BellA עלמה

New member
שאלה שאלתית

אני השנה התחלתי ללמוד (משהו בתחום הטיפולי בערך) אופצייה שנייה שלי. אני רוצה שנה הבאה לנסות שוב להתקבל לעבודה סוציאלית השאלה שלי היא האם בכלל לנסות? הרי זה תחום מאוד פופולארי וכבר היום עוד לפני ההרשמה הפורמלית יש ממתינים להרשמה שנית אני כבר לא ממש צעירה (30+)

יול9

New member
מה מעסיקים מעדיפים ?

הי, אני הולכת שנה הבאה ללמוד תקשורת ואני מתלבטת האם ללכת למכללה או לאוניברסיטה. אם תוכלו לייעץ, מה מעסיקים מעדיפים ומה טוב יותר אני אשמח.

lollapalooza

New member
לא יודעת מה המעסיקים מעדיפים,

אבל בעיני תמיד עדיף תואר אוניברסיטאי.

ChilD SouL

New member
תלוי במכללה.

יש מכללות שמעניקות תואר שהוא יותר שווה מתואר שיטחי באונ', זאת משום שהן שמות יותר דגש על תקשורת בפועל [רדיו, TV וכו'] ולא רק תיאוריות יבשות כמו ברוב מוסדות להשכלה גבוהה. רצוי לבדוק את העניין הזה.

יול9

New member
ברמה העקרונית

אם אנחנו מדברים על מכללה שמתמחה בתקשורת ונגיד על אונ' ת"א....?

יול9

New member
תוכל להרחיב ?

על מה אתה מתבסס? מה ההגדרה ל"טוב"? אני פשוט צריכה כמה שיותר פרטים :)

ChilD SouL

New member
אני בחורה, ראשית.

שנית, עד כמה שידוע לי החוג לתקשורת באתא הוא לא רק עובדות ותאוריות על היבש שזה נורא אבל נורא משעמם, אלא יש גם שילוב של דברים מעשיים שתורם ללמידה ועוד. בכל אופן, אני לא לומדת שם ולכן אין לי יותר מדיי דברים לספר לך, אבל... את מוזמנת להרים טלפון למזכירויות שם ולברר כל מה שאת צריכה. ובמידה ואת מהמרכז, אז לקפוץ לשם וכו'. אולי בפורום סטודנטים יוכלו לעזור לך יותר.

lollapalooza

New member
דווקא הפוך, נדמה לי.

לא חושבת שלומדים שם חומר מעשי בכלל. בשביל זה יש את "כותרת", שהוא ביה"ס לעיתונאות ותקשורת, שקשור איכשהוא לאוניברסיטה אבל עולה המון כסף. שם לומדים את החומר המעשי.

ChilD SouL

New member
זכור לי ש...

חלק מכותרת היה שייך לחוג לתקשורת באתא... יכול להיות שאני סתם הוזה מרוב קור או משהו. [חוצמזה, ידוע לי מאנשים שיש גם חומר מעשי, למרות שלרוב באונ' זה רק חומר יבש ואילו במכללות זה מעשי אבל...]

lollapalooza

New member
אני מכירה כמה סטודנטים לתקשורת

ולא ידוע לי שהם גם עושים משהו מעשי. "כותרת" קשור לאוניברסיטה, אבל אם לומדים שם, משלמים בנפרד, וגם צריך לעבור מבחני קבלה ולשלם המון כסף. אולי יש חומר מעשי שאני לא מודעת אליו...

ChilD SouL

New member
אני שמעתי שיש גם דברים מעשיים.

WELL, מה שלא יהיה - אנחנו לא לומדות שם ו...זהו.

Lir האחת

New member
../images/Emo32.gif

הפורום הינו פורום חברתי (כפי שרשום בהודעת המנהל, בקישור האדום מצד משאל) אנא שימרו על נושא הפורום
תודה.

Tomak20

New member
לבטים לגבי לימודים

אוף, אני כ"כ אוהב פסיכולוגיה וכ"כ רוצה ללמוד את המקצוע. עם זאת, עצם העובדה שאני צריך להגיע לציון ממוצע בתואר של לפחות 90!!!, דיי הורס לי את המשיכה אליו(מוריד את החשק). למה שאני אלמד, אתאמץ ואשבור את הראש בשביל להגיע לציון של 80(נגיד) ולא אוכל להתקבל לתואר שני? למה הדרישות כ"כ גבוהות ולא הגיוניות?
אולי בכל זאת ללכת יותר לכיוון של המשפטים??

@יעל@

New member
../images/Emo26.gif

אני גם רציתי פסיכולוגיה, אבל הבנתי שזה לא בשבילי הלכתי למדעי ההתנהגות (תואר של בן גוריון - במכללה באחווה), לא עברתי את התנאי שם, הלכתי לעשות רב תחומי באשקלון, קרימינו' וסוציו', לפעמים צריך להתפשר, אבל עדיין נשארתי בתחום של מדעי החברה, כי אני לא רואה את עצמי במקום אחר.

tuluse

New member
מבינה אותך../images/Emo187.gif

אני נרשמתי לשנה הבאה לפסיכולוגיה וגם אני עברתי את הלבטים האלה. וזה מצחיק, כי גם אני חשבתי על משפטים בתור אופציה חלופית. אבל מה שהגעתי למסקנה בסופו של דבר שאני צריכה ללכת עם הלב. אז מה אם זה קשה? אז אם מעטים מתקבלים לתואר שני (וממוצע 90 זה לקליניות, אגב..)? למה שאני לא אהיה אחת מהם שכן מתקבלים לתואר שני? חבל לוותר מעכשיו. גם במשפטים תגלה שיש מיליון עורכי דין וגם שם תצטרך לעבוד קשה ולהוכיח את עצמך. אני אישית פשוט חששתי שאם אלך ללמוד משפטים, אני אתהה כל החיים אם עשיתי טעות שויתרתי על פסיכולוגיה - שזה תחום שדי יושב לי בלב ממזמן. חוצמזה - אולי תתחיל ובכלל תגלה שזה לא בשבילך? לפחות תדע שניסית ולא תצטער בעתיד.

tuluse

New member
איזו עילגות../images/Emo122.gif../images/Emo187.gif

"למה שאני לא אהיה אחת מהם שכן מתקבלים לתואר שני?" זה מה שקורה כשההצטננות עולה למוח
שפעת ארורה...

Tomak20

New member
אני לא גאון ויש לי ליקויי למידה

אני לא יודע אם אני מסוגל להגיע לממוצע 90. ואני יודע שיש מלא משפטנים, אבל תמיד אפשר למצוא במקצוע עבודה, גם אם בתנאים פחות טובים. השאלה היא אם אפשר לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה ואח"כ ללכת ללמוד לתואר שני משהו אחר בתחום? אני כבר לא יודע מה לעשות.

tuluse

New member
בהחלט אפשר!../images/Emo187.gif

גם אני כשעשיתי את השיקולים שלי, חשבתי שבמידה ולא אתקבל לקלינית, נורא מעניין אותי גם מחקר. וחוצמזה כמו שכתבה גב' פסנתר - יש כל מיני דברים שאפשר לפנות אליהם אחרי תואר ראשון ואם באמת אתה רוצה לטפל אבל לא מתקבל לפסיכולוגיה קלינית, אפשר לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. בקיצור - לך על מה שמרגיש לך נכון כרגע. אין טעם לעשות שיקולים שיכול להיות (ואפילו סביר) שלא יהיו רלוונטיים בעוד 3 שנים...

למעלה