מחפשת רצועה לילד בן3 כמו שעושים בארופה

שי ז.

New member
עד שאתה לא מעלה תמונה שלך עם מיקי

אין לך זכות דיבור.

אכן היה יכול להיות נחמד

אבל צ'יפ חיכתה להזדמנות להבריז לדייל כ"כ הרבה שנים- לא יכולתי לאכזב אותה.... ולא תרמין את מי ראינו- דייזי ופלוטו- מי היה מאמין? מה שכן- ברגע שראיתי את באז שנות אור מטייל יד ביד עם ג'סיקה ראביט ידעתי שיש איפושהו אנרב קפצני ועצבני, ובאמת לא עבר הרבה זמן עד שראיתי אותו הולך מכות עם סוס הים. הנגר רק ישב וצחק על שנייהם. צחק צחק עד שסינדרלה עברה מולו עם מיקי- אז הוא הפסיק לצחוק

שי ז.

New member
מי שמביא את אירופה כטיעון בעד

מעשה שלא יעשה בארץ שלא יתפלא שמביאים לו את האמת על תרבות אירופה על כל צדדיה.

michal@gal

Active member
מנהל
אירופה היא יבשת גדולה

וגם בארה"ב עושים אותו הדבר.

באירופה גם פותחים מטריה כשיורד גשם.

כל דבר שהם עושים, אנחנו נעשה להפך, רק בגלל שפעם התרחשה שם שואה לעם היהודי? איזה טיעון דמאגוגי.

שי ז.

New member
לא אבל גם לא נקבל כל דבר שהם עושים באופן

אוטומטי וזה שהם עושים משהו לא מהווה שיקול אם הוא נכון או לא.

לא באופן אוטומאטי. מתבוננים, שוקלים ומחליטים.

במקרה הזה, אני סבורה שהם צודקים. אי אפשר לבטל את זה באופן אוטומאטי, רק בגלל שזה מגיע מאירופה, כפי שאתה עושה.

שי ז.

New member
ממש לא ביטלתי באופן אוטומטי בגלל שזה מאירופה

אלא הגבתי לתגובה מעלי שאמרה שבאירופה כן קושרים. כתבתי שאני לא קושר שום ילד וזה בכל לא קשור איפה המנהג הפסול בעיניי כן קיים.

lilend

New member
וזו האמת על תרבות אירופה? השואה היא חלק

מהתרבות האירופאית? ההשוואה הזו מקוממת ומיותרת.

שי ז.

New member
אירופה לצד מוזיקאים ואומנים גדולים

הוציאה גם מסעות צלב, רצח עם, טיהורים אתניים ועוד דברים מאוד לא סימפטיים. לא טענתי שכל מה שיש באירופה פסול אבל גם לא כל מה שכן יש שם בהכרח טוב והבאתי את השואה כדוגמא קיצונית למשהו נורא שהתרחש באירופה תוך שיתוף פעולה של רוב תושביה.

לא יודעת איפה קונים

אבל באמת כל רצועה, אפילו של בע"ח, תתאים למטרה. אני מבינה את שתי הדעות. מצד אחד : האמא דואגת שהבן לא יברח בעיר זרה, שפה זרה וכו'. במקום לקשור אותו לעגלה - היא קושרת אותו אליה. (אם גם היא קשורה בצד השני ולא רק "מחזיקה ברצועה" זה נשמע פחות נורא, נכון?). יחד עם זאת, חשוב שהחבל יהיה מספיק ארוך, להסביר לילד שזה כדי שאמא לא תלך לאיבוד וכמובן לחנך את הילד לא לברוח, אלא להשאר צמוד. מצד שני : כיון שרגילים לקשור בע"ח יש קונוטציה שלילית לעניין. אני עצמי נתקלתי לראשונה ולאחרונה בתופעת קשירת ילד בשוק בעירנו. היו שתי נשים דוברות צרפתית (כנראה תיירות) שהלכו בשוק. אחת מהן אחזה ברצועה את בנה הקטן. זה היה מחריד - כי היא היתה עסוקה בפטפוט עם השניה והילד נשרך מאחריהם. מדי פעם היא משכה ברצועה כדי לזרז אותו או למנוע ממנו להתעכב. זה ממש הזכיר לי בע"ח - ועמדתי פעורת פה. אני מניחה שהשואלת לא התכוונה לסיטואציה כזו. אלא למשהו פיזי שיחסר בינה לבין בנה במקרים שבהם הוא עלול לגרום נזק לעצמו.

תגידי, לא נראה לך...

