התנהגות

OMERTLLF

New member
הפסקנו לישון בלילה...

שלום לכולם, אני חדש כאן. אולי תוכלו לתת לי מנסיונכם/ן. אנחנו הורים לילדה (כמובן מקסימה) בת 7 חודשים שישנה עד לפני כחודש ללא כל בעיה, יונקת + פירות, מרקים, מים וכו'. היא נרדמת במטיה ולא על הידיים. רק צריכה את הנוכחות שלנו אבל סה"כ ללא בעיות. טקס השינה התחיל כבר ביום הראשון שהגענו הביתה מבית החולים. לפני כחודש, היא החליטה שלישון יותר משעה ברצף זה מותרות והתחילה לקום כל שעה (בבכי כמובן). אנחנו לא מוציאים אותה מהמטיה, מרגיעים והיא נרדמת. בשבוע האחרון ה"בעיה" החמירה וכשהיא מתעוררת היא אפילו לא נרדמת על הידיים. הגענו למצב שכבר לקחנו אותה למיטה שלנו וגם שם היא התעוררה כל שעה בבכי. פשוט סצינה של מספר דקות של צרחות ואז העייפות גוברת והיא נופלת לשינה של עוד שעהעד לסשן הבא של הצרחות. ניסינו T-GEL לשיניים (אין סימן לשיניים בינתים), ניסינו "מטרנה לילה טוב", ניסינו מסאג'ים לבטן לפני השינה... כלום לא עוזר. נודה לעזרת המנוסים ולעוד רעיונות... תודה, הורים עייפים

