סג"א - 2x4 - Duet

Nogmor

New member
וואוו, ממש נודד. אפילו ל"לא אדומים"

קיצור, מקקי מנשק את קרסון... ענק... מוזר, אבל מצחיק ברמות. פרק שמאוד מאוד מזכיר את ההוא עם ג'קסון וה12 גופים בגוף שלו, אבל לדעתי שנקס שיחק שם הרבה יותר טוב מהמשחק של דייויד היולט פה.. :-1 טוב נו. אבל עדיין פרק חמוד.

subatoi

New member
יש הבדל.

שאנקס עשה את זה דרמטי. היולט כאן עשה את זה בקטע קומי. נראה לי שלא הוגן כ"כ להשוות.

kinspirit

New member
בדיוק מה שהתכוונתי להגיד

בעוד שהרעיון הבסיסי של פיצול אישיות באמת דומה, כמו שסקובי ציין, במקרה של דניאל הפרק היה אמור להיות דרמטי ולכן לא רק הסיטואציה עצמה אלא גם הנפשות הפועלות היו דרמטיות, בעוד שבמקרה של רודני המסכן ברור שהכוונה העקרית היא להצחיק את הצופים עד דמעות. ובשני המקרים השחקנים ביצעו את העבודה בצורה מושלמת.

subatoi

New member
בפרצופון אחד: ../images/Emo6.gif

1. אין, אין, אין מילים. כל חובבי רודני, שתמיד חלמו על פרק שיהיה כולו עליו ושיוכל לבוא בו לידי ביטוי כל ארסנל השטויות של רודני, קיבלו את מבוקשם. פשוט רודני "ירה" בכל מה שהיה לו. פשוט נתנו להיולט להתפרע על המסך. היה פשוט מצוין. 2. ונמשיך איתו - רודני גם היה מוקף בשלוש נשים. אחת מבפנים, אחת שהוא מתמודד איתה בדייט, וגם הרופאה שהוא יצא איתה בעבר. אם היו לי כישורים של קיווי, הייתי עושה משהו בסגנון "הנשים של ד"ר טי" (שלא ראיתי), או "שש נשותיו של הנרי השמיני" (שלא ראיתי)
. 3. עוד בקשר לרופאה - היה מוזר שלא התייחסו במילה אחת לזה שגם הרופאה (בסדר, בסדר, פסיכולוגית) היתה בקשר עם רודני בעבר, בהתחשב בזה שהוא בא אליה בעניין דומה, איכשהו. נדחיק. 3. ונמשיך עם הפסיכולוגית - לא מוזר קצת שהם אמורים להתקמצן על האנרגיה, אבל פתאום הם כן פזורים ברחבי העיר? לפי הנוף מהמשרד שלה, היא נמצאת ממש באחד הקצוות של העיר. אבל למה שנתלונן, היה נוף מגניב מהחלון שלה בלילה. 4. נוף - גם בלי קשר לחלון שלה, היתה תמונה של העיר בלילה/ערב/חושך, והיה יפהפה. 5. חלון - בכלל הרעיון של החלונות בחדרים ככה פתאום מצוין. גם לבחורה של הדייט היה נוף מהחלון, אם כי הרבה פחות מרשים. 6. ואם כבר אפקטים, תחילת הפרק היתה ממש מגניבה עם האפקטים של הירי על הריית' וההתרסקות שלו. מזכיר את ימי ס"ג העליזים. 7. ואם כבר ירי על החץ - לא מוזר שדווקא כשהם בסכנת גילוי מטורפת, דווקא מסוג הנשק היחיד שיכול לעזור להם (בזוקה) יש להם רק חייל אחד? דבילי למדי. 8. ואם כבר מדברים על תחילת הפרק - הפתיחה החדשה שעשו ממש מגניבה. ממש כמו שצריך. ולסיום - עוד פרק עם שם כמו של מב"כ, לצרף לרשימה שעשיתי פעם. הפרק המפואר Duet (דה), עונה 1 של ח"ע9. עד כאן.

