המרכבה

אליהו ד

New member
על קצה המזלג של ההיבט האסטרולוגי

מי לא מכיר את רוחמה רז המופלאה כל כך..איזה קול מקסים,איזו מלאכית- "חלומות של אתמול הם, שלהבות נרעדות.. לא יכול כל החושך לכבות.. על מצע השלכת, החלומות מלחשים, רק פרחים מיובשים, דוהים,בין הדפים.. חלומות של אתמול הם, שלהבות נרעדות.. לא יכול כל החושך לכבות.. אל תסב את פניך, אתה מלא דברים כמוסים, אל תגיף את התריסים, חפש..בין המילים.. חלומות של אתמול הם, שלהבות נרעדות, לא יכול כל החושך, לכבות.. שיר בדרך אליך, נרקם בסבלנות אין קץ, הן תיקח ותאמץ, אותו..אל לבבך. חלומות של אתמול,שלהבות נרעדות.. לא יכול כל החושך לכבות.. שיר בדרך אליך.. נרקם בסבלנות אין קץ, הן תיקח ותאמץ אותו.. אל לבבך. " ואיך ה..אני לא יודע איך לקרוא לזה-ה מה?השיר הזה?הדבר הנפלא הזה?הדמעה המרגשת הזו שגורמת לאחיותיה לזלוג?המה? טוב נו,איך השיר הזה מתקשר למרכבה? אממ ברוך שמו של האח הגדול,יש לי סיאסטה לפני המבחן הבא,ושמתי לב שהגעתם לקלף המרכבה,שהוא אחד הקלפים הכי חשובים לי..ולמי לא?:) אני אנסה לתרום מעט מההיבט האסטרולוגי של הקלף.אני יודע שיש מלאנתה התאמות אסטרולוגיות,הגיוניות יותר והגיוניות פחות,אבל אלך לפי המקובלת יותר,ובה המרכבה דומה למזל סרטן. ובכן,אם ניגשים לקלף מהחלון האסטרולוגי,אפשר לומר על הקלף כמה מילים,שלטעמי מרגישות את השיר הזה באופן הישיר ביותר.הדבר שהכי מאפיין את מזל סרטן,למשל,בדומה לשאר מזלות המים,שהוא פועל על דלק ריגשי.הוא בא ממקום ריגשי,מתייחס לעולם ממקום ריגשי,ועובר את השיעור שלו במגרש ריגשי.הסרטן הוא הנסיך האולטמטיבי ששומר על ממלכת אימו מכל משמר,ומשמר יותר מכל המזלות האחרים,את המקום ממנו הוא בא לעולם..מרחם אימו.הוא מעין נסיך שמתייחס לעולם בדיוק מהמקום הריגשי הזה,של הרחם.הוא מעין נסיך שעדיין מקופל בתוך רחם אימו,סופג את המיסתורין האימהי,אוהב כל כך חום והזנה ריגשית מהסביבה שלו,ומשתוקק להפרות בחזרה את קרוביו.העולם של הסרטן לא חייב להיות הגיוני-הוא חייב להיות מלבלב מפרחי האהבה שהוא מעניק לאהוביו,ושמעניקים לו בחזרה.הוא חייב לאשר מחדש את העובדה שמרגישים אותו ומתייחסים אליו ממקום של כנות ריגשית,והוא חייב לעשות את זה באופן שיכול לעצבן לא מעט מחבריו על גלגל המזלות חח עולם הסרטן לא חייב להיות מאורגן,רציונלי,או מובן.הוא חייב להיות ספוג בריחות נעימים של רומנטיקה אינסופית..הסרטן תמיד יהיה קשור לאימו,לטוב ולרע..הוא הנסיך שעוטה על עצמו את הרחם של אימו גם כאשר הוא זחל ממנו ויצא לאוויר העולם,ורחם זה הוא בעצם שיריון שמגן עליו מכל האנשים הרעים שמנסים לפגוע בו,שם בחוץ,בעולם שמחוץ לרחם..יש לו כוח פנימי עצום,אך זה כוח מסוג מיוחד-זהו חבל הטבור העקשן שמקשר בינו לבין אימו,שמעניק לו תחושה שהוא יכול,שהוא חייב,שהוא אוהב-לכבוש את העולם,הוא ומרכבתו.הוא מסתורי משהו,הוא לא ברור במידה לא מועטה,משום שחלק ממנו,משום שבזווית עינו תמיד תראו את הקשר הבל יינתק לאימו,אותו קשר שמעניק לו את הכוח לצאת למלחמה רומנטית על האושר הריגשי-ואותו קשר שמונע ממנו,בסופו של דבר,מלהיות עצמאי. העצמאות הזו היא המשימה של הסרטן.היכולות שלו להרעיף אהבה על סביבתו והתא המשפחתי שלו בעיקר,אותן יכולות שמוצפנות בו,הן גדולות מכפי שהוא יכול לשער.הוא חייב ללמוד לפתח מקור כוח פנימי בתוך עצמו,שיאפשר לו לבנות ולבסס תחושת שייכות ריגשית ל..לרחם שהוא חייב ורוצה לבנות בעצמו,לבית שהוא יבנה,לעולם שהוא יפרה.ממופרה הוא רוצה ולא רוצה להפוך למפרה.מניזון למוזן,מנראה למראה,מסרטן שנושא עיני לאמא שנושאת אותו לגדה השניה של הנהר אלא הסרטן שמחבק חזק את אהוביו שהוא הוליד והפריח.האביר שמגן על ממלכת אימו רוצה ולא רוצה לההפך למלך,ליורש החוקי.וזו בדיוק האמביוולנטיות,הדו משמעיות,הקונפליקט המתמיד שבו נתון הסרטן-הוא נע ונד בין תחושות אנרגטיות שמבעבעות בו ודוחקות בו לצאת ולממש את הפוטנציאל הריגשי שבו,שיכול להתממש רק אם הוא יבסס יכולת לעצמאות מחוץ לרחם,ומצד שני הוא נדון להתחבט בתחושות אשמה של בגידה באימו מולידתו.. הסרטן במובן היותר רחב,הוא בעצם הרחם הקוסמית.הוא האדן עליו נשענת המפה האסטרולוגית,ומתקשר לבית 4,בית המשפחה,הבסיס של המפה,ולא רק במובן הגיאומטרי.אני אנסה להרחיב על כך יותר מאוחר,כי אני חייב לגמור ללמוד למבחן : ) ולצאת לעצמאות ריגשית או משהו כזה חח יש עוד כל כך הרבה מה לכתוב על ההיבט האסטרולוגי..והשיר של רוחמה רז שר ממקום שמרגיש,ממקום סרטני ,ממקום שמתאר באופן כל כך מדויק,גם אם מקוצר,על מה ועל שום מה ההוא למעלה עשה כמה סרטנים כאן: )

