על קצה המזלג של ההיבט האסטרולוגי
מי לא מכיר את רוחמה רז המופלאה כל כך..איזה קול מקסים,איזו מלאכית- "חלומות של אתמול הם, שלהבות נרעדות.. לא יכול כל החושך לכבות.. על מצע השלכת, החלומות מלחשים, רק פרחים מיובשים, דוהים,בין הדפים.. חלומות של אתמול הם, שלהבות נרעדות.. לא יכול כל החושך לכבות.. אל תסב את פניך, אתה מלא דברים כמוסים, אל תגיף את התריסים, חפש..בין המילים.. חלומות של אתמול הם, שלהבות נרעדות, לא יכול כל החושך, לכבות.. שיר בדרך אליך, נרקם בסבלנות אין קץ, הן תיקח ותאמץ, אותו..אל לבבך. חלומות של אתמול,שלהבות נרעדות.. לא יכול כל החושך לכבות.. שיר בדרך אליך.. נרקם בסבלנות אין קץ, הן תיקח ותאמץ אותו.. אל לבבך. " ואיך ה..אני לא יודע איך לקרוא לזה-ה מה?השיר הזה?הדבר הנפלא הזה?הדמעה המרגשת הזו שגורמת לאחיותיה לזלוג?המה? טוב נו,איך השיר הזה מתקשר למרכבה? אממ ברוך שמו של האח הגדול,יש לי סיאסטה לפני המבחן הבא,ושמתי לב שהגעתם לקלף המרכבה,שהוא אחד הקלפים הכי חשובים לי..ולמי לא?
אני אנסה לתרום מעט מההיבט האסטרולוגי של הקלף.אני יודע שיש מלאנתה התאמות אסטרולוגיות,הגיוניות יותר והגיוניות פחות,אבל אלך לפי המקובלת יותר,ובה המרכבה דומה למזל סרטן. ובכן,אם ניגשים לקלף מהחלון האסטרולוגי,אפשר לומר על הקלף כמה מילים,שלטעמי מרגישות את השיר הזה באופן הישיר ביותר.הדבר שהכי מאפיין את מזל סרטן,למשל,בדומה לשאר מזלות המים,שהוא פועל על דלק ריגשי.הוא בא ממקום ריגשי,מתייחס לעולם ממקום ריגשי,ועובר את השיעור שלו במגרש ריגשי.הסרטן הוא הנסיך האולטמטיבי ששומר על ממלכת אימו מכל משמר,ומשמר יותר מכל המזלות האחרים,את המקום ממנו הוא בא לעולם..מרחם אימו.הוא מעין נסיך שמתייחס לעולם בדיוק מהמקום הריגשי הזה,של הרחם.הוא מעין נסיך שעדיין מקופל בתוך רחם אימו,סופג את המיסתורין האימהי,אוהב כל כך חום והזנה ריגשית מהסביבה שלו,ומשתוקק להפרות בחזרה את קרוביו.העולם של הסרטן לא חייב להיות הגיוני-הוא חייב להיות מלבלב מפרחי האהבה שהוא מעניק לאהוביו,ושמעניקים לו בחזרה.הוא חייב לאשר מחדש את העובדה שמרגישים אותו ומתייחסים אליו ממקום של כנות ריגשית,והוא חייב לעשות את זה באופן שיכול לעצבן לא מעט מחבריו על גלגל המזלות חח עולם הסרטן לא חייב להיות מאורגן,רציונלי,או מובן.הוא חייב להיות ספוג בריחות נעימים של רומנטיקה אינסופית..הסרטן תמיד יהיה קשור לאימו,לטוב ולרע..הוא הנסיך שעוטה על עצמו את הרחם של אימו גם כאשר הוא זחל ממנו ויצא לאוויר העולם,ורחם זה הוא בעצם שיריון שמגן עליו מכל האנשים הרעים שמנסים לפגוע בו,שם בחוץ,בעולם שמחוץ לרחם..יש לו כוח פנימי עצום,אך זה כוח מסוג מיוחד-זהו חבל הטבור העקשן שמקשר בינו לבין אימו,שמעניק לו תחושה שהוא יכול,שהוא חייב,שהוא אוהב-לכבוש את העולם,הוא ומרכבתו.