האחמית

New member
../images/Emo4.gif

ידיד שלי ניסה להתאבד היום בבוקר. לא מזמן הוא התקשר אליי וסיפר לי על זה. בעע תאמת ידעתי שזה יבוא, והוא כבר אמר לי כמה פעמים בעבר שהוא ניסה לכתוב את הורידים וכל מיני כאלה דברים. ואתמול בערב דיברנו והכל היה סבבה, והוא היה במצב רוח הרבה יותר טוב מאשר לפני כמה ימים ואני ממש לא יודעת מה קרה, כל החיים שלו לא היו מי יודע מה ויש לו מלא בעיות עם המשפחה שלו(שהם לא בדיוק המשפחה שלו) ואין לו ממש חברים, והוא בן אדם מאוד בודד והוא כל הזמן אמר לי "אני כל כך לבד" וכל מיני דברים כאלה ולפני כמה ימים הוא סיפר לי שהאבא החורג שלו הרביץ לו וקיצר החיים שלו ממש לא קלים. ואני ממש לא יודעת איך או מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו? איך אני יכולה לעודד אותו קצת?

יואוו,איזה עצוב!!!

כל כך מתסכל שאת יודעת שידיד קרוב שלך רוצה להתאבד וכל מה שאת עושה לא עוזר. חברתי הטובה נמצאת במשבר כלשהו והיא אמרה לי שאין טעם לחיות וכאלה,מייד התקשרתי אלייה ואמרתי לה שלא תעז לעשות לעצמה כלום. אבל אני יודעת שהיא לא יכולה לעשות,אין לה אומץ והיא פחדנית בכלל. אין לי מושג איך תוכלי לעודד אותו אבל תיהיי איתו הרבה,אולי הוא יחשוב שזו סיבה מספיק טובה לא להתאבד ובאמת להראות לו שאיכפת לך. יותר מזה אין לי מה להציע,אולי תפני למישהו מקצועי? לדעתי זה מאוד יעזור. מקווה שעזרתי במשהו, ממני,הדרוש!!

האחמית

New member
הוא עכשיו בבית חולים...והוא יהיה

שמה לתקופה אני חושבת...וזה קצת בעייתי להיות איתו כשהוא שמה..

וונקי

New member
זאת בהחלט בעיה

רצנית מאוד רצנית את כתבת שם שאבא חורג שלו מרביץ לו אז את יכולה ללכת למשטרה ולספר את זה. אמרת שהוא בודד אז אולי תזמני אותו אילך הבתיה שירגיש פחות לבד

enjoi butterfly

New member
לא למשטרה...זה לא עוזר..

הוא יסבול יותר המשטרה לא עושה כלום בנושא... תאמיני לי..

enjoi butterfly

New member
שלום שירן ../images/Emo24.gif

טוב אז ככה אני ינסה להגיב לזה עד כמה שאני יוכל ולעזור עד כמה שאני יוכל כי אמרתי לך ... אני שמח שבסוף העלת את זה לפורום... אוו קיי אז ככה... המצב שהוא נימצא בוא זה מצב בכלל לא קל....ואני יודע שניסית להיות איתו.. אז אני חושב שצריך עזרה מיבחוץ...אני לא יודע יך להעלות לפה קישורים.. אז תחפסי למעלה בפורום בקישורים ויש שם...אני בטוח.. ותנסי את עד כמה שאת יכולה להוציא אותה מהבית...שיהיה איתך.. ובודד לגמרה אני לא בטוח כי יש לו כבר אותך...ואני חושב שהוא צריך להתחיל לחשוב יותר בחיוב ולא לחשוב שזה סוף העולם וזה קשה אני לא יכול להגיד שלא אבל אולי אחריי שהוא ירגיש יותר טוב הוא יכיר אנשים... ואני יספר לך משהוא..הכרתי פעם מישהו שהיה לו גם בעיות בבית והורים שהרביצו לו...הוא פנה לעזרה והוציאו אותה מהבית..אני לא יודע מה קרה עם זה בסוף..אבל אני בטוח שזה יסתדר.. תחשבו חיובי ותנסי לעזור לו ועל תראי לו שהוא לבד אולי זה יעזור.. המון בהצלחה תעדכני אותי עם מה שקורה .....

פאק לא ראיתי על מה ניצלשתי...

אני ממש מצטערת.... תנסי לעודד אותו ולגרום לכמה שיותר אנשים לבוא לבקר אותו שיראה שיש לו חברים ושהוא לא לבד... חוץ מזה.. פשוט תעשי לו שמח קצת... ותתני לו חיבוק... זה תמיד עוזר... מקווה שעזרתי, לפחות קצת... ושוב מצטערת על הניצלוש הדפוק.... סיון

יפתח14

New member
דעתי בנושא...

