי מסוג כלשהו ביניהם, כשטיילה מצליחה לתקשר אִתם בצורה זו.

kinspirit

New member
אז ככה...

אין מה להגיד, הדמות של רודני פשוט הולכת ומשתבחת עם הזמן. בעוד שנראה כי העונה הראשונה באה בעיקר על מנת לעשות את המעבר של הדמות מהשנוא על כולם בסטארגייט SG1 למדען השחצן (בוא נודה, די בהצדקה) והמתחבב של אטלנטיס, העונה השנייה פשוט באה ושמה את רודני במרכז. בתור מישהי שראתה את העונה השנייה כולה, וחצי מהשלישית, אני יכולה להבטיח לכל אוהבי רודני שזה רק הולך ומשתפר. באמת. הפרק הזה הוא רק הראשון מגל של פרקי רודני אשר (אם תשאלו אותי) הפכו אותו לדמות המרכזית של אטלנטיס - לפני שאפרד, לפני וויר... לפני כולם. הוא ללא ספק הכוכב של הסדרה. אז מה היה לנו -
אקשן על ההתחלה ובקט המסכן כמעט מקבל חץ של ריית' על הראש. מה שבאמת אהבתי בסצינה הזאת היתה האנושיות של בקט - בעוד שבהתחלה הוא כיוון את האקדח על הריית', ברגע שהוא ראה את המצב שלו הוא רק רצה לסייע. תראו לי עוד מישהו שהיה עושה כמוהו. והוא עוד בא בטענות למי שהרג את הריית'.
בכל הנוגע לגדולה של רודני, ובעיקר של השחקן שמשחק אותו, נראה לי שנאמר כבר הכל. פשוט פרק יהלום. קשה לי להאמין שהיה מישהו אחד שהצליח לעצור את עצמו מלהתפקע על הסט בזמן הצילומים.
בעוד שכל הקטע של לשמוע את הקול של הבחורה בראש של רודני היה מגניב, דווקא את הסוף, כאשר היא "דעכה", מצאתי די נדוש ומעצבן. קיטשי מדי. ברור לי למה הם עשו את זה ככה, כי אחרי שצחקנו כל הפרק הגיע הזמן לחזור להיות קצת רציניים וללמוד איזה מוסר השכל, אבל עדיין, זה היה קיטשי מדי לטעמי, איך שהיא מוכנה לוותר על חייה והכל.
הנשיקה של רודני ובקט - ללא מילים.

סלמאק

New member
אם כבר הזכרת את הקול של קדמן,

אני היחיד שזה הזכיר לו קצת את Candy Can Do it? שומעים את הקולשלה מגיע ככה משום מקום, עם אקו...
מה נסגר?

shelNom

New member
המיקום בכתוביות כמו דניאל

מקום של כבוד, ודמות מרכזית and with בכלל אני שונא פתיח של סדרות הוא מגלה מי הדמויות החשובות(או יותר גרוע מי לא) למשל עצם העובדה שהחדש בפתיח אומרת שהוא יכנס לצוות.

Chelnak

New member
זה עוד טוב יחסית לבטלסטאר גלקטיקה

שם מראים לך "דוגמיות" מכל הפרק כבר בפתיחה...

subatoi

New member
א. אני חושב שגם ב"צוות לעניין"

זה היה, לא? ובטח בעוד מקום שאני לא זוכר כרגע. ב. איפה יוצא לך לראות גלקטיקה?!

subatoi

New member
יודע גם יודע. שאלתי את צ'לנאק

איפה היא רואה, כי למיטב זכרוני, אין לה יס.

Chelnak

New member
אכן.

דוקא מזמן לא יצא לי לצפות בה, אבל כשכן - צפיתי בזה כמה פעמים אצל חברים.

noobster

New member
אוף דודות עצלניות...

אבל כשהם שלחו לי סוף סוף אז זה את כול העונה... אני לא אוהב מרתונים אז אני נשאר דבור לערוץ 1 והפרקים פה על סטנד בי.. (שיופעלו בשבועיים הקרובים) ותודה לאתר התרגומים למרות שאין לי סיכרון ואז אני מסנכרן כול כמה שניות ידני , שיש..... אז בקשר לפרק... ענק ואני משתגע בין הדעות פה... כן היה כיף לצחוק. אבל גם מה עם העלילה???? וברצינות.. 8 ספינות כוורת??? תשאירו אחת ושתחפור עד שתמצא את אטלנטיס.... לאאא בואו נעזוב.... ואת האמת, כשראיתי בסוף הפרק את הרעיון של רודני אז חשבתי שהם יעשו הפוך ויחברו את הגביש לשער... ואז כמו בפרק עם ט'יאלק כשנסגר השער או משהו והוא היה טקוע בזיכרון... ועם כבר מדברים על אחסנה... אחלה פיתרון.... אחד קונה כרטיס טיסה ואני לוקח את המשפחה צרובה על דיסק :) אההה. ועכשיו הם ילמדו גם על טכ' של ריית ויכניסו אותה לספינה הבאה? אז יש למה ספינה ארצית... עם משגרים של אסגרד ומנועים של גואלד ותא מטען של ריית'... NICE

למעלה