אטלנטיס 1X08 Underground

GambiT AW

New member
סוף סוף

פרק שיצאתי איתו מסופק יותר... התחיל לרדת לי קצת מאטלנטיס עד עכשיו. ועוד שחקן מפורסם באמחתינו. זה ממסע בן כוכבים הראשון..

lenin972

New member
לא בדיוק הראשון

הוא עבד בחדר משגר בTNG שהיא שסדרה השלישית והוא היה המהנדס הראשי בDS9 שבאה אחרי TNG

The Nox

New member
שניכם טועים

הוא היה קודם כל צ'יפ אובריין - המהנדס ב"דור הבא" באנטרפריז.http://www.isf.co.il/news.asp?ref=3312

lenin972

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

אבל בTNG(הדור הבא) הוא היה בחדר משגר כל הזמן והיה דמות משנית, בDS9 הוא נהייה המהנדס הראשי של התחנה ונהייה דמות ראשית.

Echelon

New member
אחלה פרק.

צחקתי המון מהשילוב של שפרד\מקיי. הם פשוט גאוניים ביחד, במיוחד מקיי. בתרגום כתבו "חנות הנשקים..." אבל מקיי באמת אמר Weapons 'R Us, זה פשוט גדול. היו עוד כמה קטעים טובים שם. אחלה פרק, הרבה טוויסטים טובים, אקשן, והתפתחות בעלילה.

Niro85

New member
היה קצת מפתיע...

בהתחלה באמת חשבתי שהם לא מפותחים{עד שראיתי אחד מהם מדווח בקשר הקטן} חבל שהם לא כרתו ברית נגד הריי'ת אהה וכמובן בסוף עם ה3ספינות?,ממתי יש לנו יותר מספינה אחת? כנראה פיספסתי את הפרק שמגלים את זה,מישהו יכול לפרט?

lenin972

New member
ממש בפיילוט

רואים שני חברה נכנסים לחדר מלא ספינות ומתלהבים מזה מאוד, ממש כשהם מגיעים לעיר ומתחילים לסרוק אותה.

Enderew

New member
יש לפחות 12 לדעתי

מתישהו הם טסו בג'מפר 12 אם אני לא טועה. יש לנו לפחות האנגר אחד של ג'אמפרים. אגב, הם לא ידעו שהם ימצאו ספינה כזאת, אז למה הם לא הביאו X302 איתם? ולמה באמת הם לא הביאו פצצות אטום ומימן ליתר ביטחון? ועוד כל מיני שטויות כאלה?

Enderew

New member
בגדול פרק טוב, אבל עם כמה דברים

מעצבנים. בין השאר: 1. אני לא קונה את זה שלריית' אין עדיין חישנים בספינות. 2. איך המקור מידע הזה שהם הוציאו מהמחשב מתעדקן אוטומטית ולמה? זה היה ממש ממש מטופש שיהיה שם יותר ממספר הספינות שיש לריית'. 3. איך יש להם מספיק C4 למסחר בו? 4. האורניום לא יכול לעזור כמקור אנרגייה? למה לא דיברו על זה לדוגמה? 5. לאחת המדינות בעולם (נראה לי ארה"ב) יש מעל 5000 פצצות אטומיות. וזה למרות שכבר שנים שלא מייצרים כאלו. ברגע שאתה יודע איך לייצר ויש לך מספיק אורניום אין בעייה ליצר 60 כאלה. וגם לא 100. אז מה זה משנה אם צריך להוריד 60 ספינות? ולמה לריית' אין שום הגנות? והם לא שמעו על הגנה על מידע? 6. זה היה מטופש מצד הג'ניי בסוף להפר את ההצעה לברית. אחרי הכל היה עדיף להם להיכנס לברית שבה הם יכולים לקבל עוד ועוד וללמוד עוד המון. ויש להם עזרה של עוד חיילים... זה היה נראה ממש מצוץ מהאצבע ונורא עיצבן אותי. שיהיו בני ברית וזהו. כמה זה כבר יהרוס את העלילה? 7. זה נראה שאין לג'ניי בכלל מכונות אוטומוטיות, מטוסים, וכל דבר דומה. אז איך הם חפרו כזה דבר? ובכלל הטכנולוגיה שלהם לא הייתה מסונכרנת (הדברים האלו על היד לדוגמה היו דיי הרבה יותר מתוחכמים משאר הטכנולוגיה שלהם... 8. זה לא קשור כל כך, אבל אני בהתחלה חשבתי שאולי המרתף יכול להיות משהו שהקדמונים השאירו על הכוכב. ואולי יש שם כת של כאלה שפשוט ממשיכים משהו ממשהו של הקדמונים או גילו טכנולוגיה של הקדמונים או משהו כזה... וזה מה שאני זוכר עכשיו. אבל למרות הכל נהנתי מהפרק.

Chelnak

New member
בקשר לבונקר

צ'יף אוברייאן (שכחתי איך קראו לו כאן) אמר שהם מצאו את המחילות-בונקרים כבר בנויות, שריד ל"מלחמות שנשכחו מזמן".

Enderew

New member
לא מצאו, אלא בנו בשביל.

