מבחני IQ ברשת

שלום לכולם!!!!!

יש לי שאלה קטנה, אני רוצה לעשות מבחן IQ ואניחיפשתי קישוים ולא מצאתי וחיפשתי במאמרים ולא מצאתי.. מישהו יכול להפנות אותי למבחן אייקיו? כי למען האמת זה מסקרנן אותי אז אם תפנו אותי תודה לכם! אה ועוד משהו, זה בעיברית נכון? ליתר ביטטחון כי באנגלית אני בכלל לא מיסתדרת..

MelodicTruth

New member
Foritensum

מבחן מאתגר ויצירתי שלא דומה לאף מבחן אחר ברשת: Foritensum Test, Answer Sheet למה שלא תנסו לפתור את השאלות במבחן במקום לכתוב שטויות בפורום?

qaa

New member
מחפש מבחן IQ שאפשר לבצע באינטרנט.

יש המלצות?

neko

New member
בעמוד הראשי של הפורום יש הודעות

מומלצות, אחת מהן מכילה מבחנים. ובכלל, כדאי להכניס לקישורים חומר על מבחנים... יש מתנדבים לספק כמה מהטובים ביותר

sneta

New member
האם אובחנתם כמחוננים ולמרות זאת כבו

האם אובחנתם כמחוננים ולמרות זאת כבוגרים אתם מרגישים מפוספסים? אובחנתי כמחונן. תמיד דברים הלכו לי בקלות אבל ללא מאמץ והתרגלתי לזה. וכך עם מאמץ קטן מאוד עברתי את ביה"ס עם ציונים בינוניים, צבא בתפקיד סתמי ואוניברסיטה עם ציונים בינוניים. עכשיו אני עובד כמתכנת בעבודה שהיא בסדר גמור אבל לא יותר מזה. איכשהו אני מרגיש שמתישהו "הרכבת ירדה מהפסים". אין לי תלונות מיוחדות אבל איכשהו זה לא מה שחשבתי שיהיה. חדוות הלימודים שתמיד הייתה לי התנדפה לה אי שם. עם משכנתא על הראש וילדים יהיה קשה מאוד לשנות דברים עכשיו. האם קרה לכם משהו דומה? אם כן אשמח לשמוע את הסיפורים שלכם ומה עשיתם עם זה.

1LIRONOS4

New member
כשהייתי קטן יכולתי( הודעה ארוכה)

