23 במאי 67' - אלבום השבוע ../images/Emo70.gif
רציתי לספר לכם על תקליט שיצא לא מזמן ויצר המולה סביבו... זהו אלבום שהקליטה שלישייה בשם "החלונות הגבוהים", שמורכבת מאריק איינשטיין (כן, אותו אריק משלישיית "גשר הירקון" שעזב אותם בשנה שעברה והקליט את אלבומו הראשון "שר בשבילך" , ושנה לפני כן זכה במקום הראשון בפסטיבל הזמר!) , שמואל קראוס, שעליו לא שמעתי אבל סיפרו לי שהוא די ידוע בכמה מועדונים בתל אביב וביפו וגם שיחק בסרטים של אורי זהר ומנחם גולן,ואישתו ג'וזי כץ, שעד לא מזמן הייתה רקדנית והשתתפה בהצגות בעיר, וכעת מופיעה איתו. מהרגע הראשון שומעים שהתקליט הוא שונה מכל דבר אחר שאי פעם הוקלט בארץ. לא שמעתי לפני כן בתקליט ישראלי שימוש כה נרחב בגיטרה חשמלית. גם התיפוף יותר מודגש וקצבי. לצליל העשיר נוסף גם פסנתר ואף עוגב, שמנגן זיגי סקרבניק האחראי גם על העיבוד המוזיקלי. בנוגע לשירה - אי אפשר שלא לקשר מיד בינם לבין ה"חיפושיות" ולהקות קצב אחרות, שכן ההרמוניה היא דומיננטית כאן. שילוב הקולות של קראוס ואיינשטיין יחד עם הקול המיוחד של כץ הוא באמת מרנין; אמנם כבר שמענו דברים דומים מלהקת הנח"ל או להקת חיל הים אך המלל ואופן הביצוע המרענן הוא מה שמייחד אותם. אפילו אבי הביע עניין, עד היום הוא סלד מכל להקות הקצב, בין כה וכה הוא לא מבין על מה הם שרים... ברדיו כבר מככבים כמה מהשירים באלבום, כמו "זמר נוגה" של רחל המשוררת, שקיבל עיבוד מעניין וחדיש מקראוס, או "אינך יכולה" של יורם טהר לב. חלק מהמהומה אודות התקליט הזה הם שני שירים ש"קול ישראל" פסלו אותם מהשמעה! הראשון הוא "יחזקאל", שיר חביב ומצחיק על הנביא התנ"כי, שגרם לזעם בקרב הציבור הדתי... השני הוא "חייל שוקולד" של חנוך לוין, שמציג תמונה מפחידה ועגומה של השירות הצבאי... המילים שם באמת לא משתמעות לשתי פנים, ולמרות שזה שיר טוב אני לא מתפלא שברדיו מסרבים להשמיעו. עוד לא יצא לי לראות אותם בהופעה ואני חושש שזה לא יקרה בזמן הקרוב... כמה מחבריי זומנו כבר למילואים ויש לי הרגשה שגם לי יקראו עוד מעט. אז בינתיים אני אחזור למלא עוד שקי חול בשכונה, אומרים שהירדנים יכולים לירות פגזים עד לתל-אביב...