שיותר פשוט לאחוז בידו של הילד ולשים אליו לב כל הזמן ולא להוריד ממנו את העיניים - לא נראה לך שזה עדיף ויעיל ופשוט יותר מלקשור את הילד כמו כלב ברצועה רק כדי שהאמא תוכל לפטפט.... ?

אם זה כדי שהאמא תפטפט

אז לא. אבל אם זה למען בטחון הילד - אז כן. לתת יד לילד זה לא אותו הדבר. ראשית - הילד מרגיש פחות נח ופחות משוחרר. שנית - הידיים של האמא ושל הילד תפוסות. איך האמא תפתח ארנק או משהו בסגנון אם ברגע שהיא תעזוב את היד הילד יברח? יש לי אחיינית שכשהיא היתה קטנה (עד גיל5 בערך) אי אפשר היה לצאת איתה. כי היא רצה לכל הכיוונים ולא נשמעה להוראות. אז הוריה לא הוציאו אותה לשום מקום. רק אם שניהם יכלו ללכת איתה יחד. זה יותר טוב? למה לקשור ילד בעגלה זה נראה בסדר ולקשור ילד למושב במכונית זה נראה בסדר, אבל לקשור ילד לאמו - זה לא בסדר? (ומדובר על קשירה בפרק היד או במותן וגם לאמא.

אני רק יודע דבר אחד...

ילדים שובבים והיפר אקטיבים היו תמיד ויהיו תמיד... השאלה היא רק עד כמה ההורים מוכנים להשקיע בהורות שלהם ועד כמה הם מוכנים לוותר על הצרכים שלהם ולהקדיש עצמם לתפקיד ההורים?... ולא שאני רואה את עצמי איזה צדיק או טוב יותר ממישהו אחר כאן אבל מנסיוני למדתי שכשאתה מוכן נפשית להיות הורה (נכון גם לגברים וגם לנשים) ומוכן לעשות את הוויתורים הנדרשים וחלק מהם זה לא לפטפט עם חברות כי צריך להשגיח על הילד, למשל או לצאת מהבית כשכל הציוד כמו טישו או מוצץ או כל דבר שנזקקים לו - נמצא בהשיג יד מידי (יוצאים עם שקית או סל נוחים לפתיחה והכל נמצא בהישג יד מידי ונוח) ועוד כל מיני וויתורים על מנהגים קבועים ושינוי אורח חיים... והכל רק כדי להתאים את עצמנו למצב החדש שנוצר עם הצטרפות ילד חדש למשפחה והכל כמובן בהתאם לאופיו של הילד ואם הוא שובב אז מתאימים את עצמנו למצב ופוקחים שבע עיניים ואיפה שצריך ואין בררה אז אוחזים בידו... הכל תלוי במידת הנכונות של ההורה, לדעתי... עבורי (כאחד שגם מגדל כלבים) קשירת הילד ברצועה פשוט מעוררת בי סלידה וחלחלה... זה מיד זורק אותי לכיוון של בע"ח ואני לא יכול שלא לעשות את ההשוואה למרות שאצלנו גם הכלבים נהנים מיחס טוב מאוד והם חלק בלתי נפרד מהמשפחה אבל כלב הוא כלב ומתנהגים אליו כמו שאמורים להתנהג אל כלב כי זו ה"שפה" שהכלב מבין וחיב לקבל כדי שחלילה לא יפתח יחס של זלזול בבעלים שיהפוך מיד לתקיפת הבעלים כדי לתפוס את מקומו בהיררכיה הכלבית... עם ילד, פשוט אי אפשר להתנהג כך כי הוא יצור אינטליגנטי יותר מכלב, הוא בשר מבשרנו - הוא הילד שלנו ואני לא אעשה לילד שלי מה שלא היתי רוצה שיעשו לי... רק כדי לסבר את אוזנך - לפי מה שאימי מספרת לי עד היום, כבר כשהיתי בן כשנה וחצי , אימי הניחה אותי בלול ופנתה לעיסוקיה במטבח (זה היה מהלולים הישנים ההם שעויים מעץ) ופתאום... אימי שומעת רעש נורא מהכיוון שלי ומגיעה במרוצה ומה היא רואה? הלול הפוך וכמעט מפורק ואני זוחל החוצה מתוך שיברי הלול ומחייך אליה... מאז היא הבינה שאותי לא שמים בלול... וגם לא שמתי את הבת שלי אפילו לשניה אחת בלול... אני מגדל את הילדים שלי להיות חופשיים כמוני...

למעלה