ל- tygger ו- MAXD

Zack DA

New member
../images/Emo41.gif ל- tygger ו- MAXD

קראו והפנימו: http://motocar.msn.co.il/motocar/news/news.asp?id=2342

Y.G.J

New member
אתה באמת חושבת שהם עד כדי כך בורים?

אתה באמת חושב שהם לא מודעים לעניין התאונות בעולם בכלל ובארץ בפרט? אני לא בא לקטול או לריב איתך... אבל לבוא ולכתוב להם קראו והפנימו זה כאילו אתה בא להרצות לילד (וכאילו שאתה חושב שאתה ישות עליונה עליו) ,סלח לי על הביטוי, מפגר... ומראה לו תראה מה קורה - באיזו מציאות אתה חי... אולי תפנים את זה ותזהר?! ושוב אני לא בא לריב או להתווכח איתך כי אתה צודק בהביאך את הכתבה הזו... או אם היית מביא כל כתבה אחרת... אבל לכתוב את זה ככה? מצטער אם פתחתי פה ריב כי לא זו היתה הכוונה מקווה לבוא מחר ולא לראות פה שרשור עצבני או משהו כזה (בטח לא יהיה כזה כי הפורום הזה שלנו זוחל... מה זוחל... גוסס!

Y.G.J

New member
סלחתי! ../images/Emo13.gif עכשיו תכתוב הודעה עם...

סמיילי מחייך כדי שנדע שעברנו את זה

MAX D

New member
תאונות קטלניות ברור

זה לא חדש. אתה יותר חשוף. אבל בתאונות כשלוקחים את הכול בחשבון- מכוניות עושות יותר תאונות.

Zack DA

New member
אל תהיה צבוע

כל קו ההגנה שלכם התבסס על זה שבמכונית אתה חוטף נזק קטלני ואילו באופנוע אתה בסך הכל נשרט קצת...

tygger

New member
../images/Emo4.gif קו ההגנה שלי?

סלח לי רגע צחי, אבל תרשה לי לפחפח לרגע. פחחחחח.... אוקי, עכשיו אחרי שזה יצא, אני יכול להמשיך. אין פה ממש קו הגנה. נהג אידיוט ישאר נהג אידיוט, בין אם הוא במכונית ובין אם הוא על אופנוע. אני לא טענתי שתאונות קטלניות קורות פחות על אופנוע. כל אידיוט יכול הרי לראות כי רוכב אופנוע הוא חשוף. אבל מאידך יש אולי לקחת בחשבון מספר דברים. רוב תאונות האופנוע יגמרו בהחלקה, שריטה, שבר עצם. כמו התאונות של רבים מהאנשים שאנו מכירים. התאונות הללו מדווחות לביטוח באותו היום אפילו היות והאופנוען ידווח על כך. תאונות של מכונית, אני חוזר ואומר, לא כולן, אם לא רובן מדווחות. רובן עוברות לאחר מכן להיות תאונות בפינוי עצמי לאחרי יומיים שלושה, שאז כבר חברת הביטוח לא מדווחת את זה בתור תאונת דרכים אלה בתור פציעה נוספת. אני עדיין עומד על דעתי כי ברוב תאונות המכוניות בשל החשש מהמשטרה (המוצדק אגב) ומחירי התיקון היקרים להחריד, הרבה אנשים פשוט לא מדווחים על התאונות ו"סוגרים בינהם" את העניין. מתאונה של אופנוע ב80 תוך החלקה במידה והרוכב לבוש כמו שצריך, סביר להניח שהוא יצא כמוני, או כמו רבים שהחליקו. עם שיופים, פציעות ואולי אפילו איזה שבר. מתאונה של רכב ב80 קמ"ש, קודם כל יש סיכוי הרבה יותר טוב שהוא יכנס במישהו בדרך ויגרום לפצוע נוסף (או יותר...), והוא גם יעצר בתוך איזה משהו (מעקה, קיר, אוטובוס, משאית כבדה). אז פה יש לנו איזה סתירה קלה. הרי תסכים איתי שמירב תאונות המכונית יש מעורבות של רכב אחר או אפילו כמה רכבים אחרים? ובתאונת אופנוע אין לך מספיק משקל כדי לגרום לנזק לרכב אחר (אלא אם כן נכנסת בהם ב200 קמ"ש, אבל אז אתה לא ממש תדאג לגבי זה יותר). יש יותר תאונות אופנוע קטלניות. נכון. אבל מתאונות המכונית אנשים יוצאים עם פגיעות פנימיות כאלה ואחרות היות והמסה של הגוף נבלמת באחת לעומת תעופה מהאופנוע שבא מהירות ההחלקה מפזרת את עצמת המכה. אישית אני מעדיף עדיין את הכאבים של החבישות והכתף שלי, מאשר לחוות שוב את הכאבי גב שיש עד היום מתאונת המכונית שהייתה לי לפני ארבע שנים.

