שני מתכוני מספאן - מרציפן / רשליקה
מספאן מבושל – מתכונן ספרדי אותנטי / רשליקה מצרכים: לכמות של 700 גרם שקדים 700 גרם סוכר 3/4 2 כוסות מים כף מיץ לימון או: לכמות של 500 גרם שקדים 500 גרם סוכר 2 כוסות מים כף מיץ לימון לקישוט: 100 גרם שקדים קלופים הכנה: * שמים את השקדים בקערה, מכסים במים רותחים, משהים 10 דקות. * מסירים את הקליפה, מייבשים וטוחנים במעבד מזון במקוטע (פולסים), לא די מדי. * בסיר שני מבשלים את הסוכר והמים עד שמתחיל להסמיך ויש בועות, טובלים כפית ומטפטפים טיפה לכוס מים, היה והתקשתה, זו "הפונטה". * מכבים את האש, מוסיפים את הלימון, בוחשים ומוסיפים את השקדים. * ממשיכים לבחוש כ-5 דקות, עד לעיסה אחידה ומצננים. * מרטיבים את הידיים בלימון ויוצרים כדורים קטנים, נועצים שקד בכל כדור. * רצוי לכסות את העיסה במגבת רטובה שללא תתייבש תוך כדי העשייה. מספאן לא מבושל / רשליקה "אמרו עליו כי היה מועדף על העצלניות. קל להכנה, בצק גמיש, טוב לכל מטרה". 4 כוסות שקדים 3 כוסות אבקת סוכר (3 שקיות) 3 טיפות מי ורדים או: חצי קילו שקדים כוס וחצי אבקת סוכר מיץ מחצי לימון הכנה: * מסירים את קליפת השקדים כנ"ל. * משרים במי לימון 10 דקות, שוטפים ומייבשים היטב במגבת נקייה. * שמים במעבד מזון, טוחנים במקוטע (פולסים), לא דק מדי. * מוסיפים את אבקת הסוכר, ערבול, ומוציאים לקערה. * מאבקים את הידיים בקורנפלור, או באבקת סוכר ואוספים לגוש גמיש. "אמי (של רשליקה) נהגה להוסיף לבצק השקדים חלבון מוקצף, או חלמון ביצה, ואז יש לאחסן במקרר".
מספאן מבושל – מתכונן ספרדי אותנטי / רשליקה מצרכים: לכמות של 700 גרם שקדים 700 גרם סוכר 3/4 2 כוסות מים כף מיץ לימון או: לכמות של 500 גרם שקדים 500 גרם סוכר 2 כוסות מים כף מיץ לימון לקישוט: 100 גרם שקדים קלופים הכנה: * שמים את השקדים בקערה, מכסים במים רותחים, משהים 10 דקות. * מסירים את הקליפה, מייבשים וטוחנים במעבד מזון במקוטע (פולסים), לא די מדי. * בסיר שני מבשלים את הסוכר והמים עד שמתחיל להסמיך ויש בועות, טובלים כפית ומטפטפים טיפה לכוס מים, היה והתקשתה, זו "הפונטה". * מכבים את האש, מוסיפים את הלימון, בוחשים ומוסיפים את השקדים. * ממשיכים לבחוש כ-5 דקות, עד לעיסה אחידה ומצננים. * מרטיבים את הידיים בלימון ויוצרים כדורים קטנים, נועצים שקד בכל כדור. * רצוי לכסות את העיסה במגבת רטובה שללא תתייבש תוך כדי העשייה. מספאן לא מבושל / רשליקה "אמרו עליו כי היה מועדף על העצלניות. קל להכנה, בצק גמיש, טוב לכל מטרה". 4 כוסות שקדים 3 כוסות אבקת סוכר (3 שקיות) 3 טיפות מי ורדים או: חצי קילו שקדים כוס וחצי אבקת סוכר מיץ מחצי לימון הכנה: * מסירים את קליפת השקדים כנ"ל. * משרים במי לימון 10 דקות, שוטפים ומייבשים היטב במגבת נקייה. * שמים במעבד מזון, טוחנים במקוטע (פולסים), לא דק מדי. * מוסיפים את אבקת הסוכר, ערבול, ומוציאים לקערה. * מאבקים את הידיים בקורנפלור, או באבקת סוכר ואוספים לגוש גמיש. "אמי (של רשליקה) נהגה להוסיף לבצק השקדים חלבון מוקצף, או חלמון ביצה, ואז יש לאחסן במקרר".