Shto
Gdye
Kagda

../images/Emo35.gif שאלה 3.

כשהספורטאית הספרדיה נוריה דומינגס אסנסיו חצתה את קו הגמר, כל המתחרות שלה היו מאחורי גבה. אבל היא לא זכתה במדלית הזהב. מדוע?

djdror

New member
../images/Emo62.gif

הם עקפו אותה בכמעט סיבוב שלם כך שהיא חצתה את הקו, אבל עדיין לא סיימה את התחרות.

djdror

New member
נסיון

בכל תחרות יש את הרץ שתפקידו למשוך את הרצים, והוא בעצם לא ממש מתחרה..... אולי מדובר בסיטואציה שהמושכת המשיכה לרוץ עד הסוף וסיימה ראשונה.

LeCagot

New member
אולי

מדובר על ספורט כלשהו שהתנועה בו היא אחורה, כמו שייט בקאנו, או חתירה בסירה אחרת (או אולי ריצה לאחור :) )

lupoN

New member
ומעט מידע נוסף../images/Emo27.gif

שמה של החותרת: Nuria Dominngues Asensio ניתן לחפש את השם בגוגל ולמצוא פרטים נוספים - לכל המעוניין. הספורטאית השתתפה באוליפיאדת אתונה 2004, והגיעה לגמר, אמנם סיימה במקום שישי (ואחרון), אבל בעצם הגיעה לגמר, הביאה כבוד רב לספרד.

../images/Emo45.gif נהדר.

חסרה תמונה נוספת: המשתתף/ת האחרונה חוצה את קו הגמר, ומאחורי גבה רואים את אלה שהגיעו לפניה

../images/Emo35.gif שאלה 4.

השאלה נשאלה ע"י מתורגמנית מגרמניה. אגב, כל שולחי השאלות נכחו הפעם באולפן (זולת אחד שלא היה יכול להגיע). הוצגו לשחקנים חבלים של אניה. גם הוסברו השמות והתפקידים של כל החבלים. היו 4 סוגים, שנבדלו זה מזה בעובי שלהם. בחבל העבה ביותר קושרים את הספינה לרציף. אחרים משמשים לקשירת המפרשים. וכו'. במאה ה-19 המלחים הגרמניים נהגו יום אחד בשנה לעשות שימוש מיוחד במינו בכל סוגי החבלים הללו. איזה?

lupoN

New member
אולי../images/Emo27.gif

השתמשו בהם לסוגים שונים של תחרויות, כגון: למי היקף זרוע הגדול ביותר? (נמדד לפי רוחב החבלים העבים יותר) או למי האצבעות הרחבות ביותר (נמדד לפי רוחב החבלים הדקים יותר) ואפשר גם לפי אורך החבל, או שילוב. אולי תחרויות כוח (אולי גם כולל זריזות) למינהן. למשל, הרמת חבלים שמנים רווים במים זו משימה קשה... חבל דק יכול לשמש לצרכי קפיצה, חבל עבה יותר - למשיכה, טיפוס וכו' אולי תחרות קריעת חבלים, שריפת חבלים, פרימת חבלים (אבל למה?!?!) ורעיון שונה לחלוטין - אולי בנו מהם גשר? אולי בנו מעין דגם של האניה שלהם מהחבלים? הממ.... סביר להניח שאני ממש ממש טועה... לא מתחברים פה דברים
... אבל ניסיתי... אולי זה ייתן לי רעיונות להמשכים.

shadow2097

New member
ניסיונות

רוב הדברים שאני כותב לא נראים לי כ"כ מתחברים עם המציאות ,אבל מי יודע... אולי כדי לתלות אנשים לבנות מהם ערסלים (איך?) אולי גם הם קשרו לעצמם את החבלים בסחבו את הספינה.. אולי סתם קשרו איתם אנשים אולי הם הכו איתם אחד את השני או אנשים אחרים (לדוגמא: האנשים בעלי הדרגה הגבוהה קיבלו חבלים עבים יותר ובעלי דרגה נמוכה חבלים דקים יותר-או להפך, ואז עשו תחרות ביניהם עד שאחד ניצח/ אחד מת / אחד נפצע וכו' אולי הם קשרו אותם כדי שיהיה חבל ארוך ועשו בזה שימוש (אולי חיברו את זה בין שני בתים ואז הלכו על החבל.. אולי ניסו לתפוס איתם כרישים בים אולי ציירו איתם כל מיני דברים אולי את החבלים העבים חתכו לדקים, ועל הדקים הדביקו משהו כדי שיהיו עבים שאר הרעיונות מופרכים מדי כדי להיות הגיוניים אז אני יעצור כאן..

shadow2097

New member
עוד נסיונות

אולי היתה תחרות או משחק עם ארבעת החבלים היו בה ארבעה שלבים, דרגת קושי לכל חבל אם החבל הדק היה רמה ראשונה אז: אולי כל אחד היה צריך לקרוע אותו עם הידיים או עם אבנים בזמן מסוים ואז עבר לשלב הבא.. ומי שהשיג תוצאה טובה ניצח אולי קשרו להם את הידיים בחבלים והם היו צריכים להשתחרר בכמה שפחות זמן אולי הכינו מהם לולאות כדי לתפוס דברים (הלולאות שמסובבים מעל הראש בכל מיני סטרים ישנים, ואז זורקים ומשהו נתפס בהם) אם התחרות הייתה מהעבה לדק אז: אולי הם היו צריכים ללכת עם החבלים בלי ליפול אולי זה גם לא היה בשביל משחק או תחרות..לדוג דגים למשל לזרוק את בחבלים לעבר בריטניה לקשט איתם את הבתים או את הספינה לאכול אותם (לכו תדעו מה היה לפני יותר ממאה שנה) אולי כדי להפוך את הספינה ואז היא תתנקה (ותטבע , אבל זה כבר פרט שולי) הם יכלו גם להפוך אותה מהר פעמיים.. לעשות מהם שרשרות

למעלה