תמוש69

New member
ענייני התפתחות/חינוך/גבולות ועוד

בעצם אני לא ממש יודעת אם זה קשור לשלב התפתחותי או לענייני חינוך שמתחילים יותר ויותר להכנס לתמונה. בכל מקרה השאלות להלן( סליחה, קצת ארוך...): בני בן 13 חדשים. הוא בעל מזג מאד נוח בגדול, לא עושה אף פעם יותר מידי דרמות במצבי תסכול או כעס, נרגע די מהר אם נופל או מקבל מכה. אין לו חרדות זרים- מאד חברותי, ילד מאד סמפטי ומשעשע, מלא חיוניות ומרץ, חזק מאד פיזית, מהיר,גם בהתפתחות, ונראה בגדול באמת בריא ומסופק. זה עניין של שבועיים שהמזג שלו קצת משתנה, בעיקר למולי, אבל גם עם בעלי, שמבלה איתו לא פחות זמן( שנינו עצמאיים ועובדים חלקית מאד כרגע). ההתנהגות שבעיקר אני חווה היא הרבה יותר כועסת וחסרת סבלנות. חוט מאד קצר, מה שלא ממש אפייני לו, והתרגזויות מאד ווקאליות ורועמות. הרבה פעמים זה די ברור שהוא עושה "דוקא" ובוכה או מתרגז בצורה קצת מלאכותית. כמו כן זה קורה בשיא המצב-רוח הטוב, נניח סמוך להתעוררות משינה- הוא קם מחייך מקבל חיבוקים ונישוקים ושמחת מפגש, מתחילים לשחק או לעשות משהו ו...בום. משהו . קורה והוא מתרגז. זה מאד צורם וברור שחל איזה שינוי. ניסיתי לחשוב ממה זה נובע. יש לי כמה מחשבות: א. הוא הרבה יותר פיסי מאי- פעם כעת, מתעניין בטירוף במכשירי חשמל, בעיקר כאלה שעושים רעש, הוא יכול לשחק המון זמן עם השואב למשל ולחקות את הרעש שלו( “בררר...ברררר..) הוא הרבה יותר " נזק", ממש היפר-אקטיבי( מצבים שאפיינו אותו בעבר רק סביב מחלות ומצוקות, בעיקר בבקיעות שיניים שהטריפו אותו) הוא מטפס על שולחנות ונעמד, מוציא דברים מהפח, מעיף את הפח( כבר הוצאנו את הפח בנתיים), לוחץ על כפתורי הגז ,ועל המצת, למרות שמקבל תמיד תגובה ברורה שמשלבת תקיפות והזזה שלו משם, גורר מכשירי חשמל בחוט שלהם(או לפחות מנסה) דברים רבים שיודע שלא מכניסים לפה( או שהוא מנחש שיש סכוי שאסור, כמו בטריות שנתקל בהן) מכניס ד-וו-ק-א, מלווה בחיוך הכי ממזרי שיש ובבדיקה שלנו ישר. באוכל כבר למדנו שכשהוא מעיף חתיכות מזון, במקום להגיד לו לא, פשוט מורידים אותו מכיסא האוכל ואומרים לו: "אנחנו רואים שסיימת”( כשהוא מאד רעב הוא כמובן אוכל) אבל מבעס אותי שהוא התחיל גם להעיף מזונות שלא בא לו עליהם וקודם פשוט לא היה אוכל. עכשיו זה העפה וזעם- כי הוא רצה בננה למשל- אהבת חייו- וקיבל צימוקים לדוגמא.