אלבום השבוע

yotamn9

New member
../images/Emo41.gifאלבום השבוע../images/Emo41.gif

יאללה, תפציצו.

yotamn9

New member
שלי

השבוע יצא לי לשמוע הרבה. Stevie Ray Vaughn - The Essentinal זהו אוסף של שני דיסקים, מכיל בערך 33 קטעים. זהו אוסף מצויין, שעושה בדיוק מה שאוסף אמור לעשות- לאסוף קטעים טובים. אני נהניתי מכל קטע, וזה הכיר לי את סטיבי ריי ווהן הרבה יותר טוב- מעבר לקאברים שהוא עשה להנדריקס. סה"כ מאוד מומלץ, עלה לי 70 ש"ח בתו השמיני. Dream Theater - Train Of Thought כמובן, איך אני אעשה שופינג בתו השמיני בלי לקנות דיסק של דרים? לכן הפעם קניתי את Train Of Thought. יצא לי לשמוע את האלבום רק פעם אחת בינתיים, ומהתרשמות ראשונה הוא נשמע אלבום מאוד מעניין. פרוג מטאל נטו. השירים מגוונים ומקוריים, אך עוד לא נכנסתי לעומק שלהם. מההתרשמות הראשונית נראה שהיה שווה מאוד. עלה 40 ש"ח בתו השמיני. Balkan Beatbox להקה קצת פחות שיגרתית, ולא בטוח שמתאימה לפורום רוק, אבל נכתוב בכל זאת. זוהי להקה צוענית שמשלבת מוזיקה אלקטרונית. אל תצפו לאלבום שבו אינפקטד מאשרום יפציצו לכם טראנסים יוגוסלביים. מדובר פה על מוזיקה צוענית עם שילובים קלים של סינטים ממוחשבים למיניהם, אך בעיקר מה שיש הוא לפי השם, הביטבוקס. משתלבים בשירים שלהם הרבה סאונדים של תופים ממוחשבים וכו'. זה יוצר שילוב מאוד מעניין ומוצלח, כשהשליטה היא בעיקר של הצועניות. הקטעים מגוונים למדי, וכל קטע בעצמו הוא בעל התפתחויות שונות, ולא מונוטוני ומשעמם. סה"כ דיסק נחמד מאוד לשמוע מדי פעם. שווה בהחלט קנייה, במיוחד כשזה 30 ש"ח. Avishai Cohen - Continuo גם זה לא בטוח מתאים לפה, אבל אתם תתמודדו. זהו ג'אז חבר'ה! טוב, לא בדיוק אבל בערך. זהו אחד האלבומים היותר מעניינים שיצא לי לשמוע אי פעם. בכלליות אפשר להגיד שיש בו שילוב של ג'אז, מוזיקה קלאסית ומוזיקה ערבית, אך בתוך אלה נכנסים פה ושם סגנונות שונים כמו לטיני או בלוז. אך זהו לא סתם שילוב. מה שעושה את השילוב הזה יפה זוהי העובדה שכל כלי "מייצג" איזשהו סגנון, והכל מתחבר ביחד. ברקע יש קטעים שמנגן עוד, בעוד שהמתופף והקונטרה באסיסט מחזיקים מקצב ג'אזי והפסנתרן מנגן ג'אז עם השפעות מאוד מאוד חזקות של מוזיקה קלאסית. קשה מאוד להסביר את מה שמנוגן שם, צריך לשמוע בשביל להבין. וזה בהחלט שווה שמיעה, במיוחד כשמסנג'רים דיסק של חבר
.

epitaph

New member
את האבישי כהן הזה אני לא מכיר...

