ל- tygger ו- MAXD

Zack DA

New member
../images/Emo45.gif שימו לב לגרף המדהים הנוגע

לתאונות האופנועים !

tygger

New member
אכן.

מספר דברים שם מגבים וסותרים את הדברים שנאמרו פה. האופנועים אכן משתתפים בתאונות דרכים לרוב. (בצפון הכי זהירים אגב...) אבל תאונות האופנועים הקטלניות פחותות מתאונות הרכב הקטלניות. כאשר משקללים כי תאונות "אופנוע" זה גם שליחים כלולים שם והם מתרסקים לרוב. מה שכן יש תאונות "קשות". אבל זה מגבה את העניין ששוחחנו עליו בקשר למה אתה מעדיף? תאונה "קשה" או תאונה "קטלנית"? מרבית תאונות האופנועים הינן תאונות קלות וחלקן קשות. הרבה תאונות אבל. יותר מדי תאונות. השאלה שלי היא כמה באמת היה ניתן למנוע. אני אישית מאמין שכמעט כל תאונה ניתן למנוע. גם את שלי. אם רק הייתי שוחט את הפועלים בכביש ואת משפחותיהן אז אולי זה לא היה קורה. אבל זה רק מחשבות שלי...

Zack DA

New member
שים לב לגרף השני. הוא פשוט

מזעזע והאופנוע "מככב" בצמרת הרחק מכל המתחרים. --------------- הפועלים מסכנים, זאת העירייה שבמקום לסיים פרוייקט תוך 3 ימים (ולא צריך יותר מזה) לוקחים את המכרז הכי זול בלי להתייחס לזמן המוצע בפרוייקט. שלא לדבר על מה שהולך במרכז הכרמל.

tygger

New member
הבעיה היא שהפועלים מזלזלים

ובמקום לנקות לאחר העבודה את כל הזבל שנשאר הם פשוט זורקים זין והולכים הביתה. ושוב, העמודה היא של תאונות בכללי. ואני מסכים שיש שם הרבה. מה זה הרבה? המווווווווווווון תאונות. לצערי הרוב נוגע לשליחים ממהרים ולאופנוענים חסרי סבלנות.

Zack DA

New member
זה כבר תירוץ חדש ../images/Emo13.gif

כלומר התקדמנו. אכן יש הכי הרבה תאונות באופנועים, וגם בהתחשבות באחוז היחסי שלהם. אבל, לטענתך, ברוב התאונות אשמים שליחים ונהגים צעירים שלא מייצגים את ציבור האופנוענים. עד כאן נכון ?

MAX D

New member
אתה שוב מתאלם

ממה שאמרנו קודם: על כל תאונות האופנועים מדווחים, על תאונות הרכב מדווחים רק אם היא תאונה עם נפגעים. אבל דבר חשוב יש לזכור: תאונת נזק בין 2 מכוניות (שלא תדווח) יכולה להיות קטלנית אם אחד מהם הוא אופנוע (שתדווח). אין מנס מכך שאני אספר לך עוד סיפור: כשהתחלתי לנסוע במכונית אחרי שקיבלתי את הרישיון- נסעתי במורד פרויד. באמצע אחד הסיבובים שמעתי חריקת בלמים אך לא ראיתי כלום אך האטתי. כשיצאתי מהסיבוב ראיתי מכונית שעצרה ללא שום סיבה- בה נכנסה מכונית שהיתה לפני, אני בלמתי אך עדיין נכנסתי בהם. החלפנו פרטים ואני (ילד תמים) התקשרתי למשטרה ולהורים שלי. כשהתקרבה הניידת כולם נאלמו מהאזור ורק אני נשארתי. מה שמוכיח לך שאם לא הייתי שם לא היה ידוע על התאונה הזאת... תחשוב על זה.

Zack DA

New member
הנקודה שלי היא כזו

גם אם הרבה תאונות מכוניות לא מדווחות - הרי שתאונות עם נפגעים תמיד מדווחות (תאונות קשות + קטלניות). הגרף מדבר בעד עצמו, אי אפשר להפוך סטיסטיקה שלמה בגלל טענה כללית שהיא אמנם לא מנותקת לחלוטין מהמציאות אבל המשקל שלה נלקח כאן מעבר לכל פרופורציה.