כך גם עם החתלות והחלפות בגדים ועוד,ועוד. בגדול אנחנו מרגישים שסף התסכול, השובבות/קונדסות, הזעם ובדיקת הגבולות עלו והרבה בתקופה האחרונה. יכולנו לבלות בהרבה אמירת לא אבל אנחנו שומרים את ה"לא" להכרחי ביותר, מתעלמים מהרבה מהקונדסות ומהיללות התובעניות( למרות שזה יכול לשגע פילים הרי אי אפשר להגיד לילד בגילו:” אני לא מדברת איתך אם אתה צועק”, או: “לא נעים לי שאתה מרים את הקול. תדבר בשקט ואז נענה לך”. הוא הרי לא יבין- חוץ מהטון אולי), מזיזים( מסר פיסי) ממעשים מסוכנים, ומתאפקים. אבל מבפנים גם אצלינו, בעיקר אצלי, נבנית תחושת תסכול וחוסר הבנה. עצוב לי. מרגיש לי לא פייר, אני לא ממש מבינה על מה זה יושב. מאחר ורגשות אשמה אמהיים זה 'בילט-אין' אז יש גם לי כאלה ואני שואלת את עצמי אם זה קשור אולי לזה שהוא רואה אותי קצת פחות עכשיו; למרות שאני לא עובדת אבא לוקח אותו די הרבה בזמן האחרון כדי שאעבוד בבית או אטפל בענייני, אני בתקופה לא פשוטה נפשית, אז נכון, יכול להיות שהוא חש את זה בכל מיני לוולים אבל אנחנו מאד לא מזניחים אותו, הוא מטופל, הוא איתנו, הוא מקבל אהבה וזמן, ויונק ואוכל טוב. אבל אולי בכ”ז... אומר קול האשמה, הוא רואה אותי יותר עסוקה בענייני כעת, יותר עם הגב אליו( והוא יותר עם אבא) יותר על המחשב, פחות בפוקוס. ואני רוצה לדעת איך לעזור לנו לכולנו, להיות פחות מתוסכלים ומתקשרים בצורה טובה יותר. האם אנחנו צריכים להבין שזה שלב התפתחותי( ואם כן- איך להתנהל מולו ואיך "להזין” את עצמינו בתקופה הזאת? הרי מאד קשה להיות אמא שמחה וחיובית אם כל הזמן יש בי תחושה שלא מרוצים ממני, כועסים ומתגרים בי?) בקיצור מאתגר קצת. אציין עוד שהוא לא הולך למשפחתון עדיין אם כי הייתי רוצה להפגיש אותו עם ילדים נוספים ואף באופן קבוע- עוד אחד או שניים שזה מה שהכי מרגיש לי נכון ואנטימי ונראה לי שהוא מאד זקוק לזה. אנחנו עובדים על זה אבל זה עדיין לא פשוט לנו למצוא. עלתה אצלנו גם השאלה אם הוא אולי מתוסכל מזה שהוא צריך הרבה יותר פעילות פיסית, בעיקר בחוץ- כמו זו שעושים בגן. בבית הוא מתנהל איתנו ולמרות שיוצאים ומשחקים גם בחוץ ןבמרפסת- נראה לי שהוא יכול היה להיות שם שעות ושזה נורא טוב לו( עם כמה שפחות הגבלות ואיסורים כמובן) הוא גם כמעט ולא מתעניין בצעצועים שלו- כולל בימבות וצעצועי התפתחות של השחלות וכו'- שבעקרון עניינו אותו אבל הוא די נטש הכל. הוא מתעניין בבלאגנים שבחוץ בעיקר, קידוחים, מים,צינורות, חשמלים. אקשן..... מחשבות/רעיונות עבורינו??

../images/Emo24.gifקשה מאד לקרוא מה שכתבת

אין רווח בין המילים ובין השורות. ממליצה לך לכתוב שוב כדי שנוכל לקרוא ולנסות לעזור.

