דיון

ToryMaster

New member
../images/Emo41.gifדיון../images/Emo41.gif

רבים מחברי הקהילה בארץ (מאלו שאני מכירה בכל מקרה) שקועים עמוק בדיכאון, בשנאה עצמית, וגרוע מהכל, בפגיעה עצמית. אני נגמלתי מזה, הרוב ממשיכים וממשיכים. שאלה שעלתה בי תוך דיון עם כל מיני אנשים היא: להמ אנחנו, כמאגים, לא מסוגלים למצוא דרכים אחרות, משחררות יותר ופוגעות פחות, להתמודד עם הכאב והשנאה שלנו כלפי עצמנו? זאת ועוד, איך זה שכל כך הרבה מהפאגאנים/מאגים שאני אישית מכירה, יכולים להיכנס בקלות לקטגוריית "הדכאוני"?

האפור

New member
אני חושב...

אישית שזה לא רק מאגיים או רק נשים או רק גברים.. זה בערך כל נפש חייה על העולם הזה, זה פשוט חלק מהמכניזם שלנו ומהלך היום יום שלנו, לעבור דברים קשים להיכנס לסוג של דיכאון ולפעמים גם לפגוע בעצמינו.. כמובן שזה מאוד לא טוב אבל אני לא חושב שאפשר להגדיר אותנו יוצאי דופן. אבל את עלית על נקודה נכונה, בהרבה דרכים מאגיות יש את החלק של מאגיה לבנה.. דברים כאלה באמת יכולים לבוא במקום הרס עצמי ודיכאון כי הם בדרך כלל מושכים אותך משמה.. אני מדבר על דברים כמו העמוד האמצעי, רייקי, מדיטציה לפתיחת הצ'אקרות ואפילו "סתם" מדיטצית שורשים... הגוף והנפש שלנו נועדו להיכנס לדיכאון אבל הם גם קיבלו כלים לצאת ממנו בדרכי שלום. אכן ההרס העצמי צריך להיפסק:) במיוחד אצל אלו שיש להם כלים בשביל זה.

אמ..

את מתכוונת לקהילה "שלנו"?כלומר,אלה שעוסקים במאגיה,מיסטיקה וכ'ו? איך הסקת שיש "לרובנו" נטיות הרסניות,מצב רוח דכאונים וכ'ו? יש לי שאלה טובה יותר- למה אנחנו,כבני אדם,לא מסוגלים למצוא דרכים אחרות,משחררות יור ופוגעות פחות,להתמודד עם השינאה שלנו כלפי עצמנו? השאלה לא כל כך רלוונטית מבחינתי,אבל..אם כבר,אז כבר. כל אחד יכול למצוא דרך פחות פוגעת ומשחררת..זה לא צריך להיות כרוך בפעולה מאגית כלשהי.. "אנחנו" לא שונים מן השאר.אני לא כל כך אוהב את הסטטיסטיקה לגבי הפאגנים או המאגים...נראה לי שזה פשוט הצטרפות מקרים שרוב הפגאנים/מאגים שפגשת הם "דכאוניים"..... חביב הקסם

האפור

New member
למה...

שלא נמצא לזה פיתרון מאגי? מרגיה לבנה לרוב נועדה לשנות את עצמך..ואני מאמין שבדיוק בשביל דברים כאלה.. אבל אני מסכים מאוד עם ההערה שלך על הסטטיסטיקה.

אפשר להרכיב איזה

טקס נגד "שינאה עצמית" וכ'ו..זה לא בעיה. מה יש פה לחשוב?או שפיספסתי את הנקודה? חביב הקסם

האפור

New member
באמת דברים כאלה הם פעוטים..

כי הכל תלוי בהרגשה.. הרבה פעמים שאני מצוברח עד מאוד קצת מדיטציה וטקסים "בסיסיים" כמו העמוד האמצעי (אני נהיה אובסיסיבי לגביו?) מעברים לי את החרא..

ToryMaster

New member
פעוטים?

