מתגעגעים?

lilaNY

New member
יצא מדהים, מצטערת מקס לא נשאר פרור../images/Emo21.gif

הביצים חומות חומות, אחרי שהתבשלו שעות עם קליפות בצל ודבש, החצילים מטוגנים ופריכים, פיתות טריות, חומוס וסלט ממלפפונים ישראלים. ואפילו... עמבה. איך איך חלמתי על זה חודשים ולא הכנתי עד היום.

RamlaCity

New member
אני הכי מתגעגעת

להיות איתכם שוב.. והרבה.. כבר חודש שאין לי מחשב , אבל היום הוא חוזר מתיקון. שבת שלום לכל חברי הפורום, ממני, שאיתכם תמיד.

Yaniv-DC

New member
אני הכי מתגעגע ל...

ספונטניות. לזה שאפשר להתקשר למישהו באחת עשרה בלילה ולהגיד - בוא, יוצאים. נכון, אז עובדים מחר בבוקר, אבל מה זה משנה... אני מתגעגע לרצפה. כל כך מתגעגע לריצפה, עם הריבועים והדברים המשונים הצבעוניים האלה בבלטות. די, נשבר לי משטיח מקיר לקיר, ואת הרעש שהפרקט עושה אני לא סובל, ואין כמו רצפה קרה ביום קיץ לוהט. אני מתגעגע לחלון בשרותים... איזה כיף שיש חלון בשרותים... ופה - "המצאת המאה" - הוונטה... טיפשים. אני מתגעגע לתחושת השייכות. לא יודע להסביר את זה, אבל כשאני הולך ב"רחוב שלי" בארץ, אני מרגיש שייך, שזה שלי, שאני בטוח, ששום דבר לא יקרה לי. אני יודע שזה לא ממש משקף את המצב הנוכחי בארץ, אבל תזכרו שעזבתי לפני שזה התחיל... אני מתגעגע לזה שאם רוצים להוציא כרטיס אשראי, הולכים לבנק וחותמים על איזה טופס. לא בדיקה עם הקרדיט ביורו, לא אפליקיישן שמפליקיישן. בכלל, פיתחתי שנאה ואיבה למילה הזאת. אני מתגעגע לחברים המדהימים שיש לי בארץ, מהסוג שעוד לא מצאתי כאן. ולמשפחה שלי - המון. וזהו, בערך...

יניב אמרת בדיוק את מה שחשבתי

וזה מדהים. ריצפה - כמה שחסרה לי ריצפה. יש לי איזה חמישה ריבועי קרמיקה בבית במטבח ובאמבטיה אבל ריצפה אמיתית..... והרחוב והפאקינג קרדיט ריפורט.... כתבתי על זה מאמר שלם, לנסות להסביר לישראלים אומללים בפני מה הם עומדים. ובכלל לבית. תודה שאמרת את מה שחשבתי.

Yaniv-DC

New member
אפרופו אנתרקס ומטעני צינור

כל הזמן חשבת לעצמי... המכתבים האלה נישלחו לגורמים הלא נכונים... אם כבר הייתי שולח ל-INS ולקרדיט ביורו...

שתי אפשרויות

האחת - המאמר יתפרסם בקרוב ב- YNET ואשלח לך לינק או השניה, תני לי את האימייל שלך ואשלח לך העתק, אבל תיאלצי להבטיח לא להפיץ אותו לפני הפרסום

יש לי סבלנות.... אני אחכה למאמר...

וסתם מסקרנות - הם משלמים לך על זה? ושימי לב שלא שאלתי כמה...
(הישראלים האלה, אין להם בושה). אפרת |בלוןכ|

והתשובה היא לא!!

