דיון על רגשות

מממ

אני עדיין לא מצליחה למצוא את התשובה. אני לא חושבת שבכלל הבנתי ממש את שאלת הדיון. וזה חשוב לי כי אני אדם מאוד רגשני.

נסיון להסביר

מממ...בעקרון, בהתחלה ניסיתי לשאול מה זה בכלל רגש. משם זה די התגלגל ל-איך מתמודדים עם רגש שמגיע, כי האמת היא, שזו בדיוק נקודת ההוריקן. רגש שמגיע - יכול להיות דבר מפחיד, יכול להיות דבר מדהים שסוחף אותך לגבהים ואח"כ מנחית אותך לעמקים (לא הרגש מנחית או מגביה, אלא אנחנו, בדפוס ההתנהגות שלנו כאשר מופיע רגש). אז מצד אחד טוענים ציריל, פאפיט ואופיפה שכדאי לשלוט ברגש מהראש. מצד שני נמצא בדיוק ההפך. למה לשלוט בלב? מה דעתך?

אני כנראה מאוד טיפשת

כי אני לא מצליחה לרדת לסוף דעתך. וקראתי את התגובות ועדיין לא הבנתי. וזה מעסיק אותי רבות. כי כמו שאת יודעת - אני אדם אמוציונלי. אז נתחיל במשהו שאני תמיד כותבת בשאלונים למינהם בפורום: התכונה שאני הכי אוהב אצלי: רגישות ייתר. התכונה שאני הכי שונא אצלי: רגישות ייתר. אני מאוד רגישה. הרגישות הזו פותחת לי אשנבים לראות דברים שאחרים לא רואים. היא נותנת לי אפשרות להכיר מעבר לנראה לעין. אבל המחיר שאני משלמת הוא גבוה מידי. כי אני רגישה מידי. ברמות מטורפות. ברמות של לבכות מפרסומות המנגנות על מיתרי הלב. ברמות של להתרסקות הלב כשאני רואה חסרי בית ברחוב. ברמות של לחוסר אונים כשחתול מיילל ברחוב ולרדת באמצע הלילה לחפש אותו. ועוד ועוד ועוד. אבל שוב.. אני מרגישה המון. גם דברים טובים. חזקים. אני נסערת מאושר. אני מתמלאת אנרגיה משיר מרגש. אני אוהבת בעוצמות מרקיעות שחקים. אז הנה בתור התחלה. ותכווני אותי משם כיצד להשיב על השאלה הנשאלת שלך.

ניאו30

New member
סייפנית,אם אפשר להתערב...

אני חושב שתיארת מאוד יפה,ואולי אפשר להגיד שזה מקרה שאפילו בלי ל"הבין" את הכוונה הבנת אותה
...מכיוון שאני מאוד מזדהה עם הדברים שכתבת,וחש אותם בעצמי,אז אני יכול להגיד שתיארת את זה ממש יפה,ובצורה הכי אמיתית ומציאותית שיש!

קודם כל - מזדהה איתך

מאוד מאוד מאוד. גם לי נגני רחוב והומלסים בכלל עושים לבכות. גם אני אוספת חתולים הביתה כמעט בלי לחשוב. גם לי שירים מסוגלים לשנות את מצב הרוח כליל. גם אני מסוגלת להיות מאוד שמחה ולחילופין מאוד עצובה. גם אני אוהבת בעוצמות שמפחידות אפילו אותי לפעמים. ומסוגלת להפגע בעוצמות שלא יתוארו מדברים שיש היגידו שאני אפילו לא צריכה לחשוב עליהם. רציתי לשאול משהו שנראה לי קשור. אמרת שאת מאוד רגישה, וגם אני כזאת. אבל אני חושבת על עצמי, ועל כמה שאני מרגישה לפעמים צורך לבטא את הרגשות שלי, ועל הנטיה שלי לבטא אותם, וחושבת עליך, שמהיכרותי הקצרה איתך יודעת עליך שגם את מסוגלת או אפילו נוטה לבטא רגשות מאוד חזקים... [ככה הדברים נראים לי - ומתנצלת אם אני טועה]. ויודעת שיש גם אנשים מאוד מאוד רגישים שהם פחות כאלה. שמרגישים פחות צורך לבטא את עצמם ככה, או מסוגלים לזכור את ההגיון הרבה יותר כשהם בסערת רגשות (ואם לא אז לפחות להשמע ככה...) ורציתי לשאול אם את חושבת שביטוי הרגשות שלנו הוא תמיד לגיטימי? ואם לא אז מתי הוא כן ואיפה שמים את הגבול..?

שיתוף

מאוד קשה לי לשתף, וזאת למרות הצורך העז שיש לי. לרוב, לאחר ששיתפתי אני מצטערת על כך. יש לי תחושה ששיתוף רגשותיי ישמש כנגדי או מעיד על טפשותי. אני יודעת שאין זה כך, אך ההגיון הנעלם הוא שמוביל לחשיבה הזו. אני מביעה רגשות. ואני משתפת. אני אדם אמוציונלי להחריד. אם זה לגיטימי או לא? אין לי זמן להתעכב ולבדוק. וזה חסרון כשם שזה ייתרון. דבר אחד אעיד על עצמי. אני לא אימפולסיבית. בעבר הייתי כזו, אך מיתנתי את עצמי. כשמתבגרים לומדים לראות דברים בצורות שונות. זה מה שקרה איתי. התבגרתי. אני אמוציונלית להחריד. אני אבכה ואצחק יחד אבל אני לא אשלוף מהר את רגשותי החוצה. לא כי נמנעת. אין לי תשובה מדוע. אולי רק כי התבגרתי. התמתנתי.

