התנהגות

פלגיה

New member
מחכים חצי שנה

רוב הילדים לומדים בשלב כלשהו להגיב, עד כדי שההורים היו רוצים שיחזרו להיות עדינים ורגישים
בינתיים, לדעתי, לא לפתור לה את הבעיות .אם היא באה בבכי כשחטפו לה משחק, לא ללכת אל הילד החוטף ולקחת לו. לנחם אותה על הבכי, לחשוב מה כדאי לומר לילד ("זה שלי, ואני לא רוצה שתיקח לי") וללכת איתה יד ביד כדי שהיא תגיד את זה לילד. אם היא מתביישת לומר, ללכת איתה, אבל לומר לילד "X רוצה לומר לך משהו". לא להשאיר אותה מאחור בעוד את עושה את המו"מ (אני לא יודעת אם זה מה שאת באמת עושה. אני רק מתארת דברים שאני רואה הרבה פעמים בגינת המשחקים. ילד שרגיל שההורה פותר לו את הקונפליקטים, לא ייאמץ דרכי התמודדות אחרות)

אדי30

New member
אז זהו

עד עכשיו השתדלתי לא להתערב. אם היא הייתה מסתכלת עליי - הייתי אומרת לה תקחי אם את רוצה. הקטע הוא שהייתי רוצה שהיא תדע לעצור את הילדים המציקים. שתהיה פחות עדינה וותרנית. פשוט באופן עקרוני, היא מאד שונה מרוב הילדים בקבוצה שלה, היא אף פעם לא דוחפת, לא לוקחת של אחרים במודע וכו'. ממש לא יודעת מה לעשות, ממש לא בא לי שהיא תגדל להיות כזאת. סיטואציה ממש מבלבלת.

Morane Chocolat

New member
גם נעם- בבסיסה היא כזו... אני חושבת

שמאז שהיא בגן היא קצת יותר עומדת על שלה... ושלא יהיו אי הבנות- היא יודעת בדיוק מה היא רוצה- אבל כל זה מולי בעיקר, היא יודעת להתעקש כשהיא רוצה משהו! (לא תמיד היא מקבלת את זה... לפעמים יש בכי בגלל זה ולפעמים זה פשוט מקובל עליה והיא ממשיכה הלאה) היא לגמרי הבת של אבא שלה ברוגע אבל היא ירשה את הדעתנות ממני..חחח
בקיצור, יכול להיות שהיא תשתנה בהתאם לסיטואציה כשזה יהיה משהו שבאמת חשוב לה ויכול להיות שלא, אני מאמינה שילדים, בסופו של דבר, מתנהגים כמו ההורים שלהם או לפחות כמו המבוגר המשמעותי בחייהם.. כך שאם את ובעלך לא כאלו, רוב הסיכויים שהיא תהיה דומה לכם בצורה כזו או אחרת, קצת מפה וקצת משם.. אגב, ממש במקרה ראיתי אותה השבוע "דופקת סצנות" וכועסת כשאחת הילדות חשקה בסרט ראש שלה וניסתה לקחת לה אותו- נעם התחילה לבכות-ליבב ואמרה לה "לא, שלי! בלי אלימות כמובן, היה משעשע לראות אותה מתמודדת עם זה. אח"כ, אם כי אני לא בטוחה שהיא ירדה לסוף דעתי, אמרתי לה שהיא צודקת וX לא הייתה צריכה לקחת לה את הסרט, אבל למה לעשות סצנות, למה?

אדי30

New member
זה מה שאני הייתי רוצה

באמת! לראות אותה פעם אחת עושה סצנה בגן. לא איכפת לי על מה, רק לוושא שהיא עושה כאלה דברים.

Morane Chocolat

New member
היא כנראה תעשה- כשזה יהיה מספיק חשוב לה.

לא לדאוג כרגע בכלל- תראי מה יהיה כשהיא תגדל ואם תרגישי שמדובר בבעיה תטפלי בהתאם. לדעתי זו פשוט היא- זה האופי שלה, אף אחד מכם לא קצת כזה?

yaeli123

New member
../images/Emo41.gif שלום לכולם. אשמח לדעתכם (קצת ארוך..)