תמוש69

New member
ניסיתי לרווח ולא ממש הלך-הנה עוד נסיון

אשמח מאד לתגובות בעצם אני לא ממש יודעת אם זה קשור לשלב התפתחותי או לענייני חינוך שמתחילים יותר ויותר להכנס לתמונה. בכל מקרה השאלות להלן: בני בן 13 חדשים. הוא בעל מזג מאד נוח בגדול, לא עושה אף פעם יותר מידי דרמות במצבי תסכול או כעס, נרגע די מהר אם נופל או מקבל מכה. אין לו חרדות זרים- מאד חברותי, ילד מאד סמפטי ומשעשע, מלא חיוניות ומרץ, חזק מאד פיזית, מהיר,גם בהתפתחות, ונראה בגדול באמת בריא ומסופק. זה עניין של שבועיים שהמזג שלו קצת משתנה, בעיקר למולי, אבל גם עם בעלי, שמבלה איתו לא פחות זמן( שנינו עצמאיים ועובדים חלקית מאד כרגע). ההתנהגות שבעיקר אני חווה היא הרבה יותר כועסת וחסרת סבלנות. חוט מאד קצר, מה שלא ממש אפייני לו, והתרגזויות מאד ווקאליות ורועמות. הרבה פעמים זה די ברור שהוא עושה "דוקא" ובוכה או מתרגז בצורה קצת מלאכותית. כמו כן זה קורה בשיא המצב-רוח הטוב, נניח סמוך להתעוררות משינה- הוא קם מחייך מקבל חיבוקים ונישוקים ושמחת מפגש, מתחילים לשחק או לעשות משהו ו...בום. משהו קורה והוא מתרגז. זה מאד צורם וברור שחל איזה שינוי. ניסיתי לחשוב ממה זה נובע. יש לי כמה מחשבות: א. הוא הרבה יותר פיסי מאי- פעם כעת, מתעניין בטירוף במכשירי חשמל, בעיקר כאלה שעושים רעש, הוא יכול לשחק המון זמן עם השואב למשל ולחקות את הרעש שלו( “בררר...ברררר..) הוא הרבה יותר " נזק", ממש היפר-אקטיבי( מצבים שאפיינו אותו בעבר רק סביב מחלות ומצוקות, בעיקר בבקיעות שיניים שהטריפו אותו) הוא מטפס על שולחנות ונעמד, מוציא דברים מהפח, מעיף את הפח( כבר הוצאנו את הפח בנתיים), לוחץ על כפתורי הגז ,ועל המצת, למרות שמקבל תמיד תגובה ברורה שמשלבת תקיפות והזזה שלו משם, גורר מכשירי חשמל בחוט שלהם(או לפחות מנסה) דברים רבים שיודע שלא מכניסים לפה( או שהוא מנחש שיש סכוי שאסור, כמו בטריות שנתקל בהן) מכניס ד-וו-ק-א, מלווה בחיוך הכי ממזרי שיש ובבדיקה שלנו ישר. באוכל כבר למדנו שכשהוא מעיף חתיכות מזון, במקום להגיד לו לא, פשוט מורידים אותו מכיסא האוכל ואומרים לו: "אנחנו רואים שסיימת”( כשהוא מאד רעב הוא כמובן אוכל) אבל מבעס אותי שהוא התחיל גם להעיף מזונות שלא בא לו עליהם וקודם פשוט לא היה אוכל. עכשיו זה העפה וזעם- כי הוא רצה בננה למשל- אהבת חייו- וקיבל צימוקים לדוגמא.כך גם עם החתלות והחלפות בגדים ועוד,ועוד. בגדול אנחנו מרגישים שסף התסכול, השובבות/קונדסות, הזעם ובדיקת הגבולות עלו והרבה בתקופה האחרונה. יכולנו לבלות בהרבה אמירת לא אבל אנחנו שומרים את ה"לא" להכרחי ביותר, מתעלמים מהרבה מהקונדסות ומהיללות התובעניות( למרות שזה יכול לשגע פילים הרי אי אפשר להגיד לילד בגילו:” אני לא מדברת איתך אם אתה צועק”, או: “לא נעים לי שאתה מרים את הקול. תדבר בשקט ואז נענה לך”. הוא הרי לא יבין- חוץ מהטון אולי), מזיזים( מסר פיסי) ממעשים מסוכנים, ומתאפקים. אבל מבפנים גם אצלינו, בעיקר אצלי, נבנית תחושת תסכול וחוסר הבנה. עצוב לי. מרגיש לי לא פייר, אני לא ממש מבינה על מה זה יושב. מאחר ורגשות אשמה אמהיים זה 'בילט-אין' אז יש גם לי כאלה ואני שואלת את עצמי אם זה קשור אולי לזה שהוא רואה אותי קצת פחות עכשיו; למרות שאני לא עובדת אבא לוקח אותו די הרבה בזמן האחרון כדי שאעבוד בבית או אטפל בענייני, אני בתקופה לא פשוטה נפשית, אז נכון, יכול להיות שהוא חש את זה בכל מיני לוולים אבל אנחנו מאד לא מזניחים אותו, הוא מטופל, הוא איתנו, הוא מקבל אהבה וזמן, ויונק ואוכל טוב. אבל אולי בכ”ז... אומר קול האשמה, הוא רואה אותי יותר עסוקה בענייני כעת, יותר עם הגב אליו( והוא יותר עם אבא) יותר על המחשב, פחות בפוקוס. ואני רוצה לדעת איך לעזור לנו לכולנו, להיות פחות מתוסכלים ומתקשרים בצורה טובה יותר. האם אנחנו צריכים להבין שזה שלב התפתחותי( ואם כן- איך להתנהל מולו ואיך "להזין” את עצמינו בתקופה הזאת? הרי מאד קשה להיות אמא שמחה וחיובית אם כל הזמן יש בי תחושה שלא מרוצים ממני, כועסים ומתגרים בי?) בקיצור מאתגר קצת. אציין עוד שהוא לא הולך למשפחתון עדיין אם כי הייתי רוצה להפגיש אותו עם ילדים נוספים ואף באופן קבוע- עוד אחד או שניים שזה מה שהכי מרגיש לי נכון ואנטימי ונראה לי שהוא מאד זקוק לזה. אנחנו עובדים על זה אבל זה עדיין לא פשוט לנו למצוא. עלתה אצלנו גם השאלה אם הוא אולי מתוסכל מזה שהוא צריך הרבה יותר פעילות פיסית, בעיקר בחוץ- כמו זו שעושים בגן. בבית הוא מתנהל איתנו ולמרות שיוצאים ומשחקים גם בחוץ ןבמרפסת- נראה לי שהוא יכול היה להיות שם שעות ושזה נורא טוב לו( עם כמה שפחות הגבלות ואיסורים כמובן) הוא גם כמעט ולא מתעניין בצעצועים שלו- כולל בימבות וצעצועי התפתחות של השחלות וכו'- שבעקרון עניינו אותו אבל הוא די נטש הכל. הוא מתעניין בבלאגנים שבחוץ בעיקר, קידוחים, מים,צינורות, חשמלים. אקשן.....יש לך מחשבות ורעיונות עבורינו??