MAX D

New member
לא נראה לי

תחשוב כמה פעמים ראית תאונה בין 2 רכבים שהיתה רק תאונת נזק... אני אישית הייתי מסתובב המון וראיתי בערך פי 7 תאונות כאלה ממה שמדווח בלשכה לסטטיסטיקה. אני לא מנותק מהמציאות- אני מחובר אליה מאוד- אני לא נאיבי...

MAX D

New member
על מה אתה מדבר???

דבר ראשון הטיגר צודק. דבר שני כל מה שאמרנו היה שיש יותר תאונות ברכב. רובן לא מדווחות לכן זה נראה שונה. לפני שבועיים חבר פורום האופנועים סיפר על כך שנסע מאחור מכונית בשעות הלילה. המכונית זיגזגה בין 2 הנתיבים לכן הוא לא עקף אותה. בשלב מסויים הנהג איבד שליטה על המכונית נתקע בנגרר של רכב חונה, הנגרר עף על רגלו של הולך רגל וקטע אותה. יום למחרת חיפשתי בעיתונים משהו על המקרה ולא היה כלום. רק בסוף השבוע שעשו סיכום זה הוזכר ב-2 מילים. הוכחה לכך שאם לא היה קורה כלום זה לא היה מגיע לשום מקום כולל המשטרה. רוצה עוד סיפורים כאלה? יש לי אחד משלי...

MAX D

New member
איזה צירוף מיקרים

הנה עוד משהו מהיום. רק רכוש- בטח רק ביטוחים יעורבו כדי לא להפריע את מנוחת המשטרה...

Zack DA

New member
נהג מכונית משוגע. ממש מקרה נדיר

תשמע, ומה עם כל האופנועים האלה, שבאמצע פקק מתחילים לעשות סלאלומים בין הרכבים, ובדיוק איך שבא לי לתת גז אני רואה אופנוען שחותך אותי ? בד"כ באיזור חורב אתה רואה אופנוען שרוצה מהבנק הלאומי לפנות לפיקא - והוא פשוט חותך את התנועה ב- 90 מעלות.

MAX D

New member
בפקק, למה לא?

כשהמכוניות עומדות מותר לעבור בינהם. עוד סיבה לדו"ג. תאמין לי שהם עושים את זה תוך כדי הסתקלות והם לוקחים את הכול בחשבון. (השליחים זה זן אחר של אופנוענים שאני לא רוצה לדבר עליהם)

GS2003

New member
בשתי מילים

רוב השליחים על הקטנועים הם מתאבדים שיעיים לכל דבר. או כמו שנכתב במקום אחר - "לוחמי קמיקזה ששכחו לחזור ליפן". אין מה להשוות ביניהם לבין כל אופנוען עם ראש על הכתפיים. גם אני חושב שהם מתנהגים בפרעות ומסכנים את עצמם.

Zack DA

New member
כן. מסתכלים. NOT

אם היו לי אינסטינקטים פחות טובים הייתי פוגע בלפחות ארבעה, ורק זה בחודש האחרון. לגבי השליחים, תאמין לי הם לא לבד.

MAX D

New member
כמו שאמר טיגר בהודעתו

"נהג אידיוט ישאר נהג אידיוט, בין אם הוא במכונית ובין אם הוא על אופנוע." עוד שאלה: כשאני נוהג במכונית אני מסובב את הראש חוץ מאשר ההסתכלות במראות כדי לכסות את השטח המת ולראות אם יש מסבבי אידיוט שלא מבין את הערך "זהירות וכבוד בכביש" אתה מסתכל במראות או שגם אתה מסובב את הראש?

MAX D

New member
וזאת בדיוק הבעיה

אם אתה רואה אופנוע/קטנוע חותך בפראות, תבדוק אם יש איזה רכב שכרגע כמעט עלה עליו. ברוב המקרים תמצא מכונית/מונית/אוטובוס שלא היה לו נוח בנתיב שלו... אני שמח שאתה כן עושה את זה.

Zack DA

New member
אבל אפילו אם הנהג לא הסתכל והוא

זה ש"אשם" - מי שנפגע זה האופנוען, לא ?

tygger

New member
טוב תראה, הוא היה כבר שם

בשטח ה"מת".
שטח מת... ברר.

למעלה