שלום לכולם:]

../images/Emo39.gifשלום לכולם:]

היי אני תלמידת י"ב ואני צריכה עצה מכם כחברים בפורום משפטים: אז ככה אני מתלבטת בין 2 מקצועות ללימוד בעתיד-משפטים/יעוץ מס ויש לי כמה שאלות לגבי המקצוע: 1.עד כמה קשה הלימוד בהשוואה למקצוע אחר או סתם באופן כללי,האם אחוז גדול עוברים את המבחנים הסופיים? 2.כמה שנים לומדים את המקצוע? 3.האם יש ביקוש לעו"ד?ואיפה בדיוק אפשר לעבוד כעו"ד מתחיל ללא נסיון? 4.מה הם תנאי הקבלה למקומות לימוד למשפטים והאם אפשר להתקבל ללא פסיכומטרי עם ממוצע בגריות מעל 100? 5.האם אתם מרוצים שבחרתם במקצוע זה? 6.איך זה הולך אתם בוחרים נגיד להיות עו"ד מומחה בדיני ירושה נגיד או שצריך להיות מומחה בכל הסוגים.. 7.מהו השכר הממוצע לעו"ד מתחיל? 8.מהו המקום הכי טוב והכי נחשב ללימוד משפטים? אשמח אם תפרטו עוד אם יש לכם משהו להוסיף..
תודה רבה לכל העונים זה ממש חשוב לי

עידוdee

New member
עונה (לפי השקפת עולמי, לא לתקוף!)

1. לדעתי 'קושי' זה לא דבר מוחלט ולא מדע מדוייק. יש אנשים שמוציאים ציונים גבוהים בלי השקעה ויש כאלה שקורעים את הת*ת בשביל זה, וגם אז לא מוציאים. כמו בכל מקצוע. יש ויש. 2. תואר ראשון במשפטים נמשך 3 וחצי שנים. 3. יש הצפה בשוק של עורכי דין, זה נכון. אבל עורכי דין זה משהו שצריכים בכל זאת, עם ההצפה או בלעדיה. לדעתי יש הרבה תחומים שאפשר לעסוק בהם עם משפטים, גם בעריכת דין יש הרבה הרבה התמחויות ותת התמחויות ותת תת ותת תת תת... הרעיון ברור. 4. לגבי תנאי הקבלה צריך לברר עם המוסד הספציפי שאת מעוניינת בו. אני מניח שרוב המקומות כן דורשים פסיכומטרי, אבל אני חושב שיש מכללות שמקבלים עם בגרות גבוהה כלשהי. 5. אני אישית אוהב את מקצוע המשפטים וכל מה שמתקשר אליו, עוד פעם.. כל אחד ומה שהוא אוהב. יש אנשים שאוהבים פיסיקה ואני לא אצליח להבין את זה לעולם כנראה. 6. לקראת סיום הלימודים עושים התמחות של שנה במשרד כלשהו ולפי זה את יכולה להחליט מה הכיוון שלך אבל גם זה לא מחייב אותך, את יכולה לעסוק בכל התמחות שתרצי. 7. לגבי ממוצע לעו"ד מתחיל , פתחו פה שרשור עם נתוני שכר של עורכי דין, אם תסתכלי כמה שרשורים קדימה תמצאי את זה. 8. המקומות הכי 'נחשבים' ללמוד משפטים הם אוניברסיטת תל-אביב והאוניברסיטה העברית. כל ארבעת האוניברסיטאות טובות. גם המכללה למנהל והמרכז הבינתחומי טובים, לדעתי זה הכל תלוי בבן אדם, אם למישהו יש כשרון, אז הוא יעלה ויצליח גם אם למד במכללת אבו-קדישא בנגב (שמעתם שיש 70% הנחה על דמי רישום?! www.abukadishacollege.ac.il ) בהצלחה.

../images/Emo39.gifחחחח

יש תחרות ולא ידעתי ממנה?
יש לי עוד שאלה
במכללה למנהל לומדים גם משפטים?לא ידעתי וזה גם כן נחשב למקום טוב מבחינת המרצים והכל?.. ובטח לשם אפשר להתקבל בלי פסכומטרי אלא גם עם ממוצע גבוה של בגרויות..?יש גם באשדוד? סורי על החפירות..אני פשוט לא מבינה בזה כלום

TOOSH6

New member
תשובות לשאלות

קודם כל אני לא חושב שאפשר להתקבל למכללה למנהל בלי פסיכומטרי כשאני התחלתי כן ביקשו אבל הדרישות נמוכות יותר מבאוניברסיטה. דבר שני אין מכללה למנהל באשדוד שלא תתבלבלי יש את המסלול האקדמי ברשל"צ ששם לומדים משפטים ויש את המכללה למנהל כמו באשדוד שזה לימודי תעודה למרות השם הדומה אין בינהם קשר. אז אם את מחליטה ללכת ללמוד משפטים תכווני את עצמך לכיוון ראשל"צ לסיכום אני יכול להעיד מנסיוני עם המכללה למנהל (ברשל"צ) שזה באמת מקום טוב ללמוד בו יש בו מרצים ומתרגלים מהשורה הראשונה והיחס שם ממש טןב לסטודנטים מה גם שהבוגרים שיוצאים משם נחשבים כאכותיים בשוק העבודה. אני מקווה שעזרתי לך.

EgeBamayasi

New member
את מתחילה ללמוד בשנה הבאה?

למה נראה כאילו את סתם ממהרת אם מסים מענין אותך לא עדיף כבר ללמוד חשבונאות?

...

כן אני מתחילה ללמוד בשנה הבאה... זהו אני ממש לא יודעת מה עדיף יעוץ מס או משפטים ובגלל זה רציתי לדעת קצת רקע מכם על משפטים..

EgeBamayasi

New member
יעוץ מס זה לא לימודים אקדמים

אין תואר ביעוץ מס אם את רוצה ללמוד תואר שיאפשר לך להתעסק במיסים אז מדובר בתואר בחשבונאות, והוא גם יאפשר לך לבחור התמקצעות שאחת מהם היא מיסים. אבל קחי בחשבון שיש הגבלה של גיל לקבלת הרישיון בראיית חשבון (22 או 23, לא זוכר בדיוק) והלימודים הם שלוש שנים + שנת השלמה.

למעלה