נשמע לי

שבתור התחלה, אולי באמת כדאי להוציא אותו החוצה קצת יותר. אולי האגרסיביות שאתם רואים בבית היא פשוט הצורה שלו "לפרוק אנרגיות". קצת יותר גן שעשועים, ג'מבורי וכאלה. כי שנה ושלוש זה באמת גיל מאוד פיזי. בגיל הזה אוהבים לנוע בשטח ולחקור אותו. אפשר לקחת אותו לגן שעשועים אחרי הצהריים -- אז גם פחות חם וגם יש הרבה ילדים. רק אם זה לא יעזור, הייתי מחפשת סיבות "נפשיות עמוקות" יותר.

מה שאת מתארת נשמע לי לגמרי התפתחותי

ובעיני אין שום סתירה בין התפתחות לחינוך. לכן, גם אם הילד רק בן 13 חודשים אבל זורק אוכל וזה לא מתאים לכם, אז בהחלט אפשר לומר לו בצורה אסרטיבית "לא לזרוק אוכל כי זה מסוכן ואפשר להחליק עליו ולשבור את הראש". נכון, הוא לא יבין בדיוק מה זה אומר, אבל הוא כן יבין שהוצב איזשהו גבול. וככל שההתפתחות מתקדמת יותר, אופן החינוך יכול להיות מורכב יותר. אז אם בהתחלה, אמרנו את המשפט למעלה, אז כעבור מספר חודשים התחלנו להוריד את הקטנה מהכיסא כשזרקה אוכל, ולבקש ממנה לנקות את מה שליכלכה עם סמרטוט (תוך כדי זה שאנו עוזרים לה ומדברים איתה בצורה כמה שיותר רגועה). ולפני מספר ימים כשהיינו בסופר, וראינו אישה שכובה על הרצפה והקטנה שאלה מה קרה לה, אז כבר יכולתי לקשר לה את הדברים ולומר, את זוכרת שאנחנו לא מרשים לזרוק מים על הרצפה כי זה מסוכן ואפשר להחליק? אז כאן הייתה שלולית מים והאישה באמת החליקה ועכשיו כואב לה" (השיח הזה היה התקיים אחרי שהלכנו כמובן לעזור לאשה...). באופן אישי, דווקא בגלל שאני לא הכי סבלנית בעולם, במקום לשים את המוקד על הילדה (כלומר, להסתכל עליה כל הזמן ולבחון בזכוכית מגדלת מה היא עושה או לא עושה), אני שמה את המוקד על היכולת שלי שכלול ושיפור היכולת שלי להתמודד במצבים שאני חווה כקשים ומלחיצים מולה. למשל, לנשום עמוק ולהישאר כמה שיותר רגועה כשהמצב נעשה מלחיץ ולדעת גם לקחת צעד אחורה ולהתרחק למספר שניות בשביל להתקרר. כמו כן, הגדרנו לנו מספר תחומים שהם וטו מבחינתנו (שמירה על בטיחות, שמירה בריאות והיגיינה, התנגדות לאלימות מכל סוג), ואנחנו מקפידים עליהם מאוד בקנאות. ואין חריגים ויוצאים מהכלל. לגבי כל השאר, בהחלט מסיחים לעיתים את הדעת (למשל כשהיא עושה מחקרים מדעיים שונים כמו לשים חתיכת גבינה צהובה בתוך כוס מים בכדי לראות מה יקרה, או סתם מחליטה להתחבק עם קופסת הקוטג' ולתת לה נשיקות). כאמור, נושמים עמוק וזוכרים שכך היא מגלה את העולם אין לה דרך אחרת לחקור ולהבין דברים. כמו כן, עיצה מצוינת שקיבלתי בפורום שכן בתחילת הדרך, היא שאפשר לשים גבולות בהמון צורות, מבלי לומר לא כל הזמן. אז אנו משתמשים המון בהומור, מסיחים את דעתה, מתעלמים בעצמנו, משתמשים ביכולת הורבלית שלה שהולכת ומתפתחת, נותנים דוגמה אישית בעצמנו, משחקים איתה, נותנים הרבה מגע מרגיע, ומשתדלים לקחת את הדברים בקלות ולזרום. עוד נקודה אחרונה, באופן אישי, אני מאוד משתדלת לא להעמיד פנים. כלומר, יש פער מאוד קטן בין מה שאני מרגישה ובין מה שאני מבטאת כלפי חוץ. אני מתנהגת בדיוק אותו דבר כלפיה (לקח לי איזו שנה להבין שאני יכולה לפעול כך...). במילים אחרות, כן אני דואגת להוציא אותה הרבה החוצה כדי שתוציא אנרגיה ותשחק, אבל באותה המידה, אם אני עייפה מאוד, אני גם יודעת להגיד לה, לא בא לי ללכת עכשיו לגינה אני מאוד עייפה, אז אנחנו יכולות לשבת לאכול קרטיב בבית". אני מוצאת שעלי באופן אישי זה מאוד מקל, ומאפשר לי להיות יותר סבלנית וקשובה אליה. לגבי נושא המסגרת, אולי תנסי למצוא לו משחקייה באזור, או באמת להכיר בגינה הציבורית הורים וילדים שיוכלו לשחק יחד עימו. אני חושבת שזה בהחלט יכול להוסיף לו עניין ולעזור לו להוציא אנרגיות-דבר מאוד מאוד חשוב ככל שהם הולכים ומתפתחים.

נקרא נורמלי לחלוטין

לא רואה כאן משהו חריג שלא נצפה אצל ילדים בני אותו גיל. ממש מזכיר לי את עמית שלי בגילו. ממליצה לתת לו להוציא הרבה אנרגיה בחוץ,לקפוץ לרוץ להתגלגל ופשוט להיות הוא...

תמוש69

New member
תודה! ומה עם נושא הגבולות והתסכול שלו?

איך שומרים גם עצמי ועל רמת שפיות ומרוצות בתוך הימים הדי-קשים הללו?