והלוואי, כי אחרת אני ממש לא מבינה למה אני יושבת שעות על גבי שעות כדי לכתוב את המאמרים המקיפים האלה. אני עושה את זה מטוב ליבי ומשעמום! ובאמת היה יפה מצידם להציע לי איזה משהו קטנטן על המאמץ אבל לא! אז אני אשמח לשלוח לך את זה, אם את רוצה אני יכולה לשלוח דרך מערכת המסרים. אני עכשיו בדיוק מסיימת את עמוד 16 של המדריך המלא לרכישת רכב, רישום רכב, ביטוח רכב והוצאת רשיון נהיגה לישראלים בארה"ב!!

סוף סוף סיימתי!!

20 עמודים 14 שעות עבודה אני מטורפת הולכת לעשות הגהה. אפרת, כתבתי לך ב- ICQ אם את רוצה את המאמר לגבי Credit History הוא רק שמונה עמודים...

Benkok

New member
אני מתגעגע...

ל א מ א ! ! ! וגם לשאווארמה בלפה, כן זאת שנוזלת מלמטה. ולמטקות בפלמחים. ולמוכרת בהיפר-נטו (זאת עם השן זהב) שיודעת בדיוק איך אני אוהב ת´חזה אווז הפרוס שלי (דק-דק אבל לא פירורים). ולאימפרזה שלי עם החלונות הידניים. וסטייק ב"אסא". ונאפיס פטריות ביום שבת ב-6 בבוקר (עם ביצה, בלי רסק). ולנהג שחותך אותי באיילון ומסמן לי "תודה" עם היד. ולזה שאפשר בחמש דקות לקפוץ לשתות קפה עם החבר´ה. ולזה ששיחה לתל אביב לא עולה 6 שקל מסלולרי. ולחמודה שמתקשרת באמצע המשחק כדורגל כדי לשאול "מספר שאלות בנושא החור באוזון". בקיצור, לבית!!! בן שמתגעגע לאייקון של המנגל!!!

"ובתוך הפרי כל געגועי"-בפרץ נוסטלגי

ווי ווי ווי... הזכרתם נשכחות. יניב - תתבייש (מהר לפינה, עם הפנים לקיר, תספור עד שלוש ותתביש). אז למי שלא יודע/זוכר, אני כאן כבר קרוב לחמש שנים (עם גיחות תדירות למדי לארץ הקודש - פעמיים בשנה ולפעמים יותר). בשנה שהגעתי, היה לי דיון ממושך למדי (בהתכתבות) עם חברה טובה על הגעגוע, מהותו, משמעותו ואיך הוא נתפש אצל אנשים שונים. בנימה מאוד מודעת, גם טענתי שיש משהו מאוד חיובי בגעגוע, לפחות בעיני, משהו מאוד רומנטי (לא כמו יחסים רומנטים אלא כמו התקופה). אבל כל זה היה תיאוריטי. אחרי איזשהו זמן, היא אמרה שהיא ממש מתגעגעת, אני, לבושתי, לא התגעגעתי. לא שלא התגעגעתי אליה, פשוט לא התגעגעתי. בכלל. זה היה חורף, ולמי מאיתנו שלא מצוי ברזי החורף האירופי (אשריו וטוב לו), מעבר לזה שהוא קר, הוא חשוך. מאוד. זריחה אחרי 8... מדכא להפליא. אז בבוקר חשוך שכזה, שעה לפני הזריחה, בתחנת הרכבת - שגם היא לא דבר משובב נפש במיוחד, המשיך לרדת שלג. המשיך ,כי הוא ירד גם ביום האתמול, כך שהכל היה מכוסה שכבה דשנה של סופג רעשים לבן (לשלג יש מן תכונה כזאת - לתפקד כמו משתיק קול לכל הרחוב). הרוח הקפיאה כל מה שעוד הראה סימן חיים (כך שהפנים כמעט נשרו) והעיפה את השלג לעיניים. ואני כ"צטט" מגלגל בראש את "פירות חמישה עשר" (שלג על עירי/נעמי שמר). אם לדייק, אז לא גילגלתי, הוא פשוט התגלגל, הזדמר בראש. כשפתאום הגעתי בלי משים, לשורה האחרונה: "שלג על עירי, שלג על פני, ובתוך הפרי כל געגועי" ועברה בי כזאת צמרמורת! ומאז אני מתגעגע.