gioia

New member
קצת על האות שבקלף../images/Emo20.gif

אצלי בקלפים המרכבה מלווה ע"י האות <ח> אות "המחוברת" למעלה (באזור הרוחני) ו"פרודה" למטה (באזור הארצי) מילים רבות המתחילות באות זו הינן בעלות זיקה "גישמית" המתקשה להתחבר לעולם המעשי כמו - חוכמה, חשיבה, חלום, חלל וכו... האות מסמלת מצב של חיבור לא שלם, חלק מיתוך מכלול (כנו במילים - חדר, חזה וכו...) הקלף מתחבר למספר 7 - המסמל גם את הרוחניות שמעל למעשה או ליום יומי.

וזה על קצה המזלג ? ../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

תודה לך אלי - על השיר הנפלא ועל המאמר שלך אשר יצורף ללא ספק למאמר המסכם שלנו. תודה !

אליהו ד

New member
חחחח סבבה,אני אשלים מאוחר יותר

זה עדיין לא מאמר והשיר אפילו לא שלי חחח אבל למה לא...האמת היא,שיש מלא מה לומר על הקשר של כל קלף לאסטרולוגיה,ואני אנסה לתמצת את העיקרים החשובים,בלי להיגרר יותר מדי לאסטרולוגיה-יותר מאוחר