לוקחים הרבה אוויר

ובוחרים במה להלחם ועם מה לוותר. שמחליטים מראש על מה נלחמים המלחמות נעשות קלות יותר.

לדעתי ומניסיוני כשהוא יוציא אנרגיות בחוץ

פרצי הזעם בבית ירדו בנוסף ממליצה לראות פרק או שניים של סופר נאני (לא צריך יותר
) ולהכיר את הנוטי סטפ- עובד כמו קסם

Lali

New member
זה ממש נשמע לי כמו שיניים

אנחנו עברנו אותו דבר והרופא הסביר לנו שבקיעת שיניים זה תהליך ארוך מאוד, לפעמים מתחיל מ - 4 חודשים אפילו שרואים שן ממש רק בגיל 8-9 חודשים. אין לי הרבה עיצות, אלא רק סבלנות ואמפתיה. לנסות לתת נשכן קר. אנחנו קיבלנו ג'ל אחר מהטיג'ל שעזר יותר, נקרא גנגיגל והוא מחומרים טבעיים, אבל גם הוא לא בדיוק פותר הכל. אם זה ממש חמור, שר מדי פעם לתת אקמולי או נורופן נגד הכאב (לדעתי נורופן עוזר יותר, אבל באמת רק במצבים קיצוניים וברור שכואב לילד). בינתיים תחזיקו מעמד.

adidimom

New member
רופאה הסבירה לי פעם שכאבים מתגברים בערב...

לי היו בעבר כאבים בגלל דלקת בחניכיים, במשך היום כמעט ולא הרגשתי את זה, ובערב/לילה זה היה הופך להיות כואב בצורה בלתי נסבלת, עד כדי הדרת שינה מעיני (החובבות שינה עד מאוד). כשהלכתי לרופאת שיניים לאחר כמה לילות חסרי שינה, היא הסבירה לי שהעצבים נעשים יותר חשופים לקראת ערב (לא בטוחה זה ההסבר הרפואי הנכון, זה בערך מה שאני זוכרת) ולכן כל כאב פיסיולוגי שהוא מתגבר לקראת ערב/לילה. שמתי לב שזה אכן נכון לגבי (לא רק כאבי שיניים) וגם לגבי בני יקירי (בן 3). כנראה בגלל זה היא מתחילה לבכות בלילה. אל תשכחו שגם במהלך היום יש לה גירויים נוספים אשר מסיחים את דעתה מהכאב. ממליצה כמו קודמותיי על טיג'ל ודומיו, במקרים של כאב קיצוני אקמולי/נורופן (לא כפתרון יומיומי, כמובן). לבן שלי עזר מאוד לשתות מים קרים (כן, מהמקרר) כשכאב לו. אם היה מתעורר בבכי הייתי נותנת לו לשתות, אח"כ מוצצי והיה נרדם לבד בד"כ חזרה. אם לא היה נרגע הייתי שמה טיג'ל וזה בד"כ היה עוזר. במקרה חריג אחד שלא נרגע נתתי נר אקמולי וזה עשה את שלו. אולי יש לה עוד משהו שמציק לה ויתברר רק בימים הקרובים. מניסיוני אצל הבן שלי, תמיד שהוא מתחיל להתעורר בלילות בלי סיבה נראית לעין (חום וכד'), אני יודעת שעוד כמה ימים, מקס' שבוע, אני אזכה לביקור של וירוס כלשהוא. וזה ככה מאז שהיה תינוק ועד היום. תהיו בריאים!!!

תמוש69

New member
ענייני התפתחות/חינוך/גבולות ועוד...

