אני מצטער שאני חוזר על זה שוב פעם..

ישראל היא מדינה יהודית !!!!!!!! למה אתם רוצים להפוך את ישראל לצרפת דוברת עברית ??? למה לעשות ניסוים במדינה היהודית היחידה בעולם ?? יש 22 מדינות מוסלמיות, ועשרות של מדינות נוצריות ורק מדינה יהודית אחת !! אם אתם תצליחו להפריד את הדת היהודית מהמדינה אתם תזיקו להרבה יהודים מסביב לעולם שאוהבים את ישראל, וחושבים שהיא המקלט האחרון שלהם. אותכם הרי לא מעניינת היהדות, אז למה שלא תעברו לצרפת או לארצות הברית, שם אין עברינות ואין פשע, שם הם חיים לפי המודל שלכם . ישראל היא מדינה יהודית !!(יהודית ודמוקרטית )

המגזר החילוני, הוא פנאטי נוסח

המגזר החילוני, הוא פנאטי נוסח ברית המועצות,בימי סטאלין למשל . החרדים עובדים, ובזמן האחרון הם מתחילים לעבוד יותר ויותר בהי-טק , וגם הנשים החרדיות עובדות בתור מורות !!! ככה שהם לא חיים על חשבונך ! ושאלה טובה ש 'סמי נורי' שאל :למה משלם המיסים האמריקני צריך לפרנס את מדינת ישראל ??

snift

New member
הנתון שתמיד חסר לי..

חלוקה לפי משקי בית - בכמה אין מפרנס כלל, בכמה יש מפרנס אחד (מינו לא חשוב) ובכמה יש שני מפרנסים. החלוקה לפי נשים וגברים יוצרת עיוות, משום שבמשפחות חילוניות רבות נהוג ששני ההורים יצאו לעבוד במידת האפשר ואילו בחברה החרדית נהוג שרק אחד מבני הזוג יצא לעבוד, בעיקר בגלל ריבוי הילדים. כך יכול להיוותא מצג שווא לגבי כמות משקי הבית שיש בהם לפחות מפרנס אחד.

מה זה משנה?

הנתון שהאתי הוא פר אזרח בגיל העבודה (אני חושב שהגילאים המדוברים במקור שהבאתי הם 15-64). החרדים נופלים מהחילונים הן בגברים, הן בנשים והן בסה"כ. זה בכלל לא מעניין אותי מה הסיבות לכך שאחד יוצא לעבודה, מדובר בצורת חיים שגורמת נזקים כלכליים. שים לב ששיעור ההשתתפות בסה"כ, גברים ונשים יחדיו, הוא כמעט חצי משיעור ההשתתפות בת"א. אם נזכור שבני-ברק כוללת גם חילונים וביחוד את שכונת פרדס כץ, תבין שהמצב בפועל גרוע עוד יותר. הערה אחרונה, ממש לא מעניין אותי מה "נהוג" בחברה החרדית ומה הסיבות לכך. אני פשוט ציינתי עובדה פשוטה -> צורת החיים החרדית גורמת נזקים עצומים לכלכלת המדינה.

snift

New member
דוגמא מספרית

נגיש יש 100 משפחות חילוניות ו 100 משפחות חרדיות. אצל החילונים יש 65% השתתפות בכח העבודה בכל מין, אבל בכולם זה זוגות. התוצאה היא 65 משפחות שיש להם 2 מפרנסים ו 35 משפחות ללא מפרנס כלל. אצל החרדים יש "רק" 40% השתתפות בכח העבודה בכל מין, אבל אין חפיפה כלל. התוצאה היא שיש 80 משפחות שיש בהם מפרנס ורק 20 משפחות ללא מפרנס כלל. בנוסף, לפני הטענה שצורת החיים החרדית גורמת נזק, יש לקחת בחשבון את העברות הכסץ מחו"ל. החברה החרדים מכניסה לתוך המדינה, בצורה פרטית, יותר כסף מתרומות מכל אחד אחר, את הכספים הללו יש לקחת בחשבות כאשר באים לחשב את "תועלתם" למדינה.

אני יודע שהרבה מאוד חרדים מחו"ל

תורמים לישראל . אם ישראל לא תהיה מדינה יהודית, הם אפילו לא יחשבו על לתרום לנו . חבל שככה חברי הפורום יורדים על החרדים, כשהם עושים בשבילנו כול כך הרבה. השמאלנים שלא משרתים בצבא, ושמשתפים פעולה עם הערבים בכפרים הערבים, בהפגנות האלימות נגד כוחות הבטחון בהרבה הרבה יותר גרועים מהחרדים . וחלק מהשמאלנים, גם מסיתים נגד ישראל, בקמפוסים שונים בחו"ל .