אליהו ד

New member
טוב הנה מה שעולה לי כרגע בראש../images/Emo163.gif

כשאני מדבר על אסטרולוגיה,אני תמיד מרגיש צורך לעשו תלעצמי סדר,או יותר נכון אבחנה בין כוכבים,מזלות ובתים.ובכן,באופן סכמטי: הכוכבים=המה המזלות=האיך הבתים=איפה כלומר,הכוכבים הם סוגי דחפים או צרכים או התייחסויות לעולם;המזלות הם אופן ההתייחסות או הפעולה,והבתים הם שטחי חיים שונים.למשל,שבתאי במאוזניים בבית 5:שבתאי הוא הצורך להתמודד מול סמכות פנימית או חיצונית ולרכוש יכולות סמכותיות,מזל מאוזניים הוא אופן פעולה מאוזן והרמוני שמכיר את עצמו ומגדיר את עצמו ומשלים את עצמו תוך הסתכלות שהיא חיונית עבורו בבן זוגו,ובית 5 הוא בית האהבה,היצירתיות,הילדים.השילוב,באופן סכמטי ומקוצר,יורה על צורך עז בזוגיות על מנת להתמודד עם כלים מתאימים בסיטואציות מסויימות בחיים,סיטואציות שיאתגרו את הפוטנציאל לההפך למורה דרך עצמאי,סיטואציות כמו קונפליקטים עם מוסדות או דומיות כריזמטיות וסמכותיות שייצרו את המרחב האישי על מנת שהאדם יכול להגדיר את עצמו ולהשלים את עצמו תוך שהוא עם הגב לקיר.אתגרים שכאלו לעיתים יתבטאו במושאי אהבה בעלי בטחון עצמי טבעי,שלעיתים ייטו להצר את המרחב האישי של האדם שלו יש השילוב של אותו שבתאי מאוזניים בית 5.השיעור של האדם יהיה להגיע למצב של זוגיות שפועלת על דלק של רומנטיקה,על מנת להרגיש ולהיות שלם,שלם במובן של מורה דרך,של דמות מכוונת,של מקור סמכות-עצמי.אפשר לומר שהכוכבים הם סוג הדלק,המזלות הם ההילוך שאתה נוסע בו,והבתים הם העיר שבה אתה נוסע.טוב נו,עד כאן ואני חושב שמיציתי חחח ואיך המרכבה שדומה למזל סרטן משתלבת כאן? מבחינת חלוקת המזלות,מדובר במזל המים הראשון מבין השלושה:סרטן,עקרב,ודגים. אפשר לומר שהנשמה,או השוטה לצורך העניין,לומד בשהותו במזל סרטן מהי משמעותו של בית מימי,של בית ריגשי,של יכולת להוות רחם בגופך(פעם מהצד שניזון מאמו,ופעם מהצד שמזין)-השוטה לומד לפעול באופן מסוכך ומגן,משהו מעט בלתי נתפס של ארגון החיים-בכלים אמוציונליים.משהו כמו ההגיו שבחוסר ההגיון: ).במזל עקרב השוטה לומד איך לצלול למעמקי הלא מודע שהסרטן לא ראה כעיסוק מרכזי.אם הסרטן עסוק בלבנות תא משפחתי,העקרב עסוק בלהבין את עצמו ואת העולם-עד הסוף,ללא פשרות.עם זאת,זו היא לא ההבנה של התאומים או של המאוזניים,ההבנה הרציונלית.