אטלנטיס 01X6 Childhood's End

Chelnak

New member
להקליט תמיד יש זמן...

לצפות שוב מיד אחר-כך - פחות... :) נראה, אולי אאמץ את רעיון כתיבת ההערות לעצמי, אם יהיה לי האומץ להזיז את העיניים מהמסך לשניה.

Echelon

New member
אופס

לא שמתי לב לתגובה שלך, אבל גם אני התייחסתי לעבודה שהוא היה אליוט (תודה שהזכרת לי מה שמו). בכל אופן, אוכל באטלנטיס זה בכלל מושא לדיבור כמעט כל פרק.

Bones McCoy

New member
לא נעים לומר

אבל ב"מסע בין כוכבים" בסדרה המקורית היה פרק שמאד מזכיר את קווי העלילה המרכזיים של הפרק הזה ובעקרו הגעה לכוכב שבו מרבית האוכלוסיה מורכבת מילדים. אבל העקרון, הרעיון יפה. אמונה עיוורת 500 שנה מחד וההתלבטות המוסרית האם לגזול את הילידים מטכנולוגיה שממילא הם לא מודעים אליה. מצחיק אבל אף אחד לא שם לב לעובדה שאם רודני הגדיל את טווח המגן ב- 50% מחד ומאידך אמר לפורד שהוא הנחית את הג'אמפר בקצה גבול המגן (לפני העדכון) אז כעקרון הם היו אמורים להיות תקועים - אבל אני קטנוני

subatoi

New member
ב-TOS הילדים היו כל מה שנשאר

אחרי שכולם מתו ממחלה. הם לא התאבדו, לא פחדו משומדבר והיו למעשה די פסיכים. אז כל הדמיון מסתכם בנקודת ההתחלה של הפרק וזהו. זה מה שיפה בפרק הזה, הם לקחו קונספט מוכר של "כוכב שרק ילדים גרים בו בלי מבוגרים" ועשו ממנו סיפור ממש מעניין ומקורי, ושונה מהסיפורים הרגילים. ולגבי המגן והמדלג, גם אני תהיתי. החלטתי שמתישהו הם הורידו את המגן למעט זמן כדי להזיז אותו לקצה המגן, ושם בעצם התרחשה הפרידה בסוף הפרק. או לחילופין מישהו הוריד את המגן רק כדי שהם יוכלו להמריא. אבל זה רק מה שאני החלטתי

הלדין

New member
לא מתקבל על הדעת

המגן צריך לפעול כל הזמן. אני לא חושב שמק'קיי הסביר לילידים איך מפעילים ומכבים אותו. הוא פשוט התעסק עם תצורת הפריסה של המגן. אם הרפאים היו מתקיפים את האיזור שבו נמצא הדלגן, הם היו מגלים שהמכשירים שלהם עובדים בלי בעיות. אך כשהם היו מנסים לרדוף אחרי הצוות ליער, המכשירים שלהם היו מתים. השער אינו נמצא באיזור המוגן; אם הוא היה, הדלגן היה עושה בעיות ברגע שהם היו עוברים בשער.

subatoi

New member
כמו שהכוכב הסתדר יופי כמה שעות בזמן

שמקיי לקח את ה"בטריה" לאטלנטיס לבדיקות, הכוכב יוכל להסתדר מצוין חמש דקות בזמן שהם מזיזים את המדלג. ובאמת לא סביר שמקיי יסביר ליךדים איך להפעיל אותו. אולי הוא נשאר כדי להפסיק אותו קצת בזמן ששפרד/פרוד הזיזו את המדלג. אולי.

Bajoran Priest

New member
הרעיון של עולם שנשארו בו רק ילדים

היווה גם את הקונספט של הסדרה ג'רמיה(אלא ששם הם כבר הספיקו לגדול בשלב שסדרה מתחילה)

DNile

New member
ואיך אפשר בלי הפרק של פרסקייפ

בעל העלילה הדומה(הילדים שחיים באיזה מכרה רדיואקטיבי, שמגביל להם את החיים, וגורם להם לעשות כל מיני שטויות של קפיצה מגובה עשרות מטרים לתוך איזה בור).

