Shto
Gdye
Kagda

../images/Emo35.gifShto../images/Emo35.gif Gdye../images/Emo35.gif Kagda

שלום לכולם, אני מציק לכם פעם אחרונה השנה. אמש, כפי שהובטח, התקיים "משחק הגמר" של השנה. השחקנים הפסידו, לצערנו הרב, בתוצאה 3:6. היו להם גרסאות נכונות לרוב השאלות, אבל הקפטן התקשה בבחירת גרסה נכונה. כפי שאתם זוכרים, ניתן לקבוצה ניסיון אחד בלבד להשמעת התשובה. בתור ה"מאגיסטר" השלישי מונה שחקן ותיק, הקפטן של אחת הקבוצות, שסירב לקבל נקודת זכות באחת השאלות, כי לדעתו התשובה לא קלעה לרעיון של השאלה ("במעון-קיץ תמיד קיץ"). בפרס "אוֹחַ היהלומים" + מיליון רובל (כ-35000 דולר) זכתה הצופה "מנוולת" שהכשילה את השחקנים הכי הרבה פעמים. מה עוד? הגיע מברק מנשיא רוסיה פוטין שבירך את המארגנים ואת כל המשתתפים לרגל "יובל ה-30" לתכנית, הבולטת לטובה על רקע הרדידות השולטת בטלוויזיה.

Chandler Rulz

New member
היה גם פרס "נחש היהלומים" שניתן

לקבוצה שבישלה אז את המאכל עם הנחש, בתור הקבוצה עם הכי רצון לנצח, שכן הם תפסו את המנחה במילה, ואמנם הם הפסידו, אך עלו לגמר/חצי גמר/מה שזה לא יהיה.. (אני לא ממש עוקב אחרי זה..)

../images/Emo62.gif פתרונות לפעם הקודמת.

שאלה 1. אנג'לו פולציאנו(?): "שלחת לי יין, יין לא חסר לי. אם ברצונך לעשות לי טובה, שלח לי..." מה? תשובה: צמא.
שאלה 2. בָּיַלדָה - התאבקות מונגולית. הציגו בפני השחקנים את הבגד המסורתי שלובשים מתאבקי הביילדה המונגוליים: מעין סינר עם שרוולים, המכסה צד אחד בלבד של הגוף. הם לובשים בגד זה כדי לא לחוות שוב את הבושה הנוראה שחוו אבותיהם פעם בעבר הרחוק. במה מדובר? אני מתנער מכל אחריות לשאלה זו. הנה קישור להודעה של יעל עפ הפתרון: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=631&msgid=68317317
שאלה 4.3. בקופסה השחורה השלישית (אחת לכל אחת משלוש שאלות הבזק) נמצא משהו. כשתוציאו אותו, לא תראו איך הוא נראה באמת, אלא איך הציג אותו לואיס פּרָנג ב-1885. תשובה: סנטה קלאוס. מדובר בדיוקן שהופיע לראשונה בגלויות בארה"ב.
שאלה 5.2. שאלה שניה מתוך 3 שאלות של "משחק סוּפֶּר-בזק": שחקן אחד בלבד, בלי עזרת חבריו, אמור לענות על 3 שאלות, אחר 20 שניות מחשבה לכל שאלה. השחקן נפל בשאלה השניה, שהיא - משימה: עליך לומר שֶקֶר! שקר ביודעין, שקר עם כוונה, שקר מחייך. הערה. אני משער שרוב הגולשים מן הסתם אינם מכירים את מה שמסתתר מאחורי שאלה זו. אולי הוותיקים יותר. ואולי זה בכלל לא מוכר בארץ. ואולי זה בכלל היה ספציפי לרוסיה? אינני יודע. אבל השאלה נחמדה, לדעתי. תשובה: הצלם אומר למצולם, בדר"כ ילד: "הבט לכאן, עכשיו ציפור תתעופף מכאן!"
שאלה 6. פטריק זוסקינד, הפַּרפיומֶר. המתכון להכנת הבושם היה: 1/2 כפית צואת חתולים, ביצה רקובה, עוד כל מיני דברים מגעילים וגם לא מגעילים שלא הספקתי לרשום, הכל שרוי בכוהל פעם אחת, ופעם שנייה, וכך יוצר הבושם יצר את "ריח ה..." את הריח של מה הוא יצר? תשובה: את ריח האדם.
שאלה 5.1. Chandler Rulz כאמור, שאלה ראשונה מתוך סיבוב ה"סופר-בזק", כאשר רק שחקן אחד נותר לשחק. השאלה היא: כיצד נקרא האגם אשר בו נפגשו ב-1863 אליסה מקדונלד וג'ון קיפלינג? נ.ב. ===== לפני שאתם מסתערים על גוגל תזכרו שלשאלות במשחק יש סגנון מסויים.. הנה קישור להודעה של יעל עם קישור לפתרון: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=631&msgid=68317440

../images/Emo35.gif שאלה 2.

כל מי שצפה בשידור, ולא רק, מוזמנים לתקן/להשלים. ציור שלא נשמר פרי מכחולו של הצייר ג'רג'וני. במרכז נמצא גבר ערום, לפניו מעין, משמאלו כלי הנשק של אביר מצוחצחים עד ברק, מימינו מראה. בתמונה זו, שצוירה בחיפזון, הוא שאף להפגין לידידו, שהמקצוע שלו (צייר) אינו נופל מהמקצוע של הידיד. מה היה המקצוע של הידיד?

shadow2097

New member
אולי

צוללן? משהו שקשור בצוללות ולא צוללן? (כמו צוללות התקפה) אולי קברניט או ספן ביולוג? שופט? תליין? פסיכולוג? (אלה לא ניחושים, אני חושב על הסבר לפני שאני כותב תשובה) פעלולן? ("קוסם") איש צבא? צייר? (רק לכל מקרה) במאי? מהפנט?

shadow2097

New member
בתור אחד שבאומנות

לא מבין כלום, חשבתי שאולי האיש מסמל את החבר, וניסיתי להסתכל מנקודת מבטו, משמאל הוא הוא את עצמו-מראה, ממולו אותו דבר אבל מטושטש- השתקפות,ומימין הרבה טשטוש- את סופו (נשק). ואז עלו כל מיני אסוציאציות, אבל זו הייתה דרך המחשבה הראשונית והעיקרית

lupoN

New member
אולי../images/Emo27.gif

(מנסה כיוון לגמרי אחר) כומר / בישוף / קרדינל / אפיפיור וכד' (התקשר לי איכשהו גם לטקס טבילה נוצרית)

Chandler Rulz

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gifיפה מאוד../images/Emo13.gif

אכן פסל! הצייר צייר כאן ציור (שהוא דו-מימדי מתוך הכרח) אך יוצא שאנו רואים את האדם המצוייר כולו, כמו דמות בתלת-מימד: את צידו האחורי רואים במילא, מצד שמאל רואים את צידו השמאלי משתקף בכלי הנשק והשריון של האביר, מצד ימין את השתקפות צידו הימני במראה ומלפנים את פניו משתקפים במי המעיין.

למעלה