מחפשת רצועה לילד בן3 כמו שעושים בארופה

שמנתולה

New member
גם לקשור אותו בנסיעה לכסא בטיחות/בוסטר

זה כדי לשמור על בטחונו ושלומו. גם זאת השפלה?

ואיך זה קשור???

אין אופציה אחרת מלבד לקשור כל נוסע ברכב בכיסא בטיחות. יש אופציה אחרת מלבד לקשור את הילד אליך ברצועה בכל מיני מקומות. עובדה שמרבית ההורים מסתדרים בלי האמצעי הזה.

לא, זאת קשירה בטיחותית...

בדיוק כמו שאנחנו המבוגרים נקשרים בחגורות הביטחון של הרכב... ואין מה להשוות בכלל לקשירה ברצועה כי האמא "מפונקת" ומחפשת חיים קלים לעצמה במקום למלא את תפקידה כאם ולהשגיח על הילד כמו שצריך...

שמנתולה

New member
מה שאתה אומר זאת דמגוגיה זולה.

קודם כל, לא הבעתי דעה (שיפוט) לגבי קשירת הילד, רק הצגתי זווית ראיה אחרת לדברים. כולם פה קפצו על "לקשור" ו"לכבול" ו"להגביל" את הילד ואף אחד לא שם לב שזה מה שרובינו עושים לילדינו בעת נסיעה. לא נראה לי שאף ילד ניזוק נפשית מקשירתו והגבלתו לכסא בטיחות... סביר להניח ששום נזק כזה לא יגרם גם לילד שנקשר ברצועה להורה למען בטיחותו בשטח פתוח. התיאורים שלך את האם כמפונקת ומחפשת לעצמה חיים קלים סתם נמוכים ולא שווים תגובה, באותה מידה אם רק היית פחות מפונק ויותר אחראי יכולת ליסוע בזהירות עם בתך ברכב, מבלי להזדקק לאביזרי עזר כמו חגורת בטיחות.

את מדברת על "דברים נמוכים"...

בזמן שאת עצמך לא שמה לב שאת פשוט מדברת שטויות ואני מצטער שעלי להשתמש בביטוי הזה... אינני מכיר אותך ואינני יודע מהיכן את אבל אם נהגת אי פעם בכבישי הארץ אז בודאי נוכחת בעצמך שגם אם את הנהגת הכי זהירה בעולם ושומרת על כל הכללים והחוקים, תמיד תהיי בסכנה שמישהוא "יכנס בך" מאחור עקב אי שמירת מרחק או מהירות מופרזת או חוסר כישורי נהיגה (לא שלך - של הנהג הפוגע ) ואם זה רכב מספיק גדול אז יש גם את אפקט האינרציה לאחר הפגיעה וגם את וגם הילד שנוסע איתך - צפויים להיפגע ואפילו לצאת בנזק גדול מאוד... חגורת הבטיחות היא פשוט הכרח בטיחותי במצב כזה וממש מצילה חיים... רצועה לקשירת הילד שלך אליך, לעומת זאת - לא בדיוק חיונית כמו חגורת הבטיחות כי לדעתי, ניתן פשוט להשגיח היטב על הילד (כפי שכבר צינתי) ולא להזדקק לרצועה של כלב כדי לקשור את הילד שלך...

