אין זו טעות אלא פעולה מכוונת
הנה תיאוריה קטנה: מפלגת העבודה בימים אלו שוקלת היכנסות לממשלה אחת עם קדימה. ממשלה זו תאמץ מדיניות ימנית שתרוקן את האמירות החברתיות של הנהגת המפלגה מכל תוכן ממשי. המפלגה מכירה בכך שאם תעשה כן, זה יצור סערה בתוך המפלגה. אני יודע על אנשים רבים שיזעמו מאוד אם העבודה תהפוך לחלק מממשלת ימין. יוסי שורץ וגם אני הזהרנו מכך זמן רב, והוא שלח יותר ויותר אזהרות בימים האחרונים משום שככל שמועד הבחירות מתקרב הסבירות להתרחשות כזאת גדלה. הלורד מכובדנו נאלץ לחסום את יוסי כי הוא מקווה שכך יוכל אולי לחסום את האמת. אבל הוא טועה. האמת תפרוץ החוצה בגדול, והסערה בתוך המפלגה ומחוצה לה אכן תהיה. בינתיים, הימין הפאשיסטי, ובמיוחד תומכי חזית יהודית לאומית, פתאום נעשו בימין האחרונים נחמדים כלפי מתוני המפלגה, משום שהם מעדיפים שהמפלגה תיכנס לממשלת קדימה ותקבל עוד מכה לתדמית שלה מאשר שתשמש אופוזיציה חזקה שתוכל לצבור תמיכה. עצם הברית הזאת בין ה'מתונים' שלנו, שכנראה יש להם בעיה עם 'קיצונים' רק כשאלה באים מהשמאל, היא דבר מחליא ביותר. לכן על כולנו, חברי מפלגת העבודה (ואני מדגיש - גם אני וגם יוסי חברי מפלגת העבודה, משלמים דמי חבר ונוקטים חלק בפעילויות המפלגה, תומכים בה במאה אחוזים ומעודדים הצבעה עבורה), לדרוש מייד להחזיר את יוסי שורץ. אסור לנו להרשות שיכפו עלינו מפלגה שנכנסת לממשלת ימין. לא לזה הצבענו ולא עבור זה נלחמנו.