המרכבה

../images/Emo41.gif המרכבה ../images/Emo41.gif

קלף המרכבה לשיפוטכם :) כתבו ככל הידוע לכם על הקלף - נומרולוגיה, אסטרולוגיה, קבלה, חפיסות שונות, תמונות ועוד ועוד ועוד. כל מה שילמד אותנו יתקבל בברכה !

המרכבה במיתולוגיה היוונית

לאחר שהשוטה השלים את ביקורו בנפתולי האהבה הוא מוכן כעת להתמודד עם המלחמה – המבחן הבא שלו בתקופת הנעורים. המרכבה מייצגת רכב קרב והיא נקשרת עם ארס אל המלחמה היווני. ארס היה אל בעל מזג לוהט אשר תמיד היה מעורב בתגרה זו או אחרת. שיטת הלחימה שלו היתה שימוש בכוחו האכזרי ולעתים עם עוצמתו וגאוותו. תכונות אלו ריתקו אליו את אפרודיטה אלת האהבה. סיפרו על ארס ואפרודיטה כי הלכו שלובי זרועות ואכן בסיפורי המיתולוגיה שני אלו מוצגים כנאהבים. האיחוד שלהם נשא פרי – הרמוניה/הרמוני אשר מסמלת את התוצאה החיובית של איחוד והתפייסות בין ניגודים.

אליהו ד

New member
עלה בדעתי לקשר לאגממנון../images/Emo163.gif

כלומר,לקשר את אספקט התלות הרגשית במקור כוח חיצוני,שמובילה את הרוכב לסוג של דהירה עיוורת,שלכאורה נראית כמונעת מתוך אמונה פנימית חזקה,כשבעצם בחוסר יכולת לנתק דפוסי התנהגות רגשיים.ממש כמו שאגממנון הקריב את בתו איפיגניה,משום שהאלה ארתמיס איימה שאם לא כן,היא לא תחדש את הרוחות ואז הצבא לא יוכל להפליג לטרויה..לא יודע,מה את אומרת?

רשף כשף

New member
פיטר פן

פיטר פן בקלפי הילד הפנימי: "הספינה מייצגת את הרכב של הנשמה, מעבר הכרתי מחוף אחד למשנהו. הלמידה לעוף משחררת את פיטר פן וחבריו מהמגבלות הפיזיות של מרחב וזמן ומביאה אותם לאי הילדים- אי הדמיונות הפנימיים שלנו. הבריחה מביאה אותם להתמודד עם מושג ה"לעולם לעולם לא", מקום בו לעולם לא נזדקן ולעולם לא נאלץ להתמודד עם מגבלות העולם האמיתי. המרכבה היא הספינה שמנווטת על ידי קפטן קוק המייצג את העולם האמיתי, עולם המבוגרים. המרכבה מביאה אותנו למסע אל תוך הנפש, כאשר אנו נעזרים בנפשות מהעולם החיצוני על מנת לעבור את המסע בשלום. כאשר הקלף עולה בפריסה הוא מאיץ בנו לחדור עמוק פנימה ולבדוק מה מניע אותנו, את נשמתנו החופשיה, ללא המגבלות החיצוניות הקיימות בחיינו. ולאחר מכן- לחזור ולהתמודד עם העולם החיצוני ולהבין את מגבלותיו שאינן צריכות לעמוד בדרכנו. אין עולם ללא טעויות..."

