סקר

• פותח הנושא pdib
  • פורסם בתאריך
מה זה הבולשיט הזה "הצביון היהודי"?

כולם מדברים על זה כמו תוקים אך לאף אחד אין מושג מה זה. הרי ה"צביון" זה משהו כזה קליל: אנשים בכיפות ברחובות, בתי כנסת במקום כנסיות או מסגדים, השפה העברית, קיבוצים, "על האש" בסופי שבוע- הרי זה קיים ואי-אפשר לבטל את זה או לוותר על זה. אך חוששני שכאשר מדברים על "הצביון היהודי" מתכוונים לדבר שונה לגמרי-לחקיקה אשר מדכא ומפלה לרעה את בני המיעוטים. כאן יש להבדיל בין שתי הפנים השונים של חקיקה זאת. הפן הראשון זה הדיכוי של הפרט שאינו שייך ל"עם הסגולה". הדבר הוא פסול ביסודו, אך לצערנו קיים. בושה וחרפה, כאשר לאזרח אסור להתחתן עם מי שהוא רוצה, אסור להיקבר ליד בני משפחתו בגלל שהוא יהודי למחצה או לרבע או לאחוז מסוים או בכלל לא יהודי אלא בן משפחה של יהודי. אך הטמטום לא נגמר בכך: הרי על בנאדם שמים אות הקין בתעודת הזהות כדי להגביל את זכותו להתקבל לעבודה או להתגורר ביישוב קהילתי. זה לא רק בלתי אנושי אלא גם מטופש. איך המדינה הנאורה יכולה לחיות עם זה? הפן השני הוא הגבלת זכויות הקבוצות האתניות שיש להן שאיפות ליאומיות ותביעות על ארץ ישראל. את הזכויות האלה צריך לא רק להגביל אלא לשלול לחלוטין כדי שאף הימאם במסגד אפילו לא יחלום על "הפלשטין הקדושה" ועל השלטת האיסלאם בארץ. כאן, איפה שצריך להיות קשוחים ובלתי מתפשרים, השלטונות שלנו פתאום מגלים רכיכות: התנועה האיסלאמית פעולת חופשי למרות שכל ילד בכיתה א' יודע שזה אירגון לא רק אנטישמי וגזעני אלא גם אנטידמוקראטי בעליל. מה, שר המשפטים שלנו לא קורא עיתונים? נגיד ל"שר" הקודם היו עניינים אחרים כי הוא היה מכור לסקס. אבל השר הנוכחי גם לא עושה כלום בנידון. אפילו אם החקיקה הרלוונטים תתקבל, מי יאכוף אותה? הרי ה"משטרה" שלנו מפחדת אפילו להתקרב לאום-אל-פאחם או לאיזה יישוב בדואי בנגב כדי להרוס מבנים בלתי חוקיים. איך היא תעצור את השייח' המטורלל שעוד מעט יהפוך ל"קדוש מעונה"? קיצר, מבחינתי, לא איכפת מהצביון המאורפל ומופשט, אני רוצה כדי שהמדינה תתפקד כראוי במקום להיות "גיבורה על חלשים".

טשאפק

New member
השאלה לעניין

יש מקום לנסח בדיוק במה מדובר כשמדברים על הצביון היהודי: חגי ישראל כחגים רשמיים, שבת כיום המנוחה הרשמי, עברית כשפה עיקרית, וחוק השבות.

זה אתה חושב כך ואולי גם אני. אך

הדוסים והליאומנים כאשר מדברים על צביון מתכוונים לדברים "קצת" אחרים, כמו, לדוגמא, לגרש את כל הגויים והיהודים למחצה, לרבע או ל-75% או ל-62.5 אחוז וכו', לחייב את כולם לעשות ברית מילה-מי שלא עושה הולך לכלא, לחבוש מגבעות שחורות ולגדל פייסים, לנתק לכולם חשמל בשבתות, לאסור לימודי חול והגירה מהארץ ובכלל לחזור לחיות במערות כי כך יהיו פחות בעיות עם ההלכה. לכן המונח "הצביון היהודי" הוא מאוד אמורפי וחסר כל משמעות כי כל אחד יכול לפרש אותו בהתאם לטעמו האישי. כל עוד אין חוקה אשר מגדירה בדיוק מה זה המדינה היהודית כל ה"מאבקים" וסערות בכוס מים סביב הנושא הם לגמרי חסרי תועלת.

