המרכבה

אליהו ד

New member
זה מזכיר לי את הסגנון המתוק

אני רק לא זוכר איזו תקופה זה הסגנון המתוק(מה שמזכיר לי שיש לי מבחן ללמוד אליו חחח) אממ אורי אתה יודע מי צייר את זה?

אליהו ד

New member
האמת היא ש..נראה לך??../images/Emo6.gif

אני ממש,אבל ממש,אבל ממש ממש ממש לא איש של שמות תאריכים מזפרים וכרונולוגיה..ואם זה לא ככה על הדרך,לא רוצה שתתאמץ (וזה באמת מעצבן כל האנציקלופדיות האלו)..סתם ככה נזכרתי במה שלמדנו בשיעורים האחרונים באמנות רנסנס,והציור נראה לי מוכר,לפחות הסגנון..אם תיתקל בשם של יוצר החבילה תגיד לי.. אה וראיתי חבילה של הרנסנס,וחבילה של ג'וטו..אתה מכיר?אתה יודע שאני בור בקטע של תאריכים וכאלו ושל יוצרי חבילות-אז מי באמת עשה את החבילות האלו?אני מניח שלא ג'וטו,נכון?כי האמת היא שזה חיקוי מזה עלוב לסגנון הג'וטסקי-וגם זה אל ג'וטו החדש,אלא ג'וטו הישן והטוב,אז לא ברור לי למה מתכוונים כשאומרים ג'וטו.חוץ מזה שבטח מי שעשה את זה,אם הוא הסתמך על ספרי ההסטוריה של האמנות,שסיפרו אותם אנשים מפירנצה באופן ממש לא אובייקטיבי,אז הסילוף שבייחוס מלא ציורים לגו'טו עבר אליו,ואז כאילו מה שיוצא,זה שה"סגנון הג'וטסקי" בכלל לא ג'וטסקי בחבילה,אלא של אמנים אחרים מאסיזי..טוב נו,מה זה משנה חח הקיצר-שמעת על החבילות האלו-של הרנסנס(נראה לי שהיא ממש נקראת ככה),ושל ג'וטו?ואם כן,מי עשה אותם,ומתי:)ושוב,רק אם זה ככה על הדרך,זה פשוט פתאום מעניין אותי חח

אורי רז

New member
על החבילות ששאלת

חבילת ה Renaissance tarot צוירה על-ידי Brian Williams בסוף שנות השבעים (והוצאה לאור ע"י U.S.Games ב 1994, אם זה משנה משהו). זאת חבילה מאוד יפה, מלווה בעוד אחד מספריו המרתקים של המחבר, ובאה להציג חבילת טארוט שמתבססת על תרבות הרנסאנס של איטליה. ה"חבילה של ג'וטו" היא אחת מחבילות אומנות הזבל של Lo Scarabeo [להבדיל מהרפרודוקציות האיכותיות שהם מדפיסים, והחבילות המודרניות היותר טובות שהם מוציאים מדי פעם]. כמו הטארוט של Bosch שהם מוציאים, כל קלף הוא מעין קולאז' של אלמנטים מאיורים של האמן שמתחברים לידי חבילה יפה בסגנון מעניין, אבל בשורה התחתונה תמוהה וללא עומק מיוחד. מעבר לזה, חבילות האומנות הללו מלוות - לפי מיטב המסורת של Lo Scarabeo - במספר קלפים עם משמעויות מינימלסטיות לקלפים וללא כל טקסט נוסף, בניגוד לחבילות של Brian Williams שהאומנות שלהן אמנם לא מדברת אל רבים אבל הספר הוא קלאסיקה. כך מי שקונה את "הטארוט של ג'וטו" או "הטארוט של Bosch" לא יכול ללמוד מזה שום דבר על האמן, יצירתו בכלל, היצירות מהן נלקחו האלמנטים לחבילה, או אפילו מה עבר ליוצר החבילה בראש בזמן יצירת החבילה (בהנחה שעבר משהו חוץ מרעש לבן, שנקטע מדי פעם על-ידי "זה איור יפה" ו"האיור הזה מזכיר לי את הקלף הוא").

אליהו ד

New member
חחחחחחחחחחחחחח קרעת אותי עם

השורה האחרונה ואם כבר לעשות טארוט כהתייחסות לאמן מסויים,שיעשו מזאצ'ו,או יאן ואן אייק..אני מת על יאן ואן אייק

אורי רז

New member
המרכבה של Eliphas Levi

הקלף דומה מאוד לזה של חבילת מרסיי, אבל הוכנסו כמה שינויים שהשפיעו על אוקולטיסטים, כמו Waite, בהמשך: א. הסוסים הוחלפו בספינכסים (חציים אריה חציים אדם), אחד שחור ואחד לבן (בחבילות מרסיי, כמו ה Camoin שבן דב הציג, הסוסים הרבה פעמים באותו צבע, ולעיתים אחד כחול ואחד אדום). ב. הספינכסים פונים לכיוונים שונים, אך מסתכלים לאותו כיוון. ג. למרכבה יש 'גג' מבד עם כוכבים. הקלף נושא את האות ז', לפי המסורת הצרפתית, ולא ח', כבמסורת האנגלית.