בתי בת שנה ו-10. אני בהריון ואמורה ללדת בעוד חודש. לאחרונה נתקלנו בכל מיני תקופות של עצבים /פחדים מצידה לגבי נושאים שונים. כל אחת מהתקופות נפתרה די מהר אחרי טיפול ממוקד בבעיה. לפני כשבוע היא החלה לפרוץ בצרחות אימים בדרך למיטה. מסרבת בכל תוקף ללכת לישון. כבר היו לנו מקרים כאלה ואז השארנו אותה לבכות קצת במיטה, היינו נכנסים כל כמה דקות להגיד לה שאנחנו פה, ובסוף היא היתה נרגעת. עכשיו נוצרה בעיה חדשה כי היא למדה לטפס על המיטת תינוק ולקפוץ החוצה. מאותו רגע, אנחנו לא מוצאים את השיטה לגרום ללה ללכת לישון. ניסינו למפות את הבעיה למצוא מה מפריע לה. בדקנו שאין שום דבר פיזי, העברנו אותה למיטת מעבר, ניסינו בטוב, ניסינו ברע, בשירים, בכוח, בכעס, ברוגע, ניסינו לתת בקבוק (היא כבר גמולה תקופה) - כלום. היא יכולה לצרוח בין שעה ל-4 שעות עד שהיא נרדמת. כמובן שחשבנו שזה נסיון לבדוק גבולות או למשוך תשומת לב לנוכח השינוי שמתקרב, אבל נראה לי שזה גם לא זה, כי אתמול אחרי מס' דקות של בכי היא התגנבה לחדר שלנו ונרדמה שם בלי בעיות (אחרי שבלילות קודמים היא סרבה לישון גם שם...) בשבוע האחרון שללנו את כל הרשימה: זה לא כאב פיזי זו לא המיטה זה לא המזרון זה לא המיקום של המיטה זה אפילו לא מיקום הבית (גם אצל ההורים שלי אותו דבר) זה לא חם/קר זה לא אור/חושך זה לא שעת השינה (בכל שעה שלא ניסינו זה אותו דבר) זה לא נסיון לתשומת לב/משחקי שליטה זה לא חוסר עייפות זה לא געגועים לאמא/אבא זה לא רעב/צמא זה לא הבגד/החיתול זה לא הצעצועים אז מה זה כן?? אשמח אם יש למישהו הערות או הארות, כי אני לא יודעת כבר איך לגשת לבעיה הזו.

oritk25

New member
אולי היא מפחדת?

ממשהו, אולי שמעה שאמרו מהשהו בסיגנון תלכי לישון וכשתקומייהיה/ לא יהיה וכו' לא בהכרח ממכם בטלוויזיה, או בגן

POOH*

New member
אתם יושבים לידה כשהיא נרדמת?

בהחלט יכול להיות שזה קשור למצב שהולך להשתנות בבית. וככה היא מוציאה את זה. יש סיכוי טוב שאפילו היא לא יודעת שזה זה. ניסיתם לשבת לידה עד שהיא נרדמת? ניסיתם לשאול אותה בשעות רגועות יותר מה קורה? נשמע שהיא במצוקה שמתבטאת ככה והיא לא יודעת איך לבטא אותה אחרת ואיך להסביר מה מציק לה. אני באופן אישי הייתי מנסה לתת לה יותר תשומת לב בעיקר סביב השינה. ובודקת אם זה משנה משהו. כמובן בהנחה שבהמשך הלילה היא ממשיכה לישון אחרי שהיא נרדמת והסיטואציה לא חוזרת על עצמה גם במהלך הלילה. POOH

yaeli123

New member
אנחנו לא יודבים לידה בדרך כלל

אבל גם את זה ניסינו במסגרת פסטיבל הנסיונות. והיא לא מספיק ורבלית עדיין בשביל לשאול אותה על זה. ומוזר שאת כותבת את המשפט האחרון - עד אתמול ברגע שהיא נרדמה היא שינה רצוף עד הבוקר. דווקא הלילה היא התעוררה בבכי וסרבה לחזור לישון לאיזה רבע שעה. שזה מוזר בפני עצמו....

../images/Emo41.gif "הוא מציק לי!" ../images/Emo41.gif

ילדתי המקסימה והנבונה מצאה קונץ חדש (אולי בעצם לא חדש, אבל רק היום הבחנתי בו) - היא מנסה לחטוף משהו לילד אחר, ואם היא לא מצליחה לקחת את החפץ מהר, אז היא מתיישבת בבכי תמרורים (בכי של "קיבלתי מכה בראש, רוצו איתי למיון"), ומתלוננת "הוא חטף לי!" או "הוא מציק לי", "הוא הרביץ לי" וכיו"ב. נשארתי קצת ספיצ'לס, ולא הגבתי משהו. הילדה בת שנתיים וחמש. מה דעתכם, איך הייתם מגיבים?