ע"פ דעתי את צריכה לגרום לו להרגיש כאילו כלום לא קרה, להתייחס אליו כרגיל ולא פתאום לחבק אותו ולהתייחס אליו שונה כשאת לידו. המצב שהוא נקלע אליו הוא מצב חרא, אין מה לעשות, את צריכה לדבר איתו על זה ולהסביר לו שאם הוא ימשיך ככה המצב שלו רק ידרדר, הוא צריך לקחת את עצמו בידיים ובעצמו לצאת מהמצב הזה כי אף אחד אחר לא יעשה את זה בשבילו. דבר מאוד חשוב לדעתי זה פשוט להיות איתו ולהקשיב לו, אני חוזר, להקשיב לו! לדבר איתו ולגרום לו להבין שוהא, והוא עצמו בלבד אחראי למצבו!

sh53

New member
רק לא להאשים אותו

להקשיב לו - בהחלט יש מקום לזה. לא תמיד אנשים שמקבלים מכות - הם אלה שאשמים במצב. לפעמים אנשים נותנים לאחרים מכות כי הם חולים והם לא מתמודדים עם מצבים, הם מוציאים את העצבים שלהם על אחרים וזה מאוד עצוב.

As היחידה

New member
נכון מאוד~! ../images/Emo4.gif

לא כולם אשמים במצב שלהם..!
עם הוא מספר לך את זה זה אומר שהוא רוצה שתתמוך בוא.. ולא תשב בחיבוק ידיים ..

gloom

New member
וואי זה ממש עצוב../images/Emo66.gif

תשמיעי לו את השיר"אלוהים נתן לך במתנה" ועודדי אותו ותמיד תזכירי לו שאסור לו להתאבד ושהחים זה כמו אופניים אם קשה לך סימן שאתה בעלייה (עיוות של המשפט ממשחק החיים)

הממ... מצטערת לשמוע...

אוי, כמה שזה קשה. אני ממש זוכרת את הימים האלה, גם אצלי, גם אצל החברים. מה שאת באמת צריכה לעשות זה להראות לו שהוא לא לבד, שאת כאן בשבילו. לא משנה מה, אל תתני לו להרגיש בודד שוב, כי יש לו אותך. בשביל מה יש חברים? הכי חשוב, אל תתני לו להרגיש שאת עושה את זה כאילו מרחמים. תני לו להרגיש שאת עושה את זה כי את רוצה ובגלל שהוא באמת חשוב לך. ותשכנעי אותו שלהתאבד זה לא הפיתרון. אין דרך אחרת

As היחידה

New member
ואי.. טוב אני ממש ממש מבינה אותו.

גם אני נסיתי להתאבד... כרגע אני לא חושבת על זה כי זה לא נראה לי .. יש לי מה להפסיד כרגע ואני לא רוצה להפסיד אותו.. אני חושבת שאת צריכה לדבר איתו!! פשוט לא להיות אדישה זה הכי חשוב.. לתמוך בוא לעזור לו ככל שאת יכולה ולהוציא אותו מהדיכאון.. הייתי אומרת לך לפנות למישהו מבוגר אבל אני בעצמי יודעת שזה רק יגרום לבעיות.. כאילו אני גם מדברת עם היוצעת כמובן היא לא יודעת שניסיתי להתאבד כי אז היא תערב את ההורים שלי ועם חס וחלילה ההורים שלי דעו הם ישלחו אותי לפסיכולוג אבא שלי יהרוג אותי ואני בעצמי כבר אתאבד.. בכל מקרה אני חושבת שאת צריכה לעמוד לצידו! ולא להיות אדישה כלפיו, כי הוא ממש יעלב ובכלליות זה רק יחמיר..

sh53

New member
פסיכולוג זה לא הכי נורא בעולם../images/Emo140.gif

וזה גם לא לכל החיים. כשהמטרה היא טובה, לעזור לנו ולשקם אותנו, אז זה שווה את זה

As היחידה

New member
לדעתי אין יותר נורא מזה!

זה לא עוזר לי בכלל! אני עכשו מדברת עם היוצעת והיא גם לא מי יודע מה עוזרת לי.. כאילו אין סיכוי שאני אלך לפסיכולוג.. כבר אחת ניסתה לספר משהו שספרתי לה בנוגע לחיים שלי. עד עכשו אני לא מדברת איתה ועם עוד מישהו יעשה לי את זה.. ממש חבל לי עליו..

sh53

New member
את תמיד מוזמנת אל הפורום

לנסות אותנו ולהיות איתנו כאן. יש פה המון אנשים, גם בנות וגם בנים, ואני בטוחה שתמצאי שפה משותפת עם אחת/אחד מאיתנו

As היחידה

New member
תודה לך..

אבל כרגע הבעיה נעלמה.. לא יודעת למה אבל אני כבר 3 ימים מאושרת.. אין לי מושג ממש מה השתנה.. עם זה ספרתי לידיד טוב שלי עלי ועל המשפחה שלי או זה שהוצאתי משהו מהלב או בכלל.. כי במשפחה והבעיות לא השתנו אבל אני נהייתי יותר מאושרת.. בהרבה יותר.. אפילו רצית לעשות משהו למישהו כי התעצבנתי עליו (ובדרך כלל מסכן מי שפוגע בי.. אני מחזירה לו פי10! ) פשוט שחכתי מזה שהוא ניסה לפגוע בי... אמרתי כזה "לא יצא לו כלום מזה אז למי אכפת.." וזהו.. אני מאמינה שעם תתנו לבן אדם פגוע צומת -לב- הוא יהפוך לבן אדם המאושר ביותר בעולם.. אני באמת לא יודעת מה בדיוק עשה אותי מאושרת כזאת אבל אני לא מפסיקה לחייך...

למעלה