pdib

New member
אתה חושב ש../images/Emo26.gif

בעוד 30 שנה, שבמדינה יהיו 30% ערבים ו30% חרדים, או במילים אחרות יותר מ-50% מהאוכלוסיה לא תתרום למדינה בשום צורה, וכל כספי המיסים שלי ושלך ילכו לכיסים שלהם. נראה לך שבמצב כזה האנשים הפרודוקטיביים יסכימו להשאר לחיות פה? ובנוגע לטיפים למלצרים: לא. אני לא חושב שמגיע למלצר טיפ. הוא עובד כמו כל עובד אחר מבחינתי. הוא מקבל משכורת (ברוב הפעמים מינימום), ואין סיבה שאני אפלה אותו מול האחרים שמקבלים משכורת מינימום. כנ"ל שליחים של פיצות, וכל מקבלי הכספים שמקבלים אותם מחוץ למשכורתם.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

על כך חשבתי גם. יכול מאוד להיות שבמצב כזה ארד מהארץ. אני רוצה לחיות במדינה דמוקרטית. תמיר.

תמיר1991

New member
כמה שזה קשה, על הצביון הדמוקרטי

שלה, אבל צריך לעשות הכל, אבל הכל, על מנת שזה לא יקרה. ואת מי שאומר שצריך יהיה לוותר על הצביון היהודי, אני מבין גם מבין. תמיד התחבטתי לא מעט בסוגיה הזו, וכנראה שאין לה תשובה "מוחלטת". נקווה שלא נגיע ליום פקודה. תמיר.

"לוותר"?!

ממתי היה לישראל "צביון דמוקרטי" או "צביון יהודי"? "4 הוֹי גּוֹי חֹטֵא, עַם כֶּבֶד עָוֹן, זֶרַע מְרֵעִים, בָּנִים מַשְׁחִיתִים; עָזְבוּ אֶת־יְהוָה, נִאֲצוּ אֶת־קְדוֹשׁ יִשְׂרָאֵל נָזֹרוּ אָחוֹר׃ 5 עַל מֶה תֻכּוּ עוֹד תּוֹסִיפוּ סָרָה; כָּל־רֹאשׁ לָחֳלִי, וְכָל־לֵבָב דַּוָּי׃ 6 מִכַּף־רֶגֶל וְעַד־רֹאשׁ אֵין־בּוֹ מְתֹם, פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה; לֹא־זֹרוּ וְלֹא חֻבָּשׁוּ, וְלֹא רֻכְּכָה בַּשָּׁמֶן׃ 7 אַרְצְכֶם שְׁמָמָה, עָרֵיכֶם שְׂרֻפוֹת אֵשׁ; אַדְמַתְכֶם, לְנֶגְדְּכֶם זָרִים אֹכְלִים אֹתָהּ, וּשְׁמָמָה כְּמַהְפֵּכַת זָרִים׃ 8 וְנוֹתְרָה בַת־צִיּוֹן כְּסֻכָּה בְכָרֶם; כִּמְלוּנָה בְמִקְשָׁה כְּעִיר נְצוּרָה׃ 9 לוּלֵי יְהוָה צְבָאוֹת, הוֹתִיר לָנוּ שָׂרִיד כִּמְעָט; כִּסְדֹם הָיִינוּ, לַעֲמֹרָה