אחרי שראיתי את הפרק בפעם השנייה, אין ספק שזה הפרק שהכי אהבתי! פרק טוב מכל הסיבות. מה שהכי הצחיק אותי בפרק זה כשרודני אמר על הינ"א (ZPM) כשהוא לא פעל: "כנראה שיש לזה גרסה ישנה של חלונות" חחחחח כל הרעיון של הכפר עם הקורבנות פשוט גאוני לדעתי, פרק כתוב היטב. מהרגע הראשון שראיתי את המצבה לרפאים שהם בנו, ישר ידעתי שיש משהו חשוד שם ושיש מצב שזה משדר או משהו כזה. בנוסף כשראיתי את החץ פוגע בקראס כבר חשבתי שהוא הולך למות אבל למזלי (הם לא רוצים לעשות סוף עצוב) זאת הייתה פגיעה קלה. היו עוד קטעים מגניבים כמו השוקולד. אין ספק שגם באטלנטיס הכותבים יודעים להכניס כל מיני בדיחות. אין מה להגיד, פרק טוב!
גם אני בפעם הראשונה ישר ראיתי את הביקון הזה של הריית'. גם אני לא רציתי שהוא ימות והוא בסוף לא מת. אגב, הוא שיחק גם בכמה פרקים של העונה במקורית, והוא הקריב את עצמו בתור לאנטאש. (פרקים Proving Ground, Summit, Last Stand)
גם כאן יש מִחזור של שחקנים - אליוט מס"ג-1 כקראס. אם כי כאן הוא לא מת בסוף... ושוב - כנראה שיש לכותבים משהו עם עניין השוקולד - שהופיע כבר מהסרט כגורם ממיס קרח ומקרב.
לא... אבל בכל זאת לא היו לי מספיק רעיונות מעבר לשלוש שורות... דוקא אני זוכרת שהיה לי מה לומר על הפרק של ס"ג-1, אבל אחרי הפרק של אטלנטיס שכחתי מה זה היה... בעצם, נזכרתי באחד מהדברים - הם שוב קראו לוולטר הרימן! גועל נפש... אגב, שמתם לב שקרטר אמרה שהוא מת? ושלפני שהוא מת הוא הספיק להעביר את המידע החיוני על עמידותם של חיילי-העל בפני הנשק שלהם? וולטר הגיבור!
העניין הוא - כמו בסקר שכתבת - שכשאני צופה בפרק בפעם הראשונה, גם שפכטל לא יזיז אותי ממנו (וגם לא undomesticated equines...). כך שלרשום לעצמי הערות יהיה אפשרי רק מצפיה שניה ומעלה...