אליהו ד

New member
זה רק אני או שהסוסים מוזרים?../images/Emo163.gif

הסתכלתי בתמונה כמה פעמים-הסוסים לא פונים לאותו כיוון ,נכון?במה הם נאבקים שם?יכול להיות שזו הרוח שהיא עד כדי כך חזקה כך שהם צריכים להסיט את ראשם מפניה?בכל אופן,הפניית ראש הסוסים לכיוונים כמעט מנוגדים מתקשרת לי היטב לאמביוולנטיות הסרטנית שציינתי בהודעותי.. מה אתה אומר?אני הוזה או שבאמת הסוסים שם מוזרים?

אורי רז

New member
לי הם נראים רגילים

לי נראה שהם רצים באותו כיוון (על-פי הרגליים והגוף), תוך כדי שהם מסתכלים אחד על השני. אם כבר, נראה לי מוזר שהם לא מסתכלים לכיוון שאליו הם הולכים.

אליהו ד

New member
אז לאן הם רוצים לרוץ? ../images/Emo163.gif

ויותר חשוב-מהי המשמעות של שפת הגוף הזו של הסוסים-אם ניקח את זה לפאזה הסימבולית,אז ראש בדרך כלל מסמל התכווננות מחשבתית,נכון?מה זה אומר שהסוסים מפנים ראשיהם ומבטיהם לכיוונים שונים?ועוד,גם שפת הגוף מאוד משולחת רסן ומתפזרת לכל מיני כיוונים..מה דעתך,אורי-אני פשוט לא מכיר את החבילה בכלל-אפשר לומר שהקלף מבטא באופן מדוייק מצב בו האמוציות השליטו את דפוסי ההתנהלות שלהם על הרציונל?זה נראה לי מתאים לסרטן שנתקף במצוקה רגשית או לחילופין בהצפה ריגשית..שהרי הוא בכל זאת,בראש ובראשונה,סימן מזל מימי,שפועל על דלק רגשי ולא רציונלי..לא יודע,מה אתה חושב?

אורי רז

New member
קלף המרכבה מחבילת המינקיאטה

אני רואה בקלף נצחון, כשהנמוך \ גבוה נובע מכיוון המסע בחבילה (קרי מסכם את ששת הקלפים מהקוסם עד האוהבים כולל, או את תשעה עשר הקלפים מהעולם עד הכוח כולל). האספקט הנמוך הוא של שליטה בששת הקלפים הקודמים - התמודדות בסיסית עם העולם החיצוני, כמו מסגרת חברתית ומערכת יחסים זוגית. במובן זה אני רואה את המרכבה כיכולת לגרום לסוסים ללכת בכיוון שהוא רוצה בחינת שליטה פיזית פשוטה, אך לא בראשיהם, כאנלוגיה לכך שהוא שולט בהתנהגות החיצונית שלו, אך מחשבותיו טרם מסודרות. האספקט הגבוה הוא של שליטה מוחלטת בכל מה שנמצא בעולם הזה (כולל הגלגל = השתחררות מהקארמה האישית, הנזיר = מצא את דרכו ופרץ אותה לאחרים, והכוח = השתלטות מליאה על הצד החייתי הנמוך), ועכשיו עולה אל גן העדן של שלושת הספירות העליונות. משמעות כזאת מתבטאת בקלף בסגנון שחר הזהב בו שני הסוסים רצים ומסתכלים לאותו כיוון, כמודגם בחבילת שחר הזהב של Wang המצורף להודעה זאת. הקלף עשוי להראות כי בעוד הגברת מראה כלפי חוץ שליטה עצמית והתנהגות רציונלית, הרי שרגשותיה הסרטניים עדיין פראיים וחופשיים למטה - לטוב כמי שלוקחים אותה קדימה ולרע כמי שיכולים להפיל אותה מן המרכבה.

Romkin

New member
הסוסים נראים כמסתקלים זה על זה

כאשר אחד מהם רוצה לרוץ והשני לא. שמו לב שכאן בקלף כן יש לנו מושכות אך אחזיקה בהם אינה טובה.

אורי רז

New member
הקלף Mars מחבילת Mantegna

בימים עברו המרכבה הייתה המקבילה של הטנק המודרני בשל שלושה יתרונות שהיו לה על חיילי הרגלי - מהירות, בזכות הסוס שמשך אותה, מיגון על פלג הגוף התחתון של הרכב והלוחם בזכות קירות הברזל, ויתרון הגובה של הלוחם במרכבה. בהתאם אפשר לראות בתיאורי קרבות בתנ"ך התייחסות לכוחו של צבא במספר החיילים ומספר המרכבות שבו. בחבילת ה Mantegna (סדרה של חמישים הדפסים המיוחסת לאמן Mantegna), ניתן לראות את אל המלחמה במרכבה, המדגיש את הקשר בין המלחמה ובין המרכבה ככלי מלחמה. המרכבה נתפסת גם כסמל לנצחון במלחמה, ובמצעדי נצחון הגנרל המנצח הוביל את המצעד כשהוא רכוב במרכבה.

Romkin

New member
אם כבר אז כבר

אז שיבה "אל ההרס" ההודי רכב על מרכבה. הוא היחיד בכל המטולוגיה ההודית שהיה רוכב. מיוחסים לו כוחות רבים בינהם חמלה רבה, מיומנות רבה בנשק ושמירה על איזון. שיבה נחשב כאחד שיהרוס את העולם אם הוא יתמלא ברשע.

למעלה