Zack DA

New member
אני מסכים איתך ועם MAXD.

אני רק רוצה שתשימו לב לפרט אחד קטן: את הפציעה שלך, אופיר, אתה "הרווחת" מהחלקה על הכביש בלבד. עפת קצת והתחככת עם הכביש. תחשוב מה היה קורה עם רכב היה פוגע בך. הנהג הדפוק שהיה עושה את זה היה נשאר שלם (הרי אופנוע לא באמת יעשה נזק לנוסע ברכב) ואתה היית עף ונפצע קשה. יש הרבה תאונות שלא מדווחים עליהן - אבל על תאונה "קטלנית" אין מצב שלא ידווחו (הרי יש הרוגים). לדעתי יש יותר אופנוענים דפוקים ממה שאתה חושב. לא כולם הם כמוכם.

tygger

New member
אישית אני מאמין

שכל האופנוענים הם דפוקים. הרי הם אופנוענים... אבל מצד שני אני מאמין גם שכל נהגי המכוניות הם דפוקים. אני מעדיף לא להפקיר את החיים שלי לאף אחד על הכביש. אם אני כבר הולך לעוף אז לפחות לנתב את זה לכיוון עם הכי פחות תנועה. (תתפלא אבל יש לך אופציה) כמובן שאני חששתי שאיזה נהג יבלום בלימה חירום, יאבד את יכולת ההיגוי (שקורה בבלימה חירום והאוטו פשוט נוסע יש ולא משנה כמה תסובב את ההגה), ופשוט יעלה עלי. יש מיליון אולי, ומיליון אילו. אבל צריכים לדעת ללכת לפעמים בין הטיפות ולא להפוך להיות עוד אייטם תקשורתי.

Zack DA

New member
בסדר.

רק אל תשכח שלא תמיד אתה יכול לנווט את הנפילה שלך למקום בטוח. ולסיכום, יש יתרונות וחסרונות לנהיגה באופנוע, אבל אם תשאל אותי - ברוב המקרים רכב יותר בטוח. אגב זה גם תלוי בסגנון שלך, כמה זהיא אתה נוסע. לדעתי אם אתה נוסע ממש ממש לאט - רכב עדיף במאתיים אחוז על אופנוע.

tygger

New member
אם אתה נוסע ממש לאט,

אז כבר עדיף לך קלנועית של זקנים. או איזה כיסא גלגלים ממונע, כי גם ככה יעבור איזה נהג ישראלי עצבן וידרוס אותך...

Zack DA

New member
אגב

הייתי היום במקום שבו התחלקת. לא ממש הבנתי איך זה קרה שם. אם אתה יכול להסביר בצורה יותר מפורטת אני אעריך זאת.

tygger

New member
בשימחה.

קבל תמונה עם נתיב ההחלקה. מאיזור המוסתר ע"י השלט, האופנוע איבד אחיזה וישרתי אותו. האופנוע המשיך בהחלקה הצידה (על הגלגלים) כמה מטרים (בערך 20מ') ואז פגשתי בסלע. הפלתי את האופנוע על הצד על מנת למנוע טיסה מעליו (ואז הוא רודף אחרי...) המשכתי בנתיב החלקה כלפי מטה על לעצירה (כתם דלק גדול).

Zack DA

New member
בהתחלה חשבתי שהגזמת עם

תיאורי ההחלקה, אבל כמו שזה נראה לי - עוד היית עלול להחליק חזרה לתוך התנועה, לא ??

tygger

New member
אם קוראים את התיאור

ורואים את התמונה אז מבינים הרבה יותר. אבל להחליק חזרה לתנועה לא היה לי סיכוי. הנתיב פונה שמאלה. אז אני המשכתי קו ישר. האופנוע המשיך חזרה בגלל שמגיני הידיים בעלי מקדם חיכוך נמוך בהרבה ואז זה גורם לאופנוע להמשיך להחליק והוא פשוט פגע במדרכה וזה שינה את נתיב ההחלקה שלו. אני לא קשיח לכן המדרכה כאשר פגעתי בה עדיין המשכתי מטה.

Zack DA

New member
אוקיי

אני פשוט לא ממש זוכר איך הכביש ממשיך זה נראה לרגע כאילו אתה מחליק חזרה לתוך הכביש, לא ? השאלה היא האם פגעת בגדר הזאת (שמקיפה את הכביש) או לא.

Zack DA

New member
אבל הפגיעה בגדר לא מסיטה אותך

...בהדרגה לכיוון הכביש ?

למעלה