דָּמִינוּ׃ ס 10 שִׁמְעוּ דְבַר־יְהוָה קְצִינֵי סְדֹם; הַאֲזִינוּ תּוֹרַת אֱלֹהֵינוּ עַם עֲמֹרָה׃ 11 לָמָּה־לִּי רֹב־זִבְחֵיכֶם יֹאמַר יְהוָה, שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים; וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים לֹא חָפָצְתִּי׃ 12 כִּי תָבֹאוּ, לֵרָאוֹת פָּנָי; מִי־בִקֵּשׁ זֹאת מִיֶּדְכֶם רְמֹס חֲצֵרָי׃ 13 לֹא תוֹסִיפוּ, הָבִיא מִנְחַת־שָׁוְא, קְטֹרֶת תּוֹעֵבָה הִיא לִי; חֹדֶשׁ וְשַׁבָּת קְרֹא מִקְרָא, לֹא־אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה׃ 14 חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי, הָיוּ עָלַי לָטֹרַח; נִלְאֵיתִי נְשֹׂא׃ 15 וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם, אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם, גַּם כִּי־תַרְבּוּ תְפִלָּה אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ; יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ׃ 16 רַחֲצוּ הִזַּכּוּ, הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם מִנֶּגֶד עֵינָי; חִדְלוּ הָרֵעַ׃ 17 לִמְדוּ הֵיטֵב דִּרְשׁוּ מִשְׁפָּט אַשְּׁרוּ חָמוֹץ; שִׁפְטוּ יָתוֹם, רִיבוּ אַלְמָנָה׃ ס 18 לְכוּ־נָא וְנִוָּכְחָה יֹאמַר יְהוָה; אִם־יִהְיוּ חֲטָאֵיכֶם כַּשָּׁנִים כַּשֶּׁלֶג יַלְבִּינוּ, אִם־יַאְדִּימוּ כַתּוֹלָע כַּצֶּמֶר יִהְיוּ׃ 19 אִם־תֹּאבוּ וּשְׁמַעְתֶּם; טוּב הָאָרֶץ תֹּאכֵלוּ׃ 20 וְאִם־תְּמָאֲנוּ וּמְרִיתֶם; חֶרֶב תְּאֻכְּלוּ, כִּי פִּי יְהוָה דִּבֵּר׃ ס 21 אֵיכָה הָיְתָה לְזוֹנָה, קִרְיָה נֶאֱמָנָה; מְלֵאֲתִי מִשְׁפָּט, צֶדֶק יָלִין בָּהּ וְעַתָּה מְרַצְּחִים׃ 22 כַּסְפֵּךְ הָיָה לְסִיגִים; סָבְאֵךְ מָהוּל בַּמָּיִם׃ 23 שָׂרַיִךְ סוֹרְרִים, וְחַבְרֵי גַּנָּבִים, כֻּלּוֹ אֹהֵב שֹׁחַד, וְרֹדֵף שַׁלְמֹנִים; יָתוֹם לֹא יִשְׁפֹּטוּ, וְרִיב אַלְמָנָה לֹא־יָבוֹא אֲלֵיהֶם׃" (ישעיהו, פרק א')

