tuluse

New member
../images/Emo32.gifואיזה כיף שמכבי ניצחו!../images/Emo187.gif

מצטערת
, הייתי חייבת לפרוק את זה איפשהו... סוף סוף הילדים מביאים לי קצת נחת !

PianoGirl20

New member
בקשר לפסיכולוגיה

אני רק רוצה להגיד לך כמה דברים. דבר ראשון, לא ללכת ללמוד בגלל הפחד מכך שאתה לא תתקבל לתואר שני, זה נורא טיפשי. הרי אתה לא יכול לדעת מה יקרה בסיום התואר. אולי תסיים בהצטיינות?.. אולי תבין שאתה בכלל רוצה להמשיך לכיוון אחר?. אולי בכלל ימאס לך מלימודים ותרצה פשוט להתחיל לעבוד בלי לעשת עוד תואר?.. אתה מבין, אתה לא יכול לדעת מה יקרה בעוד שלוש שנים. ולא ללכת ללמוד רק בגלל שאתה מפחד שאולי לא תתקבל לקלינית זה לדעת אבסורד. דבר שני, אני רוצה להגיד לך שאם החלום שלך זה לטפל באנשים, אז תדע לך שיש עוד דרכים להגיע לזה חוץ מקלינית. מה אתה חושב, יש רק פסיכולוגים קלינים בעולם?.. יש עוד הרבה צורות של טיפול. יש יועצים לכל מיני תחומים שעובדים בתיכונים ובאוניברסיטאות, יש פסיכולוגים חינוכיים וחברתיים..יש כל מיני דברים שאפשר לעשות עם פסיכולוגיה, לא חייבים ללכת דווקא לתואר של קלינית. דבר שני, אפשר גם לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, ששם אתה מקבל תואר דומה למה שמקבלים פסיכולוגים קליניים ובעצם גם עם תואר כזה אתה יכול אחרי זה ללכת לעבוד עם אנשים ולטפל באנשים (ויותר קל להתקבל לתואר הזה). ודבר שלישי, זה נכון שזה נורא קשה להתקבל לקלינית, אבל אני יודעת שוועדות הקבלה מתחשבות הרבה פעמים בעוד דברים חוץ מבציונים שלך. לא סתם עורכים ראיונות מאוד קשים. הסיבה לכל הראיונות האלה הם שרוצים לראות אם חוץ מציונים מתאימים, יש לך גם אופי מתאים. כך שלפעמים וועדות קבלה מתחשבות גם באנשים שאין להם ציונים בשמיים, אבל הם נראים להם מתאימים לתואר. בקיצור, פשוט תירגע. אם זה מה שאתה רוצה ללמוד, פשוט לך ללמוד את זה. החיים כבר יובילו אותך לאן שאתה צריך להגיע....

../images/Emo24.gifתומאק,

כבר עכשיו, אתה דואג לתואר השני??? את הראשון עוד לא התחלת!!
לך, למד מה שהכי-הכי מושך אותך - ומה שיהיה יהיה...

mesoo

New member
לדעתי אם אתה חרשן

ויש לך טוסיק עבה,אז אין סיכוי בעולם שתגיע ל 90 או אפילו יותר בפסיכולוגיה,אבל ביחג עם זאת תדאג להתנדב במקום שיוכל לתרום משהו לאישיות שלך וגם להוציא המלצה ממנו. בכנס של ההרשמה לתואר שני לפסיכולוגיה שהיה בחודש שעבר באוניברסיטת חיפה אמרו שמה שיותר חשוב זה האישיות וה 90 לא מכריעה. ויש מישהי שסיימה את התואר בממוצע של 96 עם מתאם גבוה אבל לא התקבלה כי יש לה חרא של אישיות. אז בצהלך התואר תעבוד על שני הצדדים גם על האישיות וגם על הציונים ואחר כך רק השמיים הם הגבול. בהצלחה

dina4771

New member
זקוקה לעצה

מה מבין המקצועות הבאים הכי נדרש בשוק היום - הנדסת איכות בביותהליכים הנדסת חומרים מדעי המעבדה הרפואית ביוכימיה מולקולרית הנדסת מערכות מידע הנדסת תעשיה וניהול הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון הנדסה ביוכימית הנדסה כימית כל מידע על המקצועות הנ"ל יתקבל בברכה. תודה מראש וערב מדהים לכולם,דינה.

Musi© Gi®l

New member
או מה את חושבת שאת אוהבת/

מעניין/מושך אותך. לא נראה לי שאפשר לדעת במה אתה טוב לפני שאתה מנסה

RichardSmith

New member
כמובן שאפשר.

זה אחד הדברים המבדילים אותנו מהחיות. חיה יותר פשוטה צריכה לנסות כדי לדעת, בני אדם יכולים לחשוב קדימה ולדמיין מה יכול לקרות. כמובן שלא תמיד. אין סיכוי שאני אוכל ללמוד רפואה, אין לי את הישבן בשביל זה. לצערי, גם למתמטיקה צריך ישבן... אבל יהיה טוב.

Musi© Gi®l

New member
אז אני כנראה חיה.

הסיבה היחידה שאתה לא תוכל ללמוד רפואה זה כי אתה לא רוצה ללמוד רפואה. אם תרצה נניח, סביר להניח שאתה יכול להיות טוב בזה. הכל פונקציה של רצון ומשיכה לתחום.

RichardSmith

New member
אסור לשכוח יכולת...

יש מספיק אנשים שלהוטים ללמוד... לכן תנאי הקבלה כל כך גבוהים. לעומת זאת, תנאי קבלה נמוכים במתמטיקה אבל הלימודים קשים.

PianoGirl20

New member
אוף!!! הגבתי לך עכשיו והתגובה נמחקה

מעצבן. בכל מקרה, כתבתי שזה נורא תלוי במקום שאליו את רוצה להתקבל. באוניברסיטאות מן הסתם דרוש סכם גבוה יחסית, ולעומת זאת במכללות הסכם שדרוש הוא נמוך יותר. במכללת ספיר או תל חי הדרישות הן פחות גבוהות מהאוניברסיטאות, ויש לך סיכוי יותר גבוה להתקבל לשם. זה כמובן גם תלוי בציונים שתקבלי השנה, וגם תלוי בציוני בגרויות/פסיכומטרי שיש לך (אם ישנם כאלה). אני בכל מקרה כן ממליצה לנסות, ובקשר לעניין הגיל, אני חושבת שזה בכלל לא משנה שאת בת 30. להפך, יש סיכוי סביר שדווקא בזכות הגיל שלך את תקבלי הנחות כלשהן ויתנו לך אולי להיכנס ללימודים גם אם חסר לך נגיד פסיכומטרי או בגרות מסויימת. אני יודעת שקיימים דברים כאלה, רק צריך לבדוק. ולדעתי אל תוותרי על הלימודים, כי זה אף פעם לא מאוחר מדיי להתחיל ללמוד, ואם לא תלכי עכשיו את עלולה להתחרט אחר כך..

lollapalooza

New member
במכללות שכ"ל נמוך יותר? ממתי?

זה תלוי באיזה מכללה מדובר. מאוד תלוי.

PianoGirl20

New member
חמודה, נראה לי שאת עייפה...../images/Emo13.gif

כתבתי סכם, לא שכר לימוד...סכם, as in הסיכום של הפסיכומטרי והבגרות....

למעלה