../images/Emo41.gifכמה הגדרות ועובדות ששווה לקרוא!
קראתי את כל השירשור וחשבתי שבמקום לנסות לכתוב איזה משהו משכנע או לנסות להסביר כמה זה מסוכן הכי יעיל מבחינת תגובה זה להביא הגדרות ועובדות מדויקות, שווה להקדיש 2 דקות ולקרוא, בבקשה: [מצורפים קישורים לאתרים למטה..] אנורקסיה - -נברוזה - הימנעות קיצונית מאכילה כתוצאה מתפיסה מעוותת של הגוף כשמן ופחד מתמיד מהשמנה. מקובל לחשוב כי לצווי האופנה המכתיבים רזון, בעיקר בקרב נשים, חלק נכבד בהפרעה. אנורקסיה נפוצה בעיקר בקרב בנות בגיל ההתבגרות,השואפות להצטיינות ולשלמות, מהמעמדות הבינוני והגבוה בחברות המערביות. התוצאה החמורה ביותר היא מוות מהרעבה. מהן הפרעות אכילה הפרעות אכילה הן קבוצה של מחלות פסיכיאטריות שהמאפיין העיקרי שלהן הוא התנהגות אכילה מופרעת. שלושת ההפרעות הנפוצות ביותר הן אנורקסיה נרבוזה, בולמיה נרבוזה והפרעות אכילה בלתי ספציפיות שאחת מהן הוגדרה כתסמונת אכילה זללנית. לעתים הפרעות האכילה מופיעות כתחלואה חופפת למצבים שונים כגון: דיכאון ראשוני, הפרעת אישיות גבולית, סכיזופרניה, הפרעות פרנואידיות, הפרעות רגשיות, הפרעות אובססיביות-קומפלסיביות ועוד. היקף התופעה הפרעות אכילה אופיניות יותר לאוכלוסיית הנערות המתבגרות והנשים הצעירות. שכיחות הפרעות האכילה באוכלוסיית הנשים (בגילאי 10-30) נעה בין 0.5%-10% תלוי באוכלוסייה הנבדקת. אנורקסיה נרבוזה נמצאה ב- 1% מכלל אוכלוסיית הנשים בגילאי 10-30 ,כאשר השכיחות היתה גבוה יותר בקרב העוסקות בדוגמנות, ריקוד ובהתעמלות. בולמיה נרבוזה נמצאה בקרב 1%-2% מהאוכלוסייה הכללית ובשיעור של 19% בקרב אוכלוסיית הסטודנטים. רק 5%-10% מהחולים בהפרעות אלו הם נערים. מהלך ופרוגנוזה על פי הספרות רק 40% מהחולות מחלימות מאנורקסיה ו- 50% מבולמיה , 30% משתפרות. כרבע מהחולות מפתחות מהלך כרוני. מוות מתרחש בשיעור של 5%-10% מהחולות באנורקסיה, בעיקר כתוצאה מהפרעה במאזן האלקטרוליטים, אריתמיות בלב או התאבדות. בבולמיה שיעור המוות נמוך יותר. איך אנחנו מבינים את התופעה ? הפרעות אכילה הן למעשה הסימפטום שבא לבטא מצוקה כלשהי. הפרעת האכילה היא בעצם סוג של תקשורת עקיפה. זאת דרך לביטוי רצונות, צרכים וקונפליקטים בלתי מזוהים או בלתי מבוטאים. בהפרעות אכילה טיפוסיות ישנו קושי להרגיע את העצמי, קושי לפתור קונפליקטים ברמה האישית החברתית והמשפחתית המושלך על המראה. התוצאה היא חרדה מהשמנה "כדי להיראות יותר טוב". בהפרעות אכילה הקשיים מושלכים על הצורך להיעלם, לא להיות מורגש או לא לספק לגוף את מה שצריך כי לא מגיע לו (באנורקסיה), או להיפטר מהגועל והזיוף (בבולימיה). מקור הקושי הוא בקונפליקט עם משמעות האני והזכות הקיומית. במקרים אלו המראה פחות רלבנטי. המצוקה עשויה להיות: 1. שאלות לגבי המשמעות (מי אני? האם אני שווה? האם אני משמעותית? האם מגיע לי לחיות למרות שאני לא מושלמת?), קושי בגיבוש זהות עצמית, מיוחדת ומופרדת. כמו כן קושי בהרגעה עצמית (על רקע רגישות חריגה, טראומה, חווית דחיה, קשיים משפחתיים או אחרים).