sh53

New member
הוצאת מהלב משהו שמעיק עלייך ../images/Emo13.gif

כשמוציאים משהו שמעיק ומציק לנו, זה אחלה וזה מצויין. חשבו על זה קצת לעומק ותראו כמה שזה נכון

As היחידה

New member
אמ..

זה לא ממש הציק לי.. פשוט הבנתי מה אני מרגישה.. ועכשו אני לא יודעת אני ממש שמחה.. תודה רבה לך..

sh53

New member
לתת לו לדבר ולהוציא את הכל מהלב

זה עוזר המון. אנשים רוצים להוציא החוצה את מה שהם שומרים עמוק עמוק בתוך הלב ומכאיב להם. אח"כ להפנות אותו לאתר וגם לפורומים של סהר - פה ושם. יש אפשרות שהוא יגור עם סבא/סבתא או דוד/דודה שלו? האם יש אפשרות שיעבור משם ויגור אצל המשפחה הקרובה שלו? לא לחכות עד הפעם הבאה שהוא ינסה להתאבד, כי אולי בפעם הבאה הוא גם יצליח
אני יודעת שזה קשה לך, יש מצב שתנסי להביא אותו לפורום? כך הוא גם יעסיק את עצמו, נתמוך בו וננסה להיות איתו כמה שיותר. מה דעתך על הרעיון שיכנס לפורום?

האחמית

New member
....

הוא חיי עם אמא שלו , אחיו, אבא החורג שלו ושני אחים חורגים. וזה כל המשפחה שיש לו... ואני אציע לו להכנס לפורום..אבל אני לא בטוחה שהוא ממש ירצה לדבר על זה, הוא בן אדם ממש סגור..

sh53

New member
הציעי לו להכנס לפורום

הראי לו את השרשור הזה שמדבר עליו. אני אשים אותו בדף הראשי של הפורום, כדי שיהיה לך קל למצוא אותו ולהראות לו אותו. גם אם הוא לא יכנס לפורום ישר, שיעקוב אחרי הפורום ויקרא פה, אולי יום אחד ולאט לאט (מקווה שבקרוב ומקווה שניתן לו את התחושה שהוא יכול למצוא כאן בית חם בשבילו) הוא ימצא את האומץ בעצמו גם לכתוב כאן. ניגשת עכשיו לשים את ההודעה בדף הראשי של הפורום לנוחיותך.

האחמית

New member
רק רציתי להגיד תודה על כל התגובות

דיברתי איתו לפני כמה דקות. הוא כנראה ישאר היום בלילה בבית חולים:\ בעע הייתה לנו שיחה ממש מוזרה, פשוט לא ידעתי מה להגיד לוכאילו הוא סיפר לי כל מיני דברים ופשוט לא ידעתי מה להגיב...

sh53

New member
העיקר שאת שם והוא יודע את זה ../images/Emo13.gif

להקשיב, להקשיב ולהקשיב
לפעמים אנשים לא צריכים עצות, לפעמים אנשים יודעים שאולי לא נוכל לייעץ להם, לפעמים אנשים רוצים רק יד מושטת אליהם לחיבוק ואם את שם מוכנה להקשיב לו - אז זאת היד שלך המושטת לו לעזרה, כל הכבוד לך

loving angel

New member
אני מקווה שהוא בסדר עכשיו :)

וזה טוב שהוא ישאר בבית חולים כך יוכלו להשגיח עליו שם ולטפל בו בקשר לשיחה שלך איתו...זה בסדר גמור שלא ממש ידעת מה לומר לו אחרי הכל זה השפיע גם עליך בצורה מסויימת... אני בטוחה שתראי אותו תדעי מה לומר לו ואיך להגיב :) וכל הכבוד לך..את חברה אמיתית שיודעת להקשיב ולתמוך וכפי שכבר אמרו לך, הוא מודע לכך
שיהיה רק טוב!

התאבדות בגיל ההתבגרות .