כשהייתי קטן יכולתי להיות מאובחן כמחונן אבל דבר כזה קרה: הייתי אמור ללכת לאיבחון למחוננים (3 מהשיכבה שלנו הלכו כולל אותי) ופעמיים פיספסתי אותו, פעם אחת בגלל מחלה ופעם שנייה בגלל שפחדתי להיבחן אז שיכנעתי את אימא שלי לא ללכת. בפעם השלישית שכן הלכתי נכנסתי למבחן, הייתי לחוץ מאוד וכל הזמן חשבתי על מה תוצאות המבחן ישפיעו. בסופו של דבר עשיתי את המבחן ואובחנתי על גבול המחונן אבל... זכור לי שדיברתי עם אימא שלי על שאלות המבחן והתשובות שרשמתי והתברר לי שאני יודע את כל התשובות (כמעט, לא אגזים) למבחן ומרוב הלחץ וההתרגשות פיספסתי את הרכבת. בבי"ס היסודי בהתחלה המורים התייחסו אליי בצורה מכובדת (בלי קשר לאיבחון, פשוט בגלל שהוצאתי ציונים טובים בלי ללמוד) והילדים התנכלו אליי כי גם הייתי נחשב לחכם וגם הייתי מאוד טוב בספורט. בכל אופן התקופה ביסודי עברה עליי בצורה הגרועה ביותר מכמה סיבות: א) היו לי כ"כ הרבה תחומי התעניינות שלא ידעתי במה לבחור כי תמיד חשבתי "מה יהיה כשאני אהיה גדול", ו"אולי אני אעשה את הבחירה הלא נכונה". ב) אהבתי נורא ספורט וזה ולימודים לא הלכו ביחד. ג) פיספסתי את בסיס הלימודים כי הרבה פעמים יצאתי החוצה מהשיעורים. בסופו של דבר הגעתי לבי"ס ממש גרוע עם ציונים על הפנים ובלי בסיס לימודי. אחרי שנה אחת בבי"ס הגרוע (ששם היחס של המורים היה טוב) החלטתי לצאת משם כי הילדים לא היו ממש נחמדים (כולם היו ערסים דפוקים [ושיהיה ברור, אין לי בעיה עם ערסים אלא אם כן הם דפוקים - כלומר עושים בעיות לי אישית]). טוב, עזבתי את הבי"ס שם וכדיי להיכנס לבי"ס החדש הייתי צריך לעבור איבחון אצל פסיכולוגית. לאחר שעברתי את האיבחון שמתי לב שהמתמטיקה שלי ירודה בצורה קיצונית ביחס לשאר הדברים ובסופו של דבר קיבלתי 128 נק' במבחן ווכסלר למבוגרים שעשיתי בגיל 15. מה גם שיש לי הפרעות בקשב\סדגש| וריכוז. אני יודע שמשתמע מכך שאני לא "נחשב" למחונן אבל הכל נבנה מכך שבהתחלה לא השקעתי בלימודים ואם הייתי משקיע במתמטיקה (או חשבון) בבי"ס היסודי אז הייתי מצליח להוציא ציונים יותר גבוהים בבי"ס וגם במבחן ווכסלר. עכשיו אני מוצא את עצמי חולם על אוניברסיטה בעוד אין לי בגרות. אני יודע שאני מסוגל לעבור את הבגרות בציונים גבוהים מאוד אבל אין לי כוח לעבור את כל התסבוכת הזאת שוב. אני רוצה ללמוד באוניברסיטה אסטרופיסיקה ומדעי החלל וכבר התחלתי לכתוב כמה מאמרים (הכל מידע אישי בלבד) על הנושא הנ"ל. עכשיו אני לפני צבא ואני יודע בערך (עדיין לא בדיוק...) את מה שאני רוצה לעשות בחיים מאוחר יותר לאחר השירות הצבאי. מסקנות: א) חלק מהילדות שלי הכשיל את הבגרות (לא קשור לבי"ס) שלי. ב) לא הייתי צריך לקחת את הכל כ"כ בקלות כשהייתי צעיר. ג) האשמה מוטלת עליי אבל לא רק. ד) אני עדיין מסוגל לשקם הכל אבל אני לא יודע אם יהיה לי כוח להשלים את הבגרות שחסרה לי. ה) אני יודע שאני פיספוס וזה עושה את המקרה עוד יותר גרוע. דברים בנוסף: אני באמת צריך להודות לאימא שלי במיוחד על זה שהכניסה בי את יצר הסקרנות (זה מתבטא בכל כך הרבה דברים), הקריאה (קריאת אנגלית בגיל 5, ידיעת אנגלית ברמה בסיסית בגיל 6 וחצי בערך, קריאת רוסית בגיל 8, קריאת יוונית בגיל 9) והיצירתיות (ציירתי עם אימא שלי בגיל שנתיים וחצי) בגיל מוקדם. עוד כמה דברים: לצערי הערכה אני לא מקבל מאף אחד למרות כל הידע שלי - בגלל שהוא לא מבוטא בעובדות-על-הנייר בתכל'ס (בגרות וכו') ואת זה אני מנסה לשפר. אני מקווה שתקראו את זה אבל בגלל אורך ההודעה, סביר להניח שלא, זה רק משהו שרציתי להגיד ואף פעם לא יצא לי לומר. חג שמח
ושבוע טוב!