זוהי ההבנה האמוציונלית:כמו שהסרטן רוצה להרגיש את עצמו במנותק מאימו ולהרגיש את עצמו כיוצר ומתחזק תא משפחתי מלבלב מאהבה,כך העקרב רוצה להרגיש את כוח הרצון שלו מכופף את המסך שאלוהים הוריד על העולם,והוא רוצה לעשו תאת זה לבד,באורח אינדיבידואלי לחלוטין.העקרב רוצה להרגיש מה לעזאזל הולך כאן,מה הקטע של העולם הזה,ו...מה קטע שלו בכלל,מה התפקיד שלו כאן,שגם אם הוא לא יהיה הגיוני,העיקר שיהיה שם,למטה במעמקי השאול העקרבי,משהו להיאחז בו.כאשר השוטה מגיע למזל דגים,המשפחתיות הטוטאלית של הסרטן והאינדיבידואליות הטוטאלית של העקרב מתמזגות לכדי התמוססות טוטאלית אל ענני הלא ידוע,שם נפלטים מגלגל המזלות.הדגים כבר סובך בגופו על אהוביו,התנתק מחבל הטבור,חפר וחפר בעצמו עד זרא,מצא את עצמו ואת אלוהים,ועכשיו הוא מרגיש שהוא מוכן לאבד את כל מה שידע והבין והרגיש ומצא-ולצעוד את הצעד האחרון אל מקום בו לא משתמשים באף פונקציה הכרתית כמו אינטואיציה,הרגשה,תחושה או הבנה,אל מקום בו אלוהים משחק דוקים עם חברים בחוף קרית חיים.הדגים הוא לא אני,אתה,או הוא-הוא כולם ביחד,ואף אחד.הוא משהו שמרגיש מוגדר כאשר הוא מצליח להיות בין לבין;הוא יכול להרגיש את כל מה שאפשר להעלות על הדעת,גם אם הוא לא מרבה לשוחח על זה יותר מדי. מבחינת חלוקת האיכויות,הסרטן הוא מזל יוזם,וכאן אולי אפשר לראות את הקשר הויזואלי ביותר לקלף המרכבה.שהרי מרכבה בדרך כלל דוהרת,כשלא אוכלים תפוצ'יפס באמצע הדרך,למרות שבקלף אני לא בטוח שמדובר בדאגה,אבל מה זה משנה,מדברים על הקונספט חח.הסרטן הוא לא סתם יוזם-זה מתקשר היטב לצורך שמבעבע מבפנים פשוט לחתוך את חבל הטבור,וזו פעולה שלא יכולה לבוא מכיוון של יצור סביל.הפעילות הזו,היוזמתיות הזו,הרצון ללכת קדיהמ כמאפיין מהותי,היא שמעניקה לסרטן את כוחו הפנימי העצום,שלמרות שלעיתים נראה כעטוף בענני ביישנות,אין מה לטעות בו:הסרטן רוצה,הסרטן ייצא למלחמה;מלחמה,גם אם רובה נערכת שם,בבפנוכו שלו,עם השיריון שמגן עליו,ועם האריות או מה שזה לא יהיה משני צידי המרכבה. מבחינת הבתים,מדובר בבית 4.בית 4 הוא בית השורשים:גם במובן המיידי של משפחה,וגם במובן היותר עמוק,של תצורת הקארמה הנוכחית שמבקשת לבוא לידי ביטוי בגלגול הזה.לא סתם ציינתי בהודעה הקודמת שמדובר באדן עליו מונחת המפה:גם במובן הגיאומטרי,מה שסימלי מאוד,בית 4 הוא הקודקוד התחתון שבזכותו עומד הגלגל על כנו.באותו אופן,חיי האדם הם האתגרים אותם לא סיים\שאמור להתפתח אליהם בגלגול הנוכחי,ואותם אפשר לראות גם,ואני מדגיש-גם,בבית 4.