"הרצון למות הוא סימפטום נפוץ של דיכאון לא מטופל. הואיל ודיכאון מדכא אנרגיה ומטרה בחיים, האדם המדוכא לעיתים "עייף מידי" להגיע לכלל ביצוע של תוכנית התאבדות. אולם כאשר הדיכאון לבסוף קצת מתפוגג, האדם עשוי להרגיש מספיק טוב על מנת לפעול. עד כמה שזה נשמע מוזר, כאשר אדם לבסוף מחליט לסיים את סבלו בהתאבדות, השעות לפני המוות מלאות בשלווה נינוחה. " \סה"ר מקרה שקרה לי : אני זוכרת ימים שבהם חברתי הטובה ואני היינו יושבות בחצר בית הספר בהפסקות הארוכות ומידי פעם היה עולה לדיון גם הנושא של המווות. באותם הימים בבית הספר היסודי , גיליתי בעצמי את היכולת לדבר עם אנשים ולגרום להם לחייך . לא משום שהיו לי עצות מועילות אלא כי כאשר אדם היה חש הזדהות מהכיוון שלי לגבי המצב שלו הוא היה נפתח אלי בקלות רבה יותר, וכך היינו מנהלים במשך שעות ארוכות שיחות של בעיקר שיתוף הרגשות ותחושות .... באחת ההפסקות , אחרי שקיבלנו את תוצאות המבחן הפסיכוטכני שעשינו חודש קודם לכן , חברתי מודיעה לי שהיא "רוצה ללכת לישון ולעולם לא להתעורר יותר"והוסיפה "אני מרגישה שהמשפחה שלי תשמח אם לא אהיה בבית יותר , אני גורמת להם בושה, תראי אפשלו בבחינה הזו הוכיחו לי שאני מטומטמת, אני יודעת שאני סתם מעיקה על ההורים שלי הם שילמו על הבחינה הזו כל כך הרבה כסף.... וגם אין לי חיי חברה , וכל הכיתה שונאת אותי ... ההורים שלי כל הזמן עומדים לצידה של אחותי הקטנה כאשר היא מציקה לי , והילד שאני אוהבת אמר שאני מכוערת והוא בחיים לא היה נוגע בי עם מזלג" .... היינו אז בנות 14 כאשר היא התחילה לפצוע את עצמה .... ובנות 15 כאשר היא עשתה את הניסיון הראשון שלה להתאבד, לא ידעתי איך להתמודד עם זה אבל ידעתי שאני הולכת להציל אותה בכל מחיר. הדבר הראשון שעשיתי הוא לקבוע איתה לבלות אחרי הצהוריים בקניונים , בגינות השעשועים וכמובן אצלי בבית . התחלתי לעשות איתה היכרות מעבר לשעות בית הספר וגיליתי בחורה באמת בודדה שאין לה ממש חיי חברה . הצעד השני היה להכיר לה את החברות שלי וכך בעצם הפכנו להיות קבוצה מגובשת התומכת רגשית אחת בשניה. כולנו הסכמנו שאין כל רע בלהתאבד, משום שזו הדרך הקלה ביותר להתמודד עם הקשיים . אמרנו לא שאין לה ממש להתבייש ושזה קורה, ולמרות שהיא כבר החליטה בינה לבין עצמה לגבי הסוף שלה,עכשיו שתיתן לנו לנסות לשכנע אותה למה שווה לה לחיות, אם היא עדין לא תשתכנע לפחות כולנו נדע שהיה לנו אכפת וניסינו. ראיתי שמצבה של החברה שלי משתפר בעקבות התמיכה הרגשית שכל החברות שלי ואני נתנו לה , אבל עדין הייתי מודעת לעובדה שאם היא הגיעה פעם למסקנה שהיא רוצה להתאבד, שום דבר לא ימנע ממנה להחליט את זה שוב בפעם ההבאה שהיא תצטרך להתמודד מול משבר או קושי . התיחסתי אליה ברצינות רבה, ומידי פעם שאלתי אותה אם היא עדין מרגישה רצון להתאבד. היא הייתה מדברת איתי שיחות ארוכות ולאט לאט התחלתי להבין שהיא יוצאת מהמצב הדיכאוני בו הייתה שרואה, והרעיון להתאבד מתחיל להראות מוגזים בעייניה . השאלה האחרונה ששאלתי אותה בנושא הייתה , " נאמר שהתאבדת ואת כבר לא בחיים, בדיאבד מה היא הייתה עושה עם הבעיות שיש לה ? איך היא הייתה פותרת את הקושי בלימודים ? איך היא הייתה פותרת את המריבות עם אחותה? ואיך היא הייתה מתמודדת עם הבחור שאמר לה לא ?" ואז ישבנו ביחד וחשבנו על פתרונות , בדיעבד התברר שהיא יישמה את כל העצות שנתתי לה ומאוד התחזקה בשל כך. לא רק שהיא התחילה להרגיש ביטחון עצמי כאשר היא התחברה עם קבוצת החברות שלי, היא התחילה לטפח את עצמה והפסיקה להתייחס לדברים שעשו לה רע בהתחלה . עם הזמן הפסקנו להיות חברות כי כל אחת פנתה לשביל אחר בחיים שלה, מידי פעם מתראות בבית ספר, אבל היא תמיד