pdib

New member
אז מה אתה מציע לעשות?

ללכת בדרך ה', לא להפוך למושחתים, ואז אלוהים יגאל אותנו? אתה לא חושב שיש לו דברים חשובים יותר לעשות?

אני מציע לבנות מדינה דמוקרטית

ושוחרת שלום, המתחשבת בכל תושביה, ולא גרורה אמריקאית שגרתית. אני חילוני ואתאיסט, אבל מתנגד בחריפות ל"מתיוונים" המודרניים המתכחשים למורשת התרבות שלנו. של כולנו. מבחינתי, "אלוהים" זה אנחנו בעצמנו, בני-האדם. אז דבר ראשון, צריכים להיות בני-אדם, ולא לנפנף בסיסמאות שקריות.

pdib

New member
מקובל עליי.

נהפוך למדינה דמוקרטית, המתחשבת בכל תושביה, אך איך זה יפתור את הבעיות שלנו? איך זה יבטל את הרצון של הערבים לחיות כאן במקומנו? איך זה יפסיק את הטרור? איך יפסיק החמאס בעקבות כך לרצות לשחרר את אדמת-פלשתין הקדושה מבחינתו מידי ידיים ישראליות?

בינתיים, כשאנחנו רחוקים

מלהיות מדינה דמוקרטית, ואפילו לא שואפים לכך - על אלו פתרונות אפשר בכלל לדבר? קודם כל צריך להסכים, לפחות עקרונית, להפוך למדינה דמוקרטית, לחפש פתרונות לכל הבעיות, ולא לדחות על הסף כל ניסיון להגיע לפתרון. החמאס כבר מזמן-מזמן-מזמן הכיר דה-פקטו בגבולות 67. ישראל לא. ישראל דה-פקטו רוצה יותר, ודה-פקטו בונה ומרחיבה ומבצרת התנחלויות וכבישים עוקפים מעבר לקו הירוק, ומפקיעה אדמות פרטיות של הפלסטינים באמצעות "גדר ביטחון". אבל בוא נעבור ל"צביון היהודי". איפה ראית כאן "צביון יהודי"? אתה הבנת בכלל את פרק א' בספר ישעיהו? זה כל מה שהבנת, זה שאלוהים יציל אותנו? אתה מוזמן לקרוא כל עיתון עברי בארץ, לא חשוב באיזה יום, ובכל כותרת ראשית תראה "קונדוליזה אמרה", "בוש מתח ביקורת", "קונדוליזה התעטשה" - בדיוק כמו שהעיתונות הסובייטית במולדת של מטרניך תמיד שמה בכותרות הראשיות את ברז'נייב. כאילו בוש וקונדוליזה אצלנו זה בדיוק כמו שהיה ברז'נייב שם. זה "צביון יהודי"? הנה סוריה מציעה שלום ריאלי וממשי - האמריקאים אינם מרשים! זה "צביון יהודי"? או "מה אני יגיד לכם" ממש בשרשור הנוכחי - זה "צביון יהודי"? או עיוותים נפוצים אחרים של השפה העברית, באופן טוטלי, כולל רדיו וטלוויזיה, הם "צביון יהודי"? או הניצול המחפיר של עובדי קבלן זה "צביון יהודי"? או העלאת גיל הפרישה לפנסיה ל-67 (כאילו אפשרי למצוא עבודה בגיל 66) זה "צביון יהודי"? או הרס הסביבה, החל מחוף הים וכלה בחורש הטבעי בארץ הם "צביון יהודי"? האם "תכנית ויסקונסין" היא "צביון יהודי"? האם השפלת העדה האתיופית, אשר במשך אלפי שנים, בלב הג'ונגלים, לפעמים בסביבה עוינת, שמרה על מסורת יהודית אבל קצת אחרת מהממסד האשכנזי - היא "צביון יהודי"? האם החרדים מעדות המזרח שעברו לתלבושת דוסית אשכנזית הם "צביון יהודי"?

EverMan

New member
רק הערה אחת -

בקשר לסוריה, זה לא רק שארה"ב לא מסכימה, אין כ"כ רצון ישראלי... אז זה הולך טוב ביחד. תירוץ נוח.

זה נכון,

אבל אם ארה"ב היתה מעדיפה לקבל את סוריה לזרועותיה, היינו מאבדים מהר מאוד את אתר החרמון.

pdib

New member
טלמון,

ידוע שהמדינה שלנו לא מושלמת, ולא יהיה קל לשנותה, אך מצד שני בכל מדינה יש בעיות. פרק א' בספר ישעיהו הוא פרק ידוע מאוד, והבנתי קצת יותר ממה שאתה חושב שהבנתי. בנוגע לחמאס: יש לך הוכחה לכך שהחמאס מכיר בגבולות 67? כי אם תעיין באמנת החמאס, תראה שזה קצת נוגד אותה. בנוגע לגדר: אני לא מסכים להפקיע "סתם" אדמות פרטיות של הפלשתינים, אבל אם זה דרוש כדי לשמור על בטחון אזרחי המדינה (וזה דרוש) אז אין ברירה. אנחנו צריכים להגן על עצמנו באיזושהי צורה. בנוגע להרס הסביבה: זה לא תמיד נמנע. לפעמים רוצים לעשות דבר מסוים שגורר פסולת שצריך לזרוק אותה לאנשהו, ולא תמיד יש את הכסף והתקציב להשליך את הפסולת כך שהיא לא תזיק לאף אחד. בנוגע לשלום עם סוריה: אתה באמת חושב שסוריה רצתה שלום? באמת? זה לא נראה לך קצת מוזר שהם רוצים שלום לאחר שמבחינתם הפסדנו במלחמה? ואם היינו מנסים וזה לא היה הולך? מה אתה חושב שהיה קורה? סוריה צריכה להראות קודם כל סימנים של הפסקת התמיכה בטרור. קודם כל.