בנוסף,יש כאלו שטוענים שבית 4 הוא בית האבא,בעוד בית 10 הוא בית האמא.אני לא בטוח מי צודק,ולא יודע על פי איזה קריטריונים בודקים את זה,כי אני לא בקיא באסטרולוגיה.אבל באופן כללי,ההנגדה בין בית 4 ל10 פועלת בשני מישורים,או אפשר לומר שמתבטאת בשני אופנים:הסרטן מגלה את אימו בבית 4,ומתנתק ממנה בהשלכה על הקריירה שלו בבית 10,ואז כשיר לבנות לעצמו משפחה שוב,בבית 4.הוא לא חייב לצאת מתחומי בית 4 כדי להשלים את המשימה,הוא יכול לנדוד אל המשימה בתוך עולמו הפנימי,במין מסע לשחרור פנימי שכזה. ומה באשר לקודקודים הנוספים? בית 1 הוא הפעם הראשונה שבה רואים את העולם והמקום ממנו מתקשרים ומחצינים את עצמנו לעולם,מין כרטיס ביקור או חלון ראווה;בית 4 הוא המקום שכאמור מגלים את הקשר לאת השייכות למסורת שורשית,קארמטית ומשפחתית מסויימת;בית 7 הוא הבית בו ניגשים למישהי נורא יפה ומציעים לה כוס קפה בתמורה לנשיקה על הלחי וטבעת יהלומים בגודל הר;בית 10 הוא הבית בו מגשימים שאיפות; בית 1 הוא הבית בו אומרים:אני קיים-לכן אני קיים;בית 4 הוא הבית בו אומרים:אבא קיים,אמא קיים,קארמה קיימת-לכן אני קיים;בבית 7 אומרים:את קיימת-ואני קיים,איתך ביחד באופן חופשי ואמיתי-לכן אני קיים;בבית 10 אומרים:מפעל חיי קיים-לכן אני קיים; בבית 1 אני תינוק,בבית 4 אני נסיך שמגלה את הוריו ומגן עליהם במלחמות הרחק מהבית,בבית 7 התחתנתי והכרתי אנשים חוץ ממני ומשורשיי,ובבית 10 אני מצרף הכל למפעל חיים מרשים.בבית 1 אני קיים,בבית 4 גם הוריי קיימים,בבית 7 גם אתה קיים,ובבית 10 גם האחר קיים. ואולי עוד כמה מילים-לפעמים האריות או מה שזה לא יהיה ליד מרכבת הסרטן הם אך ורק אמצעי פחד מדומים שהוא מעמיד לפניו-כדי שאנשים לא יגלו עד כמה הוא רגש,מופנם-ומצד שני אלו ,דווקא משום הפרובוקציה שבהשמתם לפניו ככרטיס ביקור,אמצעי לזמן את האחר אליו,כדי שיהיה לו אומץ להיפתח וליזום,ולרצות-ולבצע את החיתוך של החבל לו נועד,כדי שיוכל לחזור על התהליך,רק מהצד ההפוך,עם ילדיו ואהובתו שלו. טוב,יש עוד מלא לכתוב,אבל אני חושב שסיימתי לעת עתה חח אממ אני יודע שיש מלא טעויות של הגהה וכאלו,ולפי מה שהבנתי יש קטע של מאמר מסכם בסוף דיון?ולא יפה שיהיו טעויות,אז לפני שאת מעלה את זה(אם את מעלה את זה חח),תגידי לי כדי שאני אעשה הגהה,פשוט אף פעם אין לי עצבים לקרוא את הדברים שאני כותב חח ועוד לתקן