עונה לשתיכן יחד

הם שעצם מחפשים תגובה להתנהגות שלהם. מציעה לא להתיחס בכלל ל"פרובוקציות" שליליות אבל כן להתיחס להתנהגות טובה וחיובית אפילו בהגזמה. לאט לאט הם יפנימו שההתנהגות השלילית לא זוכה לשום יחס אבל כשהם מתנהגים יפה הם כן מקבלים יחס. זה עובר. באחריות!

perah11

New member
בנות יקרות חייבת עצה !!! ../images/Emo4.gif

לפני כשבועיים ילדתי במזל טוב בן מקסים. בנוסף יש לי פעוט בבית בן שנתיים וחצי. בנוסף לכך שזהו שיא "גיל ההתבגרות הראשון" או גיל שנתיים האיום גם נכנסה לתמונה האח הקטן. רציתי לדעת איך אתן מגיבות כשיש להם התפרצויות זעם. אצלי הוא פשוט בוכה צורח בטירוף חוזר על מה שהוא רוצה ולא מוכן להקשיב לשום מילה שיוצאת לי מהפה ואני אתן דוגמא ואיך הגבתי עד עכשיו- יום אחד כשבאו הסבים הוא רצה ללכת לישון אצלם (באמצע שבוע והם גרים בעיר אחרת) לא הסכמתי לו משום שגם כי זה אמצע שבוע, וגם הם אנשים עובדים. והוא התחיל להיכנס להיסטריה של בכי מבלי לעצור ולא עזרו כל הדיבורים של כולנו בסוף הרמתי אותו לקחתי אותו לחדר שלנו ושם ניסיתי להרגיע אותו בלי "קהל" מסביב הדבר היחיד שעזר להרגיע אותו היה שהבטחתי לו שישב מול סרט עם שוקו, רק אם הוא לא יבכה ואכן הוא בשניה הפסיק לבכות והתנהג למופת! כמובן שהוא קיבל סרט ושוקו והסכים לוותר על השינה אצל הסבים. האם התגובה שלי ראויה? יש לכן הצעות אחרות??? אשמח לכל תשובה

../images/Emo141.gifמזל טוב

המון מזל טוב וברכות, שתגדלי את שניהם בנחת. ולשאלתך, התחלתי לקרא את הודעתך ועוד לפני שקראתי את הפיתרון שהצעת לו עברה לי בראש המחשבה, למה היא מפרטת למה היא אמרה לילד לא (אני מתייחסת לשורה:"לא הסכמתי לו משום..."). קודם כל את אמא שלו, את החלטת שלו ואני בטוחה שאמרת לו למה וזו זכותך וזה הגיוני. ילד בגיל הזה לא זקוק להרבה הסברים. הוא מבין כמו שיסבירו לך פעם אחת אך מתקשה לקבל כי הוא רוצה והוא בשלב שהוא לא מבין שגם אם הוא רוצה וזה לא אפשרי -אז זה לא. בוכה? אז שיבכה. אפשר לנחם ולגלות אמפטיה וזהו, אני בשום פנים ואופן לא הייתי מציעה פיצוי של שוקו וסרט אלא אם כן זה משהו שמקובל אצלך באותה שעה. צריך להבין שזה גיל של בדיקת גבולות ולא להיבהל מכל סצינת בכי.

perah11

New member
קודם כל תודה על הברכות

ולגבי תשובתך- אני באמת אנסה פחות הסברים כי באמת ראיתי אתמול שזה לא ממש עזר. אז פשוט להתעלם מהבכי? שיכול להיות שעות על גבי שעות!! זה קשה.... לגבי השוקו והסרט אז השוקו כן מקובל וסרט רק לפעמים... תלוי אבל ממש לא כל ערב

עונה

לא הייתי נותנת לבכות שעות על גבי שעות אבל שמתי לב שאנחנו נבהלים מבכי מאד מהר בחברה שלנו ומנסים לגרום לו להיגמר מהר אבל גם את ואני בוכות כשמשהו לא טוב לנו, כשאנחנו מתוסכלות או עצובות וצריך לזכור את זה כשזה קורה להם. כהילדה שלי בוכה, אני נותנת לה לבכות קצת לבד (2 דק') ואז באה בלי מילים ומחבקת אותה ובדרך כלל זה עובד והיא נרגעת. אני יכולה בשקט בטון רגוע להציע לה הסחה כמו שהצעת שוקו וסרט, להציע לה ללכת לראות משהו בסלון וכו'. יכול להיות שהוא רגיש יותר בתק' הזו כי נולד לו אח ויכול להיות שזה גם קשור להתפתחות הרגשית שלו, שזה מאד מתאים. וכן הייתי עושה הפרדה ועל דברים שצריך להתעקש להמשיך להתעקש ולנסות להיות רגישים, אמפטיים ולתת כל הזמן חיזוקים חיוביים שירגיש אתכם כל הזמן.