בסדר, כולם "צריכים קודם",

ואנחנו בכלל לא צריכים שום דבר, לא קודם ולא אח"כ. הרי תמיד יהיה צורך "לשמור על בטחון אזרחי המדינה"
אבל איפה ראית "צביון יהודי"?

pdib

New member
אין

צביון יהודי שמובן שבו אתה מסתכל על זה. אין מה לעשות, מדינת ישראל היא מדינה עם הרבה שסעים, ולעולם לא תהיה שווייץ. ואתה לא יכול לזלזל בצורך לשמור על בטחון אזרחי המדינה, כי יש צורך כזה. הצביון היהודי שהתכוונתי אליו, הוא במובן של "רוב יהודי". האופי של המדינה יקבע עפ"י הרוב היהודי שבה. ואם הרוב "מסריח", רוב המדינה תהיה "מסריחה". אין מה לעשות. עדיין לא ענית, טלמון. על מה היית מוותר קודם, על מדינה יהודית, או על מדינה דמוקרטית? כלו', היית משתמש באמצעים לא-דמוקרטיים כדי לשמור על הרוב היהודי במדינה?

קודם תדאגו שיהיה צדק חברתי

אחרי זה תדבר איתי על צביון יהודי. בינתיים המדינה שלנו זו מדינה לעשירים בלבד. כל השאר רק שורדים בה בקושי.

זה אתה לא ענית לי

(ולאחרים ששאלו אותך): למה אתה קורא "צביון יהודי"? לרוב מסריח? כבר עניתי לך די בבירור, שאי אפשר "לוותר" על מה שאין לך! מכיוון שאין דמוקרטיה ואין צביון יהודי, אז גם אין לך על מה "לוותר". ובתשובה ישירה לשאלתך הישירה "מה צריך לעשות", עניתי לך שצריך לבנות מדינה דמוקרטית עצמאית, שוחרת שלום, נאורה, שאינה מתכחשת למורשת התרבות של כל תושביה. במדינה נורמלית, נאורה, לא יצוץ בראשו של אף אחד רעיון העוועים של פרעה להשליך מישהו ליאור פן ירבה ויפרוץ. נניח שיש לי ידיד/שכן/עמית שהוא ערבי, ושהוא ואני קרובים בהשקפותינו, באורח חיינו ובהתנהגותנו הציבורית והפרטית. האם עלי להעדיף דווקא את שכנותם של כל הפושעים, האנסים, הוונדלים מנפצי השמשות והמרעישים והמלכלכים את חדר המדרגות, של הסרסורים, העבריינים, הרמאים למיניהם רק בגלל שהם יהודים?! מה זו החלוקה המשונה הזו? הסכנה הדמוגרפית האמיתית שאני רואה היא התרבותם המדאיגה של גזענים ושל הגזענות, ההפצה של רעיונות כהנא, הלגיטימציה המתרחבת לרעיונות הפשיסטיים בארץ, בד בבד עם הנסיונות הגזעניים לדה-לגיטימציה של כלל הציבור הערבי בארץ. דווקא באמצע שנות ה-60, לפני מלחמת ששת הימים, בוטל בארץ הממשל הצבאי, ואזרחי מדינת ישראל הערבים יכלו לראשונה לנוע בחופשיות ברחבי הארץ. אבל אחרי מלחמת 67 הפכנו למדינה קולוניאלית, צץ "גוש אמונים" הפשיסטי כסרטן בגוף המדינה, אשר במקום לעקור אותו מייד הוא טופח ושילח גרורות אשר הן-הן מאיימות על קיום המדינה. עכשיו ישראל וארה"ב, ארה"ב וישראל, דוחות בגסות את ידה המושטת לשלום של סוריה, וחולמות מן הסתם על יצרת רצף טריטוריאלי ביניהן! אנחנו כבר קרובים מאוד פיזית זה לזה, האמריקאים ואנחנו - רק ירדן וסוריה מפרידות. אבל ירדן ממילא בכיס של האמריקאים ושלנו, אז נשארה רק סוריה. שלא תעיז לבלבל לנו את המוח עם ה"שלום" שלה!

