בוקר טוב

בוקר יום א

לרוב סופר דיי ריק ואני מעדיפה ללכת בבקרים לסופר, מה גם שאני תלויה במשלוחים הירקות שנמצאים ביום א לא תמיד באיכות הכי הכי , לכן ירקות תמיד קונה לקראת סוף השבוע אבל חופש ביום א זה כייף לא כך בן , לנוח אחרי השבת שיהיה לך אחלה יום

גאיה ק

New member
בוקר טוב !!

השמש והחמניות מביאות את האור. השמש זורחת והחמניה פורחת. יום מואר לנו !! בתמונה חמנית נוי.

אפרופו חמניות...רק אתמול כאשר

חלפנו על פני שדה חמניות נודע לי שהחמנייה מסובבת ת כותרתה לפי כווני זריחת השמש...מעניין לא?

שירקאנוש...סקרן אה???שובבון שכמותך..

ורק בגלל שאני אוהבת אותך אספר לך...בעת שנסענו [האיש איתי כעת] לארוחת צהריים ביישוב ליבנה [קרוב לערד] אצל חברים..וחלפנו על פני השדות של קיבוץ עין גדי...כן..יש להם שטחים לחקלאות גם באזור ההוא למרות שהם שוכנים באזור ים המלח..

למה? היית מפריש את כל החלקה לעצמך???

כאילו מה???גם אתה אוהב גרעינים???תרגיע...הם עדיין לא היו בשלים...[החמניות הכוונה]

אכלת גרעינים מהחמניה?

פעם הוגשה לי חמניה שנכרסם ונפצח גראעינים מהחמניה עצמה הם כה עסיבססים הגרעינים ללא קליה , מעדן אמיתי

כשהייתי באנגלייה נוחכתי ששם לא מוכרים

פיצוחים קלויים....הכל טיבעי....אני הבאתי איתי מהארץ שקדים קלויים וכיבדתי את גורג הנהג שהיה צמוד אלינו..הוא התלהב מהטעם חבל"ז לא ידע בכלל שיש אפשרות לקלות שקדים..ושאר פיצוחים

גאיה ק

New member
../images/Emo12.gifלא נשמע הגיוני

ואם זה נכון אז פשוט לא להאמין. האמת ,בריא יותר לא קלוי. לפחות השף העירום,בוודאות יודע, כי קולים את ה"זרעונים" הללו. שקדים וצנוברים על בטוח. יש לי עם מי לברר. הבן חי עכשיו בלונדון. ממש מסקרן אותי.

גאיילה...ז התרשמות שלי..

כמי שגרובית על כל מיני נישנושים ..התבקש שאכנס יותר לחניות שמוכרים נישנושים..וגם תוך שיטוט במרכולים..לא ניתקלתי בפיצוחים קלויים, אפילו כשהם בתוך שוקולדים [שזה היה האוכל העיקרי שלי בשהותי שם]

גאיה ק

New member
כאמור,ייבדק../images/Emo13.gif

פשוט האדון והגברת
נמצאים כעת בבלגיה.קפצו לרגע קט... קפיצה קטנה ואתם בכל מקום על פני אירופה.
איפה אנחנו ואיפה הם

גאיה ק

New member
יש לה קרקפת.

אין לה ראש ובכל זאת היא אכן מסתובבת עם כיווני השמש עד לפני שלב פרח בוגר. החמנית בגינתי לא כל כך שמעה על זה אבל יכול להיות שזה בגלל שהיא חמנית נוי.

מן הסתם כי ישנם סוגים רבים של חמנית

והרי סימוכין לתאוריה מוויקפדייה.. החמניה מפורסמת בתכונת ההליוטרופיזם שלה אשר הקנתה לה את שמה בשפות שונות. האיבר המבצע הליוטרופיזם הוא התפרחת, העוקבת אחר תנועת השמש עד לשלב שבו הפרח בוגר - תחילת ההאבקה. גם לפני הפריחה מתקיים הליוטרויפיזם של העלים העליונים. בהליוטרופיזם מעורבים רצפטורים לאור (פוטורצפטורים). הסידור של הרצפטורים מאפשר לצמח "לחוש" את כיוון האור על רצפטורים אלו אין כיום מידע. (קולר, 2003)

גאיה ק

New member
הליוטרומה?רצפטורמה?../images/Emo8.gif

מנגנון אדיר. תודה,קראתי גם
אין כמו הטבע !

גאיה ק

New member
הפצצת אותי/נו

במושגים כמו הליוטרופיזם ורצפטורים. התבקשה השאלה- הליטרו(פיזם)-מה? רצפטור-מה? רומנית.
גלי החיים.

למעלה