"תומאט ריינדו" - "עגבניות מלכותיות"
"תומאט ריינדו" - "עגבניות מלכותיות" ממולאות בבשר/נירהמ1 מתכון יהודי-ספרדי (תורכי, ואני חושבת שגם בולגרי) בישול בסיר שטוח ורחב, שיאחסן בתוכו בנוחות את העגבניות המצרכים: 10 עגבניות בינוניות אדומות ומוצקות חצי ק"ג בשר בקר טחון 4 ביצים גדולות (2 למילוי הבשר ו-2 ביצים טרופות לטבילת העגבניות המקומחות) 1 בצל גדול קצוץ דק קמח (או פירורי לחם לא מטובלים), אותו מערבבים עם מעט מלח ופלפל שחור רסק עגבניות באיכות טובה שמן קנולה לטיגון הבשר שמן נוסף לטיגון העגבניות מים לבישול העגבניות מלח, פלפל שחור טרי, כפית סוכר הכנת מילוי הבשר: שמים שמן קנולה במחבת ומחממים שמים את הבשר, הבצל הקצוץ, שתי ביצים, מלח ופלפל מערבבים עד שהבשר מחליף את צבעו לבהיר יותר מורידים מהאש הכנה: 1. חותכים את החלק העליון של העגבניות (בצורת מכסה) ומרוקנים אותן, שומרים את תוכן העגבניות בצד ומוסיפים לו כפית סוכר. 2. ממלאים את העגבניות במילוי הבשר. 3. טובלים את צידן העליון של העגבניות בקמח ולאחר מכן בצלחת עם הביצים הטרופות. 4. מחממים שמן בסיר השטוח, מטגנים את העגבניות (הצד עם הקמח) עד למראה שחום. 5. הופכים את העגבניות על תחתיתן ומטגנים במשך שתיים-שלוש דקות נוספות 6. מערבבים בקערה את תוכנן של העגבניות, בצל קצוץ, מלח פלפל, כפית סוכר (עם רוצים אפשר להוסיף מעט כמון), ומים 7. שופכים את הרוטב מעל העגבניות, מוסיפים מים עד לכיסוי העגבניות, מכסים ומבשלים בישול איטי כשעה, עד שהעגבניות מתרככות, והרוטב מצטמצם. 8. לאחר שהעגבניות מתרככות, מערבבים בקערה קטנה קופסא קטנה של רסק עגבניות מאיכות טובה (28, שהוא לא כל כך חמוץ) עם מעט מים ומוסיפים לרוטב העגבניות שבסיר, ולבשל כמה דקות נוספות. 9. אפשר להגיש על מצע של אורז לבן. בתיאבון! מקור המתכון: נירהמ1