DNile

New member
רק אותי מרגיז איך שהקנדי הזה

כל הזמן אומר "Zed" ולא "Zee"?

subatoi

New member
אתה מעדיף שהוא יאמר זי?

זה אחד הדברים המעצבנים שהאמריקאים הביאו לעולם. מילא אם הם היו מבינים מה זה זד, אבל הם כ"כ סתומים ומלאים בעצמם (באנגלית זה נשמע יותר טוב) שכשאומרים להם זד הם פשוט לא מבינים מה זה.

DNile

New member
תאמין לי,

אם יש מישהו סתום ומלא בעצמו, זה אנחנו הישראלים.

subatoi

New member
חמוד נורא

כמו שכבר כתבתי פה ליד, לקחו נושא נדוש של "ילדים לבד בכוכב" ועשו ממנו משהו מגניב. אז כן, גם סיפורים של תרבות שמתאבדת בגיל מסוים כבר ראינו (half life של TNG) אבל זה היה סיפור מעניין ושונה לחלוטין. סופסוף גם ראינו כוכב אחר בסיפור מלא, בצורה מסודרת. קצת להתאוורר מהבסיס הרגיל שלהם ולחרוש את הגלקסיה. כמו שכבר הזכירו לפני, ההתלבטויות המוסריות של אם לגנוב משהו מתרבות שבכלל לא מודעת לו, ממש היו במקום. ראינו את המוסריות של וויר לעומת קלות הדעת של רודני. רודני היה אלוף (גם) בפרק הזה. כל הפרצופים שלו כשהוא סובל, הפרצופים שלו כשהוא מתאמץ, לראות את רודני רץ ומתנשף, ממש לסמפט את הבחור.
על רודני והילדים שנשלחו "לפקוח עין" (שזה כבר גדול בפני עצמו) כבר כתבנו פה במקום אחר בשרשור הזה. "עיר הילדים" נורא העלתה אסוציאציות לעיר הילדים של פיטר פן, של ארץ לעולם לא. גם ויזאולית. פורד על מקיי: Mean Old Man
ולסיום, לא הבנתי משהו אחד - איך זה שהאוכלוסיה מתה בגיל 25 פותר את בעיית גידול האוכלוסיה? זה אולי מאט את הגידול, אבל האוכלוסיה עדיין גדלה, כל עוד נולדים יותר ילדים מאשר "מבוגרים" מתאבדים. לא ברור.

הלדין

New member
מממ...

תיאוריית הקורבן כווסת אוכלוסיה היא רק תיאוריה. מעצם העובדה שהם מכירים את השער ("הבאר") מעידה על כך שהם חרגו מזמן מתחומי המגן. וכמובן, מדובר בחברה מאד פירמטיבית - לא סביר שכל הילדים שם מגיעים לבגרות.

subatoi

New member
תיאורי שמקיי העלה.

כשהוא מעלה תיאוריות אני מניח שהם מבוססות. זה לא משהו שהילים המציאו בעצמם. זה מה שמקיי אמר, ולכן לא הבנתי על מה בדיוק הוא התבסס.

morashtty

New member
אחד הפרקים האהובים עליי

פשוט פרק קלאסי של סטארגייט -הצוות מגיע לכוכב בו הוא פוגש תרבות אחרת עם מושגים ודרך חיים שונה מזו שאנו רגילים אליה,כרגיל הכל משתבש ולבסוף מסתדר על הצד הטוב ביותר. מעניין מה היה קורה אם הם היו מגלים שה-ZPM היה שימושי גם בשבילם ולא רק בשביל הילדים?

shefshef

New member
פרק חמוד ביותר

לא אהבתי את קלות הדעת של רודני... אפילו קצת כעסתי עליו. הקטע ששלחו ילדים קטנים לשמור עליהם, וגם הקטע שהוא צועק עליהם ללכת לחדרים קראו אותי מצחוק. סה"כ פרק משעשע למדי.

למעלה