דיון על רגשות

../images/Emo41.gif דיון על רגשות

מהו רגש בעיניכם? למה כ"כ מפחיד, או ההפך - כ"כ מדהים, להרגיש? האם הרגש הוא האדם? או שרגש זה מצב חולף, כמו שאושר בנוי מרגעים רגעים? או שאולי זה מצב נפשי? אתם נוטים לרגשנות? להצפה רגשית? איך אתם מתמודדים עם רגש שעולה בכם?

ניאו30

New member
גם מפחיד וגם מדהים!!!

נדמה לי ששתי אייקונים שמאוד מייצגים את מורכבות הרגשות שלנו,ובמיוחד אצלי,הם:
נכון שיש עוד רגשות אבל בסופו של דבר יש את רגשות האהבה ויש את רגשות המחסור באהבה.שתיהם ביחד מהווים את מכלול הרגשות של האדם. הבעיה אצלי היא שזה כמו בתוך רכבת הרים כזו,בהם העליות והירידות,הפערים הקצרים בזמן אבל גדולים בעוצמה,בין רגש אחד לשני הם כל כך גדולים. כאחד שרק בשנה האחרונה התחיל בעצם לחיות אני מוצא את עצמי לא אחת בעוצמות מאוד גדולות של רגש,ואכן אני שם לב שזה הצפה רגשית,ואז אני יודע שאני זקוק למנוחה.זה קורה לי גם דרך אגב בכתיבה.הכתיבה שלי מאוד רגשית,היא באה ממעמקי הנפש,ולכן היא כרוכה בהוצאת אנרגיה שאחריה מרגישים את אותה הצפה.כשזה קורה אז אני מרגיש חוסר יכולת לכתוב על כלום (וזו גם הסיבה שאני נעלם מכאן מדיי פעם
). בקשר לשאלה האם אני רגשני-התשובה היא כן מוחלט.לא תמיד זה משהו "רע", ובכלל לא טוב אני חושב להדביק לתווי האופי שלנו שיפוטיות,אבל לפעמים זה באמת משהו שעוצר אותי,משהו שקשה לי להכיל אותו ואז זה גורם לי להתרחקות, גם ממצבים מסויימים ובעיקר מאנשים.אז אצלי זה רגישות יתר אני חושב,אבל אני בשלבי שינוי של התופעה ומנסה להיות מודע שזה קורה לי ואז לנסות את הקירבה במקום ההתרחקות שהיתה תמיד(ולפעמים עדיין) אופיינית לי.

ניאו30

New member
ועוד תוספת...

אכן רגש הוא מצב רגעי וחולף...אבל כשהוא חוזר על עצמו בהרבה רגעים אז הוא הופל לכאילו "קבוע",הכוונה בראש שלנו...למשל,אם אני שם לב שאני מתעצבן הרבה בעבודה,אז פתאום אני חושב "איך זה שאני כזה עצבני"... כשבעצם זה לא אני באמת שעצבני,אלא החוסר יכולת שלי לקבל ולהשלים עם מצבים מסויימים,ובעיקר בכל הקשור לתחום הפנימי שלי שגורם לי להשליך את זה כלפי חוץ,דבר שמתבטא כלפי אחרים,כלפי חוץ,בעצבנות. אבל בעצם,שמתי לב שכשאני בתקופות טובות שלי עם עצמי,גם אם יש דבר כלשהו שמעצבן אותי בעבודה הוא לא גורם לי להתעצבן...כי אני שלם עם עצמי ואני במקום טוב עם עצמי ובמצבים כאלו הרגשות הרבה יותר טובים והרבה יותר "נשלטים".הדוגמא הבולטת כמובן היא שאני מרגיש מאוהב...במקרה כזה, אני יודע שלא חשוב מה שיקרה אני לא אתעצבן מכלום ושירה עליי רוגע ושלווה מדהימה!...חחחח,בגלל אני כל כך חולם עליה,על האהבה שתבוא!

אהבה

כן. החיוך מתרחב ומשתלט על כל הפנים כשזה קורה. לא יודעת אם לא מתעצבנים מכלום. אולי בהתחלה, לא? בהתחלה הכל חולף לידך בלי שהחיוך יתיישר בחזרה. שאלתי משהו את נסיכקוש, אבל זו שאלה לכולם כמובן, ואני רואה שהתחלת לדבר על כך. על רגש שמתחיל להתקבע כתבנית חוזרת. הנקודה הזו נראית לי מאד חשובה ומסוכנת.

אני בנאדם די רגשן...

אם בא לי לבכות- אני אבכה אם בא לי לצחוק- אני אצחק אני חושב שרגש זה מצב חולף, אפשר תוך דקה אחת להחליף רגשות ברגע- לצחוק ולבכות אחרי רגע למשל, ויש רגש מתמשך כמו אהבה.

צורך ברגשות

האם רגש יכול להיות כמו סם? סם שאליו מתמכרים (רגש מסויים. חיובי, או שלילי) ומנסים להשיג אותו תוך התעלמות מהמציאות.