הוא מסתורי משהו,הוא לא ברור במידה לא מועטה,משום שחלק ממנו,משום שבזווית עינו תמיד תראו את הקשר הבל יינתק לאימו,אותו קשר שמעניק לו את הכוח לצאת למלחמה רומנטית על האושר הריגשי-ואותו קשר שמונע ממנו,בסופו של דבר,מלהיות עצמאי. העצמאות הזו היא המשימה של הסרטן.היכולות שלו להרעיף אהבה על סביבתו והתא המשפחתי שלו בעיקר,אותן יכולות שמוצפנות בו,הן גדולות מכפי שהוא יכול לשער.הוא חייב ללמוד לפתח מקור כוח פנימי בתוך עצמו,שיאפשר לו לבנות ולבסס תחושת שייכות ריגשית ל..לרחם שהוא חייב ורוצה לבנות בעצמו,לבית שהוא יבנה,לעולם שהוא יפרה.ממופרה הוא רוצה ולא רוצה להפוך למפרה.מניזון למוזן,מנראה למראה,מסרטן שנושא עיני לאמא שנושאת אותו לגדה השניה של הנהר אלא הסרטן שמחבק חזק את אהוביו שהוא הוליד והפריח.האביר שמגן על ממלכת אימו רוצה ולא רוצה לההפך למלך,ליורש החוקי.וזו בדיוק האמביוולנטיות,הדו משמעיות,הקונפליקט המתמיד שבו נתון הסרטן-הוא נע ונד בין תחושות אנרגטיות שמבעבעות בו ודוחקות בו לצאת ולממש את הפוטנציאל הריגשי שבו,שיכול להתממש רק אם הוא יבסס יכולת לעצמאות מחוץ לרחם,ומצד שני הוא נדון להתחבט בתחושות אשמה של בגידה באימו מולידתו.. הסרטן במובן היותר רחב,הוא בעצם הרחם הקוסמית.הוא האדן עליו נשענת המפה האסטרולוגית,ומתקשר לבית 4,בית המשפחה,הבסיס של המפה,ולא רק במובן הגיאומטרי.אני אנסה להרחיב על כך יותר מאוחר,כי אני חייב לגמור ללמוד למבחן : ) ולצאת לעצמאות ריגשית או משהו כזה חח יש עוד כל כך הרבה מה לכתוב על ההיבט האסטרולוגי..והשיר של רוחמה רז שר ממקום שמרגיש,ממקום סרטני ,ממקום שמתאר באופן כל כך מדויק,גם אם מקוצר,על מה ועל שום מה ההוא למעלה עשה כמה סרטנים כאן: )
מי לא מכיר את רוחמה רז המופלאה כל כך..איזה קול מקסים,איזו מלאכית- "חלומות של אתמול הם, שלהבות נרעדות.. לא יכול כל החושך לכבות.. על מצע השלכת, החלומות מלחשים, רק פרחים מיובשים, דוהים,בין הדפים.. חלומות של אתמול הם, שלהבות נרעדות.. לא יכול כל החושך לכבות.. אל תסב את פניך, אתה מלא דברים כמוסים, אל תגיף את התריסים, חפש..בין המילים.. חלומות של אתמול הם, שלהבות נרעדות, לא יכול כל החושך, לכבות.. שיר בדרך אליך, נרקם בסבלנות אין קץ, הן תיקח ותאמץ, אותו..אל לבבך. חלומות של אתמול,שלהבות נרעדות.. לא יכול כל החושך לכבות.. שיר בדרך אליך.. נרקם בסבלנות אין קץ, הן תיקח ותאמץ אותו.. אל לבבך. " ואיך ה..אני לא יודע איך לקרוא לזה-ה מה?השיר הזה?הדבר הנפלא הזה?הדמעה המרגשת הזו שגורמת לאחיותיה לזלוג?המה? טוב נו,איך השיר הזה מתקשר למרכבה? אממ ברוך שמו של האח הגדול,יש לי סיאסטה לפני המבחן הבא,ושמתי לב שהגעתם לקלף המרכבה,שהוא אחד הקלפים הכי חשובים לי..ולמי לא?