pretty princess

New member
../images/Emo39.gifממש נגע לליבי

לא חשבתי שאפשר לקשר סיפורי ילדים לקלפים וזה מחדש לי המון. תודה. עד כמה שידוע לי קלף המרכבה מסמל תקיעות ושליטה בידי גורם חיצוני ולא בנו. יש בו ניגוד של הטוהר, הגינות, אופטימיות והמיזוג - הצבע הלבן לבין פסימיות, המציאות, עצב ודאגות - הצבע השחור. כאשר שני הצדדים הללו מחזיקים את המרכבה. כלומר יש כאן מאבק של שני גורמים שמושכים לשני כוונים שונים, הפסימיות והאופטימיות. המרכבה יוצאת מן העיר כי העיר מאחור כלומר אפשר להבין זאת שיש מעבר למקום חדש אולי למקום טוב יותר. האיר הינה בצבע אפור המסמל אי וודאות וחוסר בהירות ואפילו פסימיות. אם מסתכלים טוב אז גלגלי המרכבה הם צהובים כמו הרקע וצהוב מסמל הגיון אופטימיות ותבונה. מתוך מה שאני מבינה יש כאן איזשהו מבוי סתום במרכבה עצמה ואולי בגלל זה היא מסמלת תקיעות כלשהי אפילו שאותו נסיך שיושב לו על המרכבה מוכן ודרוך להתקדם יש בו חוסר יכולת להתקדם. אך עם זאת אין לו מושכות כך שהוא בעצם לא שולט ולא יכול לשלוט ב"סוסים" שלו. אם אני אתייחס אחרי כל זה למה שנכתב כאן בעניין פיטר פן שזה ממש מענין. ואם יורשה לי להוסיף. בספר פיטר פן NEVER NEVER LAND הוא עולם לילדים ובו הם יכולים לעשות כל מה שטוב להם בלי מגבלות. וזו בעצם בריחה לעולם שכולו ורוד כמו שנכתב כאן. המסע אל תוך הנפש שונה מהמסע שעשו הילדים לאותו עולם קסום. אמנם עולם הנפש הוא עולם מאוד קסום, אם נדע להיכנס לתוכו בצורה הנכונה ולהפיק מכך את המירב. יש אנשים שעל מנת להיכנס לתוך נפשם עצמם אכן צריכים עזרה והכוונה מבחוץ על ידי גורם חיצוני ולעיתים החוסר יכולת להיכנס לתוך העולם הזה נובע מגורמים חיצוניים. כל מסע שלא יהיה הוא מסע קשה שיש צורך בתמיכה מסביב; מסע אל הנפש הוא כמו טיפוס על הר גבוע הגובל בסכנות שונות ובהתמודדות עם מצבים קשים ואפילו פחדים שונים. לפי דעתי וזו רק דעתי הקלף הזה כאשר הוא יוצא בפריסה גורם לנו או לקורא לרצות למצוא את מה שגורם לנו לאותה תקיעות על ידי שימוש בהכרה ובתת הכרה שהם שני הספינסקים ובכך מאפשר לנו לחדור פנימה לאותו עולם קסום או להמשיך הלאה במסענו בעולם הזה. אבל אני שואלת את השאלה האם יש אפשרות שנפשנו תמיד תהיה חופשיה ללא התחשבות בעולם החיצוני, האם זה בכלל ניתן?? אבל שוב זו רק דעתי ואני מקווה שיצא לי להבהיר את עצמי למרות שתחושתי שכתבתי את הדברים לא בצורה ברורה כל כך אלא שפכתי את הכל בבת אחת. אני מתנצלת מראש על כך.

אני אוהבת לקרוא אותך....

ככה בשטף מהלב בלי לנסח יותר מדי. הכי אמיתי שיש :) ולשאלתך - זה מאוד קשה שנפשנו תהא תמיד חופשיה ללא התחשבות בעולם החיצוני אך זה ניתן ! מנסיון אישי שלי זה ניתן. הנסיון הוא ארוך טווח וההתנסות אינה קלה אך אם באמת רוצים זה אפשרי ועוד איך. יתרה מכך.. לאחר שמנסים ומתנסים רואים כי המטרה מקדשת את האמצעים. זה פשוט שווה את זה.

