+ שאלה

MsPiggy

New member
../images/Emo4.gif + שאלה

טוב קודם כל השאלה: דיברתי בשרשור אחר על גמישות ואתם אמרתם שלא צריך להכאיב לעצמי כדי להיות גמישה יותר - וזה עדיף שאני לא אכאיב לעצמי יותר מדי... אז יש לי שאלה, מה הדרך הכי טובה לפתח בה גמישות? הרי זה חייב לכאוב בשלב מסוים אחרת אנחנו לא עושים כלום..... השאלה היא עד איזה שלב וכמה זמן להיות שם. ועכשיו ל
לא הרגשתי טוב היום בשיעור קפואירה - אני קולטת דברים כל כך לאט!!!!!!! הוא הראה לנו תרגיל חדש וכולם התחילו לעשות אותו ואני פשוט הסתכלתי וכל הזמן התבלבלתי עם הרגלים שלי ועם כל הכיוונים!!! זה מעצבן, אני הסתכלתי עליו שוב פעם ושוב פעם וניסיתי לקלוט את התנועות שלו אבל זה פשוט לא נקלט!!!! וברגע שהצלחתי לקלוט תנועה אחת לא יכולתי לקשר את התנועות ביחד ובכלל לא זכרתי איך עושים את זה.......... בסוף עוד איכשהו הסתדרתי גם לכם קורים דברים כאלו?

כן גם לנו קורים דברים כאלה!

לי היום ממש קרה דבר כזה. אחד מהקונג פו הדגים לנו חלק מקאטה של אגרוף הצללים, ואני לא כל כך קלטתי ממנו אותה. גם אני הייתי היום מעוצבן בקונג פו, כי לא עשיתי את מה שרציתי לעשות.

MsPiggy

New member
טוב, לפעמים הולך, לפעמים לא...

אני למשל טובה בתרגילי אקרובטיקה - אני כבר יודעת לעשות גלגלון ועמידת ידיים ונורא קל לי לקלוט כל מה שקשור לזה... אבל הבעיה היא עם הרגליים שלי - אני תמיד מתבלבלת ביניהן, והבעיה היא שלא נותנים לי זמן להתאמן על זה - כדי להבין דברים אני צריכה להסתכל על המדריך עושה אותם ולעשות אותם באותו הזמן - וגם רק אחרי כמה ניסיונות (תלוי בתרגיל...) אני קולטת - אחר כך כדי שאני אעשה את התרגיל טוב אני צריכה להתאמן עליו לאט... ואני לא יכולה לעשות את זה בזמן השיעור

TMCCHAN

New member
היי :)

אז ככה..... לפי מה שאני יודע מנסיוני אין דרך טובה יותר לעבוד על גמישות מאשר לעבוד על גמישות. לעבוד על גמישות הכוונה להביא את השריר למתיחה אשר בדרך כלל מאוד כואבת. המאמן שלי אמר לי פעם כדי להתגמש שב בבית תראה סרט שלם השפגט ויהיה בסדר(הוא צדק) ישבתי קייץ שלם בים בשפגט וזה עזר. ראיתי סיני פשוט עובד בניין שנוגע עם האצבעות של ברגל במצח של עצמו, שאלתי אותו איך לעשות זאת הוא אמר: תניח את הרגל על שולחן ותקפוף לרגל 100 פעמים כל יום ויהיה בסדר(המאמן שלי היה אומר לי לעשות 10 קפיפות) נכון להיום חסר לי 5 סמ להגיע למצח. השמח לעזור ב מתן תרגילי גמישות. מהשיפו לקונג פו באהבה TMC CHAN

deep ocean

New member
"כאבים טובים"?

איך ללכת נגד הגוף ולהכאיב לו יכול להיות משהו טוב? בעבר גם אני חשבתי שכאב פיזי זה טוב על מנת להגיע לדברים שונים.

מלאווח

New member
ואולי כתוצאה מאורח חיים קלוקל

(תזונה, שינה, פעילות נכונה) הגוף התנוון, ופעולות שאמורות להיות טבעיות ולא מסובכות הן כואבות ומייגעות, ומזכירות לנו שנפש בריאה היא גם גוף בריא ?

את בטוחה?

דומני שיש בילבול בין כאב לסבל. אמון יכול להכיל בתוכו הרבה כאב הוא הוא לא מענה בכלל, אין בו סבל יכול להיות שיכאב לי אך בו זמנית אני אהנה מאוד אני חושב שיש הבדל בין כאב של ללכת נגד הגוף, להיכנס עם הראש בקיר לבין מקומות שבהם הכארב משתחרר כי מביאים את הגוף למקומות חדשים. לטעמי זהו כאב ש"יוצא" מהגוף. אגב מה תאמרי על טיפולי שיאצו או טווינה אלו טיפולים מאוד אבל מאוד כואבים לפעמים, במיוחד כשהם נעשים על ידי אדם המיומן במלאכה´ האם הטיפולים האלו לא הרמונים לגוף?

deep ocean

New member
לא התנסיתי בטיפולים כאלו

כך שאין לי מושג לגביהם. לא הבנתי מה זה כאב שיוצא מהגוף... בכל אופן, אני מייצגת את דעתי הפרטית. אני לא מורה/מדריכה או משהו קרוב לכך.

deep ocean

New member
אגב

למיטב ידיעתי, יש שיטות שדוגלות בהתחזקות על ידי סיבולת (שמלווה כנראה בכאב?). למשל, הטחת אצבעות באופן מסויים על שק אורז על מנת לחזק את האצבעות וכל מיני דברים כאלה. כל אחד חופשי לבחור את מה שמתאים לו לעשות עם עצמו..