סלמאק

New member
אבל טעות בידך...

רודני לא יצא עם הפסיכולוגית... יכול להיות שאתה מתכוון לפעם ההיא שבה טיילה באה להיכנס אליה ופגשה שם את רודני, ורודני היה נבוך מהעובדה שהוא יוצא מקליניקה שלה, אז הוא המציא תירוץ *כאילו* הוא נפגש איתה... בסך הכל - פרק ענק!!! לא יודע מה איתכם, אבל אני אהבתי מאוווווד את המשחק של דייויד... קודם כל הצורה שבה הוא שיחק בצורה נשית!!! זה היה ענק. איך שהוא שיחק אותה כשכל אחד מהם "לוקח פיקוד" מחדש על הגוף...
כשהם מתווכחים, או רבים על השליטה... פשוט גדול. מעניין איך הם העבירו את כל החץ המרוסק דרך השער... ומשם למעבדה של זלינקה

ayan2

New member
בשולי הפרק...

מפני שעל כל הדברים החשובים כבר כתבתם...(ו-כ-מ-ו-ב-ן שהיה פרק נפלא!). אולי זה רק נדמה לי, אבל בפרק הזה קארסון היה על לבוש אזרחי יותר מבעבר. זה כמובן בלט מאוד בארוחת הערב שאליה הוא הוזמן על ידי רודני/קדמן. ואם יורשה לי לומר הוא היה לבוש לא רע בכלל
הסלט שאכלו בדייט של רודני נראה לי טעים מאוד...
מאיפה כל האוכל הזה מגיע? מהיבשה שאליה ירדו האנשים של טיילה? ויש בכל זאת שני דברים שלא לגמרי ברורים לי: כשהחץ הגיע, שפרד אמר שאם הוא (=החץ) יראה אותם הוא ידע היכן אטלנטיס (או משהו כזה...). מדוע? כי הוא...יסרוק אותם? כי הוא יאסוף אותם אליו ויוציא מהם מידע? זה היה די מבהיל לראות שהחץ אסף את רודני (טוב, נו, גם את קדמן. אני לא ממש מכירה אותה...). ואם הם לא היו פוגעים בו ומפילים אותו? הם היו נאבדים לתמיד? ואם כן מפילים אותו - תמיד אפשר לשחזר אנשים שהחץ אוסף? רק אני לא מבינה כלום?
אבל אחלה פרק! רודני ענק!

סלמאק

New member
אל תשכחי

שהרפאים חושבים שאטלנטיס הושמדה... אחרי הכל הם כביכול פוצצו אותה בפיצוץ גרעיני כדי לא לתת לרפאים לקבל אותה, ואז הסוו אותה. אם הרפא שהטיס את החץ היה רואה אותם ומזהה אותם, הוא היה מעביר לשאר הרפאים את המסר שאטלנטיס ויושביה עדיין נמצאים שם. כך גם אם הוא היה מצליח לברוח חזרה לכוורת ממנה הוא הגיע... הם היו מזהים את רודני וקדמן כארצניים והיו מגלים את האמת, או לפחות סוחטים מהם מידע בנוגע לכדה"א. זו גם הסיבה העיקרית לכך שהיה אסור שהחץ יצליח לעבור דרך השער, מלבד העובדה שהחיים של רודני וקדמן הם יקרי ערך, לא זה היה מה שמונח על הכף, אלא ביטחון אטלנטיס וכדה"א. הם לא היו בטוחים שניתן להציל אותם לאחר שהחץ הופל, אבל אני בטוח שהם שמחו לגלות שזה אפשרי. שאלת מה היה קורה להם אם הם לא היו מפילים אתהחץ? מה את חושבת? מן הסתם, הם היו "נאכלים" בספינת הכוורת, לאחר שכנראה היו מזהים אותם ומתחקרים אותם בעינויים. החץ לא הורג אף אחד, כי לא זו המטרה של הרפאים. החץ רק אוסף אותם (כמו השיגור של האסגארד) ושומר את המידע בזיכרון (תופס פחות מקום
) עד לשחזור שלהם בכוורת, לצורך האכלה.

