דיון

BlaT©

New member
הם יכולים להשתמש במאגיה ככלי...

לאיתור הבעייה ופתירתה. אבל סתם התנחמות במאגיה לא תעלים את הבעייה, רק תידחה אותה. לפני כמה זמן זה קרה לידיד שלי. הוא היה בדיכאון עמוק, הצעתי לו לקרוא קצת על מדיטציה ודימיון מודרך ולנסות, כי זה יכול להקל ולעזור מאוד, ודרך זה הוא הגיע למאגיה. הוא מאוד התעניין והחל לקרוא המון ולנסות כל מיני דברים (ואפילו הצליח), ואמר לי שמצבו השתפר בהרבה, אבל אחרי כמה זמן הבעייה שהייתה לו שוב תקפה אותו. זה פשוט היה עיסוק במשהו אחר שעניין אותו שהשכיח ממנו את הדיכאון לכמה זמן, אבל בסך הכל - הכל נשאר אותו הדבר. כנראה שרוב האנשים עושים כמוהו, וחבל. צריך לדעת איך לגשת לעניין: להיעזר במאגיה לשם הבנה של *שורשי* הבעייה ותיקונה.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

המאגיה לא אמורה לפתור את הבעיה, אבל בהחלט מסוגלת להקל עליה.

P o M i K i

New member
?

כל מי שדיכאוני ועוסק במאגיה זה אומר שהוא מישתמש במאגיה בשביל פיתרון? לא הכל קשור למאגיה... (וזה גם אליך ויקי)

BlaT©

New member
דעתי.

זה מאוד תלוי בבעייה. אם זה סתם דיכאון רגעי, מדיטציה\דימיון מודרך טובים יפתרו את העניין. אבל אם הבעייה נעוצה בשורשי תת-המודע - בעייה פסיכולוגית עמוקה - המקום לפתרון הוא לא כישוף כלשהו. אולי מדיטציה עמוקה שתכניס אותי אל תוך נבכי עצמי ותעזור לי לגלות את מקור הבעייה... או אפילו טקס בקשה לעזרה לראות ולהבין אותה. אבל לא משהו שטחי שרק יעזור לי להרגיש מעט טוב יותר לזמן מה. זה צריך להיות פיתרון, לא דחייה נוספת. זה צריך לבוא מבפנים. אם הבעייה קשה מדיי - מאגיה היא לא במקום כאן. היא יכולה לעזור מעט להקל, אבל הכי טובה שיכולה להיות בשלב כזה היא עזרה פסיכולוגית. אם אני לא הצלחתי לאתר את הבעייה בעזרת מבט לתוך עצמי וחיפוש, צריך לפנות למומחה. בכלל, אני לא אוהבת את ההכללה הזאת שמאגים הם אנשים דיכאוניים. אני דווקא חושבת שזה צריך להיות ההפך. בדיוק היום חשבתי למשל שוויקנים ופאגאנים, לפחות, צריכים להיות אנשים מאוד שמחים. אני יודעת שאני כזו. וככל שאני נכנסת לתוך וויקה זה מתגבר. אני מוצאת המון אושר פנימי, והופכת *פחות* דיכאונית.

ToryMaster

New member
ארג'

וזו הסיבה שאין פה דיונים רציניים של אנשים שחולקים חוויות

Weirdi

New member
פגיעה עצמית.