לא על זה דיברתי

לדעתי יש מקומות שבהם צריך לפעמים לעבור דרך הכאב, במקומות כאלו כפי שאני חוויתי אותם יש לפעמים הצורך להתעמת מול הכאב, ל"הסתכל לו בעיניים" אני מנסה להפריד בין זה ובין החוויה של הכאבה לעצמי מתוך אטימות, חוסר ידע או חוסר הבנה. אני לא בטוח שאני מצליח

deep ocean

New member
לאאאאאאא!!!! אל תעשי את זה!!!

תשחררי את האמונה שעל נת לפתח גמישות זה צריך לכאוב!!!!!!!! אם תפתחי גמישות מתוך כאב גם תכאיבי לגוף שלך, וגם בגמישות לא תישאר למשך זמן, ותיעלם ברגע שתפסיקי לעבוד עליה. להכאיב לגוף זה כמו אונס. האם היית אונסת אדם אחר? אז למה לאנוס את עצמך? גם אני בעבר הרחוק חשבתי שהדרך להשיג תוצאות זה על ידי כאב. זה מאפיין את החשיבה המערבית כנראה. ואנחנו לא היחידות. רוב האנשים חושבים שזאת הדרך הנכונה, והרבה מורים מלמדים את התלמידים שלהם להכאיב לגוף שלהם (יש לך דוגמא לזה בשרשור שתלמיד אצל מורה אחר כתב שזאת הדרך הנכונה). מה זה אומר לחיות בהרמוניה?
אם לא להיות בהרמוניה עם הכל? להיות בהרמוניה עם עצמך זה להקשיב לגוף שלך!!! ללכת איתו! איך אפשר להיות בהרמוניה וגם להכאיב לגוף? כאשר התחלתי ללמוד קונג-פו, התחלתי להבין שהדרך להתגמש או להשיג דברים לא תהיה על ידי הכאבה עצמית, אלא ההיפך, על ידי הקשבה לגוף והרמוניה איתו. אני לומדת כבר חצי שנה קונג-פו, והגמישות שלי השתפרה פלאים!! (כמו עוד דברים אחרים) לא הגעתי לשום הישג על ידי הכאבה עצמית אלא ההיפך, על ידי הקשבה לגוף, הליכה עם מה שהגוף שלי יכול ברגע נתון, האזנה ולא כפייה. האם את רוצה לעבוד על גמישות לבד או להצטרף לקבוצה מסויימת?

_alon_

New member
העם דורש הרחבה

אולי תוכלי לפרט איך את משפרת את הגמישות ללא כאב. לדעתי תמיד חייב להיות כאב ברמה כזו או אחרת ולכן אשמח אם תרחיבי (אני מכיר את השימוש שאת עושה בדמיון אבל האם יש עוד דברים?). טיפים בבקשה.... אתמול העביר אושימה (ראש שוטוקאן) שיעור שהיה מדהים. הוא כזה יפני-אמריקאי חביב ונעים הליכות בן 75 (בערך) אבל זז יותר מהיר ממני. אם הוא פנוי אולי אני ישדך לו את סבתא שלי

deep ocean

New member
טוב אז ככה ../images/Emo13.gif

חוץ מפיתוח הגמישות דרך הדמיון אני גם: -מגיעה לשיעורי קונג-פו שם אנו עושים תרגילי גמישות שונים. אני אף פעם לא מכאיבה לעצמי במהלכם. -מתאמנת בבית ועושה תרגילי גמישות, באותו סגנון.

MsPiggy

New member
לאיזה קבוצה אני כבר אצטרף?

אני יותר מעוניינת לעבוד על זה לבד - בתנאים שלי, בשיעור אנחנו תמיד מותחים את עצמנו הרבה ואני מעדיפה לעשות את זה בבית. אבל איך אפשר להתאמן על גמישות בלי להכאיב לעצמי? כשאני מתאמנת על גמישות אני הרי תמיד מכאיבה לרגלים שלי, אבל לא הרבה ורק במצב שאני יודעת שאני אוכל להשאר בו... ואני גם לא נשארת בו יותר מדי זמן... אבל איך אפשר לפתח גמישות ככה? הרי אם נשאר במצב שלא מכאיב לנו מה זה יעזור? אני בדרך כלל נשארת במצב מסוים שמכאיב לי קצת עד שהוא לא מכאיב לי ואז אני עוברת עוד שלב.... אבל איך אפשר לפתח גמישות בדרך שלך?

Lagrangian

New member
אולי

תנסי למצוא את הנקודה בה המתיחה מורגשת אבל ´נעימה´, אני בטוח שאת יודעת למה אני מתכוון , ואז תנסי להרפות ..

MsPiggy

New member
הבנתי

לא להמתח יותר מדי - אבל עד הנקודה שבה הכאב נסבל, אני מרגישה שאני מותחת את עצמי אבל לא יותר מדי... עכשיו, כמה זמן להשאר במצב הזה וכמה פעמים אני צריכה לעשות את זה?

Lagrangian

New member
זה לא חייב להיות כאב, בהכרח

אלא הרגשה של מתיחה.. נראה לי שאם תעשי קצת כל יום, תוך עשר שנים תגיעי בקלות לגמישות הרצויה
בכל מקרה, כשאני עושה מתיחות אחרי ריצה, אני לא שומר על העקרונות האלה, אני מותח עד הסוף, ומפעיל התנגדות עם השריר כך שטווח התנועה גדל.. אבל בכל אופן זה לא כואב במיוחד..

deep ocean

New member
אני לא יודעת להסביר את זה

אבל העובדה היא שהגמישות שלי ממש השתפרה באופן מ-ד-ה-י-ם לאורך הזמן, מבלי שהכאבתי לעצמי. את השינויים לא מרגישים ישר, אלא אחרי כמה זמן.

למעלה