דבר נוסף ששכחתי

(גם אני כמוך כותבת מהבטן ולעתים שוכחת....) כאשר קלף המרכבה יוצא בפריסה המשמעות למעשה היא חיובית. בראש ובראשונה הרקע של הקלף כפי ששמת לב הינו צהוב אופטימי וחיובי. הדרך הינה חיובית. הדמויות בשחור לבן מיייצגות את המאבק בין הכוחות. כוחות המנוגדים זה לזה ומכאן נוצר המאבק. בגין מאבק זה זמנית המרכבה אינה יכולה לזוז ולנוע קדימה. היא עוד תזוז בהמשך - חיובי - אבל קודם צריך לפתור את המאבק. המאבק הוא כמעין ניגוד אינטרסים בין הרצון הפנימי שלנו לבין המציאות. המאבק הוא לתועלת עצמית ונובע מצורך להעצים ולהאדיר את מה שיש לנו פנימה. כפי שרואים בקלף לדמות אין מושכות בידיים. אין לו שליטה על המצב כיוון שהוא אינו מודע למצב. ברגע שיהא מודע למצב יוכל לקחת את המושכות בידיו ולהמשיך בנסיעתו לעבר הניצחון הצפוי לו.

pretty princess

New member
../images/Emo13.gifקודם כל תודה

רבה על המחמאה. בד"כ אני אוהבת לנסח את מה שאני כותבת כדי שזה יצא לא מבולבל אבל הפעם הזו זה באמת פשוט נשפך ככה בלי סדר. אני בטוחה שזה תהליך הניתוק של הנפש מהעולם החיצוני היא מאוד קשה בעיקר בסביבה כמו המדינה שלנו שכל אדם צריך להביע דעה. התהליך עד כמה שידוע לי ארוך ולפעמים מתיש (אני לפי דעתי בתחילתו) ועכשיו נתת לי את הכוח להמשיך ולסיים את התהליך גם אם יש חלקים שקשים מאוד. כל קושי בעיני מהווה מדרגה לצמיחה הלאה בהמשך. כמו קלף "המסע" באושו זן טארוט שאומר שבמהלך המסע צריך להסתכל על הפרחים בדרך ולהנות מהמסע עצמו ולא רק מההגעה אל היעד. תודה רבה רבה, ענת.

scorpia

New member
מודעות, על פי אושו

מסך האשליה שמנע את תפישת המציאות מתחיל להישרף. האש אינה אש חמה של תשוקה, אלא קרירה של מודעות. ככל שהיא שורפת את המסך, מתגלות פנים של בודהא עדין ודמוי ילד. המודעות שגדלה בנו כעת אינה התוצאה של אי עשיה מודעת ואין צורך להיאבק כדי לגרום למשהו לקרות. מודעות חדשה תסיר את המסך מעל פנינו. להשיל מחשבות ואת שאריות העבר, כדי שהלהבה תעלה נקייה, בהירה, צעירה... להבה ללא עשן, היא המודעות!