מחייכת ותמיד מאושרת , ואני חושבת שהיא תמיד תזכור את התקופה ההיא שבה נלחמתי איתה על כל שעה שעברה ושהיא עדין החזיקה בחיים . אני מאחלת שדבר כזה לא יקרה לאף אחד אבל אם זה קרוה אני מקווה שהנסיון שלי יוכל ללמד רבים מכם איך לפעול בכדי להציל את החבר\ה מהמחשבות האובדניות הללו. איך להתמודד עם מכר שמאיים להתאבד ? המענה הטוב ביותר לחבר הנמצא במצוקה קשה הוא פנייה לאיש מקצוע. ואולם יש המהססים לעשות זאת, והם פונים לידיד או ידידה לקבלת עזרה. על אף שאינכם אנשי מקצוע, יש דברים שתוכלו לעשות על מנת להקל על המצוקה של חברכם. אם חלו שינויים במצב הרוח הרגיל, כולל התנהגויות כגון עצב, הסתגרות, ירידה בפעילות, שינויים במשקל, דיבורים על חוסר טעם בחיים, על יאוש וכו', אל תהססו לפנות אליו באופן ישיר, כן ופתוח. התעניינו במה שקורה, הביעו את נכונותכם להקשיב ואת דאגתכם. ככל שידבר יותר כן תפחת הסכנה כי יפגע בעצמו )אם כי היא לא בהכרח תימנע לחלוטין(. הקשיבו, תנו לו הזדמנות לדבר, גם אם הדבר כרוך בסבלנות רבה מצדכם. היאזרו בסבלנות, הביעו את נכונותכם לשמוע. לפעמים כדאי אפילו ללחוץ מעט, אך לא יתר על המידה. גם אם הוא אינו נפתח באופן מיידי, השאירו דלת פתוחה ליום המחרת, להזדמנות אחרת. העבירו בכנות את נכונותכם להקשיב ברגע שהוא יהיה מוכן לדבר. חשוב ביותר לעזור לו להגיע לפורקן ולפרוק את רגשותיו. הביעו את דאגתכם, את האכפתיות שלכם, את נכונותכם להיות שותפים למצוקות. התעניינו בשלומו לעתים תכופות, הציעו לבלות יחד, לעשות דברים מהנים, גם אם עתה אין הוא נהנה מכך. נסו להבין מתוך דבריו מה מעיק עליו, מה כואב לו ולמה הוא זקוק. אם אתם חושדים בדבר כוונות אובדניות, דברו על כך בפתיחות, שאלו באופן ישיר, עודדו אותו לדבר. ככל שידבר על כך יותר כן יקל לו. הדגישו את רגשותיכם כלפיו, את החשיבות שיש לו בעיניכם, את סבלכם אם יפגע בעצמו. דברו על הערכתכם כלפיו, על צדדיו החיוביים. אם יש חשש כי יפגע בעצמו, אל תשאירו אותו לבד. תכננו יחד תכנית פעולה ספציפית - מה לעשות בשעות ובימים הקרובים. אם אתם נפרדים ממנו, הקפידו על המועד הבא לפגישה, וקבעו מראש את המקום, המועד והשעה. בשיחה היו אופטימיים ועודדו, אך אל תזלזלו או תבטלו את הרגשותיו ואת מצוקותיו גם אם לכם הם אינם נראים קשים במיוחד. הדגישו כי מצב זה הוא זמני וכי הוא יכול, ללא ספק, לשוב לאיתנו ולחיים מספקים. דברו אתו על פתרונות לבעיותיו, הדגישו את האלטרנטיבות הרבות הקיימות לפעולה. אדם במצבו מתקשה למצוא אלטרנטיבות לפעולה או פוסל אותן מכיוון שאינן באות בחשבון. עודדו אותו לנקוט פתרונות שונים. נסו לאתר את כאביו, כעסיו ותסכוליו. היעזרו בחברים נוספים. הודיעו לבני משפחתו וערבו אותם אם אתם מרגישים שיש סכנה כי יפגע בעצמו. עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית, והדגישו את הערך הרב בפנייה כזו. העמידו את חששותיו לפנות לעזרה מול האפשרות כי יוכל לצאת ממצוקתו. עשו ככל שתוכלו על מנת להפנות אותו לאיש מקצוע. היזהרו ממתנות שהוא נותן לכם. זה עשוי להיות סימן להחלטה שלו להתאבד. סלקו, עד כמה שתוכלו, כל אמצעי שבעזרתו הוא עלול להזיק לעצמו. התייעצו עם איש מקצוע. אל תלכו שולל אחרי שינוי פתאומי חיובי, אך בלתי מוסבר, למצבו הקשה או להבטחה כי הוא זנח את תוכניותיו להתאבד. אל תבטיחו שמירת סודיות בנוגע לתוכניות להתאבד, גם אם הוא דורש זאת. הביעו לפניו את דאגתכם והבהירו כי תעשו כל שביכולתכם למנוע ממנו להתאבד, גם אם הדבר כרוך בהפרת סודיות.

spirit noa

New member
אהממ.. ווא וו ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif

איזה הודעה ארוכה ומושקעת.. :)!!!!!! יישר כוח!!!!

למעלה