דברים כמו פגיעה עצמית, דיכאונות, נסיונות התאבדות, לא הייתי מגדירה כדברים פעוטים

.m

New member
אולי כדאי להסתכל על זה הפוך?

זה לא שהעוסקים במאגיה הם "דיכאוניים", אלא ישנם "דיכאוניים" שמחפשים פיתרון במאגיה... ומצטרפת להתנגדות הגורפת להכללות וסטטיסטיקה (אולי יפתחו לנו פורום בתפוז
)
mai

ToryMaster

New member
הום?

אני לא טוענת שכל העוסקים במאגיה הם דכאוניים, תראה ל יאיפה אמרתי את זה. ציינתי בתחילת ההודעה שאני מכירה רבים שגם השתתפו בפורום זה בעבר הלא כל כך רחוק, שפוגעים בעצמם, מן הסת םאני מדברת עליהם. אבל בוא נמשוך לכיוון שלך, למה ה"דכאוניים" מחפשים פתרון במאגיה, אבל לא משנים את דרכיהם וממשיכים לפגוע בעצמם (לחתוך, לדוגמה)? אם הם מחפשים פתרון במאגיה, זה רק הגיונ ישהם יחפשו אותו וינסו להפסיק על הפגיעה העצמית, לא?

העמוד המרכזי-MP

טקס מהמאגיה הטקסית מערבית... ניתן לקרוא עליו בספר "the heart of tru healing" או שפשוט תחפש אותו בנט. חביב הקסם

האפור

New member
I.O.b

הוא פעולה מאוד דרסטית, למקרים קיצוניים.. לא כל פעם שמרגישים קצת מצוברחים.

Envenom

New member
אבל אנחנו מדברים פה על מקרים

קיצוניים של נטיות התאבדות ופגיעה עצמית, לא על דיכאון מקרי פה ושם

.m

New member
ובכן...

לא התכוונתי לרמוז שאמרת שכולם כאלה. ולנושא האמור - ובכן, השאלה פה היא בעצם: "למה ה"דכאוניים" מחפשים פתרון, אבל לא משנים את דרכיהם וממשיכים לפגוע בעצמם?" הורדתי את המילה "מאגיה" משום שהיא לא הכרחית... *לומר* שאתה רוצה לשנות לא בהכרח מלמד שאתה *מוכן* לעשות את מה שנדרש ממך כדי להשיג את השינוי. אני חושבת שישנם אנשים שמחפשים את הפתרון במאגיה משום שהוא נראה להם מהיר יותר מאשר, נאמר... טיפול פסיכולוגי או יעוצי מכל סוג. המציאות, לעומת זאת, קצת שונה. כדי לשנות משהו - מה שלא יהיה - נדרש תהליך (יש ארוכים יותר, ויש קצרים יותר), אבל אין תרופות פלא. |תרופה| mai (תרופת פלא - זה טוב או רע? המממ...)

ToryMaster

New member
הא

המילה "מאגיה" מאוד הכרחית כאן, בגלל שסביב זה נסוב הדיון

.m

New member
לא באמת...

היא הכרחית רק אם את טוענת שאנשים דיכאוניים נמשכים למאגיה. אני טענתי שאנשים דיכאונים מחפשים פתרון, וחלקם פונים למאגיה (וחלק לסמים, וחלק לאלכוהול, וחלק לטיפול פסיכולוגי, וחלק לטיפול פסיכיאטרי...) או במילים אחרות - היא הכרחית רק אם את מצליחה לבסס קשר ישיר בין מאגיה לאנשים דיכאונים. קשר שאני טוענת שלא באמת נמצא.
mai

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

אני מדברת באופן ישיר ובלעדי כרגע על האנשים שנמשכים למאגיה, שעוסקים בזה, אבל don't seem to find פיתרון אחר שיותר טוב מחתכים וכו', אפשר לנסות להתמקד בנושא או שנפתח את זה לדיון אופטופיקי לחלוטין?

למעלה