scorpia

New member
מבחינה נומרולוגית

אנשי מספר 7: מספרי שבע הם "מוזרים", מהורהרים, ומחפשים ללא הרף את זהותם העצמית. הם אוהבים להתנסות, לחפש את עצמם, להבין ולגלות את המסתורין של החיים. לחקור ולהבין את הנסתר, המדעי וגם את המיסטי. יכול מאד להיות שבשל כך הם ייתפסו כשונים או קשים להבנה. הרבה פעמים הם חשים לבד גם בסביבת אנשים. במערכות יחסים אנשי השבע הם אנשי הפנטזיות. חולמים על מערכות יחסים בלתי מושגות. לא מסתפקים בקיים ותמיד מפחדים מפספוסים. מה קרה בחיים קודמים? האם היתה זו אהבה חלומית בלתי ממומשת? האם בן הזוג נסע למרחקים? מדוע הם תמיד נמשכים לאהבה בלתי אפשרית? מספרי שבע הם אוטודידקטים. חייבים להבין דברים עד הסוף, קל להם להיכנס לעומקם של דברים, לעומק הנסתר ולנסות להשיג משם המון ידע. הם אוהבים אתגרים שכליים, בעלי יכולת כתיבה, חיבור מוזיקה ויכולת המצאה. הם בוחנים דברים פנימה ולעומק. בשל כך הם עלולים למצוא את עצמם לבד, לעיתים מבחירה, ומשום כך יעדיפו ללמוד לבד. לעיתים היסודיות שלהם בעוכריהם. במקום העבודה הוא עלול להתנהג בשני מובנים שונים. מצד אחד עצורי, סלקטיבים בקשרים שלהם, ומצד שני, זורמים ומאד רגשיים. הם אוהבים יופי מתוך העומק הפנימי של המחשבה והמדיטציה. מעריכים שלמות. בעלי קשם אישי רב, לב חם שיחשוב טוב טוב לפני שיחשוף עצמו לאחרים. הם בהחלט סלקטיבים לגבי הסביבה, ועל כן עלולים להיות קרים ומרוחקים. הם שונאי התקהלות ורעש ולכן אסור להם להיות בקרבת קהל גדול. הם לא באים לידי בטוי בעמדות ניהול או יחסי ציבור. מעשיות אינה התכונה הבולטת שלהם ועל כן קשה להם למצוא את עצמם מבחינה מקצועית. הם יעדיפו להיות באקדמיה, ללמוד עוד ועוד ויעדיפו תמיד מחקר מדעי על עבודת שולחן. מתוך http://astrology.walla.co.il

רשף כשף

New member
המרכבה של ריידר

המרכבה מתארת תהליך שצובר תאוצה בחייו של השואל. הקלף מזהיר את השואל לא להלחם בנסיבות, ייתכנו שינויים ויש לדעת להתגמש לזרימה הטבעית של התהליכים, משום שהתוצאה הסופית היא חיובית. הקלף מייצג התקדמות חיובית תוך שמירה על רצון נחוש באמצעות הגנה רוחנית ממעל או תמיכה מהמשפחה. אמביציה, נסיון לשלוט ולתכנן בהצלחה פרוייקטים גדולים. נסיעה ברכב או במטוס. הצלחה לאחר היסוסים ומאבקי שליטה על דחפים ויצרים. חוש התמצאות מוצלח. במקרה של קלף הפוך הוא יתאר בלבול והסחפות אחר הנסיבות, חוסר שליטה על תכניות, בעיות ברכב. עצבנות וסכנה לאחרים, קונפליקטים פנימיים. בסה"כ חוסר מודעות לאפשרות שניתן לשלוט על הנסיבות במקום שהנסיבות ישלטו בשואל.

scorpia

New member
מנקודת ראות שלי...

נכון, קלף חיובי, אבל כל תחום תקוע זמנית. יש להסתכל על שני האריות ששוכבים. כל אחד בכוון אחר, גם לשניהם צבעים שונים שאפשר לראות בזה ניגודים (שחור ולבן), מכאן שאמנם יש רצון להתקדם, יש את המוטיבציה ואת האמביציה, אבל האריות, שוכבים ולא זזים. הם גם לא קשורים בכלל, הם גם מחזיקים את הזנב של עצמם!!! האדם שנמצא במרכבה, אמנם רוצה לרוץ ולנסוע... אבל... אין מי שיסיע אותו! קצת תקוע במקום!!!

המרכבה - עפ"י Smith & Astrop

קלף המרכבה מתוך ה-"Elemental Tarot" כאן הוא נקרא Victory - נצחון, גבר חזק ונאה, עם גלימה אדומה המסמלת כוחנות ואנרגיה, רוכב על ספינקס, המסמל את שילוב כל היסודות . הספינקס נושא לפיד של הארה ומנהיגות. הציור בכללותו מסמל התבגרות, נצחון, כח רצון ואגרסיה. בסה"כ למיטב הבנתי, זהו קלף חיובי המלמד על נצחון והשגת מטרות כאשר מתמידים ולא נכנעים לקשיים. צריך להשתדל לא להיות דורסניים ולשמור על העקרונות המוסריים, בדרך למטרה. זאת על מנת שהמרכבה לא תתהפך על רוכבו. כמו כן יש לשמור על האיזון בין ההגיון לרגש במצב זה. מתוך האיזון, אי כניעה לרגשות בלבד או הליכה רק בדרך ההגיון, יבוא הכח לנצח. מתוך הרהורי על המרכבה, בועז.