האם זה אומר באמת שמתישהו בני האדם שהיו שם ניהלו מלחמות פנימיות בינם? אם כן אז זה מעורר את השאלה למה לא התפתחו טכנולוגיות הנשק כמו שצריך?

lenin972

New member
מוסבר שם שהג'נאי היו פעם אימפריה

בין כוכבים שנלחמה ברייט', הבונקרים זה מה שנשאר מהמלחמה.

Enderew

New member
הם לא נלחמו בריית'

מוסבר שהבונקרים זה מלפני הריית'. כשהריית' הגיעו הם עשו דילול רציני והשמידו לאימפריה הזאת את הצורה ולא נשאר ממנה הרבה. ומי ששרד התחבא בבונקים שכבר היו שם... וזה ועד לא עונה על נושא הטכנולוגיה. כי מי שנשאר הם צאצאים של הג'ניי שהיו לפני הדילול, והייתה אמורה להיות להם בערך אותה טכנולוגיה. רק פחות כוח אדם ומשאבים.

lenin972

New member
תגובות

1. מסכים איתך, באמת מוזר שחברה שניצחו את הקדמונים יהיו כאלה טיפשים ולא מתקדמים בכך שהם אפילו לא ישימו אזעקה לבית שלהם. 2.לא הבנתי את הסוף של השאלה. בכל מקרה המקור הראשון שהיה להם היה מעודכן בגלל שהספינה הייתה רדומה ולכן היא הייתה באותו המיקום די הרבה זמן, סביר להניח שזאת הייתה הספינה שממנה יצא החץ שתקף אותם בגלל שהיא הייתה הכי קרובה לכוכב שלהם ולכן כנראה זאת הייתה הספינה היחידה שהופיע במקור המיידע הראשוני. 3. הם הביאו כמות די גדולה של אספקה איתם, אחרי הכל הם לא ידעו כמה זמן הם יאלצו להיות מנותקים. 4. יש את הנקוואדה, שהוא הרבה יותר טוב מאורניום, באטלנטיס יש 4 או 5 מכוללי נקוודה. 5. הפצצות הגרעיניות שלהם עדיין בפיתוח, הם עוד לא יודעים איך לייצר אחת והם גם אומרים שהם מתכוונים לנסות אותה בפעם הראשונה בעוד 5 שנים. חוץ מזה, לתקוף 60 ספינות בצורה מתואמם זה בערך משימה בלתי אפשרית. 6. לא יודע מה להגיד לך, כל אחד ודעתו, מה שכן זה שהג'נאי ישחקו עוד תפקיד חשוב בהמשך העלילה. 7. בקשר למנהרות, הבונקר נחפר לפני שהג'נאי הובסו ע"י הרייט', הם אומרים שם את כל זה. בקשר למכשירי קשר, יכול להיות שהם השקיעו במיזעור של כל העניין כדי לשמור על החשאיות של ההתפתחות שלהם. 8. כנראה שלא.

הלדין

New member
טוב

א. הג'נאיי מוצגים כפרנואידים מקצועיים. הם חשבו בטח שכל הידע הנחוץ להם נמצא אצל מק'קיי ולכן הם לא צריכים את הברית הזאת. וכאמור, קשה לוותר על אורח חיים שלם של פרנויה. הם לא רצו גם שהידע עליהם יתפשט בין הכוכבים. ב. הרפאים, כדבריו של קוון, סובלים מבטחון מוגזם. הם לא ציפו להתקפה על הספינה שלהם ולכן לא נקטו באמצעי הבטחון הנחוצים. ג. מקור המידע מחובר למחשב ספינת האם שהצוות ביקרו בה. כל ספינות האם מתואמות ברשת תקשורת. הוא התעדכן מכיוון שספינת האם בטח עדכנה את שלה. ד. מי אמר שיש להם מספיק C4? בסך הכל, מדובר במשא ומתן. זה לא יהיה מפתיע אם בכלל לא היה C4 בספינה. אחרי הכל, סרן שפרד אמר שיש להם רק ספינה אחת. לא זכור לי שהג'נאיי בדקו אם יש שם C4.

Chelnak

New member
דוקא את הפרק של אטלנטיס של היום

אהבתי פחות. היה מאד נחמד לראות את צ'יף אוברייאן (אגב, זה רק אני או שעוד מישהו חושב שהוא מאד דומה לנתן נתנזון מ"בלי סודות"?). והקטע עם ה"Moonshine" ("וויסקי תוצרת בית") הזכיר לי את הפיילוט של ס"ג-1 (אז סקארה נתן לאוניל לשתות משהו חריף, ואוניל שאל אותו אם זה "Moonshine", ואחר-כך השתנק כששתה את זה). רוב הקטעים הטובים בפרק היו של מק'קיי - "weapons R us" - כמו שכבר הזכירו כאן, הפצצה שבנה בכתה ו' (והתחקיר של הCIA...), ההפסד ביריד המדע וכו'. והוא שוב שאל אם יש בזה לימון... (אם כי בתרגום היה כתוב: "ראית פעם התקף אנאפילפטי?" במקום התקף אפילפטי - כנראה בגלל ה-"an" לפני ה"אפליפטיק"). וזהו, לבינתיים.

למעלה