וגם יש בארצות הברית

הרבה מאוד ארגונים יהודים שלוחמים באנטי-ישראלים, למה לאזרחים אמריקאים יהודים-דתיים, להלחם באנטי-ישראליות בקמפוסים השונים, ולהתעמת עם אמריקאים מוסלמים ????? בגלל שהם רואים בישראל מדינה יהודית !!!!

ועוד דבר אחרון ...

לולא היהודים האלו בארצות הברית ובעולם, שנלחמים בתעמולה הערבית, דעת הקהל במדינות שלהם, היתה נוטה לטובת הערבים, ואז לא רק שהמדינות שלהם לא היו תורמות לנו את סכומי הכסף העצומים שהן תואמות, הן גם היו מקבלים את הטענה של הערבים שישראל היא קולוניה במזרח התיכון, ושלא מגיעה לנו להתקיים . ובכול זה נלחמים היהודים הדתיים בחו"ל, ולעומתם יש את השמאלנים החילונים מישראל ומחו"ל שפועלים לפינויה של ישראל מיהודים . (הבולטים הם אילן פפה (הוא כול כך מקובל בקרב השמאל החילוני הישראלי, שאפילו היום הוא ממשיך ללמד באוניברסיטה), פינקלשטיין, חומסקי, בני מוריס תדי כ"ץ ...)

אשרת

New member
שים לב...

תגיד תודה שההודעה שלך לא נחמקה. פה זה לא פורום חופש, ואנחנו לא בקטע של מלחמת דת. דבר שני, פורמן אמר דבר נכון - כאשר לא עובדים , יש זמן להתנדבות.

תודה שלא מחקת לי את ההודעה !!!

האתר ה'ארץ' ידוע בשנא שלו לימנים ולדתים ... ויש הרבה חילונים שעובדים בעבודות כמו, דוגמנות, זנות, מזכירות, יש הרבה פוליטיקאים, יש גם אנשים שהמקצוע שלהם הוא קשור לספורט (כדורסלנים כדורגלנים,שחיינים) -גם המקצועות האלו מפריעים לך ?? או שרק המקצועוצ של החרדים ??

אשרת

New member
תסלח לי

אבל גם כאשר מביאים לכם הוכחות אתם מוציאים תירוצים מתחת לאדמה. אילן שחר לא ביסס את המאמר שלו על האויר, אלא על נתונים. אני מקווה שפורמן יוכל להביא נתונים מדוייקים יותר. את החלק האחרון של ההודעה שלך ממש לא ברורה לי, אבל כאשר החרדים לומדים תורה ולא עובדים, זה מה שמפריע לי. לא מזיז לי באיזה מקצוע הם יעבדו, כל עוד הם יתמכו בעצמם ובילדים שלהם ושלא יסתמכו על כספם של החילונים.

אשרת

New member
בשרשור הזה.

אני מכירה אותך טוב מאוד, ואני יודעת שאתה מגבה את הטענות שלך. אבל לא הצלחתי למצוא את זה בארכיון פה. אשמח אם תוכל להעלות זאת לפה

זה לא נכון, יש גם חרדים שעובדים

ויש גם חרדים עשירים, כמו לב לבייב, שתורמים לארגונים שונים בישראל . גם חרדים משלמים מיסים . החרדים בכלל לא חיים כמו מלכים . ומה לגבי הפסיכולוגים והסוציולוגים, אתם תלחמו שגם הם יתחילו לעבוד, או שתלחמו שרק החרדים יתחילו לעבוד ??

אשרת

New member
יופי...

הפסיכולוגים והסוציולוגים , חמוד שלי, עובדים. וסביר להניח שפסיכולוג מצליח משלם לא מעט מיסים למדינה. אז תחפש עץ אחר להתלות עליו. יופי, לחילונים יש את שרי אריסון, את האחים עופר ועוד כמה וכמה טובים אחרים, שגם כן תורמים ומשקיעים. עיקר החילונים משלמים את המיסים למדינה. החרדים לא יכולים לחיות כמלכים, משום שהם לא עובדים והם נמסמכים על שולחנות של אחרים. פורמן הביא לך קישורים, הפעם לא מעיתון הארץ. תהנה.

הם עובדים לא פחות מהחרדים

ואני מאמין שהחרדים מועילים למגזר שלהם לא מפחות מאשר הפסיכולוגים למגזר שלנו . אני יודע שיש המון עשירים חילונים, ואני יודע שגם הם תורמים, אני ציינתי את זה שלב לבייב תורם, רק כדי להראות שיש גם חרדים שתורמים מאוד . גם אני יכול להגיד שהעניים, הסטודנטים וחולי הסרטן לא עובדים ונסמכים על שולחנות של אחרים .( זה לא תמיד נכון, אבל גם מה שאת רשמת לא נכון )

למעלה