sneta

New member
d

קראתי את מה שכתבת ואני אנסה לתת לך עיצה (לתת עיצה זה קל) הבעייה שלך יותר קיצונית משלי אבל אולי יותר ניתנת לפיתרון. יש לי חבר שהוא ד"ר לפיסיקה ואמר לי פעם את הדבר הבא: אני לא בהכרח חכם יותר מאנשים אחרים שיכולים לעשות את התפקיד הזה, אבל יש לי יתרון אחד עליהם: אני מוכן לעשות אותו. הרבה אנשים יכולים להיות להיות פרופסורים לפיסיקה אבל הוא זה שבחר לשלם את המחיר (ויש מחיר) של להשקיע את הזמן והאנרגיה למה אני טוען שהבעיה שלך ניתנת לפיתרון? אתה אומר שאתה בן 18 ושאין לך בגרות. בזה אתה דומה להרבה מאוד אנשים בגיל שלך וגם מבוגרים יותר. יש לי חבר בן 27 שעדיין עושה פסיכומטרי. אני שיפרתי בגרויות בצבא . איכשהו מצאתי את הזמן. אני אגלה לך סוד - סף הקבלה בפיסיקה הוא בין הנמוכים ביותר - מעט אנשים רוצים ללמוד את זה. אם אתה רוצה ללמוד משהו ריאלי מצבך אפילו טוב יותר. הציון בבגרות משוקלל - המשקל של חמש יחידות מתמטיקה בממוצע הסופי הוא פי חמישה מאשר. יחידה בהסטוריה שבה מספיק לך ציון עובר - שלא לדבר על העובדה שכול אוניברסיטה מעניקה בונוסים של עד 30 נק' למקצועות של חמש יחידות לרוב האנשים גם קל יותר ללמוד למקצועות ריאליים שיש בהם חוקים מאשר לשנן בע"פ הסטוריה או תנ"ך כול קורס כזה הוא בסה"כ כמה חודשים. אם תרשם לקורסים כאלה ותשקיע הרבה זמן בבית תוך שנה תהיה לך בגרות לגבי הרגלי למידה - שב הרבה על התחת ותפתור הרבה תרגילים - זה כבר יבוא מעצמו. קל יותר לעשות בגרות מאשר להיות תקוע עם תואר ראשון בינוני ובגיל ומחויבויות כלכליות שלא מאפשרות לך שינויים גדולים בחיים. הזמן זה עכשיוA

1LIRONOS4

New member
באמת תודה רבה על העזרה והעצה

אבל אני לפני צבא (עוד חודש גיוס), אני אוכל לעשות את כל ההכנות והלמידה במהלך השירות?

sneta

New member
בהמשך - זה תלוי איפה יציבו אותך

בתחילת השירות - די בודאות שלא בהמשך - זה תלוי איפה יציבו אותך. אתה יודע לאיפה תתגייס? כמעט בכול בסיס קבע שתגיע אליו (אחרי הטירונות וכול הקורסים) תקבל כמה שעות פנויות ביום. הקושי האמיתי הוא להתגבר על הצורך (ותאמין לי שהוא גדול) לחזור למגורים ולישון, או סתם להעביר את הזמן בכיף. לפי חוקי מטכ"ל (וחייבים למלא אותם - תשאל את קצינת הת"ש שלך - היא תעזור לך בענין הזה) חייבים לתת לך כמה ימים לפני הבחינה חופשה מיוחדת בנוסף לרגילה אז אפילו תהנה מכמה ימי אקסטרא (אל תתרגש מנגדים וקצינים שיגידו לך שהם לא שמים על החוקים. כשמעמידים אותם בפינה - בשכל ובכבוד - אין להם ברירה