המרכבה ומה שראיתי בה...

בעיני הדיוט, שאינו מכיר את הקלפים התבוננתי בקלף והחלטתי להעלות על הכתב את מה שעורר בי. המרכבה מטבעה היא כלי רכב, שאמור להביא את הנוסע בו ממקום למקום. המרכבה בקלף נראית ללא תנועה. האריות הרתומים אליה (לפחות נראים רתומים) רובצים במקומם ואינם נמצאים בתנועה. המרכבה בקלף נראית ככלי מלחמה, והרוכב בה כלוחם, מגן, גיבור. לא ידעתי לפרש את הסמלים שעליו ועל המרכבה, לכן החלטתי להתמקד בשאר. מאחורי המרכבה נחל זורם ומאחוריו נראית עיר, שבעיני כאילו חצויה. מצד אחד ישנם צריחים וחומה, דבר שנראה בעיני כטירה, ארמון, עושר. מהצד השני ישנם בניינים, עיר, רגילה, שאר העם... המרכבה כאילו עומדת ביניהן, כאילו על פרשת דרכים בין הטירה לעיר (למרות שהיא פונה להתרחק מהן ולא להתקרב אליהן). האריות עצמם, ברגע הראשון נראו לי כמסמלים איחוד, שוויון, מפני היות האחד לבן והשני שחור. לאחר מכן ראיתי שהלבן נמצא לפני הטירה והשחור לפני העיר ה"רגילה". כל אחד מהם פונה לצד אחר, וכל אחד מהם מחזיק בזנבו. מתוך כך נדמה היה לי שהדבר מתקשר שוב לפרשת הדרכים בה המרכבה נמצאת. השחור מושך לצידו והלבן לצידו. מעצם העובדה שהם מחזיקים בזנבותיהם נראה לי שהדבר מסמל את חוסר היכולת של הרוכב לנווט את המרכבה. האריות אינם רתומים למרכבה (או לפחות אין נראות רתמות) וע"י החזקת האריות בזנבותיהם יכולה היתה להיות לו יכולת לנווט אותם כרצונו. ע"י כך שהאריות עצמם מחזיקים בזנבותיהם נשללת ממנו היכולת לנווט. אחרי שניסיתי לבדוק את כל מה שנראה לי גלוי בקלף התחברו לי הדברים שראיתי למעין מצב של תקיעות. כאילו המרכבה שאמורה לקחת אותנו ממקום למקום נמצאת על פרשת דרכים והרוכב אינו יודע לאיזה צד לפנות כי מושכים אותו לכיוונים שונים וגם נטלה ממנו היכולת לנווט את המרכבה כרצונו. זהו... זה מה שנראה לי על פני השטח. לא יודעת מה מתוך זה נכון, מה ממש לא...
עכשיו אפנה לקרוא את מה שכתבו היודעים בדבר. שיהיה לנו יום נפלא!!!!!!!!!!! נויה

pretty princess

New member
בעצם ניתן לומר

שתקיעות היא פרשת דרכים, הקלף מדבר על תקיעות בגלל גורם חיצוני. התקיעות יכולה להיגרם מפרשת הדרכים והחוסר יכולת להחליט או להפך התקיעות גורמת להתלבטות. אהבתי מאוד לקרוא את מה שכתבת וששמת לב לכל הפרטים הקטנים ביותר. מה שעצם ניתן לומר זה שאותו נסיך כי אצלי הוא נראה לא מספיק לוחם פניו רגועות יחסית בשביל זה... עובר ממקום מבטחים למקום אחר ונקלע לקשיים שונים בגלל גורמים חיצוניים. אבל שוב זו הבנתי מהקלף. ענת.

למעלה