../images/Emo4.gif קו ההגנה שלי?
סלח לי רגע צחי, אבל תרשה לי לפחפח לרגע. פחחחחח.... אוקי, עכשיו אחרי שזה יצא, אני יכול להמשיך. אין פה ממש קו הגנה. נהג אידיוט ישאר נהג אידיוט, בין אם הוא במכונית ובין אם הוא על אופנוע. אני לא טענתי שתאונות קטלניות קורות פחות על אופנוע. כל אידיוט יכול הרי לראות כי רוכב אופנוע הוא חשוף. אבל מאידך יש אולי לקחת בחשבון מספר דברים. רוב תאונות האופנוע יגמרו בהחלקה, שריטה, שבר עצם. כמו התאונות של רבים מהאנשים שאנו מכירים. התאונות הללו מדווחות לביטוח באותו היום אפילו היות והאופנוען ידווח על כך. תאונות של מכונית, אני חוזר ואומר, לא כולן, אם לא רובן מדווחות. רובן עוברות לאחר מכן להיות תאונות בפינוי עצמי לאחרי יומיים שלושה, שאז כבר חברת הביטוח לא מדווחת את זה בתור תאונת דרכים אלה בתור פציעה נוספת. אני עדיין עומד על דעתי כי ברוב תאונות המכוניות בשל החשש מהמשטרה (המוצדק אגב) ומחירי התיקון היקרים להחריד, הרבה אנשים פשוט לא מדווחים על התאונות ו"סוגרים בינהם" את העניין. מתאונה של אופנוע ב80 תוך החלקה במידה והרוכב לבוש כמו שצריך, סביר להניח שהוא יצא כמוני, או כמו רבים שהחליקו. עם שיופים, פציעות ואולי אפילו איזה שבר. מתאונה של רכב ב80 קמ"ש, קודם כל יש סיכוי הרבה יותר טוב שהוא יכנס במישהו בדרך ויגרום לפצוע נוסף (או יותר...), והוא גם יעצר בתוך איזה משהו (מעקה, קיר, אוטובוס, משאית כבדה). אז פה יש לנו איזה סתירה קלה. הרי תסכים איתי שמירב תאונות המכונית יש מעורבות של רכב אחר או אפילו כמה רכבים אחרים? ובתאונת אופנוע אין לך מספיק משקל כדי לגרום לנזק לרכב אחר (אלא אם כן נכנסת בהם ב200 קמ"ש, אבל אז אתה לא ממש תדאג לגבי זה יותר). יש יותר תאונות אופנוע קטלניות. נכון. אבל מתאונות המכונית אנשים יוצאים עם פגיעות פנימיות כאלה ואחרות היות והמסה של הגוף נבלמת באחת לעומת תעופה מהאופנוע שבא מהירות ההחלקה מפזרת את עצמת המכה. אישית אני מעדיף עדיין את הכאבים של החבישות והכתף שלי, מאשר לחוות שוב את הכאבי גב שיש עד היום מתאונת המכונית שהייתה לי לפני ארבע שנים.