בעצם אני לא ממש יודעת אם זה קשור לשלב התפתחותי או לענייני חינוך שמתחילים יותר ויותר להכנס לתמונה. בכל מקרה השאלות להלן: בני בן 13 חדשים. הוא בעל מזג מאד נוח בגדול, לא עושה אף פעם יותר מידי דרמות במצבי תסכול או כעס, נרגע די מהר אם נופל או מקבל מכה. אין לו חרדות זרים- מאד חברותי, ילד מאד סמפטי ומשעשע, מלא חיוניות ומרץ, חזק מאד פיזית, מהיר,גם בהתפתחות, ונראה בגדול באמת בריא ומסופק. זה עניין של שבועיים שהמזג שלו קצת משתני, בעיקר למולי, אבל גם עם בעלי, שמבלה איתו לא פחות זמן( שנינו עצמאיים ועובדים חלקית מאד כרגע). ההתנהגות שבעיקר אני חווה היא הרבה יותר כועסת וחסרת סבלנות. חוט מאד קצר, מה שלא ממש אפייני לו, והתרגזויות מאד ווקאליות ורועמות. הרבה פעמים זה די ברור שהוא עושה "דוקא" ובוכה או מתרגז בצורה קצת מלאכותית. כמו כן זה קורה בשיא המצב-רוח הטוב, נניח סמוך להתעוררות משינה- הוא קם מחייך מקבל חיבוקים ונישוקים ושמחת מפגש, מתחילים לשחק או לעשות משהו ו...בום. משהו . קורה והוא מתרגז. זה מאד צורם וברור שחל איזה שינוי. ניסיתי לחשוב ממה זה נובע. יש לי כמה מחשבות: א. הוא הרבה יותר פיסי מאי- פעם כעת, מתעניין בטירוף במכשירי חשמל, בעיקר כאלה שעושים רעש, הוא יכול לשחק המון זמן עם השואב למשל ולחקות את הרעש שלו( “בררר...ברררר..) הוא הרבה יותר " נזק", ממש היפר-אקטיבי( מצבים שאפיינו אותו בעבר רק סביב מחלות ומצוקות, בעיקר בבקיעות שיניים שהטריפו אותו) הוא מטפס על שולחנות ונעמד, מוציא דברים מהפח, מעיף את הפח( כבר הוצאנו את הפח בנתיים), לוחץ על כפתורי הגז ,ועל המצת, למרות שמקבל תמיד תגובה ברורה שמשלבת תקיפות והזזה שלו משם, גורר מכשירי חשמל בחוט שלהם(או לפחות מנסה) דברים רבים שיודע שלא מכניסים לפה( או שהוא מנחש שיש סכוי שאסור, כמו בטריות שנתקל בהן) מכניס ד-וו-ק-א, מלווה בחיוך הכי ממזרי שיש ובבדיקה שלנו ישר. באוכל כבר למדנו שכשהוא מעיף חתיכות מזון, במקום להגיד לו לא, פשוט מורידים אותו מכיסא האוכל ואומרים לו: "אנחנו רואים שסיימת”( כשהוא מאד רעב הוא כמובן אוכל) אבל מבעס אותי שהוא התחיל גם להעיף מזונות שלא בא לו עליהם וקודם פשוט לא היה אוכל. עכשיו זה העפה וזעם- כי הוא רצה בננה למשל- אהבת חייו- וקיבל צימוקים לדוגמא.כך גם עם החתלות והחלפות בגדים ועוד,ועוד. בגדול אנחנו מרגישים שסף התסכול, השובבות/קונדסות, הזעם ובדיקת הגבולות עלו והרבה בתקופה האחרונה. יכולנו לבלות בהרבה אמירת לא אבל אנחנו שומרים את ה"לא" להכרחי ביותר, מתעלמים מהרבה מהקונדסות ומהיללות התובעניות( למרות שזה יכול לשגע פילים הרי אי אפשר להגיד לילד בגילו:” אני לא מדברת איתך אם אתה צועק”, או: “לא נעים לי שאתה מרים את הקול. תדבר בשקט ואז נענה לך”. הוא הרי לא יבין- חוץ מהטון אולי), מזיזים( מסר פיסי) ממעשים מסוכנים, ומתאפקים. אבל מבפנים גם אצלינו, בעיקר אצלי, נבנית תחושת תסכול וחוסר הבנה. עצוב לי. מרגיש לי לא פייר, אני לא ממש מבינה על מה זה יושב. מאחר ורגשות אשמה אמהיים זה 'בילט-אין' אז יש גם לי כאלה ואני שואלת את עצמי אם זה קשור אולי לזה שהוא רואה אותי קצת פחות עכשיו; למרות שאני לא עובדת אבא לוקח אותו די הרבה בזמן האחרון כדי שאעבוד בבית או אטפל בענייני, אני בתקופה לא פשוטה נפשית, אז נכון, יכול להיות שהוא חש את זה בכל מיני לוולים אבל אנחנו מאד לא מזניחים אותו, הוא מטופל, הוא איתנו, הוא מקבל אהבה וזמן, ויונק ואוכל טוב. אבל אולי בכ”ז... אומר קול האשמה, הוא רואה אותי יותר עסוקה בענייני כעת, יותר עם הגב אליו( והוא יותר עם אבא) יותר על המחשב, פחות בפוקוס. ואני רוצה לדעת איך לעזור לנו לכולנו, להיות פחות מתוסכלים ומתקשרים בצורה טובה יותר. האם אנחנו צריכים להבין שזה שלב התפתחותי( ואם כן- איך להתנהל מולו ואיך "להזין” את עצמינו בתקופה הזאת? הרי מאד קשה להיות אמא שמחה וחיובית אם כל הזמן יש בי תחושה שלא מרוצים ממני, כועסים ומתגרים בי?) בקיצור מאתגר קצת. אציין עוד שהוא לא הולך למשפחתון עדיין אם כי הייתי רוצה להפגיש אותו עם ילדים נוספים ואף באופן קבוע- עוד אחד או שניים שזה מה שהכי מרגיש לי נכון ואנטימי ונראה לי שהוא מאד זקוק לזה. אנחנו עובדים על זה אבל זה עדיין לא פשוט לנו למצוא. עלתה אצלנו גם השאלה אם הוא אולי מתוסכל מזה שהוא צריך הרבה יותר פעילות פיסית, בעיקר בחוץ- כמו זו שעושים בגן. בבית הוא מתנהל איתנו ולמרות שיוצאים ומשחקים גם בחוץ ןבמרפסת- נראה לי שהוא יכול היה להיות שם שעות ושזה נורא טוב לו( עם כמה שפחות הגבלות ואיסורים כמובן) הוא גם כמעט ולא מתעניין בצעצועים שלו- כולל בימבות וצעצועי התפתחות של השחלות וכו'- שבעקרון עניינו אותו אבל הוא די נטש הכל. הוא מתעניין בבלאגנים שבחוץ בעיקר, קידוחים, מים,צינורות, חשמלים. אקשן.....יש לך מחשבות ורעיונות עבורינו??