ayan2

New member
כמה הגיוני, סלמאק...תודה! ../images/Emo140.gif

זה חדש לי הטכנולוגיה הזאת של איסוף מידע בלבד ושיחזור הגוף רק מאוחר יותר. חוסך מקום. אינדיד.
ותודה על המענה הברור לגבי פיצוץ-כביכול-אנחנו-כאילו-כבר-לא-כאן-הסוואה-אסור-להתגלות. קשה לי שלא להרהר בשאלה כמה זמן דבר כזה יכול להחזיק מעמד...כמה מסוכן לצאת מאטלנטיס, אם כל רייפ שפוגשים בו, אסור שיזכה לחיות את המפגש. מלחיץ...

subatoi

New member
זה משהו שגם אני לא הבנתי.

הם מנסים לבלף על הרפאים, אבל זה בלוף שיכול להחשף בכזו קלות. להעלים את אטלנטיס זה כמו לגנוב פיל מגן חיות, איכשהו, ולקוות שכולם יעברו ליד הכלוב ואפאחד לא ישים לב. כאילו, הם העלימו אותה לאיזה 47 מאיות שניה, וברגע שהרפאים קצת זזו הם החזירו אותה. אז מה הקטע? ואם הם היו חוזרים לבדוק שוב? ואם הם היו עושים עוד סיבוב במערכת השמש ההיא? ואם הם שכחו משהו? ואם הם לא כאלה מטומטמים? ואם ואם ואם. וגם אם כן, עכשיו הם לא יכולים להסתובב בגלקסיה בכלל, כי יש סיכוי של 100% שהם יפגשו חיצים של רפאים על ימין ועל שמאל, כמו שקרה במהלך עונה 1. אז מה הקטע? הרי ההיגיון אומר שזה ייחשף בצ'יק. לא ברור. לפחות שהיו משאירים את ההסוואה.

סלמאק

New member
ההסוואה לוקחת המון אנרגיה

שזה דבר שגם למדנו מהעונה הראשונה שקצת חסר להם... ה- ZPM שהם חיברו לא יכול להספיק לנצח. הם הסוו אותה למספיק זמן כדי לגרום לרפאים לעזוב. התקווה שלהם היא שהם מספיק "קנו" את זה כדי שלא יחזרו, אבל גם אם יחזרו, יש להם מיכשור שמזהה התקרבות מבעוד מועד, מספיק זמן כדי להעלים את העיר שוב. ותאמין לי, למצוא את המיקום הקודם של העיר, אחרי שהיא נעלמה, זה כמו למצוא מחת בערימה של שחט (יש לנו עולם דימויים עשיר, לי ולך
)... אתה יכול לזהות נקודה לא מסומנת בלב ים? דבר אחר שאני לא מבין: איך הרפאים לא חושבים על פיתרון פשוט לגלות אם העיר אכן הושמדה או לא? הפתרון הכי הגיוני זה לחייג לשער של אטלנטיס ולראות אם נוצר חיבור. אם נוצר חור תולעת, העיר עדיין קיימת, כי השער לא הושמד, או לפחות לא קבור תחת ההריסות שמתחת לפני המים.

subatoi

New member
הנקודה דווקא מסומנת יופי.

אם יש להם קואודינטות, כמו שלנו יש קווי אורך ורוחב, הם יכולים למצוא אותה עוד מיליון פעמים, זה לא כ"כ בעיה. מספיק שהם מודדים מרחק מהיבשות מכמה כיוונים וזהו. שלא לדבר על מערכת ממוחשבת. אבל מה שאתה אומר לגבי זה שיש להם מיכשור שמזהה התקרבות מרחוק זה נכון, וזה הגיוני.