Gefen

New member
תופס ספיישל בשבילך... ../images/Emo79.gif../images/Emo39.gif

שלג על עירי כל הלילה נח
אל ארצות החום אהובי הלך שלג על עירי והלילה קר מארצות החום לי יביא תמר דבש התאנה, מתק החרוב ואורחת גמלים עמוסי כל טוב הנה שוב ישוב
לבבי ומשם תפוח זהב יביא... שלג על עירי נח כמו טלית
מארצות החום מה הבאת לי? שלג על עירי שלג על פני ובתוך הפרי כל געגועי...

דן צ

New member
הכי מתגעגע??

לשנות השמונים ותקופת הנעורים שלי אז. וגם לתקופת הצבא לנופים המדהימים שבלבנון והבופור. והכי הכי מתגעגע לשני הילדים שלי שנמצאים כאן לידי , סתם כך מתגעגע אליהם כל הזמן כשהם הולכים לבית הספר ולגן , כשהם הולכים לחברים , תמיד אני מתגעגע אליהם , נכון????

sirpad

New member
ואני הכי מתגעגע

למה שחסר ואין. לחברים שלי מהארץ ,למשפחה לארוחת שישי,לבישולים של אימא,לשאוורמה אמיתית,לפיתה שלא עשויה מדיקט,לריח של החמין כשאתה חוזר מיציאה ביום שבת לפנות בוקר,לעברית כן עד כמה שזה יישמע מופרך לעברית. אהה וגם למילקי שוקולד(איכשהוא יש לי הרגשה שבסוף אני יהיה מאלה שמייבאים את חצי ישראל לפה,למרות שכבר גמלה בליבי ההחלטה שנסיעה הבאה שלי לדנמרק המזוודה לא תהיה מלאהבבגדים כי אם בקפואים-בורקס מלוואח ושאר דברים שלך תחפש ולא תמצא.) אה אגב בורקס,מסורת של אימא שלי,ממש לפניי כניסת השבת אפיית בורקסים טריים חמים עם כוס תה עם נענע.גם לזה מתגעגע.

nirnir1

New member
אפשר גם הפוך, להתגעגע ל USA

אחרי השירשור הזה, מותר להתגעגע למשהו מארה"ב ? מזה כיומיים , אני מצונן, עם וירוס מעצבן, אתמול הייתי עסוק עם חברים, ולא ממש היה לי זמן לעצמי, אבל היום, שבת,יש הרבה זמן, ואני מנסה למצוא לעצמי פינה נוחה במיטה, מקטר, שותה תה וגם קצת מרחם על עצמי, בין לבין, לא נותר לי אלא לחשוב, מה הייתי עושה לו הייתי כרגע, מעבר לים, איך הייתי יורד (במנהטן), לדראג סטור בפינת הבלוק, ורוכש: -תאילנול, אדוויל קולד (זוכרים את הסיפור של פנטום על כדורי הפלא מחו"ל- "דקסמול") . -ויטמינים, -סירופ נגד שיעול, -סוכריות מציצה על בסיס טבעי לגרון, -טיפות אף לסתימה, -ואפרופו סתימה , גם טישו קלינקס עם אלוורה לאף, וכאן, אה כן, יום שבת, ה-כ-ל סגור, אין באזור שום קניון לרפואה, או שאתה גוסס ותלך למיון, או שתחכה עד ליום ראשון...

שטיבלמן

New member
הרבה מאוד סופר-פארמים פתוחים

במשך כל השבת!! ובנוסף, ישנם בתי מרקחת תורניים, הרשימה מתפרסמת בעיתונים. ומקסימום תתקשר לקו החם של קופת החולים שלך והם ידריכו אותך היכן אפשר לקנות. אבל כאמור, הרבה מאוד בתי מרקחת פתוחים. תרים טלפון לסופר פארם הקרוב אלייך ותראה שיענו לך.

למעלה