LeB

New member
וואו לירון, that was deep

עד כדי כך מחונן, אלוהים אדירים. אני עוד עלול לחשוב שאתה.. אתה... יותר חכם ממני!!
לקורא ברוסית, יוונית עברית ואנגלית עד גיל 9??? A MADMAN!! BRAINIAC! לירון, אתה מקבל ממני עכשיו הערכה. אתה יודע, זה סיפור טראגי כמעט. לא סתם אתה לירונוס
אבל FIGHT THE GOOD FIGHT, יש לך כח רצון ומוטיבציה, כמו בכדורסל, תשקיע את זה במקומות הנכונים, כך דוגמא ממר ג'ליבין ותעשה את זה! מספיק לבזבז זמן על שטויות, על פורום כדורסל או על משחק הכדרוסל עצמו, קח את עצמך ביידים- זה פשוט. מאז שאני למשל הפסקתי עם השטויות הפרודוקטיביות שלי עלתה פלאים- יש לי זמן ללמוד, וללמוד טוב, ללכת למכון ו..לזיין
פתאום יש כל כך הרבה זמן! ואין לך מה לעשות עם הזמן הזה! כמו שאמרו לך עכשיו, יש לך צבא- תתרגל לעבוד קשה ותמצא את הזמן ללמוד. אני עד לפני תחילת שנה הייתי ברמת מתמטיקה בערך כמו שלך, הציונים שלי נעו בין 30 ל40 כשאני לא לומד מכין ש.ב OR WHATSOEVER, ותוך פחות מחצי שנה הפכתי לתלמיד מצטיין עם ציון 98 במתמטיקה- תמצא את הזמן! תיכון זה שטויות, תאמין לי, אם תלמד לאהוב מתמטיקה ופיזיקה תוציא 5 יחידות בכיף. ואני בטוח שאתה תאהב מתמטיקה, ותגיע למצב של גלישה בפורום מתמטיקה. חוץ מזה, אל תהיה אידיוט, ייקח לך בערך 2 וחצי דקות בשביל ללמוד לבגרות 5 יחידות באנגלית- אז לך על זה! יהיה לך זמן בצבא. ושוב, קח דוגמא מקובי. DRIVE! צריך שיהיה לך את הDRIVE, בלתי נגמר!!! תראה את גראנט היל, לא מתייאש. תראה את מייק עם 38 מעלות. תראה את CWEBB מפציץ 30 אחרי 9 חודשים. תראה את ווינס קארטר חוזר לתת 20 5 5 אחרי הכל. תראה את קארל מלון וג'ון סטוקטון. תראה את אייסיגריון. ותאמין לי, אף אחד פה הוא לא מחונן. פרט לווינס קארטר, הוא הרי הפסיד משחק שביעי בשביל לקבל תואר..

1LIRONOS4

New member
"איגור, תהיה לי בריא"

אני אקח את זה לתשומת ליבי. אני רק מחכה לצבא כרגע ואני מקווה שאני אזכור את מה שרשמת לי פה עוד כמה חודשים ובעיקר לאחר הצבא. בינתיים המטרה שלי היא להתבטל, ב-1 באפריל the menace begins. הצבא. תודה על העידוד, העלית חיוך על שפתיי.

LeB

New member
ב1 באפריל הא....

מצחיק כל פעם מחדש מצד אחד, ומצד שני- זה מאוד מאוד עצוב. וואו, רק המחשבה שאתה לא תהיה בסביבה ממש מדכאת. עצוב לי רק לחשוב על זה. ואני כולה מפסיד את אחד ה"חברים הווירטואלים שפעם ב3 חודשים נפגשים". אני לא יודע איפה אתה עומד, אבל אם אני מרגיש ככה- מעניין איך אתה מרגיש- "לאבד" את הכל- כל החברים, המשפחה ולצאת לעידן חדש. זאת בטח סערת רגשות, ואני בטוח ב100 אחוז שאתה חדור מוטיבציה להמשיך, כי יש את הרגעים האלה, וזה קרה גם לי, שאתה הולך לאן שהו או שמשהו קורה לך ואתה משיג אנרגיות בשביל להתחיל להצטיין, לקחת את עצמך בידיים. בתחילת השנה, אני למשל, הלכתי לחטיבה שלי איפה שלא ביקרתי שנתיים, אחר הצהריים, והמקום במרחק דיי ארוך. מה ראיתי? כמה חברים ישנים, פעם היו החברים הכי טובים שלי, חלקם היו איתי ביסודי- מסטולים זרוקים בחצר. אתה מכיר את הרוסים המטאליסטים האלה.. ואז זה הכה בי, הבנתי איפה אני עומד ואיזה מזל יש לי- פעם היינו באותם כיתות! עכשיו הם בדרך למטה ולי עוד יש הזדמנות לצאת עם 5 5 5 (כמו הסטטס של קובי). הארוע הזה נתן לי אנרגיות לצאת לדרך חדשה. וכשאני חושב על זה, עליך יעבור או עובר אירוע הרבה יותר גדול משמעותי ומעצב דפוסי התנהגות, אם תתחיל עכשיו הכי טוב שאתה יכול ותצא לדרך החדשה, בעידוד של האנרגיות וכל האמוציות מסביב תוכל להיות האיינשטיין הבא! תנצל את מה שאתה עובר כרגע עם כל הפחדים\ סקרנות\ עצב\ שמחה לקחת אותך קדימה. זה מה שהגדולים מכולם עושים. למצוא משהו שייתן לך את הדרייב, שייתן לך את הכח להיות השחקן הכי טוב בהיסטוריה למרות שמייבשים אותך על הספסל בתיכון- LET LOVE LEAD YOU. אם אצלי קרה שינוי ממש גדול מאירוע דיי זניח של חברות רוסים שלא הייתי איתם בקשר שנתיים, אני רק יכול לדמיין מה טרום גיוס יכול לעורר בך. go for it עצוב, אבל עוד מעט אני יצטרך לגמור את ההודעה ב HAVE A GOOD LIFE.