שמנתולה

New member
אז אתה לא סומך על עצמך

שתספק סביבה בטיחותית לבתך ולכן אתה קושר אותה? הכרח מציל חיים? אין נזק נפשי לילד? נו טוב. אז רד מהעץ ותבין שיש אנשים שמרגישים שעליהם להעזר בהתקן ריסון למען בטחון הילד, בדיוק כפי שאתה נוהג בכביש, בסביבה אחרת. הורים שמפחדים שבמדרכה עמוסה ברחוב סואן הילד ינצל שניה של חוסר תשומת לב ויזנק לכביש למשל. ההתנשאות שלך לגמרי מיותרת, אין שום הבדל בינך שקושר את בתך בכסא בטיחות כדי להבטיח את שלומה ובין הורה שקושר את בנו ברצועת אחיזה כדי להבטיח את שלומו. רק נדמה לך שאתה הורה טוב יותר ושילדתך נהנית מחופש רב יותר, בשורה התחתונה אתה מגביל את חירותה באמצעות רצועה שמקבעת אותה ומונעת ממנה לזוז רק בתירוץ של "בטיחות" ו"הכרח" ו"הצלה". מצפונך נקי? אחלה. תסתכל טוב במראה ואחרי שתוריד את כל התירוצים שערמת תגלה שאתה בדיוק כמו כולם, לא מסוגל לדאוג לשלומה של בתך ללא אמצעים הכוללים קשירה והגבלה. אז באמת, רד מהעץ.

הלואי והתנאים בכביש היו כאלה...

שהיה מספיק לכל הורה רק לבדוק את עצמו ואם הוא נהג מספיק זהיר אז אין צורך בחגורת בטיחות... גם לנו המבוגרים - מסוכן מאוד לנסוע בלי חגורה וכמובן שלילדים... אז אם צריכים לנסוע ברכב - רק עם חגורה ולא מבחירה אישית (אם היה תלוי רק בי, היתי נוסע בלי שום חגורה ובלי שום רצועה, גם אני וגם הבת שלי) אלא כי זה כורח המציאות וחובה עבור כל מי שחייו וחיי ילדיו חשובים לו... ובפעם העשירית - אני לא מטפס על שום עץ, וכשהולכים על מדרכה סואנת אז הבת שלי תהיה צמודה אלי ואני אוחז בידה ומשגיח עליה ו... ל א ק ש ו ר ה ב ר צ ו ע ה חלילה... הבת שלי אינה כלבה!

שמנתולה

New member
נורא לא נעים לי לעמת אותך עם המציאות

אבל אתה קושר את בתך ברצועה. באוטו. כמו כלב? כן. גם את הכלב אנחנו קושרים למען בטיחותו, אין בזה כל רע.

לא!!! אני לא קושר אותה כמו כלב...

אלא קושר (עכשיו היא כבר מספיק גדולה כדי להיקשר בעצמה) אותה בדיוק כמו שאני קושר את עצמי באוטו וזה אך ורק למען הבטיחות שלי ושלה... והלואי ולא הינו זקוקים לחגורת הבטיחות כגורם מציל חיים - אני מבטיח לך חגיגית שאני היתי מהראשונים שמוותרים על האביזר המיותר הזה ברכב... ואני מציע שנפסיק כאן את "הדיון" ביננו כי הוא פשוט לא מוביל לשום מקום... נוח לך לחשוב שחשובה לי הסמנטיקה - יופי לך, אני שמח שזה עושה לך טוב... שיהיה לך סוף שבוע נעים וצאי לי כבר מהוורידים...

שמנתולה

New member
ועוד משהו

כשאתה אוחז בידה של בתך זאת לא הגבלה? זה הכל סמנטיקה בשביל שיהיה לך נעים עם עצמך, בשורה התחתונה כל הורה מגביל את החופש של ילדיו כדי להגן עליהם. אם נוח לך לרמות את עצמך ולהרגיש הורה טוב יותר כי אתה אוחז פיזית בילדה ולא נעזר באביזר או שאתה קושר אותה ברצועה רק בכביש ולא במקום סואן... יאללה, לך על זה. כל מה שעושה לך טוב.

חמותי לא מסכימה איתך. היא מרחמת על הנכדים

ה"אומללים" שקשורים בנסיעות. היא חושבת שילדים זקוקים לחופש תנועה, וכמ שבמשך שנים ילדים נסעו ללא חגורה, אפשר גם עכשיו. קשה לה עם שינוי הגישה. היא כל כך שבויה בהלך חשיבה מסוים, שכל טיעון של בטיחות מתבטל אצלה.

