שני הסנטים שלי
למען הסדר הטוב, והמעקב של subatoi אחרי הנושא - אנו שוב זוכים לראות את מקאיי אוכל, ועוד פעמיים. הקטע בפתיחה, כשהוא בלס שם כשכולם דיברו על כך שהאספקה עומדת להגמר - *זה* מקאיי. בדיוק כמו ש"בוא ננסה לראות את הצד שלהם" זה דניאל, ופסקה שלמה של דיבורי טכנולוגיה (מלווה בהתלהבות רבה) זו סם - זה מקאיי שלנו. לטוב ולרע
ההתנהלות לאורך הפרק כולו הדגישה לי עד כמה החוקים האידיאולוגיים שהמשלחת פועלת על פיהם שונים מאלה של סטארגייט. ראינו את זה ב"ניסויים" שהם עשו בפרק הקודם, ביחס שלהם לשבוי המלחמה שלהם, וראינו את זה שוב עכשיו - כאשר הם מהססים קצת (מי יותר ומי פחות) אבל מוכנים לעזור לתושבי הכוכב לא רק בכך שיעניקו להם נשק, אלא גם בכך שיעזרו להם לבנות פצצת אטום. אני יודעת, חברי המשלחת לא ממש בפוזיציה שמאפשרת להם להתמקח על הדברים האלה יותר מדי, והג'נאי התכוונו להשתמש בזה נגד הריית' - אבל בכל זאת. לאורך כל העונות של סטארגייט, תמיד היו הפרקים שהוכיחו לנו שאנחנו לא רואים את התמונה הכוללת, ושלתת נשק לצד אחד זה לא תמיד הדבר הנכון לעשות, גם אם הוא נראה כך. אז אחרי כל הדילמות המוסריות של SG1 (ודניאל בעיקר) - נראה כי באטלנטיס כל חוקי המשחק מושלכים דרך החלון אל הים. שוב אנחנו רואים את ההשלכות של התעוררות מוקדמת של הריית' - בגלל אנשי כדור הארץ. אני אומרת לכם, מה שהם עשו בגלקסיה הזאת *אנחה* אני ממש מרחמת על וויר, עם כל מה שהיא צריכה להתמודד שם. בטוח שהיא לא חשבה שהיא תצטרך לקבל החלטות שכאלה כשהיא לקחה את התפקיד. ושאפרד לא ממש עושה לה את החיים קלים יותר... המכשיר יד של רודני (זה שהוא היה כל כך מודאג שישבר) נראה באופן מחשיד ביותר כמו טטריס *מרימה גבה* אני חייבת לתת ציון לשבח על חוכמה יוצאת מגדר הרגיל לאבא המסכן שנהרג על הספינה - זה כל כך, אבל
כל כך חכם לירות באיש המסכן ההוא כאשר אתה לא רוצה שיגלו אתכם. כי הרי הנשק שלך לא גורם לרעש מהדהד בספינה רדומה שכמעט ואין בה קולות. *rolls eyes*