אם מישהו זוכר את ימי האינדי הטובים של שנות התישעים הוא בטח זוכר את זה שכל ילדי האינדי הלכו עם תחבושות מסביב לפרקי הידיים שלהם, כאביזר אופנתי [אופנת האינדי] וכהצהרה- וכי רובם באמת היו צריכים את התחבושת. זה התחיל בעיקר אז, כשזה היה אופנתי -רק- לחלק הזה באוכלוסיה. מאז שנות התשעים אפשר לראות איך הכל הופך מקובל, ואין כבר את החלוקה לסוגי אנשים יותר. הכל פופולרי והכל אופנתי. ולכן- אינדי, יחד עם כל הקהילה שמצטרפת אליו- הפכו לפופ. רק תפתחו את אם טי בי 2 כדי לראות את זה. ויחד עם זה- זאת האופנה להיות בדיכאון. [ראו- דור הפרוזאק] אנשים הפכו מפונקים, ונזקקים. כל אחד רוצה להיות אינדיוידואל, להיות מיוחד, להיות עם בעיות נפשיות [זה הופך מישהו למיוחד?], כל אחד מחפש את הפינה שלו בעולם הזה- ובגלל שכולם עושים את זה הפינות מתמלאות אנשים שחושבים שהמקום רק שלהם. דיכאון זה פתרון קל לבעיות. אין דבר יותר קל כשחבר שלך זורק אותך0 מלתבוע לתוך דיכאון. הרבה יותר קשה לעמוד על הרגלים ולעשות משהו בנידון. ואם אנחנו כבר בדיכאון- אנשים הפכו כל כך מפונקים שהם לא יכולים לסחוב את הכאב של עצמם- ולכן הפגיעה העצמית. שוב- פתרון קל. הרבה עושים את זה בשביל תשומת הלב, חלק עושים את זה כקריאה לעזרה [זה לא אותו דבר כמו תשומת הלב. עזרה זה לא מישהו שמחבק ואכפת לו- זה מישהו שעוזר] , חלק עושים את זה כי הם חושבים שזה מייחד אותם. ולכן כל כך הרבה בני נוער פוגעים בעצמם בימיינו. בהקשר למאגיה- מאגיה בדרך כלל מתחילים בגיל העשרה. רק תסתכלו סביבכם- תראו מי משתתף בפורום. אנשים שפונים בהתחלה למאגיה הם אנשים שאולי רוצים להית אינדיווידואלים, שאולי מחפשים פתרונות אחרים [כי הם עצלנית ומפונקים] ואולי סתם רוצים תשומת לב. אחר כך אצל חלקם המצב הזה משתנה כמובן. אותם תכונות נופלות לאותם קטגוריות של אנשים- ולכן הרבה במאגיה גם בדיכאון ופוגעים בעצמם. והבהרה- כיוון שהדעות שלי בעניין פוגעות באנשים עליהם אני מדברת- אני חייבת להבהיר- גם אני, בשנות העשרה המוקדמות שלי עסקתי בפגיעה עצמית. אני יודעת מה זה להיות בדיכאון, אני יודעת מה זה לכאוב. התגברתי על זה על ידי שינוי של דרך המחשבה, והתבגרות. ננעזרתי [בין שארה דברים] גם במאגיה.

P o M i K i

New member
../images/Emo12.gif

כדאי אולי שתקראי קצת על פגיעה עצמית לפני שאת אומרת דברים בצורה כל כך גורפת. בקשר לשאר ההודעה שאם רובה אני לא מסכים אני לא יגיב. אבל אני חייב להגיד שאת אומרת הרבה שטויות.

ToryMaster

New member
הרבה שטויות?

היא לא אומרת שכולם ככה, אבל כן, לצערי, יש הרבה אנשים שעושים את זה מתוך רצון להיות מיוחדים, שונים, אינדיבידואלים. עוד יותר גדול הפלח בחברה, שעושה את זה מתוך צורך בתשומת לב. אני מכירה הרבה אנשים שעושים את זה, ולא הרבה מהם עושים את זה מתוך באמת כאב, באמת אל הרבה

P o M i K i

New member
לא בהכרך על מה שהיא כתבה על

פגיעה עצמית. אבל די, אמרתי שאני לא יגיב בדיון הזה...

P o M i K i

New member
ועוד משהו...

רוב האנשים שאת מכירה הם אנשים שפוגעים בעצמם הם מפורום תמיכה נפשית נכון? אני לא רוצה לשפוט שם את האנשים אבל מי שבא וכותב שם את ההודעות לפי דעתי עושה את זה בשביל צומת לב. באמת שאני לר רוצה לשפוט את האשנים שם אבל ככה זה לפחות נראה לי...

ToryMaster

New member
ומה רע בצורך בתשומת לב?

למה לשפוט אנשים שבאים וכותבים בשביל לקבל קצת צומי ותמיכה? ולא חומד, אני מכירה גם מפה הרבה אנשים שהיו או עדיין בסיוט הזה, אני ביניהם

P o M i K i

New member
אני ממש לא אמרתי שזה רע

אבל שאת אומרת דברים מהנסיון שלך ומההכרות שלך אם אנשים כאלו. אז מי האנשים האלו בדיוק. ועל תתקפי אותי...