perah11

New member
תודה על התשובה ממש תשובה יפה ולעניין

מעריכה את עזרתך מאוד

ליהיא 5

New member
חלק מן הדברים שרשמת

קורים גם אצלנו ואני בטוחה שאצל עוד הרבה תינוקות בגילאים האלה, אבל אני לא לוקחת את הדברים כל כך "קשה". ברור לי שהתינוק שלי, חסר הישע מלפני מספר חודשים, למד ללכת ובפועל יוצא מסוגל לבצע דברים שלא עשה בעבר. בצירוף עם סקרנות טבעית ורצון לעצמאות, יוצא שפחות ניתן לצפות לשלוט בו כפי שהיה לפני מספר חודשים. המזג משתנה היות והתינוקות גדלים, מתחילים להביע רצונות משלהם ולפעמים כאשר הם בלתי מובנים בגלל חוסר יכולת תקשורת מילולית, אז קורות סצינות של רוגז וזעם. סוג של תסכול מקושי בהעברת מסרים. ממש חלק מהדברים שרשמת קורים גם אצלי : ברור שהוא "הרבה יותר פיסי מאי פעם", מן העובדה הפשוטה שהוא יותר נייד ומגלה את יכולות הקפיצה, הריצה והטיפוס. הבן שלי בן שנה ו-5 חודשים, כל היום מטפס על הספות והמיטות וקופץ עליהן. הדבר היחיד שמפריע לי בזה הוא שאני פוחדת שהוא ייפול ויכאב לו. גם שלי מתעניין בטירוף במוצרי חשמל, שלטים, כפתורים וכו'. גם שלי מטפס על שולחנות ועל כסאות. מוציא דברים מהארונות, לוחץ על כפתורי הגז והמצת, מכבה ומדליק טלויזיה, רוצה לשים דיסק במחשב, ועוד מיליון דברים, שחלק אני מרשה וחלק לא. בודק גבולות באמצעות הכנסת דברים לפה, דברים שברור לו שאסור, אבל מחייך אלינו במבט של "דווקא" ועושה בכל זאת, אוהב לגעת באוכל שלו אבל לומד לאט לאט לאכול עם כפית ומתחיל לשים לב ולהעדיף שמגש האוכל שלו יהיה נקי, ואם נופל משהו על המגש, הוא מתעקש שאנקה ורק אז ממשיך לאכול. אז מה ? אני רואה הכל בצורה הכי טבעית כי מדובר בתינוק. תינוק סקרן, ששואף לעצמאות, לא יודע מה מותר ומה אסור, וכאשר יודע שאסור, מחפש חיזוקים שוב ושוב. גם אצלי לא מדובר בילד של ספרים, פאזלים וטלויזיה, אלא כזה שמעדיף לבחון בחוץ משאיות, מכוניות ואם תתני לו הוא כל היום יהיה בחוץ, מן הבוקר עד הערב. לא צריך להיות כל כך תובעניים ולהציב מסגרות כל כך נוקשות בגיל כזה, בכל אופן לדעתי. אז לפעמים שהוא ממש מעצבן, אני מרימה את הקול, ומזיזה מן המקום, ונוזפת, לפעמים מתעלמת, כי הכל כל כך דינאמי וכל כך נקודתי שקשה מאוד לעמוד מאחורי החלטה גורפת כלשהי לגבי צורת ההתייחסות שלי כלפיו בכל מצב נתון. זה בלתי אפשרי, צריך להיות טבעיים, ולא להשאב למסגרות מוקצנות ומרובעות לכאן או לכאן. אני רואה בכל העניין שלב התפתחותי תקין, ואני ממש לא הייתי רוצה שהבן שלי יהיה רובוט שמבצע משימות ולא מביע רגשות, רצונות ואת עצמו בכלל. אפשר לפעמים לצאת מן התבניות שבנינו לעצמנו בראש, ולנסות להתגמש לנוכח סיטואציה קיימת.

למעלה