רננהלי

New member
כן

אני חושבת שפעם היתה לי התמכרות לרגש. כל רגש היה אצלי עמוק עד כאב. אהבה, צער, געגוע. הכל. רגשות חיוביים ורגשות שליליים. זה מה שגרם לי להרגיש שאני חיה, לא יכולתי בלי זה. אהבתי את זה. חיטטתי בעצמי וברגשות שלי עד זוב דם. ואז כשנמאס לי מזה כי הרגשתי שאני מבזבזת אנרגיות רבות מדי על כלום, פשוט הפכתיל היות קפואה, ואחר כך שוב כאבתי. ואני עדיין במערבולת הזו של רגש וניתוק. ואדישות שמתחבא מאחרויה הרבה. זה לא עונה על כל השאלה שלך, רק על חלקה הראשון (מוכרחה לומר שלא הבנתי כל כך את כולה)

דוקא נראה לי שזה עונה

כי באמת, בהתמכרות (לרגש, או לכל דבר אחר), מבזבזים המון המון אנרגיות על כלום. על ההתמכרות עצמה. ואז נשארים מרוקנים מכל אנרגיה

הי,

לדעתי רגשות זה לאו דווקא מצב נפשי.בנאדם במצב נפשי יציב יכול להרגיש עצב בלי שזה יהיה בשבילו סוף העולם או להרגיש אושר בלי שזה יגרום לו להתקף קניות רציני או משהו שאדם במצב נורמלי היה עושה.אדם עם מצב נפשי מעורער שירגיש עצב עלול להתנהג בקיצוניות ואפילו להתאבד. אני אישית נורא אפתית.לא מרגישה. אולי פוחדת מלהרגיש,אולי לא יודעת איך מרגישים...

BellA עלמה

New member
מה שמפחיד ברגש

הוא העוצמות שבו שעלולים לסחוף אותך מקותב אחד לקותב אחר בשניות (חלקיקי שניות) זה מפחיד להגיע "מאיגרה רמה לבירה עמיקת"(ככה כותבים את זה?) נדנד כזה חסר יציבות.

BellA עלמה

New member
אני ההפך הגמור

אני כמעט ולא בוכה. אפילו שזה מתבקש. למשל בהלוויה של סבי(1) מהם שמאוד אהבתי והערצתי נפתר. בהלוויתו העיניים שלי היו יבשות לגמרי והאמת שזה הרגיש לי לא תקין. לפעמים אני מרגישה כמו איש הפח מעליזה מארץ הפלעות אפילו שהכלבה שלי מתה לאחרונה לא ירדה לי דימעה אחת

ציריל

New member
רגש זה משהו נשלט, לומדים את השליטה

- אם לא שולטים ברגשות זה מפחיד או ילדותי. - בחוסר שליטה על הרגש יש מצב של התפרצות רגשות, שבמקרים קיצוניים זוהי הפרעה נפשית. - כל אחד נולד עם רגשות, אי אפשר לבטל רגש. -רגשנות לא קשורה לרגש, אלא לרמת הקיטש בחיים, ורמת הפתוס של הבנאדם. - רגשות יש גם לאנשים לא רגשניים. - אנשים רגשניים מחפשים את הרגש בכל דבר (גם כשאין קשר...)

אופיפה

New member
זה לא לעשות דרמה מכל דבר...

וגם לדעת לעבוד עם הראש והחשיבה ולא דווקא תמיד מתוך הרגשות או מהלב כמו שאוהבים לאמר.

איך אפשר לעשות דברים

שלא מהלב? איך אפשר לאהוב שלא מהלב? איך אפשר להתאכזב שלא מהלב? איך אפשר לסלוח שלא מהלב? איך אפשר להתגעגע שלא מהלב?

אופיפה

New member
קודם כל...

גם כשאנחנו אומרים לב, אנחנו בעצם יודעים שכל הפעילות הזו נעשית במח שלנו... דבר שני יש בהחלט פעולות והחלטות שאנחנו יכולים לעשות במחשבה שאינה מערבת רגשות.

אופיפה

New member
הדבר היחיד שהייתי משאירה..

משאירה ללב זה לאהוב. להתאכזב זה במילא דבר שלילי שהייתי מנסה להפתר ממנו. ולסלוח לדעתי זה דווקא ממש מהראש ולא מהלב. ברגע שסולחים למשהו באמת זה אחרי שחשבנו בהגיון על מה שקרה. ולכן הרגש נוטרל פה. בעקרון זה עניין של בחירה. כל אחד בוחר את בדרך שלו ....

לא יודעת אם הייתי נפטרת מ-

רגשות כמו אכזבה, או קנאה, או כל כאב אחר. אלה רגשות לא נעימים, אבל הרבה פעמים הצמיחה האישית באה מנקודות כאלה. קנאה יכולה להיות רגש מאד מדרבן קדימה, כמו גם כעס, וגם אכזבה.

למעלה