סלמאק

New member
אמרת סימון קווי אורך ורוחב לפי

יבשות, אבל אתה שוכח שמדובר בכוכב שכולו מים. בתקופת הקדמונים באמת היו שם רק מים, אבל בכמה אלפי שנים האחרונות התגבשה לה שם אדמה (שבה יושבים האטוסים), אבל הרפאים לא יודעים עליה. אם הם היו מגלים אותה, הם היו מחפשים שם מתיישבים... ואת השאר אתה כבר יודע.

subatoi

New member
אני לא מסכים.

ראשית, גם אם זה היה כוכב שכולו מים, זו לא בעיה למחשב לקבוע קואורדינטות איכשהו. הרי גם לוכוב שכולו מים יש ציר שהוא מסתובב סביבו, והמחשב בטח יכול לקבוע איך לחלק את זה לקווי אורך ורוחב. שנית, אם לרפאים יש מחשב נורמלי, כמו שיש לצוות "שלנו" בכל פרק של הסדרות, כמעט, אז גם בסריקה מרוחקת הם יכולים לראות שיש יבשות. שלא לדבר על לראות את היבשת בעין הבלתי מזוינת, אחרי שהיו כ"כ הרבה ספינות מעל הכוכב. ככה שבכל מקרה אני לא רואה בעיה שהרפאים יוכלו לקפוץ לבקר ולבדוק מה קורה שם מדי פעם. אבל בשביל זה הם צריכים לחשוב שיש סיכוי שהיא לא נהרסה, וזה קשה לי להאמין שהם יחשבו, משום מה. מצד שני, למה הם לא בדקו מה קורה על היבשת? היו מוצאים כמה אתוסים טעימים...

סלמאק

New member
זה בדיוק מה שאני אומר...

למה הם לא חיפשו על היבשת? כי הם לא יודעים כרגע שיש יבשת. נכון, יש להם את המיכשור הדרוש כדי לסרוק את הכוכב ולגלות את היבשת, אבל הם לא חושבים שיש סיבה להשתמש בו, בשביל מה לסרוק כוכב שכולו מים? יותר הגיוני להאמין שהמתישבים ברחו דרך השער, ולא ליבשת.

kinspirit

New member
בנוגע לחיוג לשער

אני משערת אין להם את הכתובת לחיוג לשער של העיר כי אחרת הם כבר מזמן היו מנסים לפרוץ לעיר בדרך הזו. כן, יש את עניין המגן על השער ואולי הם יודעים מנסיון עבר שהוא מופעל, אבל הרי היו להם כמה אלפי שנים לנסות למצוא דרך להתגבר על העניין. מה שהעלה בי שאלה - אנחנו יודעים שהאטלנטים הטביעו את העיר על מנת שהיא לא תיפול לידי הריית', ואנו יודעים שהרפאים באמת עזבו את העיר במנוחה כל השנים שהיא היתה מתחת לים. אז מה פתאום זלנקה וד"ר וויר החליטו שהם צריכים להשמיד לחלוטין את העיר ולשים וירוס במחשב על מנת שהריית לא יוכלו להגיע אליהם גם מתחת למים? נכון, השונה עכשיו הוא שהם יודעים על כדור הארץ והם רוצים לכאורה את הכתובת מהמאגר של הקדמונים, אבל אם הריית' היו באמת יכולים להגיע למאגר של הקדמונים כאשר העיר טבועה הם לא היו עושים את זה כבר לפני הרבה שנים, ואילו רק על מנת לגלות כמה שיותר על הידע של הקדמונים? או שאולי לא...

סלמאק

New member
נראה לי שלרפאים היתה בעיה טכנית

אחת בזמן שהעיר היתה שקועה במצולות: היא היתה ממוגנת בכיפה!!!!!!! איך הם היו חודרים את המגן? אם הם היו יכולים לחדור את המגן הזה, אני לא רוצה לדעת מה היה קורה לצוות עכשיו, זה הדבר היחיד שהציל אותם בפרק הראשון לעונה...

L y c a n

New member
באמת אחד הפרקים המשעשעים..

ואפשר להגיד שעד הפרק הזה די שנאתי את רודני, מה לעשות, הוא טיפוס מעצבן "טיפה"
אבל כאן,זה היה ממש פרק סבבה..

למעלה