Question....

../images/Emo39.gifQuestion....

היי אני תלמידת כיתה יב שמתכננת שנה הבאה כבר להתחיל ללמוד[הלוואי שייצא לפועל] השאלה שלי היא אם יש מצב שמוסדות להשכלה גבוהה כמו אונברסיטאות יקבלו אותו ללא פסכומטרי כי אין באפשרותי לעשות עד לתחילת הלימודים פסיכומטרי[עקב לחץ של י"ב] אלא יקבלו אותי על תנאי שבסיום שנה א' או במהלכה אני יעשה פסיכומטרי וגם אם אני יעשה אחרי סיום הלימודים הרי ההרשמה היא לפני... ועוד דבר הרי רוב הציונים של הבגרויות הם של י"ב שיתקבלו רק בסוף אוגוסט של השנה הנוכחית וההרשמה צריכה להיות הרבה לפני אז על סמך מה בדיוק הם יקבלו אותי על סמך הציונים שעשיתי עד כה[אני מאמינה שקרוב או מעל 100 הממוצע[בתקווה.]] אבל אני לא חושבת שזה מספיק אז מה אתם חושבים לוותר ולנסות להתקבל למכללה אם שללתם לגמרי את האפשרות שאתקבל לאונברסיטה מה לגבי המכללה למנהל?יש סיכוי שהם פחות יחמירו ואכן יקבלו אותי..אגב מה אתם חושבים על המקום הזה ספציפית? כל תשובה תתקבל בברכה
תודה לכולם
 

עידוdee

New member
תשובה

חובה פסיכומטרי כדי להתקבל ללימודים, אפילו על תנאי. את ציוני הבגרות של י"ב רוב האוניברסיטאות לא מקבלות לשנת הלימודים שבאה ישר אחרי זה, כלומר, זה לא מתאים לקבלה לשנת הלימודים, אבל אם פונים אישית לראשי החוג במייל- אפשר להגיע להסכמה. אבל בכל מקרה, פסיכומטרי זה חובה.
 
אז רגע..

אפשר להירשם באמצע השנה בינואר ככה ולעשות את הפסיכומטרי עוד לפני תחילת הלימודים באוגוסט ככה[ז"א אחרי ההרשמה אך לפני הלימודים]? ואם לא..אפשר להירשם עוד אחרי אוגוסט או שההרשמה נסגרת?
 

PIonit

New member
יש פסיכומטרי ביולי לא אוגוסט

והאוניברסיטאות לא ממש מחכות לו (בחלק מהחוגים כן, במשפטים שהוא חוג מבוקש- לא). מה כן? המועד האחרון התקף הוא אפריל.. ההרשמה לאוניברסיטה יכולה להיות לפני פסיכומטרי- כי היא מתחילה בינואר/פברואר עד מרץ/אפריל בערך, אבל שוב- זאת בהנחה שאת עושה לכל המאוחר את הבחינה של אפריל..
 
לגבי הבגרויות

היום עשיתי טלפונים בשביל החוג (מה לא עושים בשביל גרוש וחצי?) והגעתי לאיזה סטודנט שנורא התרגש לשמוע אותי, כי אמרו לו שיודיעו לו אם הוא מתקבל או לא רק אחרי שהציונים של הבגרויות יגיעו. מה זה אומר? שהנה, אפשר להתקבל על תנאי ולהירשם, גם אם אין לך את כל הבגרויות. מה זה לא אומר? זה לא אומר כמה בגרויות אפשר שלא יהיה לך. לא שאלתי את אותו בחור כמה ציונים עוד חסרים. אולי חסר לו רק ציון אחד? זה לא אומר שהם עושים את זה עם כל ממוצע. יכול להיות שלבחור הזה היה ממוצע בגרויות מטורף, ופסיכומטרי 800, והיה חסר לו רק איזה ציון אחד, אז הסכימו לחרוג בשבילו. אין לי שמץ, כן? אבל זה תסריט אפשרי. זה לא אומר שהם מקבלים ישר מי"ב. יכול להיות שהם מוכנים לקבל בלי בגרות רק אנשים שכבר סיימו תיכון. בקיצור, תנסי את מזלך, ותודיעי לנו מה קורה, שנוכל לדעת לייעץ לבאים אחרייך. אגב, בקשר לפסיכומטרי לחץ של י"ב ממש לא נראה לי תירוץ קביל לזה שלא תספיקי לעשות פסיכומטרי. האוניברסיטה בחיים לא תתן לך פטור בגלל זה, לדעתי. הרי זה שאנשים הם חיילים קרביים, יותר עסוקים מחבר'ה שמיניסטים, לא מאפשר להם לקבל פטור/דחיית פסיכומטרי. אגב, אפשר לעשות פסיכומטרי בי"ב (גם אם אישית לא הייתי ממליצה על זה). יש זמן. אני עשיתי את הפסיכומטרי שלי בשיא הלחץ של השירות שלי. לא לקחתי קורס, ולמדתי בעיקר בין 1 ל2 בלילה, במשך ששה שבועות. אז אולי הייתי יכולה לקבל יותר, אבל קיבלתי כמה שהייתי צריכה בשביל להתקבל לעברית לתכנית המשולבת, אז מה אכפת לי? בקיצור, אפשר לעשות פסיכומטרי גם בתקופת לחץ, השאלה היא עד כמה את רוצה להשקיע בזה. ואחרון חביב- למה ללכת לאוניברסיטה ישר אחרי התיכון? לא בא לך להתבגר טיפה קודם? או קצת לתרום למדינה? לאן את ממהרת?
 
למעלה