כלומר את האלבום, יצא לך להכיר אלבומים אחרים שלו?

yotamn9

New member
זה האלבום היחיד שלו ששמעתי

לא יצא לי לשמוע שום דבר אחר שלו.

epitaph

New member
שווה לבדוק את שאר האלבומים שלו

הם די קרובים לתיאור שנתת, המועדף עליי אישית הוא דווקא הראשון שלו, Adama, שאותו הפיק (וגם משתתף כאורח בכמה קטעים) צ'יק קוריאה, פיוז'ן עם ניחוח אתני חזק, קוריאה מביא איתו משהו מהמוזיקה הספרדית שהוא כל כך אוהב לנגן, אבישי דואג לכמה קטעי באס עם ליווי מינימלי ושאר הנגנים מלווים את העסק כך שנוצרת כאן חגיגה אמיתית.

Welsh

New member
אלבומי השבוע

Paul Butterfield Blues Band - East West מתחיל בביצוע נפלא לשיר הסטנדרט הבלוזי Walkin' Blues ורק הולך ומשתפר. פול באטרפילד, אומן מוערך בתחום הבלוז ובכלל, עשה יחד עם להקתו המוכשרת אלבום בלוז חשמלי וקצבי עם מפוחיות שעושות שמח (ועצוב מתי שצריך), it ain't getting much better then this. Concert For George אריק קלפטון, פול מקרטני, טום פטי, ג'ף לין, בילי פרסטון, ג'ו בראון, רינגו סטאר וגרי ברוקר (לא יודע מי זה ברוקר אבל כבר התחלתי לכתוב את האומנים והוא אחד מהם אז מילא
), עושים כבוד לביטל שאני אישית הכי אוהב, ג'ורג' הריסון, ועושים ביצועים לשיריו בתקופת הביטלס ובתקופת הסולו. אלבום נהדר עם ביצועים גדולים מהחיים (ביו-טיוב מופיעים כל מיני שירים מהמופע, תבדקו את זה). Miles Davis - A Tribute To Jack Johnson אני לא חולה על ג'אז, למעשה, בדרך כלל הוא די מעייף אותי, אבל דווקא האלבום הזה 'עושה לי את זה' כל פעם מחדש. האלבום מכיל שתי רצועות, כל אחת בסביבות ה25 דקות, הראשונה נותנת בראש, מין ג'אז לייט בתוספת רוק מעודן (רק לי זה עושה תיאבון?
). הרצועה השנייה, קצת יותר ג'אזית, פחות רוק, יותר רגועה ולא פחות כובשת ומשובחת מהרצועה הראשונה (והרצועה הראשונה ממש כובשת וממש משובחת).

Anuerysm

New member
../images/Emo45.gif להופעה של האריסון

בדיוק השבוע ראיתי את זה פעם ראשונה, המורה שלי למוזיקה ראה את זה במסך הענק שיש לבית ספר אז התיישבתי וראיתי איתו

Anuerysm

New member
אופס, אני כזה דביל

חשבתי שאתה מדבר על משהו אחר אני ראיתי איזו הופעה של האריסון שהיו בה גם את קלפטון, סטאר ובראסטון

Welsh

New member
הקונצרט לבנגלדש?

יופי של הופעה
גם לאון ראסל היה שם. וד"א, זה פרסטון

Anuerysm

New member
כןכן, זאת,

אחלה הופעה שבעולם אבל קצת התאכזבתי מהביצוע של ג'מפינ' ג'ק פלאש

Welsh

New member
עזוב שטויות../images/Emo3.gif

אולי היו ביצועים יותר טובים לשיר אבל בסה"כ השירים להופעה נבחרו בחוכמה ובוצעו בהצלחה. That's the Way God Planned It

Anuerysm

New member
כן, איזה עוצמה יש לבן אדם

המורה שלי אמר לי שהוא מקווה שיום אחד גם אנחנו ננגן ככה

Anuerysm

New member
גיטרה, תופים ומפוחית ../images/Emo122.gif

תופים אין לי ממש, אבל אני מנגן בתופים של בית ספר, המורה שלי מלמד אותי

Anuerysm

New member
אה-הא

אולי כשאני אחזור לארץ אני אקנה לי תופים אלקטרונים

epitaph

New member
כן...

מאלה שמנגנים ברחוב עם הגיטרה, המתקן למפוחית והדוושה עם התופים (או הקופיף הקטן עם המצלתיים)?

למעלה