1LIRONOS4

New member
אולי עשית "דרמטיזציה" לכל האירוע

הקליל שאני עומד לעבור כרגע. כולם עוברים את זה בסופו של דבר. אני מניח שאצלי תהיה לכך השפעה גדולה יותר מאצל רוב האנשים בגלל כמה וכמה חוויות שעברתי ו/או לא עברתי בחיי. אני מניח שהחוויה הזאת תשנה אותי במעט ואולי אף בהרבה. אני מאמין שהכל יהיה טוב בסוף אבל אני לא יכול לערוב לכך. בכל אופן תודה על ה"תמיכה הנפשית" חבר. שיהיה לך בהצלחה איגור ואני בטוח שאתה תהיה משהו בעתיד, רק אם תרצה. בריאות ואושר איגור, המפתח לכל הצרות. PEACE

LeB

New member
אני יכול לתת תמיכה נפשית

אבל המפתח לכל הצרות, ידידי, זה לא שלום ואחווה אלא זה בחורה שפותחת רגליים... וואו, מה אני מזיין תשכל, אל תשתמש באנרגיות כדי להתחיל ללמוד- תשתמש בזה כדי להשיג זיון~! איזה חיילת יכול להיות טוב... סוס הרבעה, תן להן בראש שם בצה"ל~!

דווקא כן קראתי הכל

אתה לא פספוס ולא שום דבר, אתה סה"כ בן 18 וכל חייך לפניך. אמנם המקסימום שהמשפט "לא בוכים על חבל שנשפך" יכול להוציא ממני ביום סטנדרטי הוא גיחוך ציני, אבל במקרה שלך הוא תופס. באמת שעד עכשיו לא נגרם שום נזק שעשוי להפריע לך ולו במעט בהגשמת מטרותיך בחיים. אז אין לך בגרות, אז מה? אתה לא רוצה להגיד לי שהאמנת לקשקוש התמידי שמערכת החינוך חסרת הכיסוי מוכרת לתלמידיה על מנת להשאיר אותם אצלה, שיש לתעודה הזאת יותר ערך ושימוש מאיזה דף טיוטא לתת לילד הקטן של הבן דוד חיים לקשקש עליו? אתה לא צריך לא להשלים בגרות ולא נעליים. לכשתסיים את הצבא ואת החופש/טיול שאחריו (אם תרצה באחד כזה) תן קפיצה למרכז הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה הקרוב ביותר לביתך, קבל ייעוץ ותירשם ותתחיל ללמוד במסלול של מדעי הטבע. שיטת הלימוד שם לא מתאימה לכולם אבל לך אני חושבת שהיא תתאים בול, פשוט לקחת ספר (שאתה מקבל בתחילת הסמסטר) ולקרוא... יש מפגשי הנחיה, אבל אין שום חובה ללכת אליהם, ובמהלך הסמסטר תחוייב בהגשת מטלות שבאמצעותן תלמד ליישם את מה שקראת עד כה בצורה הטובה ביותר שתכין אותך לבחינת הגמר. אם תרצה, תוכל לעבור לאחר שתסיים חובות של שנה א' לאוניברסיטה "רגילה", אבל לי נראה שאתה תאהב מאוד את האו"פ.
ואל תדאג!

למעלה