לבכות בפרסומות

בעיני, זה לא טוב ולא רע (מתייחסת למה שכתבת על תשובותייך לשאלון: אוהבת ושונאת). זה מי שאת, ובכי זו התמודדות של הגוף עם רגש מסויים - ככה שזה שאת בוכה בפרסומת, או בכל רגע אחר, זה מאד מאד חשוב, כי ככה הגוף שלך עושה דיסצ'ארג' מהרגש. השאלה היא, האם את מקבלת את זה שככה את? אחד הדברים שכן אהבתי (וגם שנאתי) בעצמי בזמן אי השפיות של המחלה, היה הנטיה להגיע לגבהים. ברור שאחריהם הגיעו גם המעמקים, וזה היה נורא. אבל היכולת הזו, להתלהב עד שכל כולי בתוך אקסטזה, הייתה נפלאה. גם היום אני נסחפת רגשית למקום גבוה (ונמוך) יחסית, ונותנת לרגש לכבוש את כל השטחים שבי, כמעט. כמעט = הנקודה המסויימת החדשה, שבה אני שומרת על עצמי, וממנה והלאה זה גבול שלא עוברים.

מקבלת כחלק מתהליך למידה וקבלה.

לומדת לקבל הכל בי. גם מה שלא אוהבת. אז אוקי. אני בוכה מפרסומת של סלקום. רגישות ייתר. מצד שני - רגישות הייתר שלי היא שהעניקה לי את היכולת להבחין במצוקה של אחר ולדעת מתי וכיצד להושיט יד. אז איו טוב או רע. זה מי שאני ואני מתמודדת. אני לא אוהבת כשם שאני אוהבת העניין הוא שבתהליך הלמידה וההתמודדות שעברתי, הגדרתי לעצמי מושגים חדשים באישיות. יש לא מרוצה. יש לא מקבל ודורש שינוי. אין לא אוהב אז שוברים את הכלים. אני מחפשת לחיות עם עצמי בשלום וזה לא בהכרח במחיר של לנהל עם עצמי רומן אהבים.

פאפיט

New member
שיר על רגשנות, ועל הבדל בינו לבינה

ה ח ל ז ו נ ו ת --------------- אמי עמדה ליד החלון והביטה באבי בחצר האחורית. הוא היה כפוף בגינת הפרחים, לא זז, מאוד מרוכז. "מה הוא עושה שם ?" אמי שאלה אותי. "אני לא יודע". "תראה, הוא לא מתנועע הוא כמו פסל !" "נכון." "אני הולכת לראות מה הוא עושה !" הבטתי בה כשיצאה אל החצר, היא ניגשה אליו בשקט רב מאחור. ואז היא צרחה. היא רצה חזרה אל תוך הבית, צורחת, "אלוהים, אלוהים, אלוהים !" "מה קרה ?" שאלתי. "מה קרה ? הוא הסתכל איך שני חלזונות עושים את זה אחד לשני !" היא צרחה צרחה נוראה וממושכת. הדמעות זלגו על פניה. אבי נכנס "די, תסתמי !" הוא אמר. "למה עשית את זה ? למה הסתכלת ?" "אמרתי לך לסתום !" יצאתי מהחדר אל חדר השינה וסגרתי את הדלת. עדין יכולתי לשמוע אותם צןרחים, זה נמשך ונמשך. ואז נשמע נפץ של זכוכית נשברת, ואחריו טריקת דלת. יצאתי לחדר הקידמי. אמי ישבה על הספה, הדמעות עדין שוטפות על פניה. היא הביטה בי. "למה הוא עשה את זה ? אלוהים, למה הוא עשה את זה ?" "אני לא יודע", אמרתי לה. ואז הסתובבתי וחזרתי לחדר השינה.
מאת: בוקובסקי

פאפיט

New member
אנסה להסביר

בשיר 3 דמויות אבא, אמא ובן. התרחש אירוע מסויים שמגיבים אליו השלושה. האב סקרן וחקרן ולקוני, האם היסטרית ורגשנית, והבן (המשורר) שעונה לקונית - "לא יודע". הבן מסתכל על 2 הדמויות הבוגרות שהוא מכיר ורושם את ההתנהגות שלהם. ויש את הקורא, שחושב על מה בעצם כל המהומה תשובה: בס"ה 2 חלזונות מזדיינים (זה מצחיק) על זה האמא נכנסה להיסטריה מתחסדת (כאילו שהיא לא עושה את זה), מסרבת להבין את סקרנות בעלה (איך הוא מסוגל), ואפילו פונה לאלוהים... גם הבן לא מבין אותה, וחוזר לחדר.

למעלה