אדי30

New member
בבקשה תגידו שאני לא לבד

אז ככה, הקטנה בת שנה ו10 חודשים (כמעט). טפו טפו, ילדה מתוקה, מצחיקה, כייפית וכו'. בערך מתחילת השנה בגן. מה שמציק זה שהיא עדינה ברמות על! כל ילד יכול לקחת לה צעצוע/אוכל בלי בעיה, היא תמיד תיתן ולא תבכה אפילו. רוב הילדים בגן מדי פעם מרביצים / מציקים ברמה כזאת או אחרת, והיא לא מגיבה כמעט. אולי רק בוכה לפעמים. אני לא מבינה את זה! סבבה, לא צריך להרביץ ולהציק בחזרה. אבל תגיבי! תזיזי את הבן אדם, תצעקי, משהו! היא אולי רק תבכה וזהו. כולם אמרו בגן היא תלמד, תלמד מה? מתי? היא כל כך עדינה! הילדים מאאאדדד אוהבים אותה חלק בזכות היותה כזאת, אבל יש גבול, באמת! תגידו שאני לא לבד, תגידו לי שיש עוד ילדים כאלה עדינים, איך מתמודדים עם זה?

בוליפלג

New member
בוודאי שיש../images/Emo6.gif..אגב, אם היא אפילו לא בוכה

סימן שזה בכלל לא מפריע לה. כשילד חש תסכול, הוא מביע זאת, אם זה לא מפריע לה בכלל והיא תיגש לקחת דבר מה אחר במקום - מה טוב.. את אולי עומדת להיות מופתעת, אבל נראה שלבתך דווקא יש כוחות
, זה לא יותר מדי 'מזיז' לה, והיא תלך ותעסיק את עצמה במשהו אחר. צריך 2 כדי להלחם, וכשצד אחד לא נמצא במערכה - אין מלחמה. עדיף
ומתי היא תלמד?! כשזה יהיה מספיק חשוב עבורה. אני בטוחה שמולך יש לה אי אלו 'טענות', נסי להזכר בפעמים שהיא לא מוותרת לך ועומדת על שלה. אני בטוחה שיש כאלה. יש ילדים ומבוגרים עם טמפרמנט 'נוח', שממהרים להתרצות ולא נדרכים עם כל 'מחטף' (בעיניהם לא מדובר במחטף כלל..).
נשמע שהקושי הוא בעיקר שלך
(את לא לבד..קבלי
)

אדי30

New member
את כנראה צודקת לגביה

אבל, יש תמיד את השאלה איך אחרים תופסים אותה. יותר מזה, אני לא מוכנה לבוא הביתה ולשמוע ממנה שילד מסוים עשה לה כואב.

למעלה