pdib

New member
טלמון, ../images/Emo26.gif

מבחינתי צביון יהודי הוא שליטה של היהודים בארץ, שזה מחייב רוב יהודי בארץ, או במילים אחרות: ארץ ישראל כמדינה יהודית, או כמדינת העם היהודי. רוב יהודי במדינה שיקבע את האופי שלה. זה מבחינתי הצביון. לחנך את הרוב היהודי - זה כבר דיון מסוג אחר. כעת אני מדבר על שליטה. טלמון, כיצד המדינה הדמוקרטית הנורמלית והנאורה שאתה מבקש לבנות מתמודדת עם אויביה? עם אלו שרוצים לכלותה, קרי: איראן, סוריה, לבנון, הפלשתינים, וכו'? אני לא מדבר על חזרה אחורה. מכיוון שיכול להיות שאם מדינת ישראל הייתה משקמת את כל אזרחיה, ונותנת זכויות שוות לכל אזרחיה מרגע הקמת - לא הייתה היום בעיה. אך כיום, כשהמצב חריף ביותר, איך הדמוקרטיה הנאורה פותרת את הבעיה? הרי היום אנו נמצאים במצב שבו כל ויתור שלנו - מתפרש כהפסד שלנו, מבחינתם. (ע"ע הנסיגה מלבנון, ההתנתקות - שעוד לא הביאה תועלת) טלמון, סוריה היא מדינה של כוח. מדינה דיקטטורית עם רודן בראש. מדוע מדינה כזו, לאחר שהיא רואה את תבוסת ישראל במלחמה, וממש משוכנעת שהיא יכולה לנצח את אותה ישראל - תרצה לעשות איתה שלום? לי זה נראה קצת מסריח ותמוה. לא? בנוגע לגזענות: לי אישית אין בעיה עם שום אדם, לא משנה מאיזה מוצא הוא, ומהו צבע עורו. אני חושב שכולם שווים. יש לי בעיה עם אנשים שרוצים לחסל אותי, ואני אעשה הכל כדי שהם לא יעשו זאת. אני לא תומך בגירוש כל הערבים, אך אם הייתי תומך בכך לא היית יכול להאשים אותי בגזענות, כי זו הגנה עצמית.

לא הסברת שום דבר.

הבאתי כדוגמה איזשהו ידיד/שכן/עמית שהוא במקרה אדם הגון ומקובל עלי, והוא במקרה גם ערבי, וכדוגמה אחרת מישהו שהוא במקרה יהודי וגם במקרה סרסור זונות/עבריין/רוצח/אנס. את מי משניהם אני אמור להעדיף כ: - ראש ועד הבית - מנכ"ל השכונה - ראש העיר - ראש הממשלה? איזה "צביון" אני אמור להעדיף? משהו אבסטרקטי שאפילו אינך מסוגל להסביר, או משהו מוחשי? על איזו "שליטה" אתה מדבר כאן? ובנוגע ל"מקרו", הנה אתה כותב: "שיכול להיות שאם מדינת ישראל הייתה משקמת את כל אזרחיה, ונותנת זכויות שוות לכל אזרחיה מרגע הקמת - לא הייתה היום בעיה". אז מה הבעייה עכשיו? מדוע החלטת שכבר מאוחר, ושהברירה היחידה היא מלחמת אזרחים לחיים ולמוות? מדוע החלטת שמיליון וחצי ערביי ישראל אינם חושבים על פרנסה, משפחה, לימודים ושוויון, אלא רק על לחסל את pdib ? אל תחשוב שהרודן הסורי הוא טיפש יותר ממה שהוא (עובדה שהוא, רודן או לא רודן, שולט במדינה שלמה, ואתה ואני לא). מן הסתם אינך קורא אפילו את העיתונות הישראלית. הרי עיתונינו כותבים השכם והערב על חולשתה הצבאית של סוריה, על החימוש המיושן שלה, על העליונות הצבאית המוחלטת של ישראל, על האינטרס הבוער של הסורים להצטרף בהקדם האפשרי למחנה האמריקאי ולהפוך "לילדים טובים", יעני "המשטרים הערבים המתונים" כמו שכותבים עיתונינו. וכי הרודן הסורי אינו יודע שישראל וארה"ב הן מקשה אחת? אתה מאמין שהוא זומם לתקוף את ישראל ולחסל את pdib? אפילו אחרי שיסתופף תחת כנפיו של הדוד סם ויכונן יחסים דיפלומטיים מלאים עם ישראל? נסה להיות טיפה הגיוני.

למעלה