אז פשוט אל תרשי לילדים שלך לנסוע איתה...

עם כל הכאב הכרוך בכך, אם סבתא לא מסוגלת להיות מספיק אחראית ולא מוכנה לשמור על בטיחות נכדיה אז היא פשוט לא תיסע איתם לבד... כך אני היתי נוהג במקרה כזה (גם אם זו חמתי וגם אם זו היתה אמא שלי...)

תודה. לא ביקשתי עצה כיצד לנהוג עם

חמותי. רק רציתי להדגים לך כיצד אנחנו רואים קיבעון מחשבתי של אדם אחר (חגורת בטיחות=אומללות), ועיוורים לקיבעונות שלנו (רצועה=כלב), למרות שהם מקבילים לחלוטין. כיצד נורמות חברתיות מנהלות לנו את החיים, הגיוניות או לא הגיוניות. אתה שפוט של האסוציאציות שלך.

shani74

New member
נכון לגמרי שמדובר בנורמות ואסוציאציות

מה שאת לא מבינה הוא שילד בן 3 כבר גדול מספיק כדי להפנים את האסוציאציות האלה - ואם הוא גדל בחברה שבה הילדים חופשיים והכלבים קשורים, יבוא יום והוא ישאל "אמא, למה את קושרת אותי כמו כלב?" או יותר חמור - הוא לא ישאל אלא ישמור את ההרגשה הזו לעצמו, ובכל מקרה הוא יראה את ההבדל בינו לבין הילדים האחרים, ויצטרך להסביר לעצמו את ההבדל הזה (נניח "אני ילד רע").

michal@gal

Active member
מנהל
אבל את לא קושרת כמו כלב

כלב נקשר בצואר, ומושכים אותו ברצועה. הילד וההורה מתחברים זה לזה בפרק היד. ההורה "קשור" בדיוק כמו הילד. האסוציאציה היא שלך בלבד. לא של הילד. חוץ מזה, לכל משפחה יש נורמות משלה. יש משפחות בהן ילד בן 8 שעוד לא הגיע ל-1.40 יושב כבר ללא בוסטר למרות שזה לא בטיחותי כי זה "תינוקי" לשבת על בוסטר. במשפחה שלי הילדים יושבים על בוסטר עד שהם עוברים גובה 1.40 ובכלל לא משנה אם זה בגיל 11, וכל החברים שלהם כבר מזמן בלי בוסטר. בטיחות מעל הכל.

shani74

New member
זה לא משנה איך מתבצעת הקשירה

ולא ברור לי איך את קובעת שהאסוציאציות של כל ההורים פה שקישרו את העניין לכלב שונה מזו של הילדים. כן, יש פה שיקול של בטיחות, אבל מאותו שיקול הילד גם יכול ללכת עם קסדה על הראש עד גיל 6 - השאלה היא אילו השלכות יש לאמצעי הבטיחות האלה עליו - ובמקרה הזה, נראה שרוב ההורים פה חושבים שהנזק הנפשי ו/או החברתי שנגרם (גם לילד וגם להורה) עולה על היתרון הבטיחותי.

shani74

New member
ואגב, הנורמות החברתיות לגבי גידול ילדים

בחברה מסוימת יכולות בהחלט להיות בעלות השלכות ארוכות טווח על נפש הילדים (והמבוגרים שהם יהיו בעתיד) - גם אם כולם עושים אותו דבר.

מכל האנשים, דווקא לי בחרת לומר משפט כזה?../images/Emo13.gif

אני שבחרתי שלא לעשות ברית מילה לבן שלי, "גם אם כולם עושים אותו דבר"? את מתפרצת לדלת פתוחה.

הייתי ביורודיסני עם שתי ילדות קטנות

ולא אני או אדם אחר קשר את הילדים שלו. לא ראיתי שום צורך בכך. היינו גם בעוד פארק, אסטריקס, וגם שם לא היה שום צורך...

למעלה