בסופו של דבר זה די פשוט
אני לא יודעת בדיוק מה היתרונות והחסרונות של קוסם קרח, כי אף פעם לא ממש התקדמתי עם אחד (רק עד רמה 46). אבל ממה שאני יודעת הם אחלה. כמה דברים שכדאי לך לשקול בנוגע לקלריק: *אתה תהיה חלש. מאוד, מאוד חלש. קח את זה בחשבון. *תצטרך להיות מאוד פעיל חברתית, רוב הזמן תהיה בPQ או בפארטי לאימונים. זה סגנון משחק שונה. איך אתה באנגלית? לשחק עם מישהו יותר משעה יעיק עליך? תהיה מוכן לחלוק בדרופים, וגם תקיף מספיק כדי לדרוש את חלקך? *לשמור על הHP של שחקן\ים אחרים זו עבודה מונוטונית, אבל כזו שדורשת עירניות ומסירות. *רק לוודא שהבנת: אתה תהיה מאוד מאוד חלש. *יהיו לך תקופות תקועות. זה יהיה ככה גם עם I\L, אבל אצלו זה קצת אחרת; הוא יכול להרוג קצת בכל פעם, להתרענן עם איזה בוס חדש או משהו. אתה תישאר באותה סביבה (PQ או מפלצת) למשך הרבה זמן, בלי הרבה אפשרויות גיוון. *קלריק יתקל מתוקף תפקידו בהרבה חארות. נצלנים בעיקר. *אני רוצה להביר את זה: אתה תהיה חלש באופן מרגיז ומתיש ומעיק ומתסכל. רוב החסרונות תקפים גם לעבודות אחרות, בדרגה זו או אחרת. פשוט תחשוב עד כמה הדברים האלו יפריעו לך, איזה מהם יעברו חלק עם האופי שלך ואיזה מהם לא שווים את זה. יש, כמובן, גם יתרונות: אין צורך לרדוף אחרי ציוד יקר, יוצא לך להכיר המון אנשים חמודים, אין צורך להוציא כסף על שיקויי HP, קל להתקבל לPQ... פשוט תעשה בראש את החשבון. אין עבודה גרועה או טובה יותר, רק את מה שיותר מתאים לך.