ToryMaster

New member
לא תוקפת ../images/Emo4.gif

אתה מכיר אותי, ככה אני מדברת אממם, הייתי מעדיפה שלא לפרט בדיוק מי הם האנשים שאני מדברת עליהם, אם לא איכפת לך |מבוייש|

P o M i K i

New member
אה... לא הבנת אותי

לא אמרתי שתגידי מי הם אלה שפשוט מי שאת מכירה ממש לא מייצג את כל מי שפוגע בעצמו... וזה בסדר:) אני מאמין לך...

Swicca

New member
אני לא חושב ככה דווקא ...

אני חושב שעם מישהו מגיע למצב כזה שהוא צריך לפגוע בעצמו רק בשביל לא להרגיש רע כמו שהוא מרגיש אפילו עם זה רק לכמה שניות ואז מתחיל הכאב המעיק של זה שחתכת לעצמך את היד כהקלה זמנית או כל דרך אחרת של פגיעה עצמית אז משהו באמת לא בסדר ... או אצל הבנאדם או אצל אנשים אחרים שאולי גורמים לו להרגיש ככה ... ורק שתדעו תשומת לב זה דבר טיבעי אי אפשר רק לתת צריך גם לקבל קצת בחזרה .. ועם מישהו מחפש את זה אצל אנשים אחרים בצורה די מעצבנת כנראה שהוא לא מקבל את זה מאנשים שקרובים אליו ...
או לפחות לא בצורה שהוא אמור לקבל ... מינימלית ... -_- .. ומאגיה זה לא הסיבה שאנשים פונים לזה .. עם תזכרו המאגיה היא שיטה לפיתוח עצמי וזה עוזר להרבה אנשים לגלות ולהבין את עצמם וכמובן את מה שסביבם ואולי בדרך הם גם עולים על כמה פצעים וצלקות ישנות ...
מי יודע ... בכל מקרה אני לא חושב שרוב האנשים בדיכאון הם עוסקים בכלל במאגיה .. זה פשוט משהו מעניין .. ואנשים יכולים לעשות את זה סתם או באמת להתעמק אבל זה לא הגורם לדיכאון .. וכמובן כמו שכבר אנשים פה אמרו יש את הדיכאון הריגעי שזה אולי כי משהו לא הצליח או כל מיני כאלה ויש את הדיכאון הרציני שחושבים שהוא עבר לפעמים ואז הוא חוזר כמו בומרנג ורק חזק יותר ויותר בכל פעם ... טוב אני סוטה מהעניין .. בקיצור זו דעתי עם מישהו הבין בכלל .. יש לי פשוט הרבה רגשות ומחשבות בעיניין סורי שהכל התבלגן לי פה ! אני לא ממש טוב בזה ... >_>

white raven

New member
מאוד פשוט

רבים מאלו שנכנסו לעולם הזה עשו זאת לא מוכנים נפשית לכך השינוי הפתאומי שחל בקיבולת האנרגיה של הגוף שלהם וביכולת לאכסן אותה לאורך זמן תוך כדי הניסיון (לעיתים רבות חובבני) לתעל ולמקד אותה על מנת לשנות משהו במציאות שלהם השאיר את אותם אנשים חלשים יותר. רובם מגיע לעיתים קרובות למצב של תשישות לא מוגדרת והם מפענחים את זה כתסכול... זו אחת הסכנות היותר נפוצות וחבל שמורי דרך שהיו יכולים להכין את אותם תלמידים למצב הזה כמעט ולא בנמצא בארצנו... בנוסף הבלבול המתמיד של חלק מהקהילה העוסקת במאגיה בארץ פוגע ביעילות האקט עצמו מה שמביא לתסכול נוסף על בזבוז המשאבים הנפשיים לריק מקווה שההסבר ברור.. RAVEN

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

בחיים שלי לא קרה לי שעבודה מאגית גרמה לי למחסור במשאבים נפשיים חוצמזה, וזה לא אישי כלפייך, מציק לי שאנשים מדברים על דברים כאילו ההסבר שלהם הוא הנכון היחידי

למעלה