אליהו ד

New member
ואולי עוד כמה ביטויי מפתח../images/Emo163.gif

פנייה לאמונה פנימית,חיפוש מקור כוח פנימי,בדיקת המאפיינים האמוציונלים בך דרך האחר..אממ..ביתיות,חמימות, כח רצון-ורצון לגלות כח רצון,היכולת להרגיש,הצורך להרגיש,דהירה,דהירה על תנאי,דהירה שבדמיון,לעיתים תעד קדימה ושניים אחורה,לעיתים צעד אחורה ושניים קדימה,צורך להינתק מהשורשים,צורך לגלות שורשיות,רצון לעצמאות,רצון להתרפק על נוסטלגיה,וכו'

הספינקסים הרתומים למרכבה

בקלפים של קריאולי, ריידר ואחרים רתומים ספינקסים למרכבה. הספינקסים מאז ומתמיד מייצגים את ארבעת היסודות, יצורים בעלי כח פיסי רוחני ואינטלקטואלי עצום. לעיתים מורכבים מארבעה בע"ח : שור, נשר, אריה ואדם. בקלפים הנ"ל לדעתי, הם מייצגים את הכוחות הפנימיים של האדם, הקשורים לארבעת היסודות. אם האדם ימצא בעצמו את היכולת לנתב את הכוחות הפועלים בו, לכוון שירצה, יוכל להשיג כל מטרה. היסודות הזכריים של האש(יצירתיות) והאוויר(אינטלקט), צריכים להיות מאוחדים בכיוונם, כמו כן הם צריכים להיות חזקים מהכוחות הנקביים של המים(הרגש) והאדמה(החומר), שהם הכוחות המעכבים את הנעת המרכבה והשגת המטרה. חיזוק נוסף לעמדתי מצאתי בקלף ה"כוהנת הגדולה", של ריידר. שם הכוהנת יושבת בין שני עמודי התווך של המקדש - "יכין" (הלבן) המסמל את המלך שלמה - האינטלקט ו"בועז" (השחור) המסמל את המלך דוד - האש האגרסיה והיצירתיות. סמלים אלה מקבילים לספינקס הלבן והשחור ב"מרכבה" של ריידר. ותחשבו על זה.... בועז

scorpia

New member
עוד קצת...

המרכבה/THE CHARIOT" האות המיוצגת: "ח "מספר הקלף: "7 .מייצג את מזל סרטן .הפרוש אשר מייצג הקלף: הנושא המדובר נמצא בחוסר שליטתו של השואל .(הסמלים המדברים שבתמונה: מרכבה, הרוכב, ספינקסים (האריות שבתחתית תמונת הקלף ,קלף זה מושפע,ונמצא תחת שליטתו של מזל סרטן,ובין היתר,אם נכנסים לעומקי הדברים .(אז גם הירח משפיע על קלף זה,(מפני שהירח באסטרולוגיה שולט במזל סרטן :טוב אחרי כל "המשחקים המקדימים" האלה,הגיעה הזמן שנגיע סוף סוף לקשר לקלף כמו שאמרנו,הדברים נמצאים תחת חוסר שליטתו של השואל,ניתן לשים לב שלנוסע במרכבה ,אין שליטה על הדרך (לא לזמן ולא למקום שיגיע).שימו לב שאין לרוכב כלל מושכות בידיו ,ומעבר לכך האריות אשר מובילם את דרכו,רוצים להוביל כל אחד לפי דרכו ורצונו האישי .האחד לימין והשני לשמאל בנוסף לכך המרכבה תקועה (הספינקסים/האריות החליטו שלא בדיוק בראש שלהם להזיז את התח....).בפתיחה בקלפים הקלף יכול לרמז לדוגמה: עם מדובר בשאלת זוגיות - או שהאדם אינו ,יודע במי לבחור (יש בידו כמה אפשרויות), אפשרות נוספת:התלבטות בין אם להישאר עם בן/ת הזוג .או לקום וללכת.בנוסף הקלף יכול להצביע על מצב של קשר או מצב אובססיבי שקשה להיחלץ ממנו ,בשורה התחתונה הדברים אינם בשליטתכם,אלה בשליטתו של הצד האחר (בין הצד האחר הוא אדם .(קבוצת אנשים, או גוף פרטי או ציבורי מתוך:http://www.lookforluck.net/tarot1.htm

magicyoni

New member
המרכבה

שלום לכול החברים וחברות !!! אני יכתוב לכם מה שבא לי לראש כשאני רואה את הקלף הזה : אפשר לראות שהבן אדם רוצה להתקדם איפה שהוא כי עצם ההעובדה שהוא נמצא על המרכה זה לא ליופי לכול דבר בעולם יש את העבודה שלו והוא על המרכבה שהעבודה של המרכבה היא לקחת אותו למקום שבו אתה מבקש או יותר נכון למקום שבו אתה מדריך את החיות שמושכות את המרכבה . כל אדם רוצה ללכת למקומות טובים לכן השאיפה היא ללכת לטוב תמיד . רק הבעיה שאין לו מושכות ולכן הוא תקוע הוא לא יכול להתקדם ולזוז לאיפה שהוא רוצה . הסוסים או החיה שאתם רואים הם בצבעים שונים : שחור ולבן . זה מראה על נגדיות, וזה מראה על אופי של בן אדם - מחשבה כול בן אדם שונה מן השני זאת אומרת ולדוגמא בקלף אפשר לראות בן שחור ובן אדם לבן וזה גם מה שיפה ביקום שכול בן אדם יש לו דעות שונות ומחשבות שונות . ולכן כול אחד בולך למקום אחר לא ישר לא באותה הדרך . וכמו כן הבן אדם לא יכול להתקדם . לכן בגדול הבן אדם כרדע במצב של עמידה במקום אין באפשרותו להמשיך ולהתקדם למה שהוא רוצה או השאיפות שלו . אבל ע"י הרקע של הקלף אפשר לראות את האנרגיות (הצהוב) ולכן זה טוב יש לו את כל האנרגיות פשוט לקחת החלטה או דרך או מחשבה שונה ולהמשיך מכאן אפשר ללמוד שתמיד טוב לשבת לחשוב האם זה טוב או לאו אולי לקחת החלטות שונות ולא להיות חסום . זהו !!! יום הכי טוב שיכול היות לכם !!! - יום של אור אהבה והמון המון המון המון אנרגיות חיוביות לכם ולכול היקום

sharon30s

New member
המרכבה..../images/Emo61.gif

כולם כבר דנו בספינקסים שספק שהם רתומים למרכבה.. אבל אף אחד (לפחות לא שמתי לב) לא הזכיר את הרוכב עצמו ומהיכן הוא מגיע. הרוכב הינו אדם צעיר, מלא שאיפות שנראה שהוא הצליח מאוד במקום שאותו הוא עזב. זאת ניתן לראות לפי המקום שאותו הוא עזב. כמו כן, אם תביטו היטב, רואים שהצעיר עבר נהר. כלומר, הוא כבר עשה איזו כיברת דרך, היתה לו שאיפה מסויימת להגיע למקום כלשהו, אבל ברגע שהור עבר את הנהר הוא כבר לא בטוח בהמשך דרכו. האם להמשיך ימינה או שמאלה? גם על כתפיו יושבים 2 ירחים שגם הם מהווים את הניגודיות וההתלבטות. בנוסף, על החופה של המרכבה מצויירים כוכבים - מה שמעיד על ברכה ממרומים. הוא יצא לדרך בברכת האל.

chelyz1

New member
שאלה בפורום

להילה שלום, האם אפשר להפנות אליך שאלה אישית בפורום, ללא קשר לקלף המרכבה, בתוספת של תאריך הלידה של השואלת, כפי שציינת. בברכה, חלי

המרכבה.... האם סיימנו ?

יש למי מאיתנו להוסיף דבר מה? לפני שאני מתחילה לאגד את הכל - אם יש לכם עוד מה להוסיף אקבל בשמחה ובברכה :)

אליהו ד

New member
../images/Emo163.gifיש המון להוסיף..../images/Emo163.gif

ואף פעם זה לא נגמר..אני חושב שלתכלית הדיון לי לפחות אין מה להוסיף בינתיים